Čím nahradiť kočík na dovolenke s 5-ročným dieťaťom?
Ahojte mam takú dilemu,dcéra má 5 rokov ale neviem si predstaviť dovolenku vez kocika do ktorého sa nezmesti už samozrejme.ked je už utahana po celom dni ale predsa by sme chceli na prechádzku s mužom co navrhujú mate nejaký nápad pre 5 ročnú ako "dopravny"proestriedok miesto kocika?dakujem za všetky napady
@beata_k
@anketkarka vybehnúť na záhradu keď dieťa spí je iné ako na dovolenke ho nechať na hotelovej izbe.. ja na 100% nemôžem nikdy povedať, že dieťa prespí noc, možno aj preto to beriem i ak.. v každom prípade ak sa zobudí v prostredí, ktoré pozná a aj ja som stále tam, na záhrade a počujem ho, on mňa, nevidím v tom problém, lebo ma nájde a ja tiež prídem rýchlo.. ale zase do obchodu by som nešla a v hoteli by som ich na izbe teda určite nenechala...
my keď ideme na dovolenku tak von ideme len raz aj s deťmi a oni ostanú dlho hore, no keď mali 5 tak som pre istotu brala kočík, lebo keby chcel jeden spať tak neviem v čom je lepšie ho domov niesť ako tlačiť... v ostatné večery sme ostali v apartmáne, takže na deti ohľad beriem vždy.. aj vtedy keď ich nenechávam samých..
Autorka pripájam sa k @alex7584. Mám 4,5ročnu a 2 ročnú. Dosť často je miesto tej dvojročnej v kocari ťa štvorročna. Váži 14kg takže ešte má aj rezervu 😃 normálne som ju vozila aj do škôlky keď mala tri a bábätko som mala v nosiči, lebo nám to tak všetkým najlepšie vyhovovalo. Ohromné bolo, keď sa nad tým pozastavil niekto, kto mal jedno dieťa a to hodil ráno do auta, aby tých 500 metrov nemusel prejsť ani on 😅 akože sedenie v kocari je smiešne, ale sedenie v aute úplne ok 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ teraz zase býva staršia často po ceste zo škôlky unavená, hlavne ak tam nezaspala a mladšia je plná energie po spanku... Tak ich vymením a môžu sa ľudia okolo aj potentovať. Máme valco snap for trend sport, je dlhý a pohodlný, v prípade veľkej nudze by sa tam ešte asi ja ťa staršia vyspala a ak máme časový sklz, alebo dlhú cestu a už nevladze ani jedna, viem ich tam šupnut aj obe. Raz mi tak mladšia zaspala na hojdačke, tak som ju prihodila k staršej a utekali sme domov 😃 a kým mali menšie riťky, sedeli aj vedľa seba.
Ja mam 5 r. dieta a neviem si to predstaviť ani v najdivších snoch chodiť ešte s kočíkom, to by bolo pre mňa ako mať ďalšie dieta po 4 rokoch bez kočíka 😁 o 19 večer som na dovolenke nebola na izbe nikdy…normálne ide s nami na večeru a vydrží v pohode. Teraz ideme na 4 dňový cyklovylet a 5 ročný bude mať bicykel ako všetci ostatní v skupine. Ak bude unavený, vytiahnem piknik deku počas dňa alebo niečo také, ale večer budeme vždy žiť. Ja by som to na tvojom mieste “riskla” a uvidíš, že to bude pohodicka
Mňa by zaujímalo, či sa tam také dieta vôbec ešte zmestí. Môj ma 26 kg a 125 cm a to 5. narodeniny oslávil nedávno
@nyusika vďaka, skúsime. Pred tým sme mali bicykel ale nevládal. Ale predsa len teraz je o 2 roky starší, mohlo by to byť lepšie. Každopádne starých rodičov už berieme tak či tak 😅
@lienk12 nohy.
Zacnite uz teraz: obmedzit vyjazdy autom a zacat pouzivat viac nohy, pripadne bicykel. Ja ked vidim, na ake vzdialenosti ludia vobec startuju auto, sa mi rozum zastavuje. Rano z domu do skolky, 10 min pesi. Na maly nakup do obchodu vzdialeneho 10 min pesi. Na "cerstvy vzduch" do parku, 20 min pesi... A potom von, "aby mali deti pohyb", na ihrisko vzdialene 15 min pesi - "treba" ist autom, samozrejme 🤦
...a potom sa cudujeme, ze deti nevladzu. Trosku ich ofukne a su chore. Ze sa rodiny spolu nerozpravaju, lebo ved kedy, ked sme ako Japonci na zajazde po Europe?! Odviezt sa, vystupit, kupit zmrzlinu, povinna fotka a zas naskocit do auta a odviezt sa - pesia cesta je pekna prilezitost to zmenit. Je to cas na rozhovory (aj tie vychovne - u malych ako sa spravat na ceste a pod..
