icon

Ako je to s batožinou v spoločnosti Ryanair?

cutty
9. sep 2019

Ahojte, mozno pre niekoho banalna otazka ale budem 1.krat letiet. Konkretne cez Ryanair. Ideme dvaja s manzelom. Ako je to s batozinou? Chapem tomu spravne, ze v cene je jedna mala prirucna batozina pre kazdeho do 5kg,ktora sa vojde pod sedadlo. A plus som manzelovi dokupila priority boarding, cize on si moze vziat este navyse jednu prirucnu batozinu, ktora sa vojde nad hlavu do 10kg ? Kontroluje sa ta batozina ozaj tak prisne? Hlavne tie rozmery co su uvedene. Prosim Vas tie co ste s nimi uz leteli o vase skusenosti. Dakujem velmi pekne.

abbey1
9. sep 2019

@cutty Priamo na ich stránke sú dané rozmery a hmotnosť Max 10.

tiwahe
9. sep 2019

@rainbow82 veru, najlepšie riadiť sa fakt tým, čo vyžadujú, lebo obzvlášť toto u nich neprechádza. Na druhej strane aj chápem. Ja som proste tiež zabudla pichnúť tú fľaštičku do veľkého kufra. Čo už, musela som kúpiť druhú a bola som poučená 😄

tiwahe
Autor odpoveď zmazal
kacusik69
9. sep 2019

necitala som vsetky prispevky len zbezne, ale: s priority si mozete zobrat prirucnu 10 kg rozmer 55x40x20 + mensiu prirucnu batozinu (kabelka, osobna taska, maly ruksak a pod. predpisanych rozmerov), bez priority si mozete zobrat len tuto malu prirucnu... sedadla si bud kupite a mate istotu ze budete sediet spolu, alebo vam pri check-ine prideli miesto system, a je mozne ze spolu sediet nebudete... sadnut si kde je volne uz dobrych 5-6 rokov neexistuje v Ryanairi... priority sa da doplatit do 2 hodin pred odletom... check-in si osoby so zakupenym sedadlom, alebo sluzbou priority mozu urobit 60 dni pred odletom, inak 48 hodin az dve hodiny pred odletom... (zamestnanec letiska)

kacusik69
9. sep 2019

a hovorim to kazdemu, lebo je to tak... ak vedome porusite podmienky tym, ze si zoberiete prirucnu vacsich rozmerov ako je povolene, moze sa stat ze ju budete musiet zaplatit... nech si kazdy robi podla vlastneho uvazenia, na rady tipu “vobec nekontroluju” alebo “mne nikdy neskontrolovali” a podobne by som sa nespoliehala... po spravnosti by sa to stavat nemalo, su vsak benevolentnejsi ludia, ale ak taki co si plnia svoje povinnosti riadne (to co bezni cestujuci povazuju za buzeraciu a podobne) takze mozete natrafit na hocikoho... jedno je len vyhoda pre vas, na druhe zas nemozte nic povedat 🤷🏻‍♀️ Treba sa zariadit podla seba... mna samu, hoci by som si mozno vedela zariadit veci inak, osobne nikdy nenapadlo porusovat to s cim pri kupe letenky suhlasim a ak aj, znasam nasledky... (to pisem teraz vseobecne “do vetra” - len vysvetlujem ako sa veci maju)

cutty
autor
9. sep 2019

@kacusik69 nie to mi za to nestoji aby som vedome porusila predpisy ohladne batoziny a spoliehala sa ze ma neskontroluju. Priplatila som priority aj seba a tym padom mame bez problemov 2 kufre 10 kg. A to s prehladom bude stacit.

kacusik69
9. sep 2019

@cutty jasne ja len opisujem ako si to ludia casto predstavuju podla seba - to nebol utok voci tebe alebo tak 🙂 uzite si dovolenku!

mykka
8. sep 2020

@sissy27 ahoj, pls ja mam otazku k 20kg batozine....pri kupe letenky sme si odklikli taku tu malu prirucnu do 5kg (vraj) zadarmicko a este 20kg do podpalubia......ako je to s check-inom online vzhladom k tomu kufru?? mozem pre nas online check-in spravit bez problemov v pohodli domova a ten kufor potom len na check-ine "odovzdat"? pocula som, ze ak sa checkuje priamo na letisku, tak sa za to plati?! platit to aj len pre ten trapny kufor ktory im tam len chcem dat lebo tu online part som si uz spravila??

sissy27
8. sep 2020

@mykka malá príručná vraj do 5kg - to je vyslovene len kabelka, ruksak, niečo, čo sa ti zmestí pod nohy. Môžeš tam mať aj 100kg, ide o rozmer, vážiť to nebudú. Snáď jedine, že by videli, že to nesiete štyria a aj tak sotva vládzete 😀
potom je klasická príručná batožina do 10kg - v závislosti od zaplatenej služby si ju môžeš zobrať so sebou do lietadla a uložiť v skrinke nad hlavou, alebo ide do podpalubia (odovzdáš na check-in desku)
veľký kufor odovzdávaš na check-in, tam sa samozrejme neplatí nič za odovzdanie kufra. Štandardne je pri lowcostoch online check-in zdarma, na letisku spoplatnený, ale treba sa pozrieť, za čo všetko si s kúpou letenky zaplatila, možno aj check-in priamo na letisku máš už v cene letenky.

