icon

Chladné letá pri mori

2. aug 2025

Pri mori som este nikdy nebola, nelaka ma to, pretoze ja neznesiem studenu vodu. Pre mna je voda dobra vtedy, ked v nej mozem byt aj hodinu a nie je mi zima. Cize asi okolo 32-34 stupnov aj ked je vonku do 30 alebo aj nad 30 ale pofukuje pripadne bola predtym tyzden zima.
Ale chcela by som zazit aj more a tiez tam zobrat aj dceru. Dohodli sme sa s manzelom, ze buduce leto by sme sli do Chorvatska, resp. inej destinacie dostupnej autom. Letiet nechceme obaja, manzel viac ako ja, ja by som to mozno aj zvladla.
Len sa tak zamyslam, ze aku asi ma teplotu more v letach ako je napriklad toto. Neviem ako casto prsi a byva chladno pri mori, ale videla som na instagrame, ze toto leto prsi aj tam.
Zazili ste aj uprsane dovolenky, alebo dovolenky kedy more nebolo vyhriate? Co ste vtedy robili, ako ste sa prebavili? Opalovat na plazi sa urcite nebudem. Alebo ste tu take, co tiez nemate radi studenu vodu, ale pri mori vam je dobre? Neviem si vobec predstavit aku teplotu moze mat more. Myslim pocitovo.

autor
2. aug 2025

@januska12323 ja do studenej vody postupne vojdem. ale nevydrzim tam tolko co bezny clovek a potom mi trva aj "pol dna", ak vobec, kym idem znovu. proste si potrebujem telo vyhriat. akonahle idem po prilis kratkom case, vydrzim mozno 5 minut. asi maximalne po kolena by som vydrzala dlhsie, keby musim davat pozor na dieta.

maca1984
2. aug 2025

V Chorvátsku sme šli na výlet do Dubrovniku, na nejaký kopčisko (názov neviem už ale nad Makarskou 😄 vyhliadka), v Bulharsku sme šli do Sozopolu na výlet, do Nesebaru na výlet, do akvaparku tuším v Primorsku.
V Egypte chodí muž potápať, ja čítam knihy alebo sa bohapusto válam na lehátku, chodíme na rôzne výlety, vždy všade do reštaurácií nech poochutnávame miestnu kuchyňu.
V Grécku si požičiame auto a ideme tam, kde by sa nám mohlo páčiť.

Však vyber si krajinu a podľa toho sa zariadiš nie ?
Pohľadáš oblasť, a v danej oblasti možnosti výletov, atrakcií.

ibrunova
2. aug 2025
@anonym_autor

@ibrunova dakujem, takto nejako som si predstavovala odpoved.

@anonym_autor a keď píšeš, že na, Slovensku aj chodievate, tak aj pri mori budete fungovať tak isto. Pôjdete, kam budete chcieť. A máte dve možnosti, buď si sami nájdete ubytko a termín, alebo si objednáte dovolenku cez cestovku a tam budete mať aj delegáta, ktorý poradí atď. A trebavsi vopred ujasniť, či chcete aj so stravou, alebo aoartmány bez stravy, alebo s raňajkami atď.

katica06
2. aug 2025
@anonym_autor

@katica06 my nebudeme hladat teple more. ja sa pytam, co sa tam da robit keby je chladno. alebo ako to pri mori znasaju zeny, co nemaju rady studenu vodu.

@anonym_autor nie som vôbec plážový typ. Vylihovanie v rezorte je nám ako rodine proti srsti. Našej rodine je úplne jedno či sme dovolenkovali na Liptove v Maďarsku, Taliansko či Chorvátsku atd. V Chorvátsku v Taliansku aj v Maďarsku sme chodili po výletoch loďou, túrach, navstívili pamiatky, hrady,zámky, kostoli, zrúcaniny.

autor
2. aug 2025

@simsalabim vdaka. ja sa prekonam, ale nie zase nejako velmi. s neoprenom tam saskovat nebudem 😀 ja som skusala raz na jesen sa aj v sprche otuzovat, ale nevydrzala som. a povedala som si ze zivot je prilis kratky na to, aby som sa dobrovolne tyrala studenou vodou 😀
tie gumaky su fajn napad.

spongebob1
2. aug 2025

@anonym_autor Tvoje poziadavky su viacmenej nesplnitelne. Dostupnost autom a teple more je skor raritou.
Ja som sa prave vratila z Turecka, more 31-32C, ale zazila heatwave 47C v tieni. Pocitovo je to ako 37C na SK.
Skus porozmyslat nad variantou letiet, aby ta Chorvatsko s vodou nesklamalo.

