Ako je to s batožinou v spoločnosti Ryanair?
Ahojte, mozno pre niekoho banalna otazka ale budem 1.krat letiet. Konkretne cez Ryanair. Ideme dvaja s manzelom. Ako je to s batozinou? Chapem tomu spravne, ze v cene je jedna mala prirucna batozina pre kazdeho do 5kg,ktora sa vojde pod sedadlo. A plus som manzelovi dokupila priority boarding, cize on si moze vziat este navyse jednu prirucnu batozinu, ktora sa vojde nad hlavu do 10kg ? Kontroluje sa ta batozina ozaj tak prisne? Hlavne tie rozmery co su uvedene. Prosim Vas tie co ste s nimi uz leteli o vase skusenosti. Dakujem velmi pekne.
necitala som vsetky prispevky len zbezne, ale: s priority si mozete zobrat prirucnu 10 kg rozmer 55x40x20 + mensiu prirucnu batozinu (kabelka, osobna taska, maly ruksak a pod. predpisanych rozmerov), bez priority si mozete zobrat len tuto malu prirucnu... sedadla si bud kupite a mate istotu ze budete sediet spolu, alebo vam pri check-ine prideli miesto system, a je mozne ze spolu sediet nebudete... sadnut si kde je volne uz dobrych 5-6 rokov neexistuje v Ryanairi... priority sa da doplatit do 2 hodin pred odletom... check-in si osoby so zakupenym sedadlom, alebo sluzbou priority mozu urobit 60 dni pred odletom, inak 48 hodin az dve hodiny pred odletom... (zamestnanec letiska)
a hovorim to kazdemu, lebo je to tak... ak vedome porusite podmienky tym, ze si zoberiete prirucnu vacsich rozmerov ako je povolene, moze sa stat ze ju budete musiet zaplatit... nech si kazdy robi podla vlastneho uvazenia, na rady tipu “vobec nekontroluju” alebo “mne nikdy neskontrolovali” a podobne by som sa nespoliehala... po spravnosti by sa to stavat nemalo, su vsak benevolentnejsi ludia, ale ak taki co si plnia svoje povinnosti riadne (to co bezni cestujuci povazuju za buzeraciu a podobne) takze mozete natrafit na hocikoho... jedno je len vyhoda pre vas, na druhe zas nemozte nic povedat 🤷🏻♀️ Treba sa zariadit podla seba... mna samu, hoci by som si mozno vedela zariadit veci inak, osobne nikdy nenapadlo porusovat to s cim pri kupe letenky suhlasim a ak aj, znasam nasledky... (to pisem teraz vseobecne “do vetra” - len vysvetlujem ako sa veci maju)
@sissy27 ahoj, pls ja mam otazku k 20kg batozine....pri kupe letenky sme si odklikli taku tu malu prirucnu do 5kg (vraj) zadarmicko a este 20kg do podpalubia......ako je to s check-inom online vzhladom k tomu kufru?? mozem pre nas online check-in spravit bez problemov v pohodli domova a ten kufor potom len na check-ine "odovzdat"? pocula som, ze ak sa checkuje priamo na letisku, tak sa za to plati?! platit to aj len pre ten trapny kufor ktory im tam len chcem dat lebo tu online part som si uz spravila??
@mykka malá príručná vraj do 5kg - to je vyslovene len kabelka, ruksak, niečo, čo sa ti zmestí pod nohy. Môžeš tam mať aj 100kg, ide o rozmer, vážiť to nebudú. Snáď jedine, že by videli, že to nesiete štyria a aj tak sotva vládzete 😀
potom je klasická príručná batožina do 10kg - v závislosti od zaplatenej služby si ju môžeš zobrať so sebou do lietadla a uložiť v skrinke nad hlavou, alebo ide do podpalubia (odovzdáš na check-in desku)
veľký kufor odovzdávaš na check-in, tam sa samozrejme neplatí nič za odovzdanie kufra. Štandardne je pri lowcostoch online check-in zdarma, na letisku spoplatnený, ale treba sa pozrieť, za čo všetko si s kúpou letenky zaplatila, možno aj check-in priamo na letisku máš už v cene letenky.
@sissy27 ahoj, prosim ta je to starsia tema, ale hladam na nete info. Vcera sme si kupili letenky. Priplatili sme si 10kg batozinu a miestenky. Potom sme urobili online check in (asopon teda si to myslim....) a dalo nas, ze vytlacit boarding pass....a ked dam tlacit do pdf., tak vytlaci prazdny papier...proste nic tam nie je. Pozerali sme banku a platba este neprebehla, aj ked je to uz viac, ako 24 hodin, ale vcera bol sviatok.
Mate take skusenosti? Ze vam neslo vytlacit boarding pass?
@andrea_ff a na karte mas nabehnutu platbu?
dalsia moznost je, ak letia aj deti a bola "nespravne" kupena letenka, vtedy moze nevygenerovat boarding passy a to sa riesi na letisku
@ewzinka zalezi na koho narazis na check-ine😁😁...no urcite by som nesla s kufrom,ktory nesedi rozmerovo,oni su tam cvoci niektori 🙈🙈🙈
@cuculiatko88 ti cvoci si len robia svoju pracu… ze su niektori benevolentnejsi a ini nie, nerozhoduje, spolocnost ma raz nastavene podmienky a tie maju byt dodrziavane z oboch stran - nie len cestujuci su “sankcionovani” …..

@cutty Priamo na ich stránke sú dané rozmery a hmotnosť Max 10.