Cestovanie v lete so 4 mesačným bábom

bernie99
2. máj 2012

Môžem ísť so 4 mesačným babätkom autom takmer 1000km??? ☹

quaxi
2. máj 2012

samozrejme ze mozes, s malym babatkom sa praveze lepsie cestuje nez s vacsimi, lebo mu menej vadi obmedzovanie pohybu v aute 😉

graceful9
2. máj 2012

ja sa chcem opýtať žienky, že ako chladíte auto, keď je vonku hic,,,,klíma sa mi nejak nepozdáva ale zas cez okno jej nenafučí?

quaxi
2. máj 2012

@graceful9 normalne pouzivame klimu, tak aby nefukalo priamo na babo, pripada mi to lepsie nez otvorene okno. pred dlhsou cestou sa snazime preparkovat auto do tiena, aby nebolo rozhorucene, to celkom pomoze aspon na zaciatok cesty.

klincek
2. máj 2012

a musis? ak nie, tak by som pockala. je to este velmi male babo na taku dialku autom. male deti sa velmi rychlo prehreju, dehydruju..a byt x hodin v kuse v sedacke tiez nie je dobre, moze byt akokolvek anatomicka a pohodlna a neviemco..babo si potrebuje lezkat v pohodli, narovnat si chrbatik.
pri tak dalekej ceste sa moze aj kadeco vyskytnut-nehoda, nieco sa pokazi..a co s takym drobcom niekde na dialnici? nechcem strasit, len vies-pri detoch treba byt opatrnejsi ako pri vylete s partiou kamosov🙂.

graceful9
2. máj 2012

@quaxi ja som tiež zapínala klímu, tak aby šlo na mňa a nie na bábo, len som nevedela, či je to vhodné,,,,vďaka 🙂

domeli
2. máj 2012

@bernie99 môžeš. Cesta s tak malinkými bábätkami je mnohokrát menej náročná než so staršími (napríklad už s ročným či dvojročným). Neviem, kam sa teda chystáte, ale je dôležité robiť prestávky podľa potreby bábätka, kontrolovať, či nie je príliš spotené (klímu tiež nie je dobré mať zapnutú v kuse) - to zistíš vzadu na krku či chrbátiku. Ak, tak mať pripravené vecičky na prezlečenie. A ak dojčíš, tak dojčiť častejšie, ak by si mala pocit, že je príliš horúco. My sme s malou išli prvýkrát polovicu z Vašej plánovanej cesty, v 32 st. horúčavách (ako naschvál, pričom deň predtým bolo o 10 st. menej) a zvládli sme to. Cestovala vtedy vo vaničke, ktorá je riadne certifikovaná ako cestovná (má pásy), ale myslím, že bábo zvládne aj cestu v riadnej autosedačke. Vhodná je aj kombinácia tohto, ak by ste cestovali prevažne cez deň. Avšak ja odporúčam (a myslím si, že so mnou budú súhlasiť viaceré maminy) vydať sa na takúto dlhú cestu radšej večer a cestovať v noci. My sme to takto praktizovali takmer do roka a osvedčilo sa nám to. Normálne sme malú uspali (rituál, ako každý večer, aby nič nepotrehla) a keď už spinkala, preložili sme ju do vaničky, veci sme už mali nahádzané v aute, dobalili len "pohiotovostnú tašku" a vydali sa na cestu. Tak šťastnú cestu prajem aj Vám!

milena123
2. máj 2012

@bernie99 ahoj myslym ze to neni problem.my sme sli prvykrat na dlhsiu cestu ked mal maly 3 mesiace a bolo to 1200km a zvladli sme to,s obcasnymi prestavkami na nakojenie a trosku na vzduch 🙂

zuzikkaa
3. máj 2012

@graceful9 kludne pouzit klimu na kratky cas-kym v aute nieje prijemne a potom vypnut... a potom zase ak je uz v aute teplo...urcite nie mat pustene v kuse

anjelicek26
3. máj 2012

Moct mozes, ale skutocne, vela prestavok, pod dieta podlozku proti poteniu, nalievat pitim, casto prebalovat, kocik v pohotovosti a ist sa prejst na vzduch, klimu mat na 22 stupnov ziadnu chladnicku, nech dieta nevysokujete... my sme tych tisic kilometrov sli domov z porodnice, Saska mala 4 dni, ona to takmer cele prespala, len ja som nevedela poriadne seidiet 😝 Moje deti maju odsedene v aute a lietadle tisicky kilometrov.

Cestovat cez den - nie v noci! Unaveny sofer je to najhorsie, co moze byt. Bezpecnost je na prvom mieste za kazdych okolnosti. Rovnako sa o polnoci nebudes niekde prechadzat s kocikom, ked dieta bude potrebovat prestavku.

lilliaan
3. máj 2012

ja osobne si myslim, ze prave cestovanie v noci je najlepsie. Sofer sa moze vyspat cez den pred cestou.. A v noci nie je tak teplo a babo spinka, teda aspon moj syn spal uz vo veku 4 mesiacov celu noc. My sme sli asi 800km, ale vlakom, ked mal drobec 2 mesiace.. bol v korbicke z kocika.. a boli sme vo vozni pre rodicov s detmi.. Dalo sa to, ale to bolo koniec aprila - teplo, ale nie horucavy. Ak idete na dovcu, radsej by som s babom letela. Pamatam si cestu autom minule leto, ked mal maly tak 4-5 mesiacov, sli sme asi len 200km, no trcali sme v zapche, bolo strasne teplo, moj Teo plakal, naozaj sa v autosedacke velmi potil :(... Ja by som na dovolenku nesla autom tak daleko (v lete)

wewe8584
13. okt 2012

@anjelicek26 ahoj, ty mas take skusenosti.....
chcem sa opytat...mozem cestovat so 4 mesacnym babatkom autom z UK na SVK? Je to vlasnte iba jednorazova cesta....ale predsa to trva dlho...tak neviem, ci je to vhodne, ked bude dietatko vo vajicku, nebude to zatazovat chrbatik?