lucia13022023
2. aug 2025

Takže ty sa pýtaš, že či sa v chorvátsku alebo v Taliansku da robiť niečo mimo kúpania v mori? Jasne, že da. Stačí zapnúť Google, vygooglit kam chceš ísť. Rôzne hotely ponúkajú množstvo aktivít ci už pre dospelých alebo deti. Ci my ti mame vybrať destináciu, hotel, aktivity? Ved logicky v takom chorvátsku nie je len more, dá sa požičať bike napr, skúšať restiky, ísť na plavbu loďou..

autor
2. aug 2025
@maca1984

V Chorvátsku sme šli na výlet do Dubrovniku, na nejaký kopčisko (názov neviem už ale nad Makarskou 😄 vyhliadka), v Bulharsku sme šli do Sozopolu na výlet, do Nesebaru na výlet, do akvaparku tuším v Primorsku.
V Egypte chodí muž potápať, ja čítam knihy alebo sa bohapusto válam na lehátku, chodíme na rôzne výlety, vždy všade do reštaurácií nech poochutnávame miestnu kuchyňu.
V Grécku si požičiame auto a ideme tam, kde by sa nám mohlo páčiť.

Však vyber si krajinu a podľa toho sa zariadiš nie ?
Pohľadáš oblasť, a v danej oblasti možnosti výletov, atrakcií.

@maca1984 dakujem. ano, pozerali by sme aj vylety v okoli. len zasa nechcem precestovat pol dovolenky v aute.
takze skor by mi tu pomohli tipy, ze v okoli akych miest sa da ist na vylety a nie reakcie, ze nenajdem 30 stupnovu vodu v chorvatsku... aby som mala aku taku predstavu o state, ktory vobec nepoznam.

anonym_f1b0f1
2. aug 2025

@anonym_autor tiež nevleziem do studenej vody, chodíme Dubaj, Turecko.

maca1984
2. aug 2025
@anonym_autor

@maca1984 dakujem. ano, pozerali by sme aj vylety v okoli. len zasa nechcem precestovat pol dovolenky v aute.
takze skor by mi tu pomohli tipy, ze v okoli akych miest sa da ist na vylety a nie reakcie, ze nenajdem 30 stupnovu vodu v chorvatsku... aby som mala aku taku predstavu o state, ktory vobec nepoznam.

@anonym_autor v skratke..
Máme ti nájsť a vyskladať dovolenku.
Tak na to ozaj nemám čas.
Google máš aj ty.
Pekný deň želám

autor
2. aug 2025
@ibrunova

@anonym_autor a keď píšeš, že na, Slovensku aj chodievate, tak aj pri mori budete fungovať tak isto. Pôjdete, kam budete chcieť. A máte dve možnosti, buď si sami nájdete ubytko a termín, alebo si objednáte dovolenku cez cestovku a tam budete mať aj delegáta, ktorý poradí atď. A trebavsi vopred ujasniť, či chcete aj so stravou, alebo aoartmány bez stravy, alebo s raňajkami atď.

@ibrunova len slovensko poznam. takze zhruba viem kde co mame a ked vyberiem finalnu destinaciu, este viem napr. na mk zistit, co este zaujimave je v okoli. ale kedze nepoznam chorvatsko, taliansko, bulharsko... tak neviem ani ake mesto vybrat, aby tam v blizkom okoli boli zaujimave vylety. pri mojom stasti pojdeme niekam, kde v okoli nebude nic 😀

autor
2. aug 2025

@maca1984
@lucia13022023 ja sa pytam na skusenosti. chapete vyznamu slova skusenosti? ja nechcem aby mi tu zeny googlili destinacie kam mozme ist. pane boze 🤦‍♀️ AK ma niekto SKUSENOST s konkretnou destinaciou kde bol a bol spokojny, tak hadam napisat o tom ho nestoji az tak vela casu ci?

evaachesa
2. aug 2025

Boli sme v Chorvátsku koncom augusta, kedy bolo všeobecne teplé leto, no more bolo strašne studené. 😳 Celý čas som bola len na nafukovačke. A celkovo som ani nemala pocit že som pri mori...všade kamene...už ma to tam viac neláka. 🙄 Choďte radšej do Bulharska, tam bolo more až príliš teplé. 😁

tetapetra
2. aug 2025
@anonym_autor

@ibrunova len slovensko poznam. takze zhruba viem kde co mame a ked vyberiem finalnu destinaciu, este viem napr. na mk zistit, co este zaujimave je v okoli. ale kedze nepoznam chorvatsko, taliansko, bulharsko... tak neviem ani ake mesto vybrat, aby tam v blizkom okoli boli zaujimave vylety. pri mojom stasti pojdeme niekam, kde v okoli nebude nic 😀

