Ako riešiť jedlo pre dieťa na dovolenke?
Ahojte, mám 2 ročné dieťa a zvažujeme, že by sme išli niekde na dovolenku. Už sme 5 rokov nikde neboli a staršie dieťa sa veľmi pýta , že všetci spoluziaci chodia. Uvažujeme nad All inclusive/polpenziou. Avšak dcera je veľmi slabý jedak, málokedy jedáva raňajky/večeru v tom istom čase ako my. Ako to potom riešite? Viem,.že jedlo sa nesmie z reštaurácie vynášať. Rovnako je problém s obedom. Dcéra zvykne spávať od 11:30 do 14:30, takže ani All inclusive obedy nestíhame. Je prípustné si v tomto prípade odobrať malé množstvo do misky? Rovnako je problém aj s večerami, najskôr pobabre a potom zvykne mať druhú večeru. Variť na dovolenke nechcem, tak som bola pred 6 rokmi a nemám na to dobre spomienky. Ešte zvažujem,.že ja ostanem doma a muž pôjde do starším a svokrovcami. Ďakujem za rady.
Kludne naberies a zoberies do izby. Ak sa budu pytat, tak povies, ze dieta spi. Ale vacsinou od tej 15:00hod. su uz zase otvorene nejake rychle snacky.
Pri all inclusive pobytoch byva nejake jedlo k dispozicii prakticky nonstop. Okrem toho v tom teple obedy normalne malokomu chutia. Vydatne ranajky, cez den len nejaky snack alebo ovocie a vecer normalne jedlo.
@sissy27 ďakujem, pozerala som ponuku. Čo som videla, tak napr. Raňajky sú od 7 do 9,.obed od 12 do 14 a večera od 18 do 20. Snack bar funguje od 10 do 17, ale tam majú pizzu, burgre, sendviče, zmrzlinu a tak,.to nie je veľmi vhodné pre dieťa. Úprimne sa toho obávam. Zas nemôže jesť iba kapsicky a kaše.miesane s vodou, čo si prinesiem z domu.
Neviem kam idete, ale keď my sme boli , jedlá boli nonstop dostupné od rana do večera a mohla si zobrať koľkokrát chceš
Kludne naberies a zoberies do izby. Ak sa budu pytat, tak povies, ze dieta spi. Ale vacsinou od tej 15:00hod. su uz zase otvorene nejake rychle snacky.
@betulinka1 ďakujem. Zas nechcem prísť ako úplná sedlaňa a ešte sme takto.neboli. čiže keď si napr. Z raňajok zoberiem napr. 1 jabĺčko alebo kúsok ovocia, na obed odoberiem do plastovej misky lyžičku ryže a maska, nikto sa na mňa nebude divne pozerať?
Tak zas za dovolenku od hladu neumrie a ani pizza mu neublizi 🤷♀️ Ja som to az tak neriesila, s vynimkou alergii.
Ja som na dovolenkach nikdy nejak extra neriesila stravu. Najdolezitejsie v tych horucavach bolo ovocie. Proste dieta prezije dovolenku aj bez ukazkoveho jedalnicka. U nas vzdy boli dovolenky mimo rezim vo vsetkom - strava, spanky.
Tvoje dieťa to zvládne. Ci to zvládneš ty, je otazne. Výber si baby friendly hotel, All inclusive, turecko alebo taliansko a tvoje dieťa tam hlade nebude. Keď chcete ísť, tak hľadaj spôsoby ako to pôjde. Pizza, Sendvič burger tiež nie je otrava. Bežne si beriem z raňajok banán, palacinky, jogurt dám do chladničky v izbe v živote má nikto nedodrbal. V niektorých hoteloch sú špeciálne bufety pre deti.
