icon

All inclusive dovolenky v Španielsku a Taliansku

17. júl 2025

Viete mi povedat ako to funguje v tychto krajinach co sa tyka dovoleniek s All inclusive? Je tam toho tak podobne ako napr Egypt, Cyprus, Turecko? Ci tam povacsine su ich jedla ako cestoviny a ich paradajkove kadeco? Pytam sa to z dovodu histaminovej intolerancie.

Strana
z2
matkahelka
17. júl 2025
@biba_18

@matkahelka grécko má napríklad aj súkromné pláže - ale musia byť verejne prístupné ...

@biba_18 v grecku som aktualne 10-ty krat, bola som na roznych ostrovoch, na pevnine.a kazdy hotel/rezort ma vyhradenu svoju cast s bezplatnym plazovym servisom. to mam na mysli. jasne, ze po plazi prejde ktokolvek.

tenerifka
17. júl 2025
@matkahelka

@tenerifka v EU je vacsinou vsetko verejne? to mas dost mylne info, lebo vyhradne verejne plaze ma v EU len spanielsko a juzny cyprus.

@matkahelka mne chatgpt vyhodil, ze v celej EU su vsetky plaze verejne a zadarmo, nikto ti nemoze zakazat ist ani na plaz, ktora je priamo pred hotelom, ktory stoji niekde na samote, lebo ta plaz tomu hotelu nepatri. Samozrejme platis za lehatka.
Brat bol kdesi v juznom Taliansku, a existuju tam barove-plazove kluby, kde to maju pod kontrolou miestne mafie, takze turista zaplati za deñ 100 eur za 2 luxusne lehatka so slnecnikom a obsluhou, a na plaz pod vyhrazkou nepustia nikoho, kto nezaplatil, ale je to nelegalne, no policia to neriesi. Brat si takto so zenou uzivali klud a luxus....

matkahelka
17. júl 2025
@tenerifka

@matkahelka mne chatgpt vyhodil, ze v celej EU su vsetky plaze verejne a zadarmo, nikto ti nemoze zakazat ist ani na plaz, ktora je priamo pred hotelom, ktory stoji niekde na samote, lebo ta plaz tomu hotelu nepatri. Samozrejme platis za lehatka.
Brat bol kdesi v juznom Taliansku, a existuju tam barove-plazove kluby, kde to maju pod kontrolou miestne mafie, takze turista zaplati za deñ 100 eur za 2 luxusne lehatka so slnecnikom a obsluhou, a na plaz pod vyhrazkou nepustia nikoho, kto nezaplatil, ale je to nelegalne, no policia to neriesi. Brat si takto so zenou uzivali klud a luxus....

@tenerifka ok, nepochopili sme sa. plaze su verejne, ale hotely maju vyhradenu cast s bezplatnym plazovym servisom pre svojich klientov. ci po plazi prejde Misko alebo Giacommo, je fuk, plazovy servis je vyhradeny pre tych, kt. su v hoteli ubytovani. v spanielsku toto neexistuje.

biba_18
17. júl 2025
@matkahelka

@biba_18 v grecku som aktualne 10-ty krat, bola som na roznych ostrovoch, na pevnine.a kazdy hotel/rezort ma vyhradenu svoju cast s bezplatnym plazovym servisom. to mam na mysli. jasne, ze po plazi prejde ktokolvek.

@matkahelka on tam dokonca môže ostať na tej pláži ... to nám vyslovene povedala delegátka že keď chceme mimo našu pláž že môžeme ísť na lehátka ktoré chceme... ale nám to bolo jedno, tých lehátiek bolo všade plno voľných ...

matkahelka
17. júl 2025
@biba_18

@matkahelka on tam dokonca môže ostať na tej pláži ... to nám vyslovene povedala delegátka že keď chceme mimo našu pláž že môžeme ísť na lehátka ktoré chceme... ale nám to bolo jedno, tých lehátiek bolo všade plno voľných ...

