icon

Chorvátsko - aktuálne info

alenka7777
2. aug 2015

Ahojte.ma niekto aktualne info z chorvatska? Chceme ist buduci tyzden ale vsade pisu,ze je tam total plno,tak sa zacinam obavat...

olik2009
18. aug 2015

@peneloppe
@tomiholjubavi ahojte mi sa chystáme V stredu V noci do Chorvátska na blink niekde okolo Cirkevnice, aké počasie hlásia? neviete tu pozerám na internete a stále hlásia ináč -bojím sa, že bude pršať 😢

peneloppe
18. aug 2015

@olik2009

Neboj, bude pekne. Teraz sice prsi ale ma sa vycasit a bude slnecno horuco. Zajtra este hlasia nejaky ten dazd ale potom ma byt pekne.

gabikkas
18. aug 2015

no veru, mne to tiez nieje jedno, ideme od 31.8 na dva tyzdne, hlavne koli ekzemu, snad s abudu moct deti kupat a nebude zima a studene more :(

olik2009
18. aug 2015

@peneloppe si ma potešila, dufam, že tak bude

lenickamajchrakova
18. aug 2015

@gabikkas my ideme tiež začiatkom septembra a more aj teraz po ochladení má stále 27 °C 🙂 tak hádam to počasie vydrží :D

alenka7777
autor
18. aug 2015

@gabikkas no mne sa ekzem o dost zhorsil

lenickamajchrakova
18. aug 2015

ja mám tiež atopický ekzém a tiež sa mi vždy len zhoršil ... kožná mi to vysvetlila tak, že more všetok ekzém vytiahne vonku a na to aby sa zaliečil treba byť pri mori aspoň 3 týždne, aby to mali dlhodobejší efekt?! 🙂

bizuka
18. aug 2015

V nedeľu sme sa stavili v Bibinje na jednu noc,chceli sme pochodiť Zadar,prešli sme v historickej časti 10 m a taký dážď,poriadne lialo a to až do včera rána ,celú cestu domov lialo,bola to hrozná cesta,miestami som nevidela ani na 5 metrov,,,v Zadari sme chytili 4 km kolónu.....cesta tam super ale domov hrôza.....

alenka7777
autor
18. aug 2015

no ja ako som prisla domov, tak uz to mam ovela lepsie, ale mne sa robi na rukach v zahyboch, kde sa potim. a kedze tam bolo strasne horuco,potila som sa riadne, tak sa mi to hrozne zhorsilo. ale vravim, uz postupne mizne

bizuka
18. aug 2015

Podgora krásna každému odporúčam.....

roselyn
18. aug 2015

@gabikkas
My tiez zac.septembra ideme, no dufam, ze bude tak akurat teplo, aby sa dalo kupat v mori kvoli nasej malej, aby sa clapkala v mori. (Nechceli sme ist cez jul - august kvoli horucavam, lebo ja nemozem byt na silnom slnku, lebo sa mi robia flaky po tele t.j. niekde ma opaluje a niekde mam rozne tvary neopalenych miest, co vyzera hrozne)

fiffinkaa
18. aug 2015

Ahojte, my sme sa včera vrátili z Dugi Rat, medzi Splitom a Omišom, na 10 dní, počasie krásne, more príjemné , čisté, 28 stupnov, pršalo 2 krát po 10 min, inak stále teplo, kupali sme sa skoro nonstop plus nejaké výlety do okolitých mestečiek, šli sme na blint 9 ludí, prišli sme vo štvrtok ráno, bol menší problém s ubytkom, nič sme nevedeli nájsť, tak sme šli cez agentúru,ale od soboty sa vela apartmanov uvolnilo. Boli sme 36 km od makarskej, cesta na makarskú dosť plná počas celého dňa..my sme boli v malej pokojnej dedinke, spokojnosť 🙂

roselyn
18. aug 2015

@gabikkas este ma napadla otazka, kedze aj ty mas deti, a pojdete v septembri, ze ci beriete kvoli ochrane pred slnkom so sebou pre deti nejaky slnecnik alebo plazovy stan? Ja sa neviem rozhodnut, ktore z toho kupit, alebo nekupit, ci to bude vobec potrebne, hm? My ideme totiz 1x na dovolenku s nasou malou k moru.

