icon

Autom do Grécka

alenpolak
24. máj 2013

ahojte, rada by som vas poziadala o rady. Celkom ma zaujalo ist autom do Grecka, napr. na Korfu. Mate nejake skusenosti s cestou, ubytkom? Kazda dobra rada dobra. Chodime uz vela rokov do Chorvatska, tak to chce troska zmenu. Dakujem pekne za prispevky.

hanuscakova
11. jún 2014

Ja sa chystám okolo 10.augusta 2014 z Prešova alebo z Nitry do Grécka, najradšej na Nei Pori. Ak sa podarí presvedčiť súd : tak beriem dve baby 11 ročné. Plánujem minimálne 10 dní bez cesty. Vyrážal by som podľa dohody, záleží či sa niekto ku mne pridá. Uprednostnil by som jazdu cez deň, chcem s deckami popozerať štáty najmä nádherné kaňony v Srbsku.
tel: 0905 890629 alebo: stanislav.stefanko@gmail.com

hanuscakova
11. jún 2014

Ja sa chystám okolo 10.augusta 2014 z Prešova alebo z Nitry do Grécka, najradšej na Nei Pori. Ak sa podarí presvedčiť súd : tak beriem dve baby 11 ročné. Plánujem minimálne 10 dní bez cesty. Vyrážal by som podľa dohody, záleží či sa niekto ku mne pridá. Uprednostnil by som jazdu cez deň, chcem s deckami popozerať štáty najmä nádherné kaňony v Srbsku.
tel: 0905 890629 alebo: stanislav.stefanko@gmail.com

@larosa tak sa môžete pridať. Keďže budem mať decká, uprednostním pevninu pred ostrovom, alebo poloostrovom. V Paralii som bol 2 x krát, je tam Lidl, ceny ako u nás, decká zmrzliny, a podobne, je tam príjemne.

larosa
12. jún 2014

@hanuscakova aj my sa chystáme cez deň, muž nechce ísť v noci, klíma funguje, tak sa dá 🙂 a tiež chceme niečo po ceste popozerať

belfein
17. jún 2014

ahojte ...nevie mi niekto poradiť či treba cez Srbsko a Macedonsko mať aj medzinárodný vodičský preukaz...my ideme tiež začiatkom augusta do Grécka

gloruska
23. jún 2014

My sme boli minuly rok v Grecku autom,cez Madarsko,Srbsko,Macedoonsko. Chceli sme ist do Nei Pori,no skoncili sme v Leptokarii. Ubytko sme nemali vopred vybavene,tam sme si nasli,podotykam ze na palube s 2 detmi vo veku 9r.a 1r. Tentorok ideme zas do Leptokarie na prelome konec jul-august. Ak sa chysta niekto do Leptokarie v tom case,prosim info,nech je veselsie. 🙂

cobhan
23. jún 2014

@belfein nie, ale Macedonci (jedini) pytaju zelenu kartu, bez nej ta nepustia...Medzinarodne vodicaky este vobec existuju?

vama1020
23. jún 2014

ahoj gloruska, my sa tiez chystame 1x do Grecka a mame dost obavy z ubytovania, či tam najdeme na blint ako sa hovorí,alebo si máme niečo dopredu booknuť. Doteraz sme vždy boli len v chorvatskua ubytko sme nikdy nemali rezervované. Priateľ povedal, že len tak na blint nepôjde. Funguje to tam ako v Chorvatsku? v termíne ako sa chystáš ty máme naplanovanú dovolenku aj my. Ake boli ceny potravín, prípadne večera v reštike? Dakujem ti pekne Maja

zusvoo
24. jún 2014

@vama1020 ahoj, my sme boli minulý rok nemali sme ubytovanie vopred rezervované, tento rok ideme opäť do Vorvorou sú tam krásne pláže, kľud... Cesta sa dá zvládnuť. Určite to stojí za to!

