icon

Chorvátsko - aktuálne info

alenka7777
2. aug 2015

Ahojte.ma niekto aktualne info z chorvatska? Chceme ist buduci tyzden ale vsade pisu,ze je tam total plno,tak sa zacinam obavat...

gretocka
3. aug 2015

kemp Andela, maly kempik tak na 7-9 karavanov. Ano chodime svojim karavanom. Uz sme doma, teraz su tam svagrovci, zvykneme tam pristavit karavan na pol sezony a prestriedat sa v nom v ramci rodiny 🙂

skriatok3333
3. aug 2015

@alenka7777 my sme boli pod Biogradom konkretne Drage.ak chceš skús si pozrieť ubytko aj cez booking a uvidiš že je voľného ešte veľa,ale kopec apartmanov nema svoju stranku ale oni sú medzi sebou chorváti taký super že ked ti jeden povie nemám volne,dvíha telefon a volá známym a dostaneš ubytko za super ceny,netreba sa báť je to zas a znova len veľké halooo v médiach.

mambba
3. aug 2015

My sme prisli v sobotu domov ( sialene cesty boli v sobotu) a boli sme vo Vodiciach.. a bolo tam volneho naozaj dost, dokonca aj apartmany v prvom rade pri plazi.. konkretne sme boli vo Vodiciach, cast Srima, tam keby si zisla autom k ceste, ktora ide popri plazi, tak za povedzme 3 kilometrovu trasu uvidis aspon 10-12 napisov, ze apartman volny a to sa bavime o prvej a druhej rade od mora..

sedem
3. aug 2015

My sme sa vratili v sobotu z Pagu- byvali sme aj priamo v Pagu a kedze sme tam boli posledne 3 roky, mozem povedat,ze tak plne mesto som tam este nevidela, po minule roky bolo v meste tak o polovicu menej ludi..a pravdou je, ze v auguste maju volno Taliani a to je tam vzdy plnsie ako v juli..co sa tyka ubytka, neviem posudit, nezhanali sme, mali sme uz dlho zajednane..ale urcite tam bolo tento rok plnsie..a to dost vyrazne...

sedem
3. aug 2015

Este doplnim, vyrazali sme v piatok vecer a cesty boli uplne v pohode, ziadne kolony sme nemali, tak snad niekomu pomoze...

kessy11
3. aug 2015

@sedem a kedy ste vyrazili a odkial kam presne...išli ste cez slovinsko alebo cez madarsko?? daj cestu 🙂 my ideme o 2 týždne v piatok a neviem kedy je najlepšie vyraziť...ked všetci strašia že ako je plno na cestách, kolony a my ideme so 4 deťmi tak mám obavy :D

karamel
3. aug 2015

staci pozerat aktualne web kamery, toto je Zahreb - Lučko

http://sk.webcams.travel/webcam/fullscreen/1288...

jalovec
3. aug 2015

mi ideme vo stvrtok vecer ak vsetko stihneme a ideme Pag Povljana! a netreba sa stresovat! ubytovania je tam dost! nie vsetci su cez agentury!

sedem
3. aug 2015

@kessy11 sli sme z Bratislavy na Pag, tam sme isli zo soboty na nedelu v noci a spat sme sli z piatka na sobotu v noci...v sobotu sa meni strasne vela.ludi v hoteloch,penzionoch,apartmanoch..takze najhorsie je podla mna ist zo SR z piatka na sobotu(to sme uz videli autobusy s dovolenkarmi ako sa valili oproti nam) a naopak na SR je najhorsie ist v sobotu,lebo to zas hromadne dovolenkari opustaju Chorvatsko...my sme sli cez Madarsko- tam bolo dost obmedzeni v rychlosti po ceste- opravuju cesty,ale tak dalo sa a potom kusok cez Slovinsko a potom uz Chorvatsko, cesta nam trvala cca 9 hodin,ale sli sme predpisovo,nechcelo sa nam platit pokuty 🙂 mali sme po ceste 1 cca polhodinovu zastavku...a vy kam cestujete?

bizuka
3. aug 2015

@jalovec aj my ideme vo štvrtok,,,,neboli ste podaktorá v okolí Podgory,ako je tam s ubytovaním?

jalovec
3. aug 2015

ahoj aj mi ideme cez zamky na komarno na Hu dialnicu a dolu, o kolkej vyrazate? a kolko ludí?

bizuka
3. aug 2015

O desiatej,,,2 autá,8 ľudí,,ubytko máte rezervované?