@biba_18 vsak jasne, ze moze zostat na plazi. ale s tym, aby niekto cudzi sa na lehatka mohol zlozit, som sa este nikde nestretla. ani som o tom nepocula. to ste boli v akom hoteli? ja mam skusenosti, ze je vsade uvedene, ze plazovy servis je len pre ubytovanych.

biba_18
17. júl 2025
@matkahelka

@biba_18 vsak jasne, ze moze zostat na plazi. ale s tym, aby niekto cudzi sa na lehatka mohol zlozit, som sa este nikde nestretla. ani som o tom nepocula. to ste boli v akom hoteli? ja mam skusenosti, ze je vsade uvedene, ze plazovy servis je len pre ubytovanych.

@matkahelka aj na kréte, aj na rhodose sme boli na hoteloch kde boli dookola samé hotely, tak možno preto to tam nemuseli riešiť ...

sense
17. júl 2025

Sme na Elbe nie All inclusive a majú aj na raňajky veci aj pre tých s intoleranciami. A aj večere sú na výber zo 4jedal a je možnosť aj uprav
Treba komunikovať s konkrétnym hotelom , v dnešnej dobe už nemajú problém vyjsť v ústrety

matkahelka
17. júl 2025
@biba_18

@matkahelka aj na kréte, aj na rhodose sme boli na hoteloch kde boli dookola samé hotely, tak možno preto to tam nemuseli riešiť ...

@biba_18 ale v akych konkretne hoteloch? aj na krete, aj na rodose som bola viackrat, v roznych castiach a nestretla som sa s tym, ze si ubytovana v jednom hoteli a mozes si chodit na lehatka krizom-krazom kdekolvek do inych hotelov. zvacsa su vsade aj cedule, ze vyhradene len pre ubytovanych. plus kazdy hotel ma svoje naramky. fakt cudna info, este som sa s tym ozaj nestretla.

biba_18
17. júl 2025
@matkahelka

@biba_18 ale v akych konkretne hoteloch? aj na krete, aj na rodose som bola viackrat, v roznych castiach a nestretla som sa s tym, ze si ubytovana v jednom hoteli a mozes si chodit na lehatka krizom-krazom kdekolvek do inych hotelov. zvacsa su vsade aj cedule, ze vyhradene len pre ubytovanych. plus kazdy hotel ma svoje naramky. fakt cudna info, este som sa s tym ozaj nestretla.

@matkahelka na kréte creta maris a na rhodose lindos princess ... ako som písala, my sme to ani nevyužívali, miesta bolo všade dosť ... ale viem určite že napr. na kréte chodievala na našu pláž pravidelne jedna pani asi s vnučkou - a ony určite neboli od nás z hotela, nemali žiaden náramok - ja som ležala tak dosť na kraji (nemám rada keď mi vrieskajú deti do ucha celý deň,...) a ony prichádzali z tej strany kde som ležala ...

kiki68
17. júl 2025

Zalezi od hotela, mala som na Sicilii taky mix jedal, podobalo sa to tomu V Egypte atd, mala som ale ak plnu penziu v IT a tam si si davala zo svedskych stolov predjedlo, dezert, ale hlavne jedla si zvolila den vopred.

kiki68
17. júl 2025
@matkahelka

@matkahelka Ja uz som to videla, to je ked maju tie hotely nejaku dohodu a toto je mozne robit.

matkahelka
17. júl 2025
@kiki68

@matkahelka Ja uz som to videla, to je ked maju tie hotely nejaku dohodu a toto je mozne robit.

@kiki68 ano, funguje to, ak su hotely rovnakej hotelovej siete, ale nie bezne medzi akymikolvek hotelmi.

matkahelka
17. júl 2025
@biba_18

@matkahelka na kréte creta maris a na rhodose lindos princess ... ako som písala, my sme to ani nevyužívali, miesta bolo všade dosť ... ale viem určite že napr. na kréte chodievala na našu pláž pravidelne jedna pani asi s vnučkou - a ony určite neboli od nás z hotela, nemali žiaden náramok - ja som ležala tak dosť na kraji (nemám rada keď mi vrieskajú deti do ucha celý deň,...) a ony prichádzali z tej strany kde som ležala ...

