Cestovanie s deťmi do Poľska - pas verzus občiansky bez fotky
Občiansky s FOTKOU
Staci obciansky ale s fotkou.
Akože fakt.. ženy začnite používať rozum. Tak ako dospelý cez hranice nemôže ísť bez platného dokladu s FOTKOU, tak to isté platí aj pre dieťa 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Pas pre fotky ti nepomôže musí mať s fotkou alebo pas , ináč neodporúčam ísť do cudziny
Stači občiansky s FOTKOU! Polsko je v EU.
@prasiatko30 👌🏻😆🤣
@prasiatko30 keby museli prehľadať google 🙈 v dnešnej dobe ti na takéto otázky odpovie chatgpt, takže toto je už extra level ako ľudia hlúpnu
@denkabemommy ja len jedno nechapem uz aj psy a macky musia mat chip a pas a deti by preniesli na karticku bez fotky 😂a teraz ked hadzu kontroly na hraniciach koli slintavke 😰
@denkabemommy Len by si to museli najskor najst,spravit niekolko klikov...
Sezona sa pomaly rozbieha. Frekvencia tychto otazok bude stupat.
Občiansky bez fotky je náhrada zdravotnej kartičky. Stačí tebe kartička zdravotnej poisťovne na cestu do zahraničia? Nie. Dieťa je taký istý človek ako ty.
@niekto2hy asi aj menej ako pri otvorení koňa 😅
Ale ved toto je jasna provokacia. Ved aj preto anonymne. (Divim sa ze sa tu neobjavila tema po zmene casu). Autor sa uz neozve a my sa nikdy nedozvieme aka logika bola pouzita pri tejto uvahe
S fotkou. Bez fotky nie.
"Pripomíname, že občania Slovenskej republiky pre plnohodnotné cestovanie v rámci EÚ a schengenu môžu využiť platný občiansky preukaz s fotografiou, a to aj deti. Možnosť vydať OP aj dieťaťu existuje od roku 2019. Občanovi mladšiemu ako 15 rokov sa OP vydáva s platnosťou na 5 rokov, občanovi mladšiemu ako 6 rokov možno vydať OP s platnosťou na 2 roky. V oboch prípadoch je správny poplatok 7 eur, čo je výrazne lacnejšie ako pri detských pasoch, kde poplatky pri vydaní v štandardnej lehote začínajú pri 12 a 20 eurách.
V súčasnej situácii sú občianske preukazy MV SR spravidla vydávané skôr ako 30 dní stanovených zákonom.
Detský občiansky preukaz s fotografiou je možné použiť pri cestovaní v rámci Európskej únie a tiež do ďalších štátov, ktoré ho ako cestovný doklad uznávajú, čiže rovnocenne ako v prípade občanov starších ako 15 rokov. "
Zasa tu polozim otazku, ktoru kladiem vzdy... Ak by ta zastavili policajti, a budes mat iba obciansky bez fotky... AKO dokazes, ze je toho dietata co tam sedi???? Vyguugli si, naco sluzi OP bez fotky.. Zeny, vam uz fakt sibe. Nikto ma uz nepresvedci, ze taketo debilne otazky tu nedavaju admini, aby rozprudili diskusie.
Občiansky bez fotky nie je právoplatný doklad, ktorý umožňuje dieťaťu cestovať za hranice... To je ako cestovať s rodným listom 😂
potrebný je OP s fotkou alebo platný cestovný pas dieťaťa (info pomimo, dieťa sa už dlhé roky nezapisuje do pasu rodiča ako to fungovalo kedysi dávno)
Heh, admin, si zjavne robis srandu vymazanim mojho prispevku😂
Admini sa dnes rozsupli 🤣
@guudy aj moj zmazali aby nahodou si nezobrali moju radu k srdcu😂. Radsej by mali mazat do nemoty opakujuce sa temy
Ženy to čo ste písali,že vás vymazali 🤣