simuliak275
3. aug 2015

My cestujeme v piatok vecer do Omisu cez Sahy a Madarsko 😉

momka
3. aug 2015

My sme sa včera večer vrátili z ostrova Brač, cesta tam z piatku na sobotu - niečo hrozné, minimálne plus 2 hodiny cesty kvôli zápcham na diaľniciach, nespočetne veľakrát sme stáli, na odpočívadlách totálne masovky, o rade na WC už ani nehovorím - som si zaumienila, že v sobotu nikdy viac, cesta späť včera cez deň - úplná pohoda, na ostrove vôbec nie je veľa ľudí, možno cez víkend bolo, ale cez týždeň pohoda, tam kde sme boli ubytovaní, bolo 5 apartmánov a neboli po celú dobu všetky obsadené aj v auguste majú ešte voľno a pritom super ubytko s bazénom a jacuzzi 😵 a hneď aj pri trajekte postávali domáci a ponúkali ubytovanie.

wejti
3. aug 2015

Tak sa hlasim. Absolútne zle ! 17 hodín sme hladái ubytovanie v apartmanoch. Išli sme na blink, a zle ! V asi 100 km oblasti od Zadaru po Split ani tuk.... Veľmi zle...

slnecnica174
3. aug 2015

S tym ,, na blink,, som sa pobavila. To sa tak niekde na Slovensku hovori, alebo je to len preklep 🙂 Ja poznam len ,,na blind,, blind je po nemecky slepy, cize na slepo 🙂 Kocky zaujima ma situacia na cestach v HR. My ideme z Nemecka, chcela by som vediet, kde v ramci HR ste stali v dopravnej zapche?

horana
4. aug 2015

@wejti Tak to je drsne! 😖

Ja obdivujem kazdeho kto sa v auguste odvazi na blind do Chorv. nakolko ked to vyjde je to skor o stasti.
Lebo ke je teda aspon trochu atraktivna lokalita a aspon ako tak blizko k moru, tam kde sme my boli ubytovani ked sme boli v auguste (samozrejme vzdy objednavame na jar) tak nikde nebolo nic volne. Alebo len dalej od mora, v kopci, uz take menej atraktivne a pod.A praveze casto sme stretavali ludi co marne hladali uz cely den aj noc.
Mozno ludia ktorym je jedno atraktivita alebo je im jedno ked hladaju dlho (osobne ked dojdem na dovolenku sa chcem ist hned kupat a nie este hladat) ale pre mna by to nebolo,kor ked su deti a tie by sa najradsej tiez hned kupali.
Ono aj cenovo byva lepsie zajednat skor, lebo neskor zaplati minimlane rovnako za to co zostalo a nik az tak nechcel. Alebo teda ubytko kde sa pripadne aj ide dole s cenou ale prave preto ze nebol zaujem....A preco si tu dovolenku nesprijemnit, nemat nieco hned pri mori ked sa to da, len jednoducho nenechavat to na poslendu chvilu.

Napr. cez booking kto sledujete mozete vidiet ako sa blizi leto tak cena uybtka sa praveze zvysuje, to co na zaciatku roka stalo nieco, neskor stoji aj 3x tolko. A ked aj nejaky last vyvstane, tam je pravda ze neobsadene kapacity tesne pred terminom znizia cenu, nuz ale preco boli stale neobsadene? Lebo tam bolo predtym x vyhodnejsich a zaujimavejsich inych ubytiek v tej lokalite za tu cenu a ludia brali radsej to. Takze fakt len zbytky..

gabikkas
4. aug 2015

zdravim vospolok, ja sa chcem opytat...viete mi poradit kde sa da ist s detmi v okoli Podaci na nejake detske ihrisko? je tam vobec cosi take? vdaka.

evicka547
4. aug 2015
Používateľ evicka547 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evicka547.

@slnecnica174 co som si vsimla tak vacsina ludi hovori na blink ale podstatne je ze si rozumieme 🙂 my sa chystame posledny augustovy tyzden tiez len tak ist tak uvidime ako pochodime a ci vobec pojdeme

sovica
4. aug 2015

Ahojte kočky, práve som zistila, že nemám platný pas. Musím ho mať do Chorvátska, či stačí občiansky preukaz?

lucinocka
4. aug 2015

@sovica staci obciansky

lucinocka
4. aug 2015

@horana nemusia byt zbytky🙂 su aj no-show a storno pripady🙂 my sme minuly rok boli skoro cely jul prazdni, lebo prsalo a len chodili storna...preto sme sli aj s cenou dole... ale tohto roku, myslim, ze vsetky kapacity, co su do 1 km pri mori su obsadene:D

horana
4. aug 2015

@lucinocka Ano, ved to, prave tie storna a pod. to su tie vynimky potvrdzujuce pravidlo. Je ale ruska ruleta na to spoliehat. Ja ked ideme 1x do roka k moru tak chcem nielen hocico a riskovat...
Tak ale hovoris ze tento rok ze to plnsie este nez inokedy?! Tak potom maju tie spravy realny zakald predsa len co tu hovoria ze je to plne.