Je pravda ze na AI to nemaju radi ked sa jedlo vynasa, ale nam sa fakt nikto neozval kvoli tomu. Naberies do misky a ver mi ze ak sa ktokoľvek spyta a ty povies ze pre spiace dieta (for sleeping todler), tak nikto ti to nevezme. Neviem kam chcete ist, ale Turecko a Grecko urcite odporúčam - jedlo top cely den, a moji aj tak tlacili čiste spagety, pecivo a hranolky 🤦.Urcite hladovať nikto nebude
Najvyšší čas učiť dieťa nejakému režimu.Problem vidím iba s obedom a ten si odoberies, ale ja som povedala personálu, že obed zoberiem do dózy nebol problém.Tam sa jej može spanok zmeniť možno si pospi doobeda na pláži? a mohli by ste obed stihnúť a potom ju dať spať.Bude ten obed jesť studený či si zoberieš termo obal?V podstate to nikto nerieši aj pri All ľudia skreckuju do servítok ovocie s žemle🤣
2 ročné dieťa by už malo mať nejaký režim ohľadom jedla a teda by si mala posunúť jeho spánok až po obede, inak nevidím problém.
Ďakujem všetkým za komentáre. Na margo režimu, u nás funguje režim, ale obed mávame o 10:30 až o 11. Maly vstáva okolo 6, niekedy 5:30, to je akurát na spanok. Len hotel má iný režim ako my. V škôlke tiež maju obed medzi 11 až 11:30. Ešte si to rozmyslim.
S ovocim, pecivom atd. nemal nikdy nik problem, ani s obedom, ked som povedala, ze to je pre dieta (tiez mal taky rezim ako vas, ked mal 2 roky).
S ovocim, pecivom atd. nemal nikdy nik problem, ani s obedom, ked som povedala, ze to je pre dieta (tiez mal taky rezim ako vas, ked mal 2 roky).
@petamich ďakujem veľmi pekne za koment.
Normalne dakujem za tento prispevok lebo ja momentalne riesim to iste. Resp my stravu riesime nonstop. Ja nemozem ist v klude s dietatom ani na celodenny vylet bez toho aby som nebola v strese ze co bude jest.
My sme preto s nejedakom zvolili zatial polpenziu. Ranajky odzobe nejake pecivo, to mu dam aj do ruky, potom ovocne presnidavky, obedy vyriesime na tyzden cisto len kupovane sklicka, olovrant jogurt, veceru ani nedufam ze by vobec vyskusal takze budem robit na izbe kase.
Moja dcera minuly rok celu dovolenky hranolky nugetky pizza rano cerealie s mliekom nanuk melon a voda..na dovolenke neriesim ziadnu zdravy stravu. Doma polievku je kazdy den tam so nedala ani raz..
Vobec nikde v žiadnej krajine ani hotely. Dokonca maly mal zapalene oci a museli sme byt dva dni na izbe, tak som tam nosila jedlo sebe aj jemu, este mi dali aj tácku. A aj ked som nemala deti, sme si na plaz bezne zobrali aj ovocie z raňajok, ze jablko, banan. Mne sa nechcelo chodit z plaze spat na snacky co boli medzi hlavnými jedlami. Poriadne si precitaj ake ma hotel all, co maju o kolkej. Lebo naozaj v niektorych hoteloch mas jedlo skoro 12 hodin dostupné na roznych miestach v inych časoch ine druhy. Ale vzdy sa da najst. Moje deti aj tak fičali na hranolkach, palacinkach, zmrzline 🤣🤣🤣.
Moja dcera minuly rok celu dovolenky hranolky nugetky pizza rano cerealie s mliekom nanuk melon a voda..na dovolenke neriesim ziadnu zdravy stravu. Doma polievku je kazdy den tam so nedala ani raz..
@slavomira236 ja s tým nemám problém, ak je to výnimočné. Staršiemu to normálne dovolíme . Ale dcéra má čerstvé 2 roky. Ona pizzu, hranolky ani burger nespapa. Nechutí jej to. Ani v kuse do ruky, ani nakrájané na kúsky. Doma zvykne zjesť cestoviny, mäsko s ryžou, s tarhoňou, mäsko so zemiakovou kašou. Všetky polievky. Do ruky ma rada baby mrkvičky, aj tie si napichuje na vidličku 🙈.
