Čo pre vás predstavuje luxusná dovolenka?
Myslím, to tak, že keď ste v spoločnosti rodiny/známych tak každy povie kde bol, niekto normalne, iný sa vyťahuje.
Zaujíma ma kde mate nastavenú hranicu - toto je už luxus alebo toto je už príliš drahé.
@kleopatra114 za mna je na Slovensku len jeden hotel,ktory Ti vyrazi dych. A to je Kempinski na Strbskom plese. Nie je nic lepsie, krajsie a dokonalejsie.
@marsmykkok 2000 na osobu Maledivy??? To vážne?
@muchotrafka298 mňa napriklad očaril damian v jasnej . Hoci Zvonku je to v mojich očiach otrasná ozruta, ale zvnútra krása - aj wellness , aj izby , ale v službách sa ešte trochu hľadajú .
@kleopatra114 pripájam sa Kempinski aj vďaka welnesu s výhľadom na pleso. Aši nič efektnejsie som tu nenasla
,,Myslím, to tak, že keď ste v spoločnosti rodiny/známych tak každy povie kde bol, niekto normalne, iný sa vyťahuje.
Zaujíma ma kde mate nastavenú hranicu - toto je už luxus alebo toto je už príliš drahé.,,
Žijem v tzv. hladovej doline, kde 80%ľudí nemá ani na low costovú dovolenku, luxus znamená nás zrejme niečo iné. Takže niečo okolo 500€/os na týždeň je v mojom okolí už super. Ale vo všeobecnosti sa u nás nikto takto nevyťahuje.
@tykat tak ja mozem k moru aj do apartmanu -- beriem moju mamu, ta zabezpecuje stravu, takze AI ja mam :-P
@kleopatra114 pre deti Trinity sieť hotelov, konkrétne Sitno...
Pre mňa je najkrajšia príroda v oblasti Rajca, presne ako v reklame na vodu Rajec, Rajecká dolina, Čičmany, Maninska tiesnava, Sulovske skaly...
Hotel, z ktorého som bola na Slovensku unesená nie je veľa: Grand hotel Praha Tatranská Lomnica (aj keď niektoré veci by som už vytkla), Kempinski, Zlatý kľúčik, Zochova chata
@kleopatra114 mne sa podarilo booknut kempinski v tatrach za 200 eur na tri noci pre dvoch s ranajkami - isla som s kamoskou, neskutocne sme si to uzili.... ale teda to bolo uz aj 10 rokov dozadu a odvtedy ziadna takato ponuka nebola :( dokonca sa nam stalo ze vtedy tam bol nejaky ten z top neviem kolkych --- sme boli na lehatkach v bazene, zrazu nabehla nejaka sukromna ochranka - zistili ze sme tam iba my dve, odisli, a o pat minut ich nabehlo asi 10 dovnutra k bazenu, okolo bazenu z vonkajsej strany sa kazdy meter rozostavali ochrankari rovnako -- a usmernovali ludi na strbskom aby pokracovali na chodniku v ceste a nezastavovali sa a nepozerali sa dovnutra --- a potom prisiel proste jeden typek, slusne sa nam pozdravil, plaval v bazene, lezal na lehatku.... a evidentne ich mal pod palcom 😀 poslal servirku k nam ci si prosime doniest kavu a ze sa ospravedlnuje za pripadne neprijemnosti v suvislosti s jeho plavanim 🙂 takze toto bol pre mna luxusny pobyt s nezabudnutelnym zazitkom 😀 - dodnes ani len netusim, kto to bol - ci politik alebo seriovy vrah 😀
@muchotrafka298 ja ked pozeram film stastny novy rok - stale si hovorim ked vidim tu jedalen tam a to schodisko ze jeeeee, tam som bola a bolo uzasne.... 🙂
My radi cestujeme na vlastnu past, ubytko cez Airbnb, za luxusne povazujem objednat si dom s velkou zahradou, ak mas aj maly bazen tak dalsie plus, ak to ma byt taka dovca, ze si celu dobu tam. A od tial vyrazat na rozne vylety, nevarit, ale stravovat sa v restikach po ceste. Vela je takych krasnych domcekov zasitych v madarskych dedinkach, su krasne vidiecky zrekonstruovane. Kedze byvame v bytovke, tak toto je luxus 🙂 Napriklad pre to ticho, ktore tam vladne a ktore v BA ma malokto.
Druhy typ luxusu je, aby dovolenka trvala dlho a my sa radi presuvame na rozne miesta, do roznych krajin, pricom na kazdom zaujmavom mieste sme dva tri dni a pozrieme si okolie. Takto sme precestovali dost podrobne juzne Francuzsko dva razy a to som povazovala za luxusne, hoc sme obcas spali v kempe, obcas v hoteli... To su azitky, z ktorych sa da zit roky 🙂
Cize nie je to ani tak o cene, ale o tom, co zazijes, pre mna osobne.
@lakebabe ak budes mat chut a čas , vyskusaj wellnes v Damiane v jasnej . Vyhrievaný bazén na streche s výhľadom na Chopok tiež stal zato .
@kleopatra114 určite si poznacim my mame cez zimu radi takéto slovenské predĺžené víkendy
@lakebabe a lobby toho hotela je očarujúce . Chodíme casto a popravde takyto krásny interiér hotela som už dlho nevidela . Ak ho dokončia uplne podľa toho , ako to bolo prezentované , bude to top 5 hv. Hotel nielen na SR.
@kleopatra114 to určite vyskúšame v zime. V zime ma lákajú Tatry a welnes hotely u nás, mimo zimu skôr zahraničie ale v zime väčšinou takéto welnes hotely
Za mna luxus dovolenka nie je hotel… ale miesta, ktoré navštívim. A za krásnymi miestami sa musí vycestovať, nenájdete ich v luxusných rezortoch. Ja na Grécko nedám dopustiť tam je toľko luxusných miest, že Karibik sa môže skryť.
my chodievame síce aj do exotiky ale po vlastnej línii.Nikdy by som nedala v tomto smere zarobiť cestovke typu bubo atd.Mám rada ked si sama vyberem hotel alebo ubytovanie v súkromí a nikto mi nič neorganizuje.To je zbytočne predražené.To by som mohla ísť aj na dve také dovolenky potom.No a najviac som ochotná za dvoch dať 2000 až 5000 eur možno 6 a ked nežerem 7 ale viac asi nie.Ani som nikdy viac nedala
@mamina7070 hej ale byt na lokalnom ostrove na maledivach s ranajkami nie je luxusna dovolenka - a to nemyslim vobec v zlom, ale proste je rozdiel ist na lokalny ostrov kde nemas ziadne z tych “luxusnych sluzieb”. to je proste ako ked sme isli napr na Filipiny, Bali a pod. proste krasna priroda ale low budget destinacia.
Ale jasne, potom sukromny ostrov/resort uz luxus je,ale aj to treba vyberat dobre
@amelia89 hej to mi je jasne my sme chceli kombinaciu lokalny ostrov a aj rezort (suk ostrov) ale ja nemam problem ist aj uplne lowcost za mna su prioritne zazitky a jedlo mame radsej priamo v lokalnej restike my robime itinerare sledujeme odporucania atd atd a snazim sa vacsinou najst aj niekoho kto tam zije zonslovenska ciech atd takto sme napr super precestovali izrael este par rokov dozadu
@amelia89 a z pohladu sluzieb atd ja napr nedam dopustit na atlantis v dubaji
Ja som bola dost vela krat na mauriciu, maledivoch a v karibