icon

Boli ste s mesačným bábätkom na dovolenke?

barnica
30. júl 2015

Babenky idem si po radu... alebi teda skor o vase skusenosti s dovolenkou s babatkom ktore ma iba mesiac. Ci ste niekde boli v zahranici,ci ste leteli alebo sli autom a podobne a ako to deticky zvladali. Manzel premysla silou mocou ist niekam s detmi jeden ma vyse dvoch rokov ale druhy len mesiac a teda niesom presvedcena o tom ze je ti dobry napad sam nechce ist s malym. Tak neviem

sorciera24
31. júl 2015

@barnica pekneho sebca mas doma, miesto toho, aby ti pomohol v sestonedeli...no, nezavidim ti ho....mojho by take cosi ani nenapadlo!....vela stastia s nim ti prajem!

bluka2
31. júl 2015

S mesacnym nie, ale boli sme so 6 tyzdnovou na jednom ostrove, este ani nie priamym letom a podla mna to bolo absolutne, absolutne super! O nic sa nebolo treba starat, iba kojenie, do postele som si mohla dat v hoteli poslat jedlo, 20 stupnov, ked u nas mrazy. Mala ani nevedela, ze je v lietadle. Ja som si to velmi uzila.

nevesta1974
31. júl 2015

@barnica ahoj, necitala som vsetky komenty, ale neda mi sa neozvat, Ty sama to isto vies a citis sklamanie zo svojho partnera. Mama ma naucila jednu vec a uz velakrat sa mi potvrdila" charakter cloveka sa prejavuje v krizovych situaciach" Nechat doma sestonedielku s 2 mi detmi a odist na 10dni na dovolenku, lebo " ja musim" je sebectvo najhrubsieho zrna a jeden otec rodiny a opora manzelky by sa tak NIKDY nezachoval.Ale hrame vzdy s tymi kartami, kt.mame, je to Tvoj partner a Ty si v prvom rade matka a najlepsie aj ked nie lahke riesenie pre Teba je ostat s detickami doma. To je to najspravnejsie co mozes pre ne urobit. A starsie dietatko tiez o nic nepride, neviem ako ostatni, ale za mojich detskych cias sme tiez ako 2 rocni k moru nechodili a detom bude lepsie doma, na dvore ako pises s milujucou maminou a v zabehanom rezime, kt.im dodava istotu, nez so sebeckym tatinom, kt.potrebam sa maju oni prisposobovat.

sandey
31. júl 2015

@barnica no keby mi môj povedal keď bude mať naše 2. bábo mesiac že ide na 10 dní s kamosmi preč, tak asi by dostal jednu po papuli, nech sa preberie 🙂 lenže on mi také nepovie, lebo je to normálny chlap... Maximálne ich pošlem na víkend na chalupu so starším, aby som si ja oddychla

mircalla
31. júl 2015

@barnica prepac, ale to nemyslis vazne...prvy dovolenku mal maly 10 mesiacov a bolo to asi 1.45 hod autom
Odvtedy sme sice bolo na x dovolenkach aj daleko
S tak malym babom urcite nie...Este nehovorim, ked niekto musi cestovat ale ze dovolenka? Taka vec by ma ani nenapadla

me_to_you
31. júl 2015

@barnica ja cítim sklamanie aj za teba, keď nie ty, aapoň mama alebo svokra nech ho zvrznú, nechať doma ženu samú s dvoma deťmi, po operácii a ísť na sovolwnku?!?! Ale no tak, to vážne? To ho hanba nefackuje? Lebo by si zaslúžil!

demo
31. júl 2015

@barnica to mu treba zatrhnut a zorganizovať dovolenku tatinko + starší syn + babka (podľa jeho slobodného výberu). V ideálnom prípade nech zostane doma a každý deň vezme deti na prechádzku, aby si žena s rozbiehajucou laktaciou, rozrezanym bruchom a komplet vysťavená mohla trocha oddýchnuť.

sandey
31. júl 2015

@barnica a keby si mu ukázala čo ti tu na to píšeme, aby sa chlapec spamatal?