kacusik69
8. sep 2020

@mykka zacheckovat sa musis doma a potom ta osoba na ktoru je batozina pride s boarding passom a platnym cestovnym dokladom odovzdat kufor (zamestnanec letiska)

nataska123
Odpoveď bola odstránená
andrea_ff
19. apr 2022

@sissy27 ahoj, prosim ta je to starsia tema, ale hladam na nete info. Vcera sme si kupili letenky. Priplatili sme si 10kg batozinu a miestenky. Potom sme urobili online check in (asopon teda si to myslim....) a dalo nas, ze vytlacit boarding pass....a ked dam tlacit do pdf., tak vytlaci prazdny papier...proste nic tam nie je. Pozerali sme banku a platba este neprebehla, aj ked je to uz viac, ako 24 hodin, ale vcera bol sviatok.
Mate take skusenosti? Ze vam neslo vytlacit boarding pass?

sissy27
19. apr 2022

@andrea_ff ja mám boarding pass vždy v appke 🤷‍♀️ Ťažko mi z tohto uhádnuť kde je problém. Ako si platila? Ak kartou, tak platba by mala zbehnúť okamžite. Urobila si check-in alebo nie? Kedy máš odlet?

kacusik69
19. apr 2022

@andrea_ff 1. skus iny prehliadac alebo aplikaciu - ak nepochodis, 2. kedy je let? 3. kam je let?

andrea_ff
19. apr 2022

@sissy27 kartou sme platili. Check in sme urobili. 🤷‍♀️

prasiatko30
19. apr 2022

@andrea_ff a na karte mas nabehnutu platbu?

sissy27
19. apr 2022

@andrea_ff stiahni si appku do mobilu, prihlás sa tými istými údajmi ako na web a vybavené. Boarding pass bude tam. Za mňa asi najjednoduchšie riešenie.

andrea_ff
19. apr 2022

@sissy27 pockam do zajtra. Zajtra uz snad peniaze z uctu prejdu. Zatial tam je rezervovane. A potom ak to nepojde, tak cez apku.

kacusik69
19. apr 2022

@andrea_ff urob ako ti pisem, pracujem na letisku, vacsinou je problem prehliadac... ak vam siel spravit check-in (zadavali ste cisla dokladov, let je za menej ako 60 dni), tak v platbe problem nie je

sissy27
19. apr 2022

@andrea_ff ak by ti platba neprešla tak ťa nepustí spraviť check-in

kacusik69
19. apr 2022

@andrea_ff ak aj by sa stalo ze by platba napokon nepresla, a vy uz by ste mali check-in, stale sa nic nedeje len vam tam vznikne balance ktory doplatite na letisku, ale toto nie je "prejav" toho ze nepresla platba

kacusik69
19. apr 2022

dalsia moznost je, ak letia aj deti a bola "nespravne" kupena letenka, vtedy moze nevygenerovat boarding passy a to sa riesi na letisku

hlucia
29. jan 2023

@kacusik69
Chcem sa spýtať ako je to s kufrom do podpalubia, musí mať rozmer 55×40×20 a zároveň 10kg,alebo môže byť aj iný rozmer do 10kg. Ďakujem

kacusik69
29. jan 2023

@hlucia ak to je 10 kg batozina do podpalubia, tak ano mala by mat rozmery prirucnej - je to tzv. CBAG (cabin bag do podpalubia), 20 kg batozina nema obmedzeny rozmer (resp. sucet stran musi byt mensi ako 165 cm)

ewzinka
6. jún 2023

@kacusik69 Presne toto teraz riešim, rozmery toho 10 kg kufra do podpalubia. Oni to tam nejako premeriavajú? Lebo mám kufor 59x40x24, tak neviem či tie 4 cm navyše nejako extrémne vadia.

cuculiatko88
6. jún 2023

@ewzinka zalezi na koho narazis na check-ine😁😁...no urcite by som nesla s kufrom,ktory nesedi rozmerovo,oni su tam cvoci niektori 🙈🙈🙈

mondolina
6. jún 2023

@ewzinka
dá sa stlačiť, alebo je pevný?

kacusik69
6. jún 2023

@cuculiatko88 ti cvoci si len robia svoju pracu… ze su niektori benevolentnejsi a ini nie, nerozhoduje, spolocnost ma raz nastavene podmienky a tie maju byt dodrziavane z oboch stran - nie len cestujuci su “sankcionovani” …..

ewzinka
6. jún 2023

@mondolina práveže pevný 😒. Tak asi budem musieť poriešiť nové mnešie kufre.

abbey1
Autor odpoveď zmazal