icon

Ako dlho ste už neboli na dovolenke?

iwesska
9. júl 2013

Rozhodla som sa zalozit tuto diskusiu, pre vsetky, ktore sa potrebuju trosku postazovat 🙂 My sme s manzelom spolu uz 8 rokov, z toho 4 sme manzelia. Za cely ten cas sme boli 1x v Chorvatsku a 1x v Besenovej, este ako slobodni, bezdetni. Odvtedy - uz je tomu 5 rokov sme sa nepohli z miesta 😒 Neboli sme ani na svadobnej ceste, lebo sme na nu nemali, kedze sme si setrili na byt a zariadenie, no a potom ako sme ho kupili a zadlzili sa, tak uz o akomkolvek vylete nemohla byt ani rec ☹ Do toho sa nam narodil maly, takze vydavky narastli. Do dnesneho dna este nie sme uplne zariadeni - setrime z kazdej vyplaty a do toho mam este ja dlhodobe zdravotne problemy, ktore mi znemoznuju vycestovat mimo domov, tak sa tu citim ako pes priviazany k bude ☹ Denne tie iste prechadzky po okoli, ten isty stereotyp, zmena by mi fakt padla vhod. A nepotrebujem k tomu Dubai ani Egypt, Turecko...max. to Chorvatsko, ale stacili by mi aj Tatry....zial, financne ani zdravotne sa to neda a vyzera to tak ze ani dlho dat nebude. Ktore ste na tom podobne, ze ste uz dlho nikde neboli, lebo sa skratka z roznych dovodov neda? Ako to riesite, aby ste vypli? Budem rada ked si pokecame a vzajomne sa povzbudime 😉

Strana
z4
canama
9. júl 2013

@iwesska a co takto zajst trosku za Blavu? Na pezinsku babu (my sme chodili cele moje tehotenstvo aj cez zimu tam na prechadzky a aj s malou tam teraz raz za cas zajdeme, cez zimu je tam aj svah, pre deti idealny), na Cerveny kamen, do Senca na piratsku lod, do Luznych lesov, farmy so ziveratkami su aj inde ako pri Stupave. Niekde na zahori je tiez nejake bio kupalisko, skus to vygooglit. Nedam dopustit na vinobranie na Juznej Morave (to je samozrejme pre teba s manzelom, dieta mozte pre zmenu nechat u starych rodicov ;)). A co takto splav na mrtvych ramenach Dunaja?

sisaka
9. júl 2013

@iwesska
tak ja som tiez z tych nechapavych ako @959touareg lebo som az po precitani vsetkych prispevkov pochopila, co sa vlastne pytas a teda zatial nikto neodpovedal a ani sa nedivim, kedze to nie je take jednoduche. Ak som spravne pochopila na vacsie vzdialenosti nemozes ist koli zdrav.stavu + nedostatku financii, mensie vzdialenosti v ramci mesta ta nebavia a teda by si sa chcela zrekreovat doma v byte, co je teda dost narocne, ak si tam denne zavreta.Tak snazila som sa ponamahat trosku mozog - pre mna rekreacia doma by bolo neist do roboty, nevarit, neupratovat, deti nemat doma a potom uz len relax - nieco precitat, pozriet dobry film, zacvicit si jogu, pomeditovat = to by bola pre mna domaca dovolenka ako vysita. to by ma nabilo aspon na tyzden, ale ja pracujem a denne som mimo domu, casto aj vikendy a ked nepracujem, tak vkuse niekde s rodinou behame, takze pre mna je byt cely den doma vzacnost, takze, ked tak nad tym rozmyslam asi som ti tiez neporadila.

bets
10. júl 2013

@iwesska minuly rok mal muz vela starej dovolenky (ja som mala terminy a nie tolko dni dovolenky), ze zobral deti na tyzden prec aj napriek tomu, ze som chodila do prace, pre mna to bol neskutocny relax. starat sa len sama o seba, robit si co chcem, prist domov kedy chcem, ked som bola doma, nerusene som si citala a tak som si oddychla, ze som sa tesila, kedy sa vratia domov...keby som bola doma na MD, tak aj taky vikend bez deti by bol dobry relax.

andrejka1974
11. júl 2013

ja som s manzelom 20 rokov z toho sme boli raz v chorvatsku a raz v grecku, potom uz len v trencanskych tepliciach a posledne roky tak tyzden na svokrovej chate v krpacove, kde sa moc odychnut neda, pretoze stale striehnut na deti, aby si neublizili je obcas tazke, pre mna je relax doma, kde su deti v bezpeci a nemusim tolko striehnut 🙂 🙂 🙂

denisekkk
12. júl 2013

Ahojte, my sme na dovolenke neboli nikdy...teda pre mna je dovolenka len pri mori. Kedysi sme chodili na festivaly a najdalej sme spolu boli v Česku. Ak sa vyskytla daka chata-ožran chata 🙂 max 2 dni alebo stanovačka v Šútove. Sme spolu 8 rokov a nepodarilo sa nam nikam dostat. Relax je pre nas nasa zahrada kde sa vyvalujeme aj malou 🙂 . Niekedy vybehneme na bicykel, na zmrzku, na navstevu do ineho mesta. Byvame v rod. dome takze sa da ale teraz ked ma mala ekzem more je jedine na co myslim, zial financie nie su:( .. Mozno raz .. Skus chodit s detmi do ZOO, k vode, na bicykle.....

saskarisko
12. júl 2013

@iwesska - vo veku tvojho syna sme sa zacali venovat geocachingu. su to male krabicky poschovavane vsade kade po SR, aj po celom svete. hlavne su schovane na zaujimavych miestach (kulturnych, vyhliadky, historicky). a vdaka nemu sme si zacali planovat vylety, najskor do blizkeho okolia, potom dalej. deti hladaju, a vymienaju si, podla toho, co tam najdu. takto sme stravili minuly rok celu nasu dovolenku v SR. Deti, ale aj my sme sa naucili niecomu novemu, urobili sme nieco pre svoje zdravie (chodza), a neminulo sa vela penazi. Proste, ked sa chce, tak sa najde aj cesta, a nie je to ani take tazke. Hlavne sa netreba lutovat, ale hladat moznosti. Netreba chodit do sveta, Slovensko je krasna krajina, a v kazdom meste moze byt nejaky kut, o ktorom nemate ani paru, ze je niecim zaujimavy.

orieskova
12. júl 2013

No my uz sest rokov...tento rok by sme aspon par dni jiekde na Slovensku chceli stravit.uvidime ci nam to financne vyda..

Strana
z4