Pracujem v 5* hoteli v Spanielku. All inclusive nemame, maximalne polpenziu (mimo hlavnej restiky mame dalsie 3 a la carte, alebo obedne menu). Jedlo sa z restauracie vynasat nesmie, ale pri malych detoch robime vynimku a davame krabicky, do ktorych si nieco mozu zobrat, lebo chapeme, ze deti nie vzdy chcu jest v restauracii, ale ked z nej vyjdu, umieraju od hladu. Sem tam to niektori zneuzivaju a vidime, ze dieta sa najedlo dopopuku a aj tak zoberu pol svedskych stolov, ale vacsina je v pohode. Rovnako nie je problem pripravit zeleninove kase/ polievky na hodinu, ktoru si rodicia objednaju. Napr. vecera je od 19. do 22., ale mozu si prist pre prikrm o 18. Vsetko je to o komunikacii s recepciou, maitre v restauracii. Kludne si vyhliadnite nejaky hotel a pred rezervaciou sa informujte mailom.
Pracujem v 5* hoteli v Spanielku. All inclusive nemame, maximalne polpenziu (mimo hlavnej restiky mame dalsie 3 a la carte, alebo obedne menu). Jedlo sa z restauracie vynasat nesmie, ale pri malych detoch robime vynimku a davame krabicky, do ktorych si nieco mozu zobrat, lebo chapeme, ze deti nie vzdy chcu jest v restauracii, ale ked z nej vyjdu, umieraju od hladu. Sem tam to niektori zneuzivaju a vidime, ze dieta sa najedlo dopopuku a aj tak zoberu pol svedskych stolov, ale vacsina je v pohode. Rovnako nie je problem pripravit zeleninove kase/ polievky na hodinu, ktoru si rodicia objednaju. Napr. vecera je od 19. do 22., ale mozu si prist pre prikrm o 18. Vsetko je to o komunikacii s recepciou, maitre v restauracii. Kludne si vyhliadnite nejaky hotel a pred rezervaciou sa informujte mailom.
@amelie2017 ďakujem veľmi pekne.
Ja chodím do rezortov a síce sa jedlo nesmie vynášať, ale tolerujú ovocie, či nejaké pečivo. S vynášaním jedla v krabičkach som sa fakt ešte nestretla.
Ak to jedlo dáš do chladničky, tak dieťa ho asi studené jesť nebude, ak bude sedieť voľne na izbe, tiež už bude vychladnuté a ak ešte aj vypnete klímu, tak by som sa bála, že aa mi to ešte aj pokazí.
Hľadala by som hotel, ktorý má dlhšiu dobu na raňajky, naposledy som bola kde raňajky boli od 7-11.30 (takže dieťa by sa kľudne mohlo najesť z raňajkoveho bufetu, obed bolo 11.30 do 16.00 a potom večera od 18.30 do 22.00, medzitým snack bar otvorený do 17.00.
Alebo potom ako radí
@amelie2017
Pri all inclusive pobytoch byva nejake jedlo k dispozicii prakticky nonstop. Okrem toho v tom teple obedy normalne malokomu chutia. Vydatne ranajky, cez den len nejaky snack alebo ovocie a vecer normalne jedlo.
@sissy27 napriklad my normalne obedujeme aj v teple a nikdy nie je prazdna restika 🙂
My nikdy nechodime na All, mame stravovanie vo vlastnej rezii. Ale fungujeme stylom domace ranajky danej krajiny, cez den ovocie z trhu, neskor vecera a potom este opekana kukurica/zmrzka atd. Ale take male deti mimo domov a znamu stravu mi na ranajky ozuzlavali maximalne pecivo, ovocie zjedli podla preferencii (jeden ma rad jablko, druhy broskynu, treti marhule, stvrty hrozno🙄) a na veceru odjedali z mojho taniera (a kedze nezname jedlo, tak ozmolili chlieb, zjedli mi rajciny/uhorky zo salatu a za lyzicku ryze s masom...). Uvidis a riesit budes na mieste. Len netreba zabudat, ze ak nie ste na apartmane, ale na hotely, v ramci setrenia elektriky sa chladnicka vypina, ak nikto nie je na izbe...