mariamaria88
31. júl 2015

Nechapem ako toto mozes len tak akceptovat. Ze on ti oznami ze idea hotovo.a ty v takom narocnom obdobi este........to je neuveritelne..keby nekojis, tak si pockaj este mesiac, zabookuj dovcu s kamoskami asponna tyzden a nech sa stara.svet nevidel hentakeho chlapa!!!!

zuzanaete
31. júl 2015

Moja reakcia by asi bola, ze uz sa z tej dovolenky ani nemusi vratit. Bola by som neskutocne sklamana z jeho egoizmu. Nemala by som nic proti tomu, aby isiel na dovolenku so starsim dietatom. No pansku jazdu by som v takomto obdobi rozdychavala velmi tazko.

lauricka
31. júl 2015

@barnica vobec to nie je dobry napad, kolko ma ten chlap rokov? 😕 😕 😕

ukulela
31. júl 2015

ips ... ja idem na stvorkolku, lebo musim a matka s deckom, teda dvoma, po sekcii, skac si doma kolko chces ... sebecky chrontos samostredny! tak, je na tebe @barnica, ako to vezmes. ale teda ja by som si narokovala na taku protihodnotu, ze az ... lebo ta oddych nepotrebujes? alebo on je z tych chlapov, co su presvedceny, ze zena ma pocas tehotenstva a na materskej leharo-kemping? ja som vo vyvrtke! moj sa hanbil ist na motorku na par hodin s kamosmi - ze som sama doma. a to som hoposielala! ...no nic, sak toto prezries a on sa nespamata, na ro si vyziadaj minilane jeden wellness len sama pre seba a on nech dovolenkuje s dvoma detmi ... ::( netvrdil, ze by si bez vas neoddychol, keby siel len so starsim??? cisty kalkul z jeho strany

sheila72
31. júl 2015

Ja by som s tak malým dieťaťom nešla a už vôbec nie v takýchto horkách, nehovorím o tom, že tak maličké dieťa je náchylné na choroby viac ako tie staršie, čo už majú vybudovaný imunitný systém.

28031970
31. júl 2015

A on je takto kompletný?Mal by okolo teba a detí skákať a nie sa niekde povaľovať s kamošmi.Ja by som mu to nedovolila,podľa mňa je to sebec a bezohľadný manžel a otec.

sisaka
31. júl 2015

najprv k prvotnej otazke. Nie, s novorodencom som na dovolenke nebola a ani by som nesla. Ale bola som na dovolenke s 3 mesacnym a bola to uplna pohoda a to sme presli vyze 1000 km na aute tam a dalsich nazad, bolo to uplne v pohode, dieta dojcene, odpadol proble so stravou, kde som polozila, tam lezal, ovela najrocnejsie to bolo, ked malo 1 rok.
K ostatnym prispevkom. Nie, s 3 mesacnym som nesla na dovolenku preto, lebo som si myslela, ze po tom to dieta tuzi, ani preto, lebo musim ist kazdy rok k moru, ani preto, aby som mohla davat fotky na FB. Isli sme preto, lebo sme chceli ist a mali sme chut ist. Jedine, co sme sa prisposobili dietatu je, ze sme ostali v nasej krajine (nielen pre pripad zdravotnych problemov, ale hlavne, aby sme ostali v miernom pasme, na ktore je dieta zvyknute a taktiez sme isli koli dietatu na aute) Som asi z tych ludi, co chodia na dovolenky radi, radi spoznavaju nove miesta, inu kulturu, inu prirodu, ine jedla ... vobec mi pritom deti neprekazaju a uzivam si dovolenku rovnako s malymi ako s velkymi i ked je to samozrejme ine I ked malym detom je mozno jedno, ci su doma v bazene alebo na dovolenke mne to jedno nie je a nemienim koli tomu trcat doma s detmi dovtedy, kym im to jedno nebude. Z lietadiel ani letisk nemam ziadnu paniku, ziadnu chorobu sme si zatial nepriniesli, na klimatizaciu sme zvyknuti, nerobi nam ziaden problem, ani odletiet z - 30 stupnov do + 30 stupnov, nikto z toho este nikdy neochorel a to sme v teplej krajine boli so synom prvy krat ked este nemal ani 2 roky.
Osobne je mi jedno, ci niekto trci doma s detmi, kym nemaju 10 rokov, lebo je pre nich dovolenka s detmi stresujuca, alebo chodi po celom svete uz s miminami, ale mysliet si, ze ti, co chodia s malymi detmi to robia nasilu len preto, aby im ludia zavideli, ...no neviem, zvlastne myslenie.