lucinocka
4. aug 2015

@horana ja by som nikdy nikde nesla predtym nez si zarezervujem ubytko...mam rada veci naplanovane, hlavne odkedy mame malu... ked ideme smer Slovensko a spime v Zagrebe, stale mam vytlacenu rezervaciu, cestu vsetko...nechyba mi dodatny adrenalin po ceste a vobec nechapem ludi co idu naslepo a v tych horucavach, preplnenych cestach, nemas kde zaparkovat, nechat auto...klopat od dveri do dveri a hladat ubytko??? wtf v dnesnej dobe internetu... my ked ideme na plaz kus dalej od domu a autom, ta rusime nervy, nemas kde parkovat, otocit sa, zahradia ta ine auta, stale dojdeme domov mokri, nervozni a unaveni...
Co sledujem delegatov po destinaciach, kamaratov, kazdy vravi, ze je plno...ja mozem povedat, len za Dubrovnik, lebo my sme daleko od zvysku Chorvatska, ze tu je to preeeeeeeplneeeee:D sa nmozem dockat konca sezony, ked budem mat kde zaparkovat a v obchode nebudem cakat na chlieb pol hodinu:D

horana
4. aug 2015

@lucinocka Presne tuto taktiku razi aj nasa rodina. Ja si napr. vyberam aj podla plazi, nielen narazovej hned pri ubytku, samozrejme aj ta by mala byt pekna, ale aj v dosahu, okolie, aby sa mi pacilo a vyhovovalo momentalnym poziadavkam, aby sme nemuseli trcat len na tej jednej a zaroven to pekne v okoli nebolo az moc daleko... Teraz sa da cez net vsetko pokukat, naplanovat.... Ked by som sla len tak, videla plaz len zhora od cesty, neviem aky je tam vstup ake je okolie, ako moze to vyjst, ale tazko to dosiahne ten level spokojnosti ako ked sa pripravim.

lucinocka
4. aug 2015

@horana jj , my cestujeme len v zime, cize ja pozeraj aj pristup ku objektu, aby sme tasky nenosili kilometer, poschodie, atrakcie ktore chceme vidiet, ako sa k nim dostat- napr detske parky, zoo, cukraren a pod... vzdy si pozriem objekt priamo na ulici cez google panacika...a zvycajne si potom vieme naplanovat cestu tak, ze aj prenajimatelovi oznamime ze planujeme prist 15-16 hodinou a vieme, ze nas tam bude cakat...

erickaa
4. aug 2015

@wejti a stačilo pozrieť Booking a hneď by vám vyhľadalo voľné apartmány v okolí, či? 😕 Fakt v dnešnej dobe by ma ani nehlo hladať niečo na blind...a v auguste v top týždní tobôž.

lucinocka
4. aug 2015

@erickaa na booking com si pozri ubytovanie ktore by sa ti pacilo a vyhladaj si konkretne kontakt na prenajimatela... na bookingo come su vyssie ceny, lebo sa im plati provizia 15% za kazdeho hosta 😉 moja mala rada

erickaa
4. aug 2015

@lucinocka ja nepotrebujem poradiť, ale @wejti
Ja mám takú skúsenosť s bookingom, že cena bola úplne rovnaká ako keby si im len tak zaklopali na dvere. Boli sme na Istrii. A okrem toho na bookingu mohli pozrieť len kde sú voľné apartmány a nemuseli to tam aj rezervovať. Stačilo pozrieť podľa mapy a ísť tam klopať.

tomiholjubavi
4. aug 2015

@alenka7777 je to pravda, ako pise @sissy27 , ze vzdy sa da nieco najst. ale treba ratat aj s tym, ze to nieco uz nebude hned pri plazi, alebo bude mat zariadenie, ktore pamata stalina. ak je niekto narocnejsi na lokalitu, komfort, sluzby, modernost, je podla mna nerozumne ist na blinc, lebo moze byt sklamany. ono to, co zostava volne v spici sezony, zvycajne nie je az taka kvalita. preto by som odporucala si radsej nieco rezervovat. ale ak ste nenarocni, mozete ist vyskusat. moze sa aj stat, ze super apartmanu hned na mori niekto zrusi rezervaciu den predtym a vtedy budu mat volne, ale to je loteria 🙂