Ako zvládnuť 12-hodinový let s 8-mesačným bábätkom?
Ahojte, prisla som si po radu, budeme letiet z Viedne 12 hodin . odlet je na obed a pristaneme v destinacii o 7 rano 🤦🏼♀️... ako riesit rezim u takeho drobca v lietadle ( v spravnosti to bude pre neho ako polnoc hic tam bude 7 rano ) a mate daku radu ako zvladat casovy posun?
je nejaky druh melatoninu co viem dat malemu pocas letu aby pokojnejsue spal?
voprrd dakujem za vsetky rady
@tenerifka no klasika predsa ..počas vzletu a pristávania kvôli tlaku veľké problémy, bábätko bolia uška, rev na čele lietadlo neustále v kuse asi pätnásť minút,..to ale bolo najmenej - lietadlo nie je postieľka a bábätko to cíti- nespí poriadne, budí sa, plače, nič mu nie je dobré. Nemá domáce pohodlie a ani matka nemá všetko čo doma aby ho utisila a čo sa týka časového posunu z tej dovolenky nikto nič nemal lebo dieťa nebude skrátka spať vtedy keď je v Amerike čas na spanie ono spí tak ako mu povie jeho malý organizmus. Z tej dovolenky nikto.nic nemal. Ani bábätko a ani dospelí. Za mňa s takým.malym.babom.nikdy viac.
@hopsas tak ale toto je extrem s tym casovym posunom, to nema nic spolocne s tym, ze to bolo babatko. Ved ani 3-rocnemu nevysvetlis, ze musi mat iny biorytmus, skratka zdravy clovek sa nastavi a po 2 dñoch sa prisposobi….
@tenerifka no klasika predsa ..počas vzletu a pristávania kvôli tlaku veľké problémy, bábätko bolia uška, rev na čele lietadlo neustále v kuse asi pätnásť minút,..to ale bolo najmenej - lietadlo nie je postieľka a bábätko to cíti- nespí poriadne, budí sa, plače, nič mu nie je dobré. Nemá domáce pohodlie a ani matka nemá všetko čo doma aby ho utisila a čo sa týka časového posunu z tej dovolenky nikto nič nemal lebo dieťa nebude skrátka spať vtedy keď je v Amerike čas na spanie ono spí tak ako mu povie jeho malý organizmus. Z tej dovolenky nikto.nic nemal. Ani bábätko a ani dospelí. Za mňa s takým.malym.babom.nikdy viac.
@hopsas Ja som bola s detmi do roka napriklad v amerike, brazilii, korei, v africkych krajinach konkretne nasa oblubena top 1 trasa bola Vieden - Johannesburg a odtial 12 h bus do Mozambiku. Tam sa moje dieta naucilo chodit. Po bolo pocas materskej ako single parent - nebolo este na business class 😜
Pri vzlete a prilete ich ani jedno nikdy neboleli usi. Neplakali ani jeden let. Pohodlie postielky? Takym malym detom je to uplne jedno, pokial maju pri sebe mamu (alebo blizku osobu).
Inak najlepsi cas na cestovanie, ked clovek este nepracuje a ma cas na vylety po svete. Tuto v Azii sa dieta bude mat urcite super, oni velmi miluju europske deti, ako babiky je to pre nich 😉
@hopsas nebudeme sa predsa triast doma pod dekou a nevystrcime nos z krajiny len preto, ze jedno nezname dieta malo kedysi silny jet lag. To dieta by na tom bolo pravdepodobne rovnako, ked bude dospele. Normalne to urcite nie je, ale verim, ze taki ludia existuju
@hopsas tak ale toto je extrem s tym casovym posunom, to nema nic spolocne s tym, ze to bolo babatko. Ved ani 3-rocnemu nevysvetlis, ze musi mat iny biorytmus, skratka zdravy clovek sa nastavi a po 2 dñoch sa prisposobi….
@tenerifka praveze deti sa super prisposobia na casovy posun, lebo maju obedny spanok (alebo 2 spanky..), ktory konvertujes na vecerny. Horsie je to pre dospelych, ktori nezaspia, ani ked deti spia a potom chcu spat, ked deti su hore. V NY to bolo trochu tak prve dna dni, ale v Azii pomoc najdes super rychlo. A oni tam maju rodinu, takze problem vyrieseny
@tenerifka praveze deti sa super prisposobia na casovy posun, lebo maju obedny spanok (alebo 2 spanky..), ktory konvertujes na vecerny. Horsie je to pre dospelych, ktori nezaspia, ani ked deti spia a potom chcu spat, ked deti su hore. V NY to bolo trochu tak prve dna dni, ale v Azii pomoc najdes super rychlo. A oni tam maju rodinu, takze problem vyrieseny
@bluka2 ved ja viem….
Boze moj, niektore mamicky neboli ani vo vedlajsej dedine s dietatom kym nemalo 5 rokov, nic si z toho nerob.
My sme lietali od 6 mesiacov, a teda cim bola mensia tym to bolo jednoduchsie😄 ked este nesedi ani nestvornozkuje je to uplne super, urcite tiez odporucam bassinet, je to 12kg ked si dobre pamatam a vacsinou infantov davaju na tie predne sedacky (emirates, qatar, etihad urcite). Ine spolocnosti treba si vypytat, kludne im skus napisat na nejaky chat alebo si pozri ci uz mate pridelene sedadla ak ste uz kupili letenky.
Kocik urcite odporucam taky cestovny, my mame a je to super, vela ludia kupuju aj ten yoyo alebo cybex, vsetky vies zobrat aj na palubu a presuny po letisku su urcite s tym super. Inak odporucam urcite kopec hraciek, mini knizky, spinner co vies nalepit na stenu, take natahovacie pruzinky ktore vydavaju zvuk, cokolvek sustave a oblubene veci co ma doma (aspon tyzden pred odletom mu ich schovaj nech sa s tym v lietadle hra). A samozrejme kapsicky a chrumky a lyo ovocie bolo tiez super. Hlavne budte v klude vy rodicia a babo si ani nevsimne ze je niekde v lietadle hra🙂
@anonym_9f4f13 dakujem za odpoved... uz som si zvykla ze niektore mamicky tu vedia len hejtovat a ukazovat prstom 🤷🏻♀️...este nesedi 🙂
ani nelozi aj preto letime teraz aby to bolo "jednoduchsie". hracky dake este kupim. ja nekojim ...prisla som o mlieko cize je na UM.
chcem presne cestovny kicik, nieco spratne aby sa aj lahko rozkladal lebo sice tam moc chodniky niesu ale ked niekam pojdeme nechcem aby trcal len v autosedacke... nosic nemam lebo nam ho fyzio neodporucala. pozriem tie kociky co si napisala a daco vyberiem . este eaz dakujem za odpoved k veci a bez sudenis 🙂
@votaress12 a teda ak tam nie su chodniky, su tam asfaltove cesty? Kocikovat ho budes na akom terene? Lebo ak na nejqkej polnej, tak ti treba velke nafukovacie kolesa....
@tenerifka je tam beton vacsinou.. moc tam nenakocikujem v prirode 🤷🏻♀️ ale nechcem aby maly trcal ken v autosedacke a aj presuny po letisku su jednoduchcie ked bude cestovny kocik.
@votaress12 mne sa páči, že ta tu najviac hejtuju anonymne prispievateľky… Navrhujem im založiť separé diskusiu - “JE NORMÁLNE letieť s xy mesačným dieťaťom xy hodín?” Tam nech sa vysantia v komentároch, tu sa takúto otázku predsa nik nepýtal 🤦🏼♀️🤣.
@mirkam3 to uz tu niektore zaklmplexovane mamicky nevedia co so sebou.. kazdy ma doma inu situaciu a za to ze su s detmi len doma a nudia sa zjavne uz ja nemozem 🤷🏻♀️🤦🏼♀️
@votaress12 ale teda do prirody sa da ist, ci? Nejaka polna cesta a tak….
@tenerifka jedine ked pojdeme ku jeho rodicom. tam naokolo je len malo zelene ale daka sa najde
@hopsas nebudeme sa predsa triast doma pod dekou a nevystrcime nos z krajiny len preto, ze jedno nezname dieta malo kedysi silny jet lag. To dieta by na tom bolo pravdepodobne rovnako, ked bude dospele. Normalne to urcite nie je, ale verim, ze taki ludia existuju
@tenerifka manzelovho brata manzelka cestovala z taiwanu do ameriky ( byvala letuska podotykam ) a maly jeje crlou cestou tam reval v lietadle.. mali aj prestupy. cestou spat bol uz maly kludny...
A ako to maju zvladnut spolucestujuci sa nepytas?
@anonym_4031fd vydrzia...... Ja mam skusenost, ze rodicia vzdy dieta utisia.Mam za sebou xyz letov, a nikdy mi ziadny let nepokazilo urevane dieta.Okrem toho-ak lietas takymito letmi urcite vies, ze na sedadle si najdes kit so stuplami, sluchadlami na tv/hudbu, maskou na oci...... A ziadne placuce dieta vobec nebudes vnimat
@anonym_4031fd vydrzia...... Ja mam skusenost, ze rodicia vzdy dieta utisia.Mam za sebou xyz letov, a nikdy mi ziadny let nepokazilo urevane dieta.Okrem toho-ak lietas takymito letmi urcite vies, ze na sedadle si najdes kit so stuplami, sluchadlami na tv/hudbu, maskou na oci...... A ziadne placuce dieta vobec nebudes vnimat
@tenerifka Ja som letela asi tak 100 krat, netreba mi davat rady. X krat urevane dieta.
@votaress12 🙏🏻 mužova sesternica bola s tak malým dieťaťom, tak ďaleko a prerevalo celú cestu. Keď vystúpili z lietadla, každému cestujúcemu sa ospravedlňovali 🤣
Snáď to nebude vás prípad
@anonym_4031fd prepacte ale niesom prva ani posledna letiacs s dietatom.. deti su ten najmensi problem. dospelych som zazila v lietadlach hroznych - nie raz podgurazenych a nevhodne sa spravajucich ;). zazila som lety kde deti cele preplakali a tu som...
Spava ti v aute/autosedacke? Ak ano, bookla by som mu extra seat a zobrala sedacku (musi byt certifikovana, treba kuknut konkretne podmienky v leteckej spolocnosti) aby sa mohlo pohodlne vyspat aj ono, aj vy. Vobec nepocuvaj zeny co vystrcia paty z domu raz za rok do Turecka, zvladnete to uplne v pohode. Aj keby krpec reval, tak zial ludia s tym musia ratat, kupou letenky nam nikto neslubuje hrobove ticho. Je to neprijemne, ale tych 12 hodin nejako preziju vsetci zucastneni, z nikoho neubudne.
@yanni este otazka - kocik.. s akou znackou ste lietali alebo ktory by si odporucila?
@votaress12 Babyzen Yoyo. Ten môžeš zobrať poskladaný aj do kabíny. Už sú aj iné v kabínkovej veľkosti ale tento je aj pre Airlines najznámejší a nerobia problémy. A ak máte možnosť a financie, zaplaťte aj dietatu extra miesto na sedenie, zoberte vajíčko, ktoré je aj pre lietadla a máte po starostiach. Mne sa tak deti dobre vysypali, nemusela som ich stále držať na rukách, pri jedení atd. To tiež bolo fajn. A aj som prestriedala aj na letisku ak v lietadle vajce-nosič. Na letisku naklikla na kočík a paráda. Pre mna na nezaplatenie.
Spava ti v aute/autosedacke? Ak ano, bookla by som mu extra seat a zobrala sedacku (musi byt certifikovana, treba kuknut konkretne podmienky v leteckej spolocnosti) aby sa mohlo pohodlne vyspat aj ono, aj vy. Vobec nepocuvaj zeny co vystrcia paty z domu raz za rok do Turecka, zvladnete to uplne v pohode. Aj keby krpec reval, tak zial ludia s tym musia ratat, kupou letenky nam nikto neslubuje hrobove ticho. Je to neprijemne, ale tych 12 hodin nejako preziju vsetci zucastneni, z nikoho neubudne.