gabikkas
18. aug 2015

@lenickamajchrakova ideme na dva tyzdne, ked sme boli dva roky dozadu, tak malej naozaj vsetko sa zhorsilo a postupne sa to zacalo lepsit az tesne pred odchodom, aj teaz ked im dam sol do vane z mrtveho mora, tak maju ekzem otras....starsia dcera bola dva roky bez ekzemu a vsetci mi tvrdia, ze to ju more tak dlho podrzalo, vkladam do toho velku nadej aj teraz, lebo uz som zufala z toho...mame tri deti a vsetky maju ekzem :(

@roselyn ahoj, ano, budeme mat aj slnecnik, ten im planujem zapichnut do vody pri brehu ak by bolo velmi slnecno, pred dvomi rokmi, ked mala dcera rok, tak sme ho mali zapichnuty nad bazenikom, to bolo super, vyclapkala sa tam do syta, samozrejme aj do mora sme ju davali, ale to skor na kolese, lebo ked bola pri brehu, tak jedla kamienky :( teda nieze by zjedla, ale vsetko hned do ust,...a kupili sme si aj stan tento rok, tak berieme aj ten, uvidim, ci vyuzijeme ci nie...starsie baby budu podla mna nonstop vo vode...my sme to odkladali na co najneskorsi termin, lebo tento rok sa nam narodil chlapcek, tak aby mal co najviac mesiacov a hlavne aby tam nebolo tak teplo....veeelmi dlho sme to zvazovali, ale obe dievcata su na tom zle momentalne (u tej starsej si mame rozmysliet do dalsej kontorly, ci ju nedame na hospitalizaciu do nemocnice ako nam navrhuje kozny) takze toto je moja posledna nadej aby sa im to zase ustalilo....

bizuka
18. aug 2015

@gabikkas užívate probiotiká? Nám veľmi pomohli. A pravdaže každý rok more 2 týždne...

lenickamajchrakova
18. aug 2015

@gabikkas no je to svinstvo ten ekzém... ja odvtedy čo sa mi objavil tak bola raz na týždeň a to som sa domov teda vracala otrasne vyhádzaná :/ a druhý raz sme boli len na 5 dní a taktiež jedine, že mi to navonok vyšlo, ale nestihlo sa to už takže dva týždne určite pomôžu 🙂 Sama viem aké to je nepríjemné ako to sťahuje, páli a svrbí :/ a na každý podnet to reaguje.. každý ekzematik je iný .. niekomu stačí zmeniť stravu, inému ani lieky nezaberajú a tie hormonálne masti sú svinstvo..... Kdesika som z jari videla dokonca aj reklamu na tábor pre astmatikov a atopikov na tri týždne v HR. Boli pod dohľadom lekárov a mali tam aj všakovaké animácie atď, ale bolo to celkom "mastné"

ajkava
18. aug 2015

Mne sa po 2O rokoch atopický ekzém úplne stratil po črevnej sprche. Je to už 14 rokov a nevrátil sa. A to som ho mala otrasný. Ešte aj na viečkach, krku, záhyboch, ruku som sa hanbila niekomu podať, čo som ju mala celú dopraskanú.

gabikkas
18. aug 2015

@bizuka probiotika uzivaju dlhodobo

@ajkava a v com spocivala ta crevna sprcha? mohli by to absolvovat aj deti?

@lenickamajchrakova ano, to je kazdy ma iny ekzem a ine mu pomaha...5r dcere sa objavil teraz hlavne na tvari, pod ocami, kde ekzem nemala...je to hrozne, doktor mi tvrdi, ze v predskolskom veku sa zase meni imunita, hormonalne zmeny prebiehaju, ze to je tym, ja neviem...ked mala tri roky, ekzem jej zmizol ako keby zazrakom a dva tyzdne na to sme isli potom k moru a odvtedy nemala ani flak, koza krasne vlacna...neviem co sa stalo, ze jej to vsetko zmizlo, nic sme nezmienili, ani stravu, ani kremy....mladsej v troch rokoch ekzem nezmizol, ma ho stale bez prestavky...a vies co je najhorsie, ze kazdy lekar (na alerko, orl, kozny) jej dava nieco ine a povie, ze toto je pre nu to najlepsie a robia z nej pokusneho kralika, naposledy sa nam skoro zadusila...lebo ORL doktorka jej dala nasonex - proti alergii do nosa a po streknuti dostala alergicku reakciu....

