icon

Apartmánová vila v Lignane alebo Bibione pre 2 rodiny s deťmi

janula17
9. feb 2015

Ahojte, v snahe uniknut zimnej depke sme zacali planovat letnu dovolenku este s jednou rodinkou s mensimi detmi. Hladam referencie na konkretne apartmanove domy, kde ste boli spokojni, blizko k plazi ale zaroven v pesej vzdialenosti k centru diania - deti uz su bez kocikov, ale nohy este kratke 🙂 Malo by to mat zahradku alebo spolocnu terasu, kde mozeme vecer spolocne posediet ked uz deti budu spat... Dakujem za vsetky prispevky 🙂

janula17
autor
6. júl 2015

@cibka1 Lignano, budeme kusok od vas, len nie v jeden termin 🙂 via rivignano
s tym grilom to je super taky maly spratny by sa veru zisiel....

cibka1
6. júl 2015

@janula17 a nie je ani drahy, cca 40eur. a zide sa aj na stanovačky. Tak prajem krásnu dovolenku, nech vyjde počasie. Idete na týždeň?

summerlili
6. júl 2015

Aspoň pre nás najlepšia reštiko / pizzeria v Lignane je na pešej, podľa mňa najväčšia reštaurácia v meste. Roh Viale Venezia (pešia) a Via Marina. Jedli sme tam pravidelne, zakaždým niečo iné. Skvelá pizza, mušle, aj klasické mäso, prílohy, zelenina, obsluha, všetko. Cez víkend, najmä na večeru, sú tam vonku rady pred ňou.

janula17
autor
6. júl 2015

@summerlili tak to budeme ubytovani len vo vedlajsej ulici, super, dakujem za tip urcite vyskusame 😵

januska11
13. júl 2015

Ahojky, my sa tento rok chystáme na týždeň do chorvátska ale cestou z chorvátska by sme chceli skočiť na 2-3 dni do Talianska na sever - Lignano, Bibione... Nebol niekto tam v kempe? viem, že ich je tam dosť, ale neviem aké tam majú ceny, keby sme chceli stanovať dve noci... či sa mi už viacej neoplatí zabookovať nejeký apartmán... len tam je to väčšinou na týždeň, ak chcete len 2 noci, tak tie ceny sú prehnane prehnané 😒

peanutslm
13. júl 2015

@januska11 http://www.campingsabbiadoro.it/en/ pozri si cenník, kemp je dobre vybavený, hneď pri ňom obchod, reštaurácia, pláž cca 10 min. pešo, na pláži /č.19/ lepšie ceny pre ubytovaných v kempe, hneď pri pláži bar s reštauráciou.

januska11
13. júl 2015

ďakujem, všade píšu len prenajať si stan, ale my máme vlastný....a väčšinou je to všetko od soboty do soboty... no a dve noci v prenajatom stane mi vyšli za 168 €, tak to si radšej zabookujem apartmán 😒

Nebol niekto v taliansku vo vlastnom stane? Chcela by som vedieť aspoň približne cenu za noc...sme 2 dospelý a 2 deti...

cibka1
13. júl 2015

@januska11 Myslim, že mimo hotela alebo penzionu ti na dva dni nikto nezabookuje apartmán. Ja som tiež chcela ísť pôvodne do kempu, lebo sú úžasne vybavené. Cena je dosť veľká, ale ja som pozerala bungalovy, na týždeň len bungalow pre štyroch okolo 1200 eur. A to už je luxus, za ktorý by som mala aj leteckú dovolenku. Ale v kempoch sú väčšinou už aj bazény v cene. V bibione je kemp, volá sa Villaggio Turistico internationale, je to niečo úžasné. A hned pri pláži sú tam kempy. V cene je už aj bazén a užívanie celého areálu, vrátane ihrísk a podobne. Pripájam link http://www.vti.it/en/
Na stránke majú aj cenník, tak si cenu lahko vypočítaš.

peanutslm
13. júl 2015

@januska11 v tom kempingu čo som Ti dala link, boli aj vo vlastných stanoch, boli sme teraz v júni, takže je to určite možné

januska11
13. júl 2015

@peanutslm vďaka a nevieš prosím ťa ako to funguje? Musíš si zaplatiť pitch ( asi miesto pre stan) a ešte ku tomu aj za každú osobu sa platí? Ak som to správne pochopila? http://www.campingsabbiadoro.it/en/prezzi.php

peanutslm
13. júl 2015

@januska11 áno, musíš si zaplatiť miesto + počet osôb /dospelí a deti/ x počet dní, platí sa v deň odjazdu a dá sa aj kartou /ale toto neviem, či to nemajú nejako ohraničené, že napr. minimum je 50€ pri platbe kartou, my sme boli 5 dní, takže tam problém nebol/

peanutslm
13. júl 2015

@januska11 mne to vychádza, že by ste mali platiť za rodinu a 2 noci 105.80€ v júli

januska11
13. júl 2015

@peanutslm aha díky, už rozumiem... No dúfam, že sa tam nejako dohovoríme, dá sa s nimi po anglicky dohovoriť? Takže odporúčaš to sabbiadoro? som pozerala, že tam je kemp na každom rohu... ceny približne rovnaké...dúfam, že nás ubytujú aj na 2 noci...vďaka za info 😉

peanutslm
13. júl 2015

@januska11 dohovoríš sa aj anglicky aj nemecky, nemcov je tam plno 🙂 a možno skús napísať a miesto si rezervovať, my sme boli mimo hlavnú sezónu, tak nebol problém ale boli sme s karavanom nie v stane. Blízko je tuším ešte Fusina, ale my sme boli v tomto, preto hovorím o tomto, iný nepoznám, možno niekto iný by vedel.