@bluea teraz uz menej. zaspi ale tak na 45 min max.
uz sa nad tymi mamickami nevzrusujem - dakujem za podporu aj rady. dako to zvladneme a aj ostatny.
tiez neletim
prvy krat - tuto vzdialenost lietam uz par rokov a deti tam su rozne. nik to neriesil nikdy. daju si stuple alebo to ignoruju lebo dako to dieta prepravit musis
Leteli sme 5hodin s 10mes.,zaspal.pri vzlietaní a zvyšok,čo bol hore precucal alebo sme si ho striedali s manželom,potom ešte v uličke s ľudmi sa prebavil a hotovo,žiadna tragédia sa nekonala....nastavte sa,že nejako prežijete a prežijete🙂
Leteli sme 5hodin s 10mes.,zaspal.pri vzlietaní a zvyšok,čo bol hore precucal alebo sme si ho striedali s manželom,potom ešte v uličke s ľudmi sa prebavil a hotovo,žiadna tragédia sa nekonala....nastavte sa,že nejako prežijete a prežijete🙂
@dorotenka333 to ano len ideme letom ktory sice vzlieta na obed ale pojdeme nocou lebo ori pristati tam bude 7 rano. cize zo zaciatku sa premota len ked bude vacsina spat. ividime. spravime mu spankovy ritual a uvidime co to spravi
@lasona este mam otazku, kocik... na taketo cestovanie ste pouzivali aky?
@votaress12 my sme mali skladaci, elodie stoller mondo
@hopsas Moje deti Nikdy Problemy nemali. A to lietame a celkovo cestujeme s nimi od narodenia (casto aj len ja sama s Detmi). Moja najmladsia Letela prvy krat dlhy let, ked Mala 6 tyzdnov. Prakticly ho prespala. S usami tiez nemali Problem, Kedze tomu sa da predist. Pre mna za mna ty si svoje deti zavri do izby aj do 18tsky. Ked ich potom vypustis Budu ako…. My sme teraz leteli v priebehu 2 tyzdnov tri krat a ani na jednom lete som nezazila extremy. A hlavne na Tom tretom bolo Dost malickych deti. A plakalo jedno a aj to sa upokojilo ako sme odstartovali. A to Malo lietadlo koli silnemu vetru 2 hodiny Meskanie a bolo uz velmi Neskoro. Ja Skor nemusim Festival vlakom. To som uz zazila ine horory a cirkusy od vrieskajuci deti, ces behajuce po vlaku, hadajuce sa, otravujuce az po zasrate a smrdiace na Cely vlak.
@votaress12 no vidim, ze sa tu zase zislo kopec anci, co z hornej dolnej este nevystrcilo nos, takze z ich “rad” si nerob tazku hlavu.
My sme absolvovali take dlhe lety viac krat a moja rada je dopredu sa nestresovat a byt v pohode, velka vyhoda je ak este dojcis to je super aj pri pristavani.
Vzdy berieme do lietadla nejaku novu hracku, knizky, vela snackov. Praveze s detmi pod rok je to v pohode, potom uz je to horsie ked chcu chodit a nie sediet 🙈
Pocas letu “na noc” vypnu svetla a dieta si urcite pospi, naozaj hlavne nestresuj, lebo bude nervozne aj babo.
@anonym_4031fd stuple, sluchadla......nic?
@tenerifka No stuple do usi nemam rada a sluchatka, ja osobne neviem spat ked nemam fakt ticho. Akoze posrata plienka k tomu ako bonus, ludia nie su normalni tahat male deti na 12 hod let. Ked uz ide o to, tak male dieta nema ani z tej dovolenky nic. To si len ti rodicia myslia, ze to je v pohode.

@hopsas a co take? Fakt ma to zaujima…. Fakt uprimne