My nikdy nechodime na All, mame stravovanie vo vlastnej rezii. Ale fungujeme stylom domace ranajky danej krajiny, cez den ovocie z trhu, neskor vecera a potom este opekana kukurica/zmrzka atd. Ale take male deti mimo domov a znamu stravu mi na ranajky ozuzlavali maximalne pecivo, ovocie zjedli podla preferencii (jeden ma rad jablko, druhy broskynu, treti marhule, stvrty hrozno🙄) a na veceru odjedali z mojho taniera (a kedze nezname jedlo, tak ozmolili chlieb, zjedli mi rajciny/uhorky zo salatu a za lyzicku ryze s masom...). Uvidis a riesit budes na mieste. Len netreba zabudat, ze ak nie ste na apartmane, ale na hotely, v ramci setrenia elektriky sa chladnicka vypina, ak nikto nie je na izbe...
@tiezjedna
@vevesh baby ďakujem. No úprimne, keďže máme problémy aj doma s jedením, dosť sa bojím. Ani sami sme veľa necestovali. Ja nie som ten typ, čo vie operatívne riešiť vzniknuté problémy. Hotely, ktoré sú v našej cenovej kategórii nemajú až také dlhé hodiny na jedlo. Asi nakoniec spravíme tak, že synovi zaplatíme dovolenku, aby išiel so starými rodičmi a my počkáme do budúceho roka, či to nebude lepšie.
@tiezjedna
@vevesh baby ďakujem. No úprimne, keďže máme problémy aj doma s jedením, dosť sa bojím. Ani sami sme veľa necestovali. Ja nie som ten typ, čo vie operatívne riešiť vzniknuté problémy. Hotely, ktoré sú v našej cenovej kategórii nemajú až také dlhé hodiny na jedlo. Asi nakoniec spravíme tak, že synovi zaplatíme dovolenku, aby išiel so starými rodičmi a my počkáme do budúceho roka, či to nebude lepšie.
@autorka tak vy si doma najlepšie rozumiete, najlepšie poznáte prcka. Ak si myslíš, že by to bol zbytočný stres a starí rodičia radi vezmú len syna, tak prečo nie👍 Dovolenka má byť hlavne o pohode, možno si to o to viac užijete o rok😉 Urob ako cítiš, pretože v tomto to máme naozaj každá nastavené inak🙏
Ja mam dvoch nejedakov, jedno priebercive dieta a jedneho cinana (zje vsetko, co nezje jeho). Keby som toto mala takto riesit, nejdeme dobrych 35rokov s muzom nikam🫣🫣🫣 tyzden o chlebe a ovoci ti dieta prezije a sice starsienu bude urcite super aj na dovolenke so starymi rodicmi, ale aj s rodicmi ma dovolenka inu kvalitu. 😇
My sme teraz prišli z AI dovolenky s 2-ročnou. Režim je na dovolenke úplne iný ako doma. Na dovolenke je hrozne veľa podnetov, deti, mora, zábavy, jedla a všetkého, že večer trvalo, kým sme ju dostali do postele. Čiže ráno dlhšie spala a v klude sme stihali raňajky. Ak si so sebou vezmeš jablko, alebo iné ovocie, nikto to nerieši. Asi by mali problém, keby si brala cely tanier jedla. Jedlo bolo v podstate stále k dispozícii, ale aj tak mala jedla väčšinou cestoviny a ovocie 😂🙈 a aj mojej trva, kým sa naje. Jedlo si vychutnáva pomaly (my s mužom už dávno najedeni a káva vypita). Rob hlavne ako sa cítiš. Ale myslím, že 2-ročne to by už mohlo dať. Tu boli mamičky s pár mesačnými baby. P.S.; úprimne závidím taký dlhy obedny spánok 😁
Ja mam dvoch nejedakov, jedno priebercive dieta a jedneho cinana (zje vsetko, co nezje jeho). Keby som toto mala takto riesit, nejdeme dobrych 35rokov s muzom nikam🫣🫣🫣 tyzden o chlebe a ovoci ti dieta prezije a sice starsienu bude urcite super aj na dovolenke so starymi rodicmi, ale aj s rodicmi ma dovolenka inu kvalitu. 😇
@vevesh tak ľudia sú rôzny - niektorí sa stresujú dopredu a vidia vo všetkom prekážky a potom sú ľudia, ktorí niekde chcú ísť a urobia všetko preto, aby tam išli a na mieste vyriešia možné “problémy” 🤷♀️
Ak má byť dovolenka pre niekoho len stres, tak je fakt lepšie ostať doma v kľude a odložiť na neurčito