barnica
autor
1. aug 2015

On ma pocit ze ked zaraba tak si zasluzi ist na dovolenku... a pravdupovvediac som rada ze upustil od myslienky tahat drobca po krkahajoch kdekade len aby bola dovolenka to vazne nech radsej ide na tie stvorkolky. Ci berie matersku ako dovolenku? Asi hej lebo mu stale tvrdi ze ked mladsi spi tak starsieho mam dat babicke a upratovat zehlit a podobne. Neskusil si byt sam este s oboma chalanmi.

me_to_you
1. aug 2015

@barnica no ako si ho naučíš, tak budeš mať...takže je len na tebe, čo sa bude diať, ale všetky sme sa tu zhodli, že nechať doma ženu po cs s dvoma deťmi je chrapúnstvo a bodka, a by som mu to aj do očí povedala

barnica
autor
1. aug 2015

Viem ze ste sa zhodli a ja si to myslim tiez ale nemam nalafu sa s nim o tom hadat. Chcem mat pokoj pre seba a deti a to nebude ked tu bude behat jak pes s prebitou nohou a stale skucat ze si potrebuje oddychnut. Tak nech ide a odyychne si a oddychnem si aj ja. Starsieho dam mamine na tyzden a budem len s drobcekom doma si robit. Takze si oddychnem aj ja. Dufam teda

adrianka179
1. aug 2015

Každá jedna matka to má tak, ako si zariadi...ako sa stresujete vy, tak isto stresujete svoje dieťa a ešte horšie...ja som bola s malým 8-mesačným synom v Turecku a neľutujem to. Išla by som aj s takým maličkým, pretože to nie je nič strašidelné a neviem aké...stačilo mi, keď som prečítala prvé príspevky. Veď každé dieťa je iné a hlavne každá matka je iná. Ak sa stresujete pre každú maličkosť,tak to ozaj nemá zmysel...hlavne s kľudom a rozvahou.

peneloppe
1. aug 2015

@barnica

Drz sa a oddychni si, super si si to nakoniec naplanovala. 🙂 Ked si chlap nieco vezme do hlavy tak koniec. Najlepsie si asi urobila ze nedramatizujes a nechas ho ist, pre pokoj v rodine. 😉

barnica
autor
1. aug 2015

@peneloppe pre pokoj v rodine ide on na pansky drive a ja budem mat svoj klud doma 😊 ale som spokojna necitim sa na dovolenku ani na akcne jazdy lesom takze sa pravdupovediac chvalim za ten napad prist sa poradit a poriesit to svojsky.

saza007
1. aug 2015

@barnica na dovolenku s mesacnym by som rozhodne nesla.
A keby mi muz povedal, ze teda ide on s kamaratmi, tak by som -ako sa ludovo povie-nakopala do riti. Sprava sa ako odute decko. Ale pokial to tebe vyhovuje a odychnes si, tak potom ok.

horana
1. aug 2015

Zaroven teraz je kriticke obdobie, ked muz sa nauci ze moze "pre pokoj v rodine" si chodit na dovolenky, namiesto aby sa ucil zzivat s detmi, zit s nimi aj sam aj ako rodinne, tak bude stale viac a viac unikat.
Hlavne taky ktory to nema ako obcasnu psychohygienu ale co ma cas zeny na materskej za oddych a sebe zarobene peniaze na nieco co si zasluzi predovsetkym (pre rodinou).
Treba si ho aj vychovat. Ked teraz chce, OK, ale nieco za nieco, preco ty by si mala vyuzivat staru mamu, dieta ma otca, ked sa vrati mal by ti viac pomahat so starsim, zacat si budovat vztah, nielen panske jazdy, ale aj jazdy otca a syna, aj v 2 rokoch dieta ma citit miluceho otca a jeho vplyv. Malo by tam byt citelne ze chape reciprocnost a nejak to to snazit vynahradit, lebo ked to tam nebude, bude stale viac a viac sa trhat a v mnohych rodinach toto nedopada dobre, nechcem strasit...

