icon

Ako zbaliť stan?

termuk
14. júl 2023

Prosím žienky tie čo lietate k moru a mávate so sebou aj plážový stan ako ho zbaliť do kufra? 😀Lebo máme dosť veľký kufor avšak priemer zloženého stanu je oveľa väčší. Je samorozkladací a má tvar kruhu čiže je to prakticky nemožné ho tam dostať. Skôr ma možno zaujíma či to na letisku budú akceptovať aj keď bude napríklad mimo kufra ale bude k nemu pripevnený. Alebo nám potom už len zostáva možnosť iného stanu? Ďakujem za každú radu

tinkavvv
14. júl 2023

@termuk jedine iny stan. My mame taky, co sa da normalne zvalit do relativne malych rozmerov.

lucik194
14. júl 2023

nemoze pretrcat cez velkost aka je uvedena cez letecku spolocnost

lulu0123
14. júl 2023

Normalne sme ho mali mimo kufra.V pohode ho vzali bez doplacania.Akurat vyzdvihnut sme si ho museli v nadrozmernej batozine. Nebol na tom pase ako kufre.

kacusik69
15. júl 2023

@termuk zalezi akou spolocnostou letite a kolko ks batoziny mozete mat a mate… berie sa to ako dalsi kus… napr. u Smartwingsu je dalsi kus spoplatneny sumou 70 eur/let… ku kufru pripevneny byt nemoze lebo nesmie pretrcat (som zamestnanec letiska)

termuk
autor
15. júl 2023

@kacusik69 tak to je ozaj dosť 🤣 hlavne keď si predstavím stan ktorý neváži ani kg a platiť za to 70€😩my letíme do antalye s freebird airlines

kacusik69
15. júl 2023

@termuk Freebird jeden kufor na osobu a celkova vaha pocet ludi x 20 kg (ak nemate od CK uvedene inak) - vaha sa zlucuje, len na jeden kufor nesmie byt viac ako 32 kg… takze ak letite povedzme traja, stan budete mat ako jeden kus a este mozete mat dva kufre napr. 30 a 25 kg (ak ratam “prehnane” 5 kg na stan) co date si myslim

termuk
autor
15. júl 2023

@kacusik69 zatiaľ čo sme vážili tak oba kufre majú do 20 kg🙂 a letíme s dcérkou ktorá ešte nemá 2 roky čiže na ňu batožina nepripadá, aj tak by to platilo že 2 kufre plus stan?

kacusik69
15. júl 2023

@termuk nie, na batozinu ma narok osoba nad dva roky… takze 2 kusy celkovo v prvom rade, v druhom celkova hmotnost do 40 kg a v poslednom nie viac ako 32 kg na kufor… takze by ste sa museli zbalit 1x 32 kg kufor a stan

termuk
autor
16. júl 2023

@kacusik69 ahaa dobre rozumiem 🙂 ďakujem veľmi pekne za ozrejmenie a rady 💗nejako to vymyslíme 😀

misana84
2. sep 2023

@kacusik69 zdravim a ten stan musí ísť na pas? Či pôjde s nami ako kočiar?lebo my sme traja a mame 2 kufre a príručne normál 3 ks

kacusik69
2. sep 2023

@misana84 stan vam cez kontrolu neprejde (ako prirucna), odovzdava sa hned

vavam
14. aug 2025
@kacusik69

@misana84 stan vam cez kontrolu neprejde (ako prirucna), odovzdava sa hned

@kacusik69 mozem sa opytat na nas pripad, cestujeme s 3 detmi (4 roky a vyssie) cize mozeme mat 5 batozin, planujeme si vsak vziat len 2 velke kufre, ohladne plazoveho stanu sme si mysleli, ze nam bude checknuty ako dalsia batozina ako ked sme sli este v roku 2019, no pozeram ze sa to od vtedy zmenilo k “lepsiemu”. Platit 80€ zan sa mi naozaj nechce, az som dobre pozerala tak odbavena batozina moze byt o rozmeroch do suctu stran 250cm, co iba tazko prekrocit. Stan je z tych vacsich (pre 4 osoby) ma priemer 68cm na vysku cca 5cm, cize ak by som ho vlozil do tasky (kufor som nasiel max. 86x61x33) tak mi ho odbavia ako 3 batozinu? Pride mi to to pritiahnute za vlasy, ze ked by bol v tak velkom kufri tak by mi bol odbaveny v ramci batoziny na ktoru mame narok, ako keby bol “navolno”. Dakujem za odpovede 🙂

kacusik69
14. aug 2025
@vavam

@kacusik69 mozem sa opytat na nas pripad, cestujeme s 3 detmi (4 roky a vyssie) cize mozeme mat 5 batozin, planujeme si vsak vziat len 2 velke kufre, ohladne plazoveho stanu sme si mysleli, ze nam bude checknuty ako dalsia batozina ako ked sme sli este v roku 2019, no pozeram ze sa to od vtedy zmenilo k “lepsiemu”. Platit 80€ zan sa mi naozaj nechce, az som dobre pozerala tak odbavena batozina moze byt o rozmeroch do suctu stran 250cm, co iba tazko prekrocit. Stan je z tych vacsich (pre 4 osoby) ma priemer 68cm na vysku cca 5cm, cize ak by som ho vlozil do tasky (kufor som nasiel max. 86x61x33) tak mi ho odbavia ako 3 batozinu? Pride mi to to pritiahnute za vlasy, ze ked by bol v tak velkom kufri tak by mi bol odbaveny v ramci batoziny na ktoru mame narok, ako keby bol “navolno”. Dakujem za odpovede 🙂

@vavam bohuzial, ale je to oficialne tak, kazdopadne ak by ste vahove limity a pocet batozin splnali, nepredpokladam ze by to niekto hrotil a batozinu odbavia… neberte to ale ako 100% info, hovorim za seba

basska_b
14. aug 2025
@vavam

@vavam Ano, vloz to do prazdneho kufra, ktory ma povolene rozmery a zoberu to. Vies, ono je to kvoli poriadku, štósovatelnosti, lahsej manipulacii a pod. V lietadle je 200 ludi, ak by si kazdy druhy vzal metlu, perzsky koberec, gitaru, detske elektricke auticko a pod., by sa zapotili pri nakladani a vykladani, ktore musi prebehnut rychlo