Nemyslim teraz zobrat teenagerov na vychadzku za ucelom vychovnej prednasky c. 237), spoznavat spolu chrobaciky, zvieratka, vsimat si druhych ludi, ako pracuju, naucit sa znacky aut, dopravne znacky... Je to zdrave a setri peniaze.
Treba deti motivovat napr. zastavenim sa na ihrisku a pod.
...5-rocne zdrave dieta vozit v kociku?! A potom co, druhy level bude elektricka kolobezka a potom plynule prejde na elektricky invalidny vozik?!
10 ročne už by bolo ozaj ako päsť na oko v kočíku.ale 5 ročne?
Keď si chcete pochodit na dovolenke .veď 5 ročne sa normálne vmesti do športiaku alebo bugina
Normálne žasnem, ako sa dokážu ľudia rozčúliť nad zvykmi iných. Čo vás vie tak vytočiť na tom, že cudzí ľudia vezú cudzie staršie dieťa v kočíku? Alebo aké zvyky majú iné rodiny na dovolenke? Nie je vám to jedno?
@lienk12 k teme, ak casto cestujete, tak jednoznacne bugaboo butterfly. Zachrana na letiskach, pri potulkach vecernym mestom, nekonecnych prehliadkach miest a muzei. Prejde aj macacie hlavy a rozbite chodniky. Vie si tam zdriemnut aj 5 rocne dieta, pokojne aj na plazi.. Ma nosnost 22kg a ma najdlhsiu opierku. Najvacsi zazrak je fakt extremne nizka hmotnost a to, ze ju akceptuju vsetky europske letecke spolocnosti ako prirucnu batozinu na palube lietadla, da sa poskladat na maly kvader a niest aj na ramene vdaka popruhu.
@lienk12 mam Oyster Zero - aj minuly rok sme ho vyuzili na dovolenke, tohto roku isto beriem tiez. Syn o par dni 5rocny, dlhan, bez problemov v nom pospi. Tym, ze Oyster ma siroke sedenie, pospal v nom vacsinou na boku. Otestovany bol zase vcera - uzili sme si festival v meste az do noci; ked sa maly vyskakal a vytancoval, tak zaliezol dnu, stiahol striesku a chrrrr :D. ..Pripadne sme este pri mori poziciavali v pozicovni bicyklov na vecerne vychadzky taky ten cyklo- ci jogger-vozik, donho sa zmestili dvaja 4rocni, aj pospali. https://www.takera.sk/sk/detske-cyklovoziky/128... - ta verzia so 4 kolieskami ...tak pripadne pozri, ci nie je na mieste, kam cestujete pozicovna
Normalne zoberte kocik. V letoviskach je to uplne bezne, ze 5-6 rocne deti rodicia vlacia v kocikoch. Ja sice nie som zastanca tohto vlacenia deti po restikach a baroch do noci, ale dokazem to pochopit, ked tam clovek ide na tyzden, dva a chce aj nieco ine ako bezny stereotyp. To, co pise prasiatko je uplna pravda. Ak je cez den 40, moc sa v meste nepotulas. Doobeda na plazi, na obed siesta, poobede na plazi, a od tej 19. sa da ist poprechadzat, na ihrisko. My sice do polnoci vonku nebyvame, ale v lete pred 21. ideme domov vynimocne. Len ked mal syn rok, lebo zaspaval velmi skoro. Ale 6 rocna dcera, ked ju pustim niekam s babkou, tak je cela stastna, ze pride domov o 23. Bez problemov vydrzi.
A ku kociku- mame valco, dcera ma 128cm, 22 kg a v pohode sa do neho zmesti.
My sme so synom boli 1x pri mori keď mal 5rokov a v pohode to zvládal bez všetkého. Energii mal za troch 😂 Aj na večeru sme s ním zašli v pohode, či na vínko. A keď sme sa vrátili večer na izbu, on bol ešte hore a pozeral tv, a my už mŕtvy 😂 a nie nenarušili sme mu žiadny režim, prišli sme domov a všetko bolo ako pred tým. 🙈 a nie, nie sme alkoholici 😂
Zeby nohy???Zeny vam to uz udiera na hlavu.Ved to je takmer predskolak!Dieta ci kolobezkuje,bicykluje do kocika?Slak ma trafi.