petrisia1
14. júl 2015

Dievcata, chcem sa opytat. Ideme na dovolenku do Bibione a kamoska bude ubytovana trochu dalej od nas.mna zaujima ci tam niesu uzatvorene plaze, ci sa mozeme stretavat raz na jednej plazi,raz na druhej..ubytovani budeme v apartmanoch.kedze mame male deti tak by sme sa presuvali autom pred ich apartmam

cibka1
14. júl 2015

@petrisia1 s tým vôbec nebudeš mať problém. Iba ak s plážovým servisom, lebo ak si ho zaplatíš, tak si celý týždeň pod rovnakým dáždnikom a tie sú rozdelené na sektory, musíš si nájsť správny sektor a správne číslo, lebo tam chodia kontrolovať to, či si na správnom mieste a či to máš vôbec zaplatené. Ale presun medzi plážami nikto nekontroluje.

petrisia1
14. júl 2015

@cibka1 dakujem 🙂

jaruskatt
14. júl 2015

Kam odporúčate ísť v Lignane s 2 ročným chlapcom? Aquasplash, Gulliverlandia... odporúčate aj Parco Junior a Gommosi?
Ak chceme ísť na výlet do Benátok, ktorý deň je tam najmenej turistov a ako sa tam z Lignana najlepšie dostať? Vlakom, autobusom, loďou?

katinka71
14. júl 2015

@jaruskatt za nas juniot park ale si kupte hned naramok.nie zetony za 19 e mozes snim ist na vsetky atrakcie s malym cely den .aj gommosi park je ok ale stacilo razto tam nemozu rodicia s malym ist na nafukovacie atrakcie..ostatne vyskusame najblizsie

loginexistuje
14. júl 2015

@jaruskatt s takym malzm skor juniorpark ako gulliverlandiu my chodime do benatok autom ... ale s takym drobcom by som zvazila .. dost zle sa tam chodi s kocikom..

sorciera24
14. júl 2015

@jaruskatt s 2roc. tak Junior park...na ine je este maly...uzijete inokedy;)

summerlili
15. júl 2015

Aquaplash s 2.ročným chlapcom veľmi neužijete. Väčšina atrakcií je min pre deti od 5 rokov; pre také malé deti je tam toho pomenej.
Parco Junior a Gomosi určite áno. Gulleverlandia - niečo z toho áno, ale zase na kopec atrakcií nebude môcť ísť, lebo budú pre neho náročné. My sme tam síce boli s takou istou krpaňou, ale väčšia krpaňa mala 7 rokov, tak to bolo ok.
Benátky s 2-ročným dieťaťom je aspoň podľa mňa zlý nápad. Auto budete musieť odstaviť pred Benátkami a potom bus, vlak, a napešo.

jaruskatt
16. júl 2015

A v JUNIOR PARKU sa môžu aj rodičia voziť na vláčiku, loďkách atd? Ako je to so vstupným? Platí sa iba za dieťa?

jaruskatt
16. júl 2015

a ešte... dá sa v Lignane najesť aj ako u nás - každý deň denné menu v reštauráciách?

katinka71
16. júl 2015

@jaruskatt ano ak si kupite naramok za 19 e tak dodtsnr aj jeden rodic bily naramok.mozete ktoma ma ten vsade sprevadzat, menu som retikach nevidela

metlonka
16. júl 2015

@jaruskatt nam sa pacil aj v Lunaparku...oplati sa ti tam ist aj s malym dietatom...ale odporucam zohnat si zlavove kupony..s nimi su kolotoce ovela lacnejsie...tie zlavove kupony maju vsade, v obchodoch, aj ich rozdavaju v meste...ak mas kupon, tak su kolotoce aj o euro lacnejsie...inak celkovo boli tie kolotoce lacnejsie ako u nas v BA 😒 Junior park je pre malinke deticky fajn...nasi sa tam uz nudili, boli sme len raz...
Co sa tyka jedenia...da sa tam najest lacno, len nemaju tie obedove menu ako u nas...ale najdes tam lazane, ktore predavaju na vahu..aj cestoviny a aj pizzu, ktoru predavaju na trojuholnicky 1,50 ks...velmi dobre grilovane kuriatka so zeleninovymi salatmi..v pohode sme sa dvaja dospeli a dve deti (ktore nic moc nezjedia) najedli do cca 8 eur..
Ja som to s varenim uplne vzdala po dvoch dnoch..ked mi krpci aj tak nic nechceli nic jest..v tom teple ani nam nic nechutilo....a vzdy sme sa najedli cestou z plaze..
Odporucam aj tie pondelkajsie trhy...celkom dobre sa tam da nakupit...treba zjednavat ceny..daju aj o polovicu lacnejsie 😉

cibka1
17. júl 2015

@metlonka a kde,kedy a ako dlho bývajú tie trhy?

metlonka
17. júl 2015

@cibka1 byvaju len v pondelok doobeda...my sme odchadzali o 9.30 a okolo 12.30 sa uz pomaly vseetci rozchadzali...
je to na tom vlekom parkovisku kde je aj lunapark a aqualand...to tam urcite najdete, lebo je tam uplne plne parkovisko...parkovne je zadarmo...ked som tam prichadzala pripadala som si ako na trhoch v Polsku 😀 da sa tam nakupit vsetko mozne..od handier az po ovocie a syry...u vsetkyh okrem talianov sa da zjednat cena...nic som nekupila za povodnu cenu...treba sa jednat🙂

petrisia1
22. júl 2015

@metlonka ,tie trhy su v bibione?

vroni
22. júl 2015

@jaruskatt, my sme boli v Aquasplashi s 19 mesacnym skriatkom a parada. Su tam aj smyklavky pre babatka, nehovorim, ze nepreberne mnozstvo, ale zo desat ich tam je, maly sa vobec nenudil a riasne sa vyjasil.