icon

Ako riešiť situáciu s dcérou na dovolenke?

8. mar 2025

Mám rezervovaný apartmán 4+2 , a zrazu 17r dcéra ktorá ešte včera chcela ísť s nami zrazu nechce. Dovolenka v práci nahlásená odsúdená. Teraz by nám stačilo ubytovanie pre troch.

kitycat
8. mar 2025

A co planuje frajer a kto by to financoval?

Ale asi by dom povedala, ze dovtedy je daleko a dalsiu dovolenku nech si naplanuje s nim.

doriiis
8. mar 2025

@bonboniera ....keby si ma poznala tak by si vedela,že ja som dosť prísna a u nás žiadne mobily za 500 a spanie v spálni nikdy neboli.Napriklad.
A vedela by si,že moje deti aj po riti,aj po ústach dostali a že keď treba,dvihnem hlas.
A čuduj sa svete.Nejak sa nám tie deti podarilo dosť dobre zatiaľ vychovať.
Hocikam ich pustím,viem,že sa za ne nebudem hambit

ina2405
8. mar 2025

@doriiis a ešte sú tu rodičia, ktorí majú chápajúce a rešpektujúce deti, ktoré chápu, že ak sa raz dovča SPOLOČNE dohodne, tak to platí. To je tiež o výchove, že jedno dieťa takto nekýve s celou rodinou, proste berie na zreteľ aj ostatných. Ale môžeš si tu ešte hladkať ego, aká si super mamča, keď ti to robí dobre.

doriiis
8. mar 2025

@ina2405 ...ale mladá si to nerozmyslela zo dňa na deň,ako vysvitlo.Bavime sa o dovolenke v júli.Teda za 4 mesiace.

sense
8. mar 2025

Nuž tak ak by som dcére dôverovala, a frajera poznala by som ju pustila ale ..dovolenku by si platila sama, plus by musela zaplatiť aj ten rozdiel ktorý by mi vznikol keďže včera chcela a dnes zrazu nie. Aj keď teda my bojujeme tak že máme možnosť bezplatného storna alebo zmeny rezervacie

guudy
8. mar 2025

@doriiis ono tie matky, ktore maju este len male deti, tak tie pochopim, nevedia este, ake je to mat v podstate dospelaka doma a maju predstavu, ze to funguje ako so skolkarom 🙂
Luto mi je tych, co maju deti dospele/takmer dospele…ze maju taku nedoveru vo svoje deti.
Chapem aj financnu stranku veci, ale tak snad sa da prebookovat na mensi apartman. Alebo stornovat ten velky a najst v rovnakom termine mensi … 🙂

doriiis
8. mar 2025

@ina2405 ...a potom tu máme deti,ktoré zo strachu povedať nahlas svoj názor,nesúhlas alebo odpor voči rozhodnutiu rodičov nepovedia nic a radšej ticho trpia.Lebo sa im nechce počúvať kázne tipu: vieš koľko to stalo a kým si pod mojou strechou.
Zažili sme to.A nie ďakujem.Pokracovat v tom nemienim

huxy
8. mar 2025

@doriiis nečítaš? Zmenila názor zo dňa na deň. Veď je to písané v úvodnom príspevku, včera ešte chcela ísť a dnes už nie.

ina2405
8. mar 2025

@doriiis jasné😱 ustrašené a traumatizované deti, lebo musia chodiť na dovolenku

ina2405
8. mar 2025

@doriiis tú dovolenku dohodli spolu🤷

doriiis
8. mar 2025

@guudy ....alebo do júla nájsť niekoho,kto pôjde miesto nej.
Problém je,že mnohé matky aj veľkých deti nevedia,kedy je čas prestať vychovávať a začať len pozorovať,viesť,pomáhať a usmerňovať.
Vychovávas možno prvých 10 rokov.Ked to pokasles vtedy,potom už len žneš,čo si zasiala.
Mladá ešte možno pretrpi 1 dovcu s rodičmi,aby mali srdco na mieste a potom aj tak si pôjde,kam chce,keď bude dospelá.Ako keby sa niečo tou vynutenou dovolenkou niečo málo zmenit

kittykat22
8. mar 2025

@doriiis robis z toho vedu akoby autorka pisala, ci ma dceru zbit palicou alebo vesiakom 🙄 traumatizovana z toho, ze musela na 7 dni s rodicmi na dovolenku. Jezisi kriste ...
Samozrejme ze autorka riesi kolko to stalo. Vies kolko stoji dovolenka pri mori pre 4 ludi v 2 izbach? Urcite je to tema, kdy sa budu bavit o peniazoch. To nestoji 20e

doriiis
8. mar 2025

@ina2405 ...prečo ty bežne chodievaš niekam,kde sa ti nechce ísť? A máš iný program? Lebo ja veru nie

autor
8. mar 2025

@pl2y ano bola, vlani sme boli v tejto istej destinácii, ale nestihli sme pozrieť všetko čo sme chceli, tak v januári som začala riešiť dovču s rodinou. Ona aj muž chceli rafting, jaskyňu tak som chcela objednať ten istí apartmán ako vlani, ale už sa nedalo. Len väčší apartmán 4+2 a 2+3, už som im písala, ale nemajú volné na náš termín. Iný temín je zložité vybaviť keďže v práci sa už nahlasovali dovolienky, je minimálna šanca aby nám obom schválili stejní termín, u nás viem vybaviť iba po 25.8. ale to idu dcéra s priateľom na festival ako vlani.
Keby bolo po mojom tak idem do Talianska na jeden ostrov, mne sa tam páči viac.