vama1020
24. jún 2014

@zusvoo
ahojky dakujem za info,len by som sa este chcela spytat kolko vas vyslo ubytko a kolko ste tam boli? Podla google.maps my cesta vychádza cez 17 hod. čo sa ešte môže natiahnuť, aj ste prespali v Srbsku, alebo ste išli priamo. Dakujem, 😉

tinkyvinky
25. jún 2014

Ahoj. Aj my sa tento rok opäť chystáme autom do Grécka, začiatkom augusta a ideme do Nei Pori. Cestu poznáme, ale keby sa niekto chcel pridať, spoločnosť na ceste uvítame. Sme z Trenčianskeho kraja. V prípade záujmu píšte na ivona@zoznam.sk.
Inak tiež som názoru, že najideálnejší čas je prelom augusta a septembra, ale máme školopovinné dieťa...
A ceny potravín, benzínu sú tam vyššie ako u nás.

zusvoo
25. jún 2014

@vama1020 ahoj, ubytovanie stálo 50 eur ale mali sme 2 izbový apartmán tento rok máme 1 izbový za 30 eur, išli sme to na jeden šup. Kľudne sa pytaj.

denisekkk
25. jún 2014

@zusvoo ahoj, neposunies kontakt na ubytko prosim 🙂 ? dakujem

vama1020
26. jún 2014

@zusvoo tak to je super a prosim ta kde si nasla take lacne ubytko? ja som aj nieco hladala na nete ale sa mi nepodarilo nic vhodne, budem rada ak mi posunies kontakt, inak to asi riskneme bez rezervacie ubytka 🙂

janinah
26. jún 2014

@gloruska v Leptokarii máš kopu Slovákov 😉 aj ja sa tam asi ocitnem v tom čase 😉

janinah
26. jún 2014

@hanuscakova ak sa ti chce,tak napíš presnejšie čo zaujímavé sa dá cestou popozerať? dík

zusvoo
26. jún 2014

@vama1020 ahoj, tu je adresa na ubytko annaxouxlia@gmail.com http://www.halkidiki.com/houhlia-anna/

je to kludná dedinka pláž pri dome nie je až taká super ale ca kilometer je pláž pozri na google karidi beach biely piesok, je tu veľa pláži, a jedna neviem ako sa volá tá je kamienková hlboká voda ale stojí to za to vidieť lebo z jednej strany more a z druhej strany hory.

zusvoo
26. jún 2014

@denisekkk ahoj, tu je adresa na ubytko annaxouxlia@gmail.com http://www.halkidiki.com/houhlia-anna/

je to kludná dedinka pláž pri dome nie je až taká super ale ca kilometer je pláž pozri na google karidi beach biely piesok, je tu veľa pláži, a jedna neviem ako sa volá tá je kamienková hlboká voda ale stojí to za to vidieť lebo z jednej strany more a z druhej strany hory.

denisekkk
26. jún 2014

@zusvoo dakujem 🙂

samikova
29. jún 2014

Ahojte,
aj my ideme do Grécka autom koncom júla konkrétne 26.7 a chceme ísť skôr v noci ak niekto idete v tom termíne radi sa pridáme 🙂 kľudne môžte písat na email : j.skultetyova@gmail.com

tinkyvinky
1. júl 2014

@belfein Ahoj my plánujeme cestu do Grécka 9.8. tiež cez Srbsko a Macedónsko a keďže sa s manželom pri šoférovaní striedame, medzinárodný vodičský si obaja berieme vždy pre istotu. Síce nás nikdy policajti nezastavovali, ale nikdy nevieš...

ellen757
4. júl 2014

Ahojte, please, pri ceste autom do Grecka staci dospelakom OP? Ci treba pasy?