ajkava
18. aug 2015

@gabikkas vraj môžu aj detičky. Ale osobne si myslím, žeby im to príjemné nebolo. Je to hydrocolon. Vygoogli si.

gabikkas
18. aug 2015

@ajkava a to si bola niekde? ci si si to robila sama? kolko krat si to absolvovala?

effkaa
18. aug 2015

Ahojte, ako to vyzera teraz v Chorvatsku prosim? My sme rozmyslali ze pojdeme, ale az 4.9. Nevadi nam, ze bude chladnejsie (nie zima, ale tych 27 stupnov aspon), ale keby malo prsat tak ako teraz na Slovensku, asi ma porazi 🙂 Dakujem za info.

lenickamajchrakova
18. aug 2015

@gabikkas ja mám tiež oči, pod nosom a okolo pier, na krku, záhyby rúk , zápästia, a keď som vo fáze, že ho mám zväčša sa zhorší v zime tak to mám od ramena až po končeky prstov.. Momentálne mám obdobie, keď používam len telové mlieko a keď cítim, že ma čosi posvrbieva alebo sa objavuje pretriem mastičkou a dám prášok cezeru a je kľud. V zime sa "keľcem" aj dva týždne a nepomáha.. 🙂 Som zvedavá čo so mnou urobí more chystáme sa budúcu sobotu na 8 - 9 dní na Podgoru tak som zvedavá či sa mi to zasa všetko objaví alebo bude kľud. Ja som dospelá a mám problém sa neškrabať neošívať ... pre tie detičky to musí byť hrozné ono keď to svrbí tak sa to nedá vydržať a nepoškrabať sa :(

ajkava
18. aug 2015

@gabikkas to si doma nemôžeš urobiť. To musí zdr. pracovník. Dala som si urobiť kúru - 4 x.

gabikkas
18. aug 2015

@lenickamajchrakova my ideme dole az do Podaci...a co si natieras na tvar? lebo to je najhorsie, ta tvar, kazdy na nu pozera ako keby mala lepru :( jeden cas som ju ani do skolky nedala, aby sa jej deti nesmiali...Moj svagor ma tiez AE a vravel, ze to je hrozne, on sa dokaze poskriabat v noci ako keby sa pobil s kocurom, same skrabance ma rano a ani nevie, ze sa skriabal...nepomoze mu ani nechty ostrihat...Toto mi vravel aj kozny, ze AE je na nervy, ze to nieje sice diagnoza, na ktoru sa zomiera, ale hrozne to nici nervovy system ak sa nerobi nieco proti tomu svrbeniu....jej ani antihistaminika velmi nepomahaju...a len jej ich stale menia za ine...a kortikoidnu mast davas tiez, ze?

gabikkas
18. aug 2015

@lenickamajchrakova telove mlieko ake pouzivas?

horana
18. aug 2015

@effkaa to je este prilis daleko aj predpovede su len priblizne vyhlady, a nepises kam sa chystate ale podla accuweather ma byt sice pekne ale len tak 25-24st.:
http://www.accuweather.com/sk/hr/makarska/11562...

ajkava
18. aug 2015

@gabikkas ja som sa tiež ráno budievala doškriabaná do krvi. Ale problém ekzému je vo vnútri tela. Ekzém je len dôsledok. Preto treba liečiť pôvod, nie následok. Ja som do seba popchala toľko kortikoidov, že až.

gabikkas
18. aug 2015

@horana to som aj ja pozerala, ze ma byt okolo 25 na juhu chorvatska, my ideme do Podaci...to by nevadilo, hlavne aby bolo slnecno a voda aspon 27 stupnov .) ale to asi tazko, nemam skusenost ako rychlo sa more ochladzuje...

ajkava
18. aug 2015

@gabikkas to Chorvátske sa ochladí rýchlejšie, lebo je hlbšie a sú tam kamene.

gabikkas
18. aug 2015

@ajkava tak preco nikto z lekarov nelieci pricinu? ja uz neviem co mam robit, od kedy sa nam narodila prva dcera a zacala mat problemy, tak sa snazim urobit maximum, aby AE nemali...momentalne som aj ja na diete, kedze maleho kojim a stale ziadna zmena...a je to pre mna neuveritelne narocne nejest ani mliecne ani vajecne ani ziadne potencionalne alergeny....