@lienk12 tak my chodime velmi vela na dovolenky,kde od rana od 9h nobstop chodime do vecera aspon do 19h,neviem si predstavit ako vy to nase deti zvladli na peso...a to ma syn 6 a dcera 8,teraz sme kupili vozik,ktory je tu aj na obrazku
Najblizsie ideme do Budapesti na vikend a berieme,je to nesmierne prakticka vec a hoc su tam deti niekedy len chvilu,potrebuju proste oddych po tolkych km...A vsetci sme spokojni
@lienk12 to nechodite na tury, ? Kondicka ziadna? Ako nic v zlom ale 5r je uz sikovne dieta tak z neho nerobte padavku
Ja by som hladala kocik s najdlhsou chrbtovou opierkou. Sama som vela vyskusala a trojrocneho velkosti 4rocneho vozim do skolky v kociku. Som v 7 mesiaci, a je mi jedno co kto hovori, hlavne taki co idu par metrov autom. Ak je nejaky kocik do ktoreho sa vasa dcerka zmesti tak kup, nic nebude spratnejsie a komfortnejsie pre vsetky strany.
Presne preto ja som si povedala ,že na dovolenku ísť jedine s dieťaťom ,keď si budem istá že vládze a že to zvládne ..moja malá vedela že kočík je pre bábätká a malé deti ,ktoré sa učia chodiť ..keď začala chodiť ,pochopila že už to nie je preňu..ale každopádne každé dieťa je iné a kočík viete nahradiť kľudne takým vozítkom aj v decathlone majú za 75eur ,prípade normálnu trojkolku tá je aj do rokov ☺️
My máme 4,5 ročnú a kočík by som kvôli nej určite nebrala, boli sme aj minulý rok pri mori a keď náhodou nevládala vzal ju muž "na koňa". (mali sme kočík pre 8mesačnú). Neskoro večer sme sa po meste s nimi netúlali, v čase keď chodia späť sme už boli doma. Tento rok bereme s nami na dovču aj babku aby sme sa mohli pri nich vystriedať. 🙂
Nehnevajte sa ,ale toto je choré. 5rocnr dieťa je v predškolskom veku a má zvládnuť 2km súvislej chôdze ... A nie za deň ,ale za jeden pobyt vonku .
@barbie2023 to ja ked vidim z nasej skolky ako raz za rok idu deti ku poziarnikom na exkurziu, idu popod nas balkon, je to max 20 min pesi, pri velmi pomalej chodzi 30... Vyzera to ako pochod zidov do Mauthausenu... Pani ucitelky hovoria, ze v ten den zaspia vsetky deti, este aj take, co nikdy v skolke nevedia zaspat...
Deti vobec nevedia prejst dlhsie trasy...
Nas 5-rociak zvladol aj vylet, kde siel v kuse 6 km, s dvomi kratkymi prestavkami na obcerstvenie... On sa inak nezastavil, behal hore-dolu stale. A to sme sli este do kopca na hrad. A doma vacsinou este mava aj obedny spanok a vtedy nemal.
Som presvedcena, ze keby deti (a nielen oni) venovali viac casu obycajnej chodzi, co je v podstate najlacnejsi sport, boli by zdravotne uplne inde... Lenze to je presne chyba a zly priklad rodicov, vsade sa vozit autom. A ked prsi, ani nehovorim... Lebo ludia su asi z cukru... Len nezazit ziadne nepohodlie... A potom pride situacia, kde sa treba zapriet, zvladnut nejaku neprijemnost a zistime, ze deti a ani kolki dospeli nezvladnu ani minimum frustracie a namahy. Ono to vsetko spolu suvisi.
@mamatroch úplne s tebou súhlasím. Až na to, že autorka, ak som pochopila správne, nehľadá náhradu kočíka pre 5 ročnú preto, že by nezvládla pešiu chôdzu a potulky vecernym mestom kvôli kondičku, ale kvôli tomu, že trebárs chcú byť vonku s manželom do polnoci, v kľude sa najesť, prejsť sa po promenáde atď, proste byt vonku... A to 5rocne dieťa nemusí zvládať byt do polnoci hore a ešte sa tváriť šťastne. Keď bude unavená (nie z chôdze, ale z celého dňa), utahana, a kvôli tomu umrnčaná, a rodičia predsa by chceli niekam vyraziť, a zároveň chcú si dopriať oddych dieťaťu, tak kočík /náhrada kočíka je dobrý kompromis. Samozrejme, môže sa stať, že dieťa v tom zaspať nevie, nedokáže resp nebude to oddychuplne, ale to už rodičia musia vedieť...
@bolarazjedna áno, dnešný trend je vláčiť dieťa ako prívesok všade aj kde je to preň nevhodné a vymýšľať k tomu nejaké absurdnosti.

@lienk12 ja som kúpila tu na bazáre za 10 eur presne to,čo hľadáš ty a presne z tých istých dôvodov (ok,dcéra mala 4r)...pozri tu na bazáre,chod podľa nosnosti. Po návrate z dovolenky sa mu potešili v charite.