@anonym_autor za mňa, určite neuvažuj nad chorvatkom. Skôr Bulharsko a Rumunsko, avšak tam sú vlny 🤷🏻‍♀️

marca12
2. aug 2025

Parkrat sme boli na sever3 Talianska a stalo sa,ze 2-3 dni prsalo. Nie cely den,ale sprchlo rano alebo poobede alebo bola v noci burka. Nad Chorvatskom by som ani neuvazovala tam je studena voda. Ja mam rada teple more a v Taliansku bolo teple vzdy aj po burke sa dalo kupat. Autom mozte ist aj do Grecka a tam uz mas teplejsiu vodu ako v Chorvatsku. Ja si dovolenku vyberam tak,ze hladam,co by sa nam pacilo a hlavne teple more a potom pozeram,kde sa co da robit a podla toho vyberiem. Citam rozne fora,cestovatelske blogy,potom si pozeram street view google. Urcite muza nahovor na letecku dovolenku.

simsalabim
2. aug 2025
@anonym_autor

@simsalabim vdaka. ja sa prekonam, ale nie zase nejako velmi. s neoprenom tam saskovat nebudem 😀 ja som skusala raz na jesen sa aj v sprche otuzovat, ale nevydrzala som. a povedala som si ze zivot je prilis kratky na to, aby som sa dobrovolne tyrala studenou vodou 😀
tie gumaky su fajn napad.

@anonym_autor preco saskovat? Neopren je normalna vec. Len ked si nikdy nebola pri mori, tak to asi nevies. Chces si uzit more? Tak ako, ked ti voda bude moc studena? Neopren ti pomoze.

sense
2. aug 2025

Tiež nemám rada studenú vodu ale teda 27-28stupnov mi stačí . Tento rok sme boli na Elbe, more príjemné teplé. Pršať nám pršalo len pri príchode , to nám ale nebránilo sa ísť prejsť, ak nás nebavilo byť na pláži mali sme SUP, prenajali sme si čln, kajak, turistika, mtb
V podstate tak robíme prakticky každý dovolenku, plus teda bazén kvôli dcere

olimuc
2. aug 2025

Kup si kratky neopren do 20 stupnov … nohy ruky vydrzia aj chladnejsiu vodu. More sa neprispobi tebe, ale ty mozes moru. Na plazi stiahnes a si v plavkach a mas viac destinaci na vyber

autor
2. aug 2025
@simsalabim

@anonym_autor preco saskovat? Neopren je normalna vec. Len ked si nikdy nebola pri mori, tak to asi nevies. Chces si uzit more? Tak ako, ked ti voda bude moc studena? Neopren ti pomoze.

@simsalabim ano nebola, takze netusim ze to tam nosi napr. kazdy piaty clovek. a neviem ci si chcem uzit more. chcem ho zazit, ale neznamena to, ze donho pojdem xy krat denne. ja tu studenu vodu par krat za dovolenku prezijem. ale pouvazujem teda aj nad neoprenom.

zuzanaete
2. aug 2025

Tiez neznasam studenu vodu, ale zaroven nepotrebujem stravit cely den vo vode. Ja som spokojna, ked sa po zadok osviezim a sup s knihou na lehatko. Zbytku rodiny studena voda absolutne nevadi. Takze oni sa kupu aj po burke, aj ked fuka, aj ked je chladnejsie. Za mna je aj super sa len prechadzat po plazi, ze si akurat trochu nohy osviezujem, ak je chladnejsie. A hlavne nase dovolenky nie su len o plazi. Destinaciu vyberame, aby bolo co vidiet v okoli.

ibrunova
2. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to by som sa nebála, ak je to letovisko, vždy tam niečo je, veď oni z toho žijú . Ale vieš si aj pred kúpou pozrieť, či tam niečo je a ako ďaleko. Miesto si vieš pozerať aj teraz, aj čo je tento rok v ponuke a potom už len kúpiš, za mňa v dosť veľkom predstihu, kým je ešte výber.

