icon

Apartmánová vila v Lignane alebo Bibione pre 2 rodiny s deťmi

janula17
9. feb 2015

Ahojte, v snahe uniknut zimnej depke sme zacali planovat letnu dovolenku este s jednou rodinkou s mensimi detmi. Hladam referencie na konkretne apartmanove domy, kde ste boli spokojni, blizko k plazi ale zaroven v pesej vzdialenosti k centru diania - deti uz su bez kocikov, ale nohy este kratke 🙂 Malo by to mat zahradku alebo spolocnu terasu, kde mozeme vecer spolocne posediet ked uz deti budu spat... Dakujem za vsetky prispevky 🙂

kbeata
23. jún 2015

@janula17 tak toto je ono,to je byt,ja som chcela povodne vilku,len spolubyvajucim by odpadli nohy,keby sa mali naslapat 😀 k moru
http://www.lignano.it/sk/agenzia/villa-diandra-...

a agentura je abitarelignano.it
potom som upratala,a nikto sa nebol pozriet,prisla som do agentury,dala kluce,dva kusy,pozdravili sme sa,trvalo to 3 minuty 🙂 ,bola tam metla a lopatka,kybel,kefa na wc,handry som mala nejake,inac bolo pred pobytom cisto,dala som dole obrus,potahy,to som odlozila,kuch.servis akurat stacil,sama spokojnost,nam len pocasie nevyslo

janula17
autor
23. jún 2015

@kbeata tak to vyzera velmi dobre a ozaj na skok od mora, ze 50m to je super, my sme dalej. Skoda ze nejdu vsetky fotky otvorit, ale nase zariadenie vyzera teda horsie, jaaj zacinam sa bat 🙂
Ja som tiez hladala vilku, ale ako hovoris vilky vacsinou na opacnom konci od plaze a so styrmi malymi detmi som nechcela ist prilis daleko, aj tak to bude horor sa odtrepat hore dole 4x 😀

kbeata
23. jún 2015

@janula17 nebude to zle,vsade rovnake postele,stolicky,dlazba,linka,toaleta,my sme chceli povodne ist samy za cca 300-400e. som aj vyhladala apartman,ale sa k nam pripojili/starsi syn/,tak sme financne na tom este lepsie,snad o 100e. menej...len tie vilky,domceky su dalej,a ze nebudu slapat 😀 ,bicykle tam ma veela ludi,hocikde odstavene...je tam vela zabavy pre deti,nieco aj platene,promenada s obchodmi 😉 ,restiky,rychle obcerstvenia/pizza za 6e./,my sme si varili aj v byte,a v supermarkete ta zelenina,ovocie 🙂 ,ceny ako u nas...
ja som si ten apartman pozrela hlavne,ze nech nie su poschodove postele 😀 ,ale uprimne,ani to by mi nevadilo
minuly rok si pamatam,ze bolo veela komarov,ale furt poprchalo,bolo vlhko
pre deti je to perfektne,vsak kvoli nim hladame dovolenkove miesta 🙂 ,ideme 1 autom,uz sme sa aj vzadu posadili so sedackou 😀 na skusku,zmestime sa,minule som brala aj golfove palice,a vsetci ze naco?no ked sme sa vecer prechadzali,alebo isli z plaze posluzil ako vozik na uteraky,tasky

summerlili
24. jún 2015

Obe ste si vybrali dobre. Keď k tomu vyjde počasie, bude to super.
Dá sa plážový servis aj priamo cez net teraz tu:
http://omb.lignanosabbiadoro.it/omb/Inizio.php ,
ale lepšie sa mi zdá priamo na mieste, podľa počasia a pláže. Možno sa Vám bude páčiť tá vedľajšia a to uvidíte priamo na mieste.
A JANULA17 - máš po ceste z pláže skvelý obrovský supermarket s obrovským výberom ovocia a zeleniny - cca 70 m od pláže vrátane hotových jedál 🙂 - máš hneď obed alebo večeru 🙂

metlonka
24. jún 2015

@summerlili ahoj..my odchadzame o 10 dni do Lignana...mame apartmán cez nitriansku cestovku...ale ideme vlastnou dopravou..navies mi prosim ta poradiť kde je ta voľná pláž kde sa da rozložiť aj plážový stan a slnecnik? Viem ze tam taka je..len ako ju nájsť?