doriiis
8. mar 2025

@kittykat22 ....ja z toho nerobím vedu.Ja som len napísala,že čo by som robila ja.A potom sa tu do mňa pustili.Ja by som svoju dcéru rešpektovala.Tot vse.

zuzanockamt
8. mar 2025

@doriiis Ale oni ju rešpektujú - dovolenku vybrali spolu, prispôsobili aj miesto aj program, ktorý chcela. Dokonca aj termín, lebo neskôr ide s priateľom na festival. A ona si zrazu zmyslí, že nikde nejde. Trošku nevhodné od nej. Priam drzé.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
guudy
8. mar 2025

@doriiis suhlasim, aj najst nahradu sa da 🙂
Napr kamarat druhemu dietatu 🙂
Ano, my sa uz spokojne niekolko rokov pozerame na vysledky nasej vychovy a sme nanajvys spokojni🥰

januska12323
8. mar 2025

Daj jej termín nech sa rozhodne alebo zoberieš namiesto nej niekoho druhého.

doriiis
8. mar 2025

@kittykat22
@zuzanockamt ....ja len pripomínam,že sa bavíme o júli.A nie o budúcom týždni.
Vy ste nikdy na nič nezmenili názor? To máte blbé veru.

zuzanockamt
8. mar 2025

@doriiis Pri plánovaní dovolenky veru nie, keďže to závisí od mnohých faktorov.

doriiis
8. mar 2025

@guudy ...pekne povedané.❤️

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
doriiis
8. mar 2025

@zuzanockamt ...aha,ok teda.

kittykat22
8. mar 2025

@doriiis nie na dovolenku nazor nemenime - ked zaplatim 3000 - 5000e tak velmi dobre viem, ze tam pojdem. Dovolenky pri mori su teraz nenormalne drahe - obzvlast ak ide viac ludi.

guudy
8. mar 2025

Autorka a stornovat to teda neviete? Ze by ste sli do toho Talianska…

ina2405
8. mar 2025

@doriiis oni to s dcérou dohodli dopredu. Zopakovať treba znova? Tak ako ja a iné matky, ktoré si tu bez rozmyslu nazvala zlyhávajúcimi rodičmi, to dohadujú dopredu so svojimi deťmi a tie decká to tak berú. Ty si myslíš, že niekto na reťazi dotrepe decko k moru? Moji sa vždy tešia, vedia o tom dopredu. Ešte 10x ti mám písať to isté? Ideš si svoje, však pusti svoje dieťa kam chceš. Ale neobúvaj sa do druhých rodičov. My sa s deťmi rešpektujeme bez toho, aby z nich vyrástli sebci 🥴

kikush182329
8. mar 2025

Ja suhlasim, ze to treba akceptovat a upokojit sa. Dcere necakane do toho prisiel lepsi program ako dovolenka s rodicmi. Nejako to urcite doriesite. S dcerou by som sa ale dohodla na nejakom odskodneni.

klementinka58
8. mar 2025

a nemoze ist dcera s frajerom v inom termine? Aby sa vam to neprekryvalo

lucilaines
8. mar 2025

Ja by som dceru pustila a s nami by ist nemusela. Ale iba v tom pripade, ak by bud ona sama osobne obvolala hotel/cestovku a vybavila si storno za svoju osobu alebo pripadne storno celeho zajazdu pre celu rodinu ak by ja som bola ok s tym, ze pojdeme niekde inde ak ona nejde. Ak by sa jej to nepodarilo, tak by som jej uhradenu cast od nej ziadala aspon ciastocne nahradit. Dalsia podmienka by bola, ze si hradi tiez dovolenku s frajerom sama. Akceptujem, ze moze zmenit nazor. Aj uplne rozumiem, ze 17 rocna baba s dovolenkou s rodicmi suhlasila, ale teraz do toho prisla dovolenka s frajerom a je to lakavejsi program. Ale ona musi zase pochopit, ze peniaze na strome nerastu, raz je to zaplatene a proste nie je to take jednoduche. Ak si to dokaze sama zariadit a vybavit, tak prosim, nech ide. Ak je dostatocne dospela, aby isla sama s franerom do zahranicia, tak musi byt dostatocne dospela aj na to, aby si to sama zariadila.