procrastique
2. aug 2025

Ja neviem kde to akože všetci tí ľudia chodia na dovolenku, keď tvrdia, že mali teplé more. Ja som teplé more nezažila nikdy v živote nikde :D Ani Maldivy, ani Chorvátsko ani Taliansko, vždy keď idem do vody je ľadová až ma štípe a vždy mám až modré pery od zimy :D

autor
2. aug 2025
@procrastique

Ja neviem kde to akože všetci tí ľudia chodia na dovolenku, keď tvrdia, že mali teplé more. Ja som teplé more nezažila nikdy v živote nikde :D Ani Maldivy, ani Chorvátsko ani Taliansko, vždy keď idem do vody je ľadová až ma štípe a vždy mám až modré pery od zimy :D

@procrastique presne takto si predstavujem seba v mori 😀

ibrunova
2. aug 2025

A v tej horúčave to more je príjemné, to je iný pocit, ako tuto na Mare, kde je v noci zima a voda je naozaj svieža.. Pri mori je to iné, určite do neho vojdeš a užiješ si ho.

zuzanaete
2. aug 2025
@procrastique

@procrastique Napr. my sme boli minuly rok v it, ked boli tie najvacsie horucavy a voda bola naozaj tepla. Studenu vodu neznasam, ale minuly rok uz zacinalo byt to more prilis teple aj na mna.

luteam
2. aug 2025

@anonym_autor ja sice nie som dovolrnkovy expert nemam precestovane vela, ale ked sme s muzom aj boli pri more nekupali sme sa cele dni, lebo nas to nebavi. Citali sme si, vela sme chodili po okoli dokonca sme sli na malu turu a tak proste sme sa uplne bez problemov prebavili v mori sme boli mozno fakt par hodin a viem si predstavit aj menej sa kupat a visc chodit kade tade. Tak uz so musis len najist destinaciu s tym co pozadujes. Teda aby ste mali dostupny nejaky kryty bazen atd...ine sa asi velmi neda poradit

dahra
2. aug 2025

@anonym_autor - som neplavec, k vode nechodim, ked nemusim. Ked uz idu vsetci, sedim v tieni a citam knihu, pijem kavu. Moj muz vodu miluje, ale nerad cestuje. Tento rok po niekolkomesacnom prehovarani od dobreho kamosa sme sa k jeho rodine pridali a sli do Chorvatska. Uplne na juh - Peljesac, autom. Sla som, lebo celkom rada objavuje nove miesta a kvoli detom. Teplotou vody neriesim, ale horucavy neznasam dobre. Bol tam horuci vzduch, ale studenej more ako balzam. Bola som v nom 3x denne. Dokonca aj ked fukal protivny vietor. Viem si predstavit, ze v case studeneho pocasia by som preskumavala okolie. Odviezla sa do velkeho mesta, hrala s detmi hry.

lucik194
2. aug 2025
@procrastique

@procrastique tento rok IT, Toskánsko more malo 28-29st stale, kedze boli dva tyzdne teplity vzduchu 30-40st

anonym_2f323a
2. aug 2025

Chapem ta, ja tiez nemam rada studenu vodu v mori, lebo ked idem k moru, chcem vo vode stravit jhodiny denne a nie 10 min a ist sa zohriat. Autom sme boli na severe chorvatska aj talianska. Paradoxne v chorvatsku ta voda bola teplejsia ako v taliansku (studene leto). Isli sme autom a tak blizko iba kvoli dietatu, inak by som do tychto destinacii, kde je pomerne velke riziko horsieho pocasia a voda je chladnejsia, nesla. V taliansku to bolo ovela lepsie, co sa tyka aktivit mimo vody. Uz len to, ze je tam pieskova plaz, ti dava velq moznosti. S dietatom staviate z pi3sku, behate, futbal, zbierate musle, su tam ihriska. Viete si pozicat vodny bicykel. Ubytovanie si treba vybrat urcite s bazenom. Daju sa pozicat bicykle, na letaku som sa docitala ze v meste je aj nejake vnutorne detske ihrisko.
Ja som velakrat pri mori nebola, ale jednoznacne najviac sa mi pacilo v turecku v septembri , lebo voda mala 30 stupnov a vonku uz nebolo tak velmi horuco ako jul/august.

procrastique
2. aug 2025
@zuzanaete

@procrastique Napr. my sme boli minuly rok v it, ked boli tie najvacsie horucavy a voda bola naozaj tepla. Studenu vodu neznasam, ale minuly rok uz zacinalo byt to more prilis teple aj na mna.

@zuzanaete Ja sa rada poučím, že ako ti môže byť voda teplá ak má napr 30 stupňov ak teplota tela je dajme tomu 36 a pokožka má 40 :D Tak akým zázrakom ti je voda teplá :D