@biba_18 to, ze si niekto pride len tak lahnut na lehatko predsa neznamena, ze sa to tak robi alebo ma robit. turisti z hotelov beru domov uteraky, lampy a neviemco a tiez to predsa neznamena, ze sa to ma robit, lebo to niekto robi. a je pre mna tazko uveritelne, ze vam delegatka povedala, ze si mozete lahnut hocikde pred akykolvek hotel.

biba_18
17. júl 2025
@matkahelka

@biba_18 to, ze si niekto pride len tak lahnut na lehatko predsa neznamena, ze sa to tak robi alebo ma robit. turisti z hotelov beru domov uteraky, lampy a neviemco a tiez to predsa neznamena, ze sa to ma robit, lebo to niekto robi. a je pre mna tazko uveritelne, ze vam delegatka povedala, ze si mozete lahnut hocikde pred akykolvek hotel.

@matkahelka 🤷‍♀️

lenusiatko
17. júl 2025

Mne najviac chuti v Spanielsku, menej v Taliansku a Grecku a najmenej mi chutilo v Turecku, Tunise, Egypte, ale to bolo davno a fakt, ze varili viac tu svoju stravu, teraz su mozno viac univerzalni. A zalezi od hotela, 3☆ su vela o polotovaroch a slabsom vybere, 5☆ maju velky vyber a fakt vsetko. Na Ischii sme boli v butikovom hoteli, na ranajky poznali len croisanty a kavu, za to vecere mali 5 chodov, kazdy sme si zvlast vyberali + parovali vino a to bol zazitok. Nebola to len pizza a cestoviny, piekli zajaca, alebo chobotnice. 5☆ Spanielsko, casnici nalievali cavu, z ryb boli mecune, tuniaky, lososy, articoky, steaky, mnozstvo ovocia. Ale mne nevadia ani hranolky, alebo omelety, takze v pohode znesiem aj 3☆. Podstatne je more a jeho blizkost.

mk1111111111
17. júl 2025

Ved vyberte hotel a pozries, co ponukaju, ci europsku kuchynu, ci talaiansku.
Ze Ti ja poviem, ze my sme mali dobre, neznamena, ze vo vasom hotely bude to iste. Ale na strankach hotela najdes v podstate vsetko

marcaurel
17. júl 2025
@anonym_autor

@mafia102 takze nieje tam prevazne talianska kuchyna?

@anonym_autor je tam Talianska kuchyňa. Ale to znamená , že majú tri základné chody - prima piatta - predjedlo, čo môžu byť cestoviny, ale aj rizoto. Secondo piatta- mäso , ryby, pizza… a dolce ako zákusok. All inn je Taliansku takmer neznámym pojmom , ak si predstavujete hory jedla podobne ako v Turecku či Egypte. Takéto plýtvanie sa už v mnohých krajinách neuznáva, je to masovka a aj mne turecké jedlo chutí všetko ako jedno a to isté, veľmi často ho treba dochucovať . Talianská a aj vo veľkej miere panielska kuchyňa je veľmi rozmanitá , vynikajúco dochutené jedlá, keď vždy vieš , čo ješ . Kľudne poradím viaceré hotely, ktoré sme prešli a mali super kuchyňu. Autom, či lietadlom? Kedy a nakoľko? Treba dať pozor, v Taliansku sú od 2.8./21.8 povinné hromadné prázdniny, keď dovolenkuje 80% domácich.

betulinka1
17. júl 2025

@anonym_autor teraz uz vacsina hotelov 5* maju stravu pre rozne intolerancie. Kamoska moze iba par druhov jedla, milion korení nemoze a ani bielkovinu kravskú, kuracie maso a neviem co vsetko. Tak chváli, ze hotely su uz pripravene aj na nu v dnesnej dobe. Bezne cestuje kade tade aj Turecko, Cyprus ale teda Egypt si netrúfla zatial. A co sa tyka stravy v IT, tak tu sa najes aj bez paradajkových omáčok. Uz v kazdej pizzerii mali bezplepkovu pizzu bez paradajkového základu. Vyborne steaky nam robili na hotely aj kačacie maso. Cize vies si vybrat. Ja teda chodim do IT hlavne na ich morske plody a tak. Ale vzdy jednym ockom pozeram, co by si vobec mohla dat kamoska. Lebo ked k nam ma prist na vikend s rodinou, tak dostávam zoznam povolených potravin a korení. Prave sme sa vratili z IT.