ukulela
1. aug 2015

@barnica myslim si presne to iste, ako @horana. aby ti o rokrovno nepovedal, ze s detmi je to narocne a potrebuje aj cas na seba ... ja neviem, ale trip do rumunska sa neda naplanovat zo dna na den - nemal to nahodou naplanovane uz skor? a teraz ta len vmanevrovaldo svojho planu? (aj ked mu mu mozno skodim ...) skratka ja by som mu ozaj povedaal, ze nech si zrata, ako ta "odcini" - on mal Rumunsko a pansku jazdu, tak nech starsieho brava cez vikendy n vyôety, alebo podobne ..

majka99999
1. aug 2015

@barnica dobre, ze nejdete, on si predstavuje dovolenku tak, ze si bude uzivat a ty sa postaras zrejme o obe deti. Tak je lepsie pre teba starat sa o ne doma. Druha vec je, ze ako pisu baby, ved ty si tiez nebola na dovolenke 2 roky! Ak s tym starsim este nikde nebol sam, nacase zacat. V sestonedeli by som nikam nesla, su zeny, co krvacaju aj 8 tyzdnov, velmi "pohodlne" v tychto teplach... Ja som bola na dovolenke pred 4 rokmi a na nikoho psie oci nerobim, aby sme niekam sli mimo mojich rodicov alebo svokry.

ukulela
1. aug 2015

no skratka tento chlap ma stastie. bud je barnica extra toleranna, alebo (v horsom pripade) submisivna. kazdopadne viacere by sme mu nalozili namiesto nej poriadne 5 a 20 nie na holu prdel, ale rovno na hlavu 🙂

xckaret
1. aug 2015

je to chorééééé ísť s 1 mesačným na dovolenku!!!!!

nini1010
1. aug 2015

V ziadnom pripade nie!!!

zeytin
1. aug 2015

Záleží od uhla pohľadu... odsudzujete chlapa, ale máte to podané iba zo strany jeho manželky... Je potrebné si vypočuť aj druhú stranu, aby ste mohli vynášať rozsudky... Ja som taká, že stačí, ak môj muž niečo pár krát nadhodí a tiež to vyhodnotím ako "silou mocou chce"... je to moja chyba 😉 Ja by som s mesačným nešla... s 2-mesačným nemá problém... Mladšiu som ako 5 mesačnú kúpala na kupku. Mám takých "akčných" kamarátov - manželov, ktorí zobrali malú v necelých 5 mesiacoch na stanovačku 😀 tiež som to neodsudzovala.... Malá bola úplne vporiadku, vôbec to pre ňu nebolo stresujúce, teraz má 7 rokov a je veľmi "akčná" aj ona 🙂
Čo sa týka imunity, ako ste tu niektorá spomínala, ak je malá kojená, nie je o čom... Veď má imunitu z mliečka. A veľmi záleží od miesta pobytu... lietadlom by som nešla, ale v rámci slovenska ... prečo nie? Niekde v Tatrách bude určite príjemnejšie ako v rozpálenom meste... Mamy, otvorte oči - nie je všetko čierne alebo biele... a z psychologického hľadiska je dobré aspoň tú možnosť zvážiť, aby muž nemal pocit, že je na druhom, resp. až treťom mieste po deťoch... Práve v období po pôrode, keď mama skáče len okolo dieťaťa, resp. detí je dôležité prejaviť lásku aj voči manželovi 🙂

timikaj1
1. aug 2015

Na imunitu z mliečka by som sa veľmi nespoliehala, aj ja mám 5 ,5mes. babo a v 3.mes. sme skončili na atb a pritom staršia dcérka školkarka bola v tom čase zdravá a my sme naozaj nebehali s malou kadetade...Ocino je sebec ako tu maminy písali, ale keď chce mať dievča pokoj v rodine, tak ho tam ešte pošle...Chlapi sa nevedia obetovať, alebo niečoho vzdať na úkor svojho pohodlia, česť výnimkám!