kbeata
24. jún 2015

@metlonka ta verejna plaz je kusok nalavo co dala link janula,kde sa ti zobrazi mapa,ale tusim sa tam nemoze roztiahnut slnecnik,my co sme tam chodili minuly rok,tak sme tam mali deky,uteraky,kociky..ale slnecnik ziadny,nikto,aj tak nepieklo slnko 🙂 ,cvicil sa tam aj pilates

metlonka
24. jún 2015

@kbeata dakujem 😉 pozriem to..este som sa chcela spytat tych co idu bez stravy...mate vyskusane nejake rychlovky, dajte typy prosím co tak narychlo uvarit, dik😊

summerlili
24. jún 2015

@metlonka Nuž, my klasicky ráno čerstvé pečivo (muž alebo aj sme sa "obetovali" a išli kúpiť každé ráno vždy čerstvé koláčiky, rohlíky, čokoľvek voňavé nadýchané.
Desiata na pláži vždy nejaké ovocko alebo koláčiky z raňajok.
Obed - my sme polievkoví, takže som si ráno (ja som veľký ranostaj aj na dovolenke) uvarila na 2 dni čerstvú zeleninkovú polievku alebo rajčinovú a pod.. Druhé vždy podľa chuti (rozumej čo Lidl dal) alebo čo som po ceste z pláže nakúpila v Rosticcerii (už hotové uvarené, upečené, ugrilované čerstvé jedlá) za lacné peniaze. Takže sa kľudne stalo, že každý člen rodiny si vybral to svoje čo chcel - pár kúskov z toho, pár kúskov z toho.
Olovrant = desiata
Večera - takmer vždy vonku.
Ak sme niečo varili, tak vždy cestoviny, an ktoré sme dali ich kupované skvelé omáčky, maglajzy a pod.
Žiadne ťažké vypekanie.
Nám sa vždy, všetky 4 razy čo sme tam boli, podarilo teplé až horúce úžasné počasie, takže nejaké extra jedenie to nebolo.

kbeata
24. jún 2015

@metlonka ja nie som velka kucharka 😉 ,ale tam kupis vsetko,aspon nejaku zeleninovu polievku,cestoviny,akurat maso a mas.vyrobky sme nekupovali,to bolo dost drahe,vlastne ani neviem kde to tam mali 😉 ,ale syry a sunku nejaku,co som videla-kupila,tie omacky,salsy len take co sa mi pozdavalo ze to je to co si myslim 😉 ,lebo raz sme nieco take kupili,a to bol nejaky silny koncentrat asi na riedenie do omacky 😀 ,syn si myslel ze polievka,ja som dost jedla pizu,doma nezvyknem,tam mi chutila

summerlili
24. jún 2015

@metlonka Ešte k tej voľnej pláži, podľa mojich skúseností, ak je voľná pláž príliš ďaleko, s deťmi je vždy náročnejšie tam chodiť. Najjednoduchšie je chodiť k najbližšej 🙂 .
Rezervácia vyzerá takto: http://omb.lignanosabbiadoro.it/omb/Inizio.php?... a voľné by mali byť tie, ktoré nie sú označené číslami v poradí.
Inak, sú všetky súkromné a voľne dostupné, rozložíš sa úplne vpredu pred prvý rad slnečníkov (väčšinou je to oddelené maličkým chodníkom alebo voľne visiacou reťazou), si priamo tesne pred vodou, ale len osušky, uteráky, karimatky, žiadne slnečníky a stany. Nám deti pod tým aj tak nechceli byť a boli stále vo vode.
Keď by ste chceli / potrebovali slnečník, asi je už potom najlepšie prikúpiť si to priamo.

