icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

klya
25. júl 2016

@natanell isto som mimo témy, no nedá mi. Aká je situácia v Bulharsku s medúzami a podobne?

bg2014
25. júl 2016

Primorsko ziadne meduzy a ine potvory, krasne ciste more.

aaalena86
25. júl 2016

No dnes na slnečnom pobreží strašne veľa rias.Minulého roku sme boli koncom augusta a žiadne riasy len asi 2 dni sem tam plávali.Ale toto čo dnes bolo katastrofa.Dúfam že takto nebude do konca našej dobolenky

aaalena86
25. júl 2016

Dovolenky

bulharkaneli
25. júl 2016

Obzor Byala-čiste neni nič-ani riasy ani vlny ani meduzy
Prosím Vas ľudia prečo chodíte na miesta ako Slnečne pobr.-drahe+ narvane + špinavé more, už minulý rok som hladala ubytko pre rodinu čo nechala tam hotel a utiekali do Byali,

zdeno223
25. júl 2016

Ahojte, prepáčte čítal som diskusiu, ale nenašiel som to čo hľadám. Na konci augusta sa prvýkrát autom chystáme zo Žiliny do Primorska. Prosím Vás krásne, viete mi povedať koľko cca krát treba natankovať? aké sú poplatky cestou? Tuším v Maďarsku a v Bulharsku sa dajú kúpiť diaľničné známky, tú maďarskú viem aj cez internet, ale tú Bulharskú kde? Sú nejaké poplatky aj v Srbsku cestou? Prosím Vás treba si zmeniť peniaze, alebo sa dá platiť aj eurami v prípade mýtnych brán, sedia tam aj nejakí ľudia alebo sú to len brány? Naozaj mám z tohoto chaos, tak by som sa rád dozvedel pravdivé informácie, ktoré mi veľmi pomôžu sa prichystať zo všetkých strán! ĎAKUJEM 🙂

lubino162
26. júl 2016

Ahoj.Nemaj z toho chaos.Je to v pohode.My sme vyrazili z TT teraz 24.7. a tiež som mal trochu z toho obavy ako to bude vyzerať, po ceste,lebo sme tu prvý krát a poviem ti pohoda. Ideš cez Komarno a opustas SK s plnou nádržou. Rýchlosť dodržujte lebo v BG od hraníc merajú pred vstupom do Sofie.My sme mali trochu smolu že zrovna sa vracajú turecký gastarbajtri pracujúci v EU a bolo ich požehnane.HU cca 4 hod.Horgoš čakanie 50 min.Kelebia BG cca 15 min.Hned ako prejdes BG hranicu tankujes na Shell a kupujes diaľničnú známku lebo je treba aj na obyčajné cesty cena 7,50€ tyzdnova.Oplati sa mesačná 15€. Pumpa je hneď na hranici. Vydrzis až po Burgas a aj tí polka zostane.Takze jedno tankovanie mimo SK.Cesta bez diaľnice od Nišu po Sofiu cca 130km. Ja som si zobral aj 10 l kanister ako rezervu lebo som nevedel čo a ako a poviem ti že aj sa mi zišla nafta lebo som mal trochu abavy.Lebo čo som prečítal recenzií a clankou polovička nieje aktuálna. BG vodiči total misuge. Diaľnica Sofia Burgas v odstavnom pruhu rýchlosť 170 na krabici skoro sa mu rozpadlo a ďalší šialenci okolo nás, total horor. Kľudne napíš čo ešte chceš vedieť.

lubino162
26. júl 2016

A zabudol som platidlá v Srbsku v pohode eurami 2,50€ a 6€ nič viac.Som vo Svetom Vlase za Slnečným Pobrežím cca 3 km.Voda tepla a žiadne riasy iba sem tam sa nejaká objaví. Inak dnes silný vietor ale horúco.U tecenci akurát na HU Horgoš za plotom v ohrade a strážený políciou.Inak pohoda.