ivana11155
18. júl 2025
@betulinka1

@anonym_autor teraz uz vacsina hotelov 5* maju stravu pre rozne intolerancie. Kamoska moze iba par druhov jedla, milion korení nemoze a ani bielkovinu kravskú, kuracie maso a neviem co vsetko. Tak chváli, ze hotely su uz pripravene aj na nu v dnesnej dobe. Bezne cestuje kade tade aj Turecko, Cyprus ale teda Egypt si netrúfla zatial. A co sa tyka stravy v IT, tak tu sa najes aj bez paradajkových omáčok. Uz v kazdej pizzerii mali bezplepkovu pizzu bez paradajkového základu. Vyborne steaky nam robili na hotely aj kačacie maso. Cize vies si vybrat. Ja teda chodim do IT hlavne na ich morske plody a tak. Ale vzdy jednym ockom pozeram, co by si vobec mohla dat kamoska. Lebo ked k nam ma prist na vikend s rodinou, tak dostávam zoznam povolených potravin a korení. Prave sme sa vratili z IT.

@betulinka1 ze v kazdej pizerii bezlepkova pizza. To snad nemyslis vazne. Cele centrum v Grado sme presli a nie ze ziadna pizza ale ani cestoviny az nakoniec jedna jedina pizerka. To iste Riminy - co mali na googli, ze maju bezlepkovu pizzu restika nefungovala, komplet vsetky restiky v centre sme obehli a nic a v San Marine bol najlepsi vyber ale pizza len v jednej, inde mali burger alebo cestoviny. Neviem ci mas sama dietu alebo len dristas, pretoze je velmi unavne obiehat restiky a vsade sa pytat, ci maju bezlepkove. Ty si clovek, ktory to vzivote nezazil. Ano, napises ze rybu si daj alebo maso s ryzou. Nie, dcera toto na dovolenke nechce.

jaja20
18. júl 2025

V Španielsku mi veľmi chutí, viac než v Taliansku. Výber jedál oveľa pestrejší a celkovo all inclusive je lepší, vrátane drinkov.

mandzula
18. júl 2025

V Spanielsku sme boli minuly rok a vyber jedal mali super - studene misy, milion syrov, suniek, zeleniny, kompotov, salatov, jogurty, musli, delakto mlieko, prazenica, toasty... Obedy rozne druhy masa, zemiaky na vsetky mozne sposoby, ryza, ryby, paela, morske plody, pizza, grilovane kurence..., vecere extra bohate. Plus vela ovocia.

autor
18. júl 2025
@mandzula

V Spanielsku sme boli minuly rok a vyber jedal mali super - studene misy, milion syrov, suniek, zeleniny, kompotov, salatov, jogurty, musli, delakto mlieko, prazenica, toasty... Obedy rozne druhy masa, zemiaky na vsetky mozne sposoby, ryza, ryby, paela, morske plody, pizza, grilovane kurence..., vecere extra bohate. Plus vela ovocia.

@mandzula a v ktorom hoteli ste boli?

mandzula
18. júl 2025
@anonym_autor

@mandzula a v ktorom hoteli ste boli?

@anonym_autor Dwo Sirius Santa Susanna.

marcaurel
19. júl 2025
@anonym_autor

Lebo z talianskej kuchyne sa mi dviha zaludok. Chlap tam chce ist ja kvoli tomuto nie ale ak by tam bolo normalne nase jedlo tak ok 😅

@anonym_autor prečo by malo byť v Taliansku naše jedlo??

autor
20. júl 2025
@marcaurel

@anonym_autor prečo by malo byť v Taliansku naše jedlo??

@marcaurel nase= ryza, zemiaky, maso neprekorenene ako to maju vo zvyku inde napr. A ich jedlo pizza pasta paradajkove kadeco, mlete .. proste toto som myslela. Ak sa chce niekto hlupy chytit na bryndzovych haluskach tak nie tie tam nehladam

Strana
z2