kbeata
24. jún 2015

@summerlili no to som ti moc neporadila 😝 ,ale v lidli sme kupili aj parky,vyrobky ako u nas,to sme isli na isto,mne skor robilo problem syry,co su v podstate vsade,v resike v lasagnach,na pizzi,ja nemozem zrejuce,plesnove...tak z domu som si doniesla nas eidam 🙂 ,ale v popise na pizzi bolo presne pisane,napr.niva,4 druhy syru...

metlonka
24. jún 2015

konecne sa mi podarilo preluskat celu diskusiu...dakujem za rady a typy 🙂 tiez som rozmyslala nad tou talianskou agenturou, viem ze je to cez nich lacnejsie...ale nevieme dobre po anglicky ani po nemecky, tak som sa toho dost obavala, ze ako sa dohovorime 😒 Skoda ze som nenarazila na tuto diskusiu skor, keby viem ze je tam aj ceska, tak si pobyt zarezervujem cez nich...no co uz, prvy krat pojdeme cez cestovku a potom ked si to tam poriadne obzrieme, tak sa mozno buduci rok odvazime ist cez tal. agenturu...
Ja som bola v Lignane este ako bezdetna asi 5x...ale to uz bolo davno, uz si to tam velmi nepamatam...len tu hlavnu promenadu...urcite sa tam vela toho pomenilo...ale uz vtedy som vedela, ze ked raz budem mat deti, tak sa tam s nimi vratim, lebo to je naozaj raj pre deti 😉
@kbeata to som naozaj rada ze tam je Lidl..na ten sa najviac spolieham...dufam ze tam budu mat aspon podobny sortiment co u nas...dik za typ🙂
@summerlili slnecnik a lehatka nechcem vobec...viem ze vzdy su takmer vsetky volne, lebo su daleko od mora...
a dakujem aj tebe za typy ako s jedenim..my sme tiez polievkovi, tiez planujem rano navarit este pred tym ako pojdeme na plaz...pri malych detoch sa ani dlho spat neda 😉 a ostatne uvidime..co lidl da 😀

janula17
autor
4. júl 2015

dievcata, kedy vyrazate na cestu? Bojim sa tych rannych zapch, ked sa striedaju turnusy, kedy byvaju tie zapchy pri zjazdoch z dialnice, nerada by som tam uviazla, kedze nemame klimu....

kbeata
4. júl 2015

@janula17 asi o polnoci,hej ta zapcha,a ma byt teplo..

sorciera24
5. júl 2015

@janula17 ak stihnes prist do IT do 8ej, tak sa zapcham vyhnes....

summerlili
5. júl 2015

My sme vyrážali z NR okolo druhej max s tým, že sme mali zastávku na úplnom konci Rakúska pri jazere Worthersee (maximálne doporučenie !) a ešte raz v Taliansku - len krátka cikpauza. Pokiaľ dorazíš do Lignana tak okolo 8.00- 9.00, žiadne zápchy. Neskôr určite !
Čistá cesta z NR do Lignana 6 hodín keď ideš 130 km/hod.
My vždy cca 8 hodín s tým, že pri Wothersee pauza cca 1 hodina ( WC, raňajky) a zvyšok krátka pauza v Taliansku + sem-tam obmedzenia po ceste (Rakúšania s obľubou okolo Viedne dávajú "práce na ceste" v čase letných prázdnin s obmedzením rýchlosti) a sem-tam to robia aj Taliani.
Vyhovoval nám odchod o 2.00 z domu, nakoľko keď sa v piatok zbalíš a všetko nabalíš do auta a ľahneš spať o 20.00, máš aspoň 5 hodín spánku za sebou, čo sa potom cesta dá zvládnuť s podriemkavaním (samozrejme, mimo vodiča) 🙂 .

loginexistuje
5. júl 2015

My chodievame este v piatok vecer tak o 21 -22 hej stojime tiez hodinku pri Worthsee, krátke pauzy nerátam, ked prideme do Bibione zacina svitat, zaparkujeme na Piazza Zenale tam mame aj ubytko na Via Regolo. Plazovy servis mame zajednany dopredu mame ho v cene ubytka a dostaneme potvrdenie mailom dopredu, takze rano ideme priamo na svoje miesto ... na plazi si kupime croissant a tak ... mam zvlast tasku na plaz zbalenu a po desiatej ide niekto z nas do talianskej agentury pre kluce a ubytuje nas.

cibka1
6. júl 2015

@janula17 ahoj, vidim, ze si bola na dovolenke cez angezia arena. Ako si bola spokojná? My ideme o dva týždne cez túto agentúru prvý krát, nie je asi najväčšia v lignane. Povedz svoje postrehy. Dakujem

cibka1
6. júl 2015

@janula17 ale práve pozerám, že ešte len pôjdeš o týždeň, tak ma prosím potom informuj. My ideme v stredu, 22.7., vyriešili sme to stredňajším turnusom, aby sme sa vyhli zápcham, plným výjazdom a iným veciam. Ideme do Villa Sandrina cez tú istú agentúru ako ty. Ja by som sa nebála zariadenia a všetkého, všetky ubytovanie sú zhruba na rovnakej úrovni, ak chceš luxus, priplatíš si ho. Mne sa ťažko zmierovalo so spaním pod dekami, lebo sme si neobjednali posteľnú bielizen, niesli sme si svoje obliečky z domu. Čo sa týka jedla, niečo urobím a zavarím doma, zamrazím a niečo dováram tam. Aj ja chcem mať dovolenku, nie v teplách len stáť pri hrncoch. Tú klímu v aute ti nezávidím, my sme minulý rok išly zo soboty na nedeľu. Ráno zápchy cestou tam boli až pred vjazdom do Bibione, výjazd z dialnice bol ok. Z domu sme vyrážali o 2,00 a do bibione sme dorazili nieco pred 11,00. Ledva sme stihli agentúru pre obedňajšou prestávkou. Cestou späť to bolo horšie. Naši známi išli z IT ešte na týždeň do chorvátska a cesta im trvala 6 hodín (mala trvať 2,5). Snáď bude tento rok lepšie počasko ako minulý. Bolo iba 3 dni ozaj krásne, ostatné dni smoklilo a posledný deň nám vytrvalo pršalo od 9,00 rána, bolo 23stupňov, no katastrofa. Tak sme sa vybrali o deň skôr z dovolenky.

cibka1
6. júl 2015

@janula17 a čo sa týka státia - kúsok za vjazdom do talianska je jazero - volá sa Lago di Predil. Minulý rok sme sa tam chceli staviť cestou domov, ale keďže pršalo, upaľovali sme rovno domov. Ale tento rok si to nechcem nechať ujsť. Daj si to do googlu, je to rozprávkové.

janula17
autor
6. júl 2015

pri Worthersee - Klagenfurt tusim stoja vsetci co idu do Talianska 🙂 aj my sme tam stali minuly rok bohuzial viac ako 3hodiny, nie uplne dobrovolne, lebo ma tam chytili velke prehanky, takze wecka poznam dokonale 😀
Tento rok by sme radi zastavili tam blizko na spiatocnej ceste, nasla som odporucanie na takuto atrakciu
http://www.minimundus.at/en/interactive/picture...

janula17
autor
6. júl 2015

@cibka1 dakujem za tip, urcite to mrknem 🙂 hej, ideme tento piatok, mna uz chyta cestovna horucka, uz si pisem zoznam co nezabudnut a zacinam pomaly chystat 🙂
Co sa tyka odchodu.... Minule sme isli na noc - z Trnavy o 22,00, ale po celom dni s detmi a balenie nam dalo tak zabrat, ze uz po polnoci sme museli zastat kdesi na benzinke a odkvecli sme. Teraz idem z Hainburgu kusok od Bratislavy, tak by to malo byt o hodinku kratsie, radi by sme isli o nejakej 3,00 v noci a dali to na jeden sup, ze o 9,00 tam budeme. Ale bojim sa tych rannych zapch, ci vyrazit radsej skorej??

janula17
autor
6. júl 2015

@cibka1 agenturu som tiez nasla tak naslepo, tak dufam ze bude vsetko ok. My ideme dve rodiny, tak som hladala dva apartmany s jednym dvorom, dokopy 4 deti tak blizko plaze... zatial som s nimi spokojna, Massimo z agentury mi vychadza maximalne v ustrety, normalne som zvedava ako vyzera 😀

janula17
autor
6. júl 2015

z jedla ja beriem len nasu oblubenu kavu a nejake horalky 🙂 vsetko ostatne kupujeme tam, cenovo je to rovnake a radsej poskusam ich jedla ako svoje, urcite ziadne zavaraniny ani snicle, maximalne chlebik upeciem domaci. My tam zijeme vacsinou na cestovinach a zmrzline 😅

loginexistuje
6. júl 2015

Ja uvitam vlastne recenzie na restauracie v Bibione ak máte sup sem s nimi..

cibka1
6. júl 2015

@janula17 kávu ja beriem iba na 1-2 dni. Taliansku segafredo sme tam kupovali 4x250g za 5eur. Ťahať drevo do hory? Ja mám fajnové deti, čo sa týka jedla, takže kvôli nim ja musím. Čo má rad jeden, nezje druhý, tak musím mať viac alternatív. Z minuloročnej skúsenosti viem, že ráno o tej 9 boli výjazdy z dialnice v pohode prejazdné, ale už cesty pred Bibione a Lignanom boli katastrofálne. Ale to bolo v nedeľu ráno, turnusy sa väčšinou menia v sobotu. Ale pokiaľ hovoríš, že nemáte klimatizáciu, tak neviem... Ak je šofér ochotný, určite by som išla skôr. Ale rozhodnutie je na vás. 9 hodín v aute naraz sa mi zdá dosť veľa, tak či chceš-či nechceš, prestávku si aj tak urobíš. Cikpauza ťa dobehne. 🙂
My ideme tiež dve rodiny spolu. Od ubytka tiež veľa nečakám, ale idem sa kúpať, nie sa zatvoriť do apartmánu. Nie sme nároční, stačí nám miesto na prespatie a trocha miesta na grilovanie a dvor pre deti. Od pláže sme 150metrov, hlavná promenáda na vedľajšej ulici. Čo viac potrebujeme. Snáď už len to, aby nám vyšlo počasíčko. A čo sa týka chleba, ten taliansky sa nedal jesť, takže tento rok idem vyzbrojená našim chlebom a rohlíčkami. A ešte sa spýtam, či máte v APT aj klimatizáciu.

janula17
autor
6. júl 2015

@cibka1 nemame klimu ani v apt 😅 berieme ventilator ak sa zmesti do kufra 😀 pocuj a gril ako tam odtrepes??

tiez uvitam odporucenia na restauracie v Lignano 🙂

katinka71
6. júl 2015

@janula17 nam chutilo v brazilskej restike je oproti Junior parku vychod z tej brany kde je nafukovaci hrad ,je tam pizza za dobre ceny,

janula17
autor
6. júl 2015

@katinka71 dakujem, robim si krizik na mapu 🙂

cibka1
6. júl 2015

@janula17 gril mame elektricky. ja to take malicke, spratne. ked sa to posklada. Normalny by sme ani nebrali, drevo, uhlie, gril, kopa bordelu.. Uf, musím zistiť, či mi máme klimatizáciu. Ale tiež asi nie. Minulý rok sme klímu mali a bolo to super. No čo, budeme zastierať. Ventilátor berieš malý? Neviem, ako by som ho natlačila do auta, ja mám len veľký. Budeme sa spoliehať na to, že nám stromy zatienia. Počítam, že v Lignane bude asi pizza na každom rohu. Uf, už sa na ňu teším. A ty ideš do Lignana či bibione?