zany13
27. júl 2016

Tour BG 2016 Sozopol,Svätý Vlas,Černomorec,Zlaté piesky,Kranevo...krásne Bulharsko

drak23
27. júl 2016

@bg2014 už píšem z domu, most okolo 16:00 bez zdržania, plynulý prejazd, ale zápcha na obchvate Bukurešti cca 45min zdržanie, ináč pohoda

bg2014
27. júl 2016

@drak23 diky ,ja budem na ruse v nedeľu okolo 8rano tak dúfam že to bude prejazdné ,dnes boly super veľké vlny,som sa vyskakal na celý rok dopredu 🙂

kamilita25
27. júl 2016

@bg2014 aj my 🙂 je tu krásne, najlepšia je tequilla 🙂 pozdravujem všetkých tu 🙂

cukroska
27. júl 2016

@bulharkaneli mozno mate take zazitky vy ale my sme boli na slnecnom a ziadne riasy,spinave more ci meduzy neboli.Mozno sme vychytali ale ani draho nejako nebolo( ked porovnam chorvatsko ci Italy tak lacnucko) nam sa velmi pacilo a ten nocny zivot,promenada...ach jaaj 😀

cukroska
27. júl 2016

Dovolenkári a cestovatelia ako je to cez víkend s čakaním na Hraničných priechodoch aj tam aj cestou späť,koľko ste čakali a kde???Dakujem

kamilita25
28. júl 2016
si_sa_6
28. júl 2016

@kamilita25 tak takáto fotka z dovolenky nesmie chýbať🙂 užívaj lebo na slovensku prší:(

kamilita25
28. júl 2016

@bg2014 no my sme boli autom uz viackrat vzdy cez RO Teraz sme to dali cez Srbsko a je to neporovnatelne lepsie... urcite aj spat ideme Srbskom.... celou cestou po dialnici bez zdrzania, hranica za 15-20 minut... je to omnoho vacsi komfort ako cez RO Aj cez BG ides na Sofiu - cesta na Varnu po tych zakrutach je na zabitie....

hoffmanka
28. júl 2016

@kamilita25 a v ktorej oblasti Bulharska ste?

bg2014
28. júl 2016

@kamilita25 každý po svojom pre mňa je cesta po diaľnici 1400 km na zabitie

kamilita25
28. júl 2016

@hoffmanka Primorsko

kamilita25
28. júl 2016

@bg2014 no to je jasne... na dialnici nam aspon deti nezvracaju, inak zacinaju uz pri tretej zákrute 🙂 🙂 🙂

bg2014
28. júl 2016

@kamilita25 tak to je smola my sme týmto nemáme problem

paloi
29. júl 2016

Do BG sme cestovali v nedeľu. Hranice HU-RO (Nadlac) nedeľa popoludní cca 10 minút, hranica RO-BG (Ruse) v pondelok o 5:00 hod - vybavené za 3 minúty. Cesta cez Rumunsko - presne ako som čakal - dobré cesty, veľa áut cez deň, komplikované predbiehanie, lepšie a rýchlejšie sa išlo v noci. Bulharskú nálepku sme kupovali v stánku na parkovisku, cena 30 BGN, ale podľa ich prepočtu 18 €, kartou sa nedalo. Lúpežníci. Nabudúce na pumpe a kartou 🙂

Cesta naspäť cez Srbsko. Očakával som rýchlejšiu cestu. Hranica BG-SRB príjazd v stredu okolo 16:30 - čakanie 1 hodina 20 minút. Hranica SRB-HU (Horgoš) príjazd okolo 23:00 - čakanie 1 hodina 40 minút. Rusi, Poliaci, Češi, Slováci - všetci slušne sedeli v autách. V autách so značkami Dánska, Švédska, Francúzska, Nemecka - samí počerní (česť výnimkám). Tí tam behali, presadli z auta do auta, búchali dverami, smiali sa, vykrikovali po sebe, behali, fajčili... Manželka vravela, že aspoň sa zabávajú. U nej OK. Mňa to rozčuľovalo. Cesta síce rýchlejšia, ale čakanie na hraniciach ma unavuje viac ako pomalá jazda niekde v serpentínach alebo v kolóne.