dasa10
5. júl 2014

@ellen757 určite berte pasy 🙂

palopalo1
6. júl 2014

Ahojte, mi ideme auto na Sithoniu, oblasť Chalkidiky , ubytko si rezervujeme už v februari , dobré ubytka sa rýchlo minu, hladam si ich na www.halkidiky.com, potom kliknem na English, v strede na Self catering, a oblasť Sithonia, Kassandra sa nám moc nepáči, ideme 2 autá, 4 dospelí a 4 malé deti , / 5,7,7,8, rokov / tam spíme cestou v Macedonsku v meste Veles, a cestou naspäť v Madarsku v meste Szeged .
Doporučujem pre malé deti oblasť Vourvourvou

palopalo1
6. júl 2014

palopalo1 Ahojte, mi ideme auto na Sithoniu, oblasť Chalkidiky , ubytko si rezervujeme už v februari , dobré ubytka sa rýchlo minu, hladam si ich na www.halkidiky.com, potom kliknem na English, v strede na Self catering, a oblasť Sithonia, Kassandra sa nám moc nepáči, ideme 2 autá, 4 dospelí a 4 malé deti , / 5,7,7,8, rokov / tam spíme cestou v Macedonsku v meste Veles, a cestou naspäť v Madarsku v meste Szeged .

palopalo1
6. júl 2014

Dal som su adresu ..malo to byť www.halkidiki.com............ Ahojte, mi ideme auto na Sithoniu, oblasť Chalkidiky , ubytko si rezervujeme už v februari , dobré ubytka sa rýchlo minu, hladam si ich na www.halkidiki.com, potom kliknem na English, v strede na Self catering, a oblasť Sithonia, Kassandra sa nám moc nepáči, ideme 2 autá, 4 dospelí a 4 malé deti , / 5,7,7,8, rokov / tam spíme cestou v Macedonsku v meste Veles, a cestou naspäť v Madarsku v meste Szeged .

cobhan
6. júl 2014

@ellen757 pokial idete lietadlom, staci OP..ak autom, treba pas, prechadza sa cez Srbsko a Macedonsko a tam OP neakceptuju

svetluska82
6. júl 2014

@cobhan Srbi a Macedonci akceptuju uz OP ...Cerstve info.

cobhan
6. júl 2014

@svetluska82 neriskovala by som, pri nich jeden nikdy nevie 🙂

horana
6. júl 2014

kamoska sa teraz pred par dnami vratila sli bus zajazd cez srbsko, bulharsko a v pohode, ze mali vsetky dat doklady vsetci pozbierat a odovzdat kompetentnym na registraciu daku na hranici vzdy, vodic ze kto ma OP nech dava radsej OP ze mu tak povedali ze to bude rychlejsie dokonca, teda kto mal aj aj preferovali OP

slimstar
6. júl 2014

My sme boli v Grecku, uz 10 krat. Vsade je pekne, boli sme na Lesbose, Korfu, Nei Pori, Paralii aj viac krat, Parge, ale vzdy cez cestovku, autom by sme si netrufli. Na Korfu a Lesbos sa ide aj lodou. Letoviska na chalkidikach su velmi oblubene. V nei pori je to take tichsie, su tam dlhe pieskove plaze, idealne pre rodiny. Paralia je rusnejsia, chodi tam vela ludi, aj tam su dlhe pieskove plaze, takze miesto sa da urcite najst. Naposledy tam boli modre meduzy, pretoze koncom augusta je uz dost tepla voda, asi sa premnozili. Neviem ci boli jedovate, mali velmi male chapadla. Su tam aj talianske kraby, raky a velke morske slimaky. Greci su ludia na urovni, vzdy sa da s nimi dohodnut. Dbaju na cistotu, ubytovania su jednoduche, ucelne a ciste. Tak ci tak sme skoro cely den vonku, okrem poludnajsej siesty. Ceny su trosku vyssie podla mna, ale v pohode sa to da. My si varime na tej dvojplatnicke, ved sa nemame kam ponahlat. ak je teplo, tak ani velmi nechuti. Ovocie, zeleninu a mliecne produkty odporucam. Je to vsetko stavnate a cerstve.

Co sme cestovali tak sme najviac cakali pred Macedonskom. V Srbsku sa da krasne dohovorit, s nimi nikdy problemy neboli. Kazdemu odporucam aspon raz ist do Grecka, my sme si ho zamilovali. 😉