Na benzínkach v Srbsku sme stáli 3x, z toho 1x kvôli tankovaniu. Ešte som nevypol motor, už bol pri nás počerný umývač okien. Na každom parkovisku. Dokonca na jednom som zastavil pri stojane, natankoval som, umyl som okno a preparkoval som k McDonaldu, že si dám cigu. Hneď bol pri mne "umývač" a išiel umývať čisté okno. Najprv som mu poďakoval, chcel umývať ďalej, to už ho okríkla manželka, že nepotrebujeme umývať čisté okno. A keď som vybral cigaretu z krabičky, tak že aspoň 1 cigaretu aby som mu dal. Kurňa... to čo je za úroveň? Po takýchto zážitkoch (čakanie na hraniciach a otravovači na parkoviskách) dávam Srbsku jeden veľký čierny krížik a vymazávam ho z mapy Európy. V Rumunsku a Bulharsku nás nikto neotravoval. A ešte taká drobnosť - poplatky v Srbsku za telefonovanie a SMS mám vyššie ako v Rumunsku, keďže sú mimo EU (T-com; 1,95 €/minútu hovoru, 0,39 €/SMS). Ak ešte niekedy k Čiernemu moru, tak cez Rumunsko 🙂

paloi
29. júl 2016

Inak ďakujem všetkým, ktorí tu napísali informácie ohľadom cesty, či pozitívne alebo negatívne. Nakoľko som odtiaľto "cucal" informácie pred cestou, tak som považoval takmer za povinnosť, tiež napísať pár konkrétnych informácií.

Niekto predo mnou písal, že Bulhari sú na cestách úplní "mešuge". Úplný súhlas. Samozrejme, že nie všetci, ale je tam tých bláznov hodne. Prekračovanie rýchlosti (extrémne), predbiehanie cez dve plné čiary, vyštartovanie z odbočovacieho pruhu na križovatke (ale priamym smerom).... A policajti nikde. Čím starší črep, tým drzejší šofér 😠 Slovenskí policajti by si v Bulharsku prišli na svoje 🙂

jendo75
2. aug 2016

ahojte, neide niekto v sobotu 6.8.2016 do BG? Bol som v BG v r 2010, sli sme cez Rumunsko, teraz zvazujem Srbsko, aj ked dlhsie ale asi pohodlnejsie a bezpecnejsie.
Len neviem ako sa plati v Srbsku za dialnice. Pripadne ak by niekto siel, mozme sa spojit. Ciel je Pomorsko (Burgas)

jendo75
2. aug 2016

ahojte, neide niekto v sobotu 6.8.2016 do BG? Bol som v BG v r 2010, šli sme cez Rumunsko, teraz zväzujem Srbsko, aj keď dlhšie ale asi pohodlnejšie a bezpečnejšie.
Len neviem ako sa platí v Srbsku za diaľnice. Pripadne ak by niekto šiel, môžme sa spojiť. Ciel je Pomorie (Burgas)

tritata
3. aug 2016

@jendo75 aj my ideme do Pomoria ale vo štvrtok ...v Srbsku sa plati na dvoch plateniciach spolu to je okolo 8 eur ,

katka444
3. aug 2016

Prosím Vás boli ste niekto v hoteli Avliga Beach v Bulharsku na Slnečnom pobreží? zaujímal by ma Váš názor na hotel, stravu, okolie, pláž. Ďakujem 🙂

mfundjova
3. aug 2016

@gabinnna my sme sa včera vrátili z Primorska - išli sme autom cez Srbsko, cesta bez problémov smer Bulharsko ziadne rady na hraniciach, max. 5 auttakže hranične prechody sme prešlj plynulo a domov to iste, max. Sme čakali asi 20 minút na bulharských hraniciach. Po utečencoch ani chýru ani slychu

mfundjova
3. aug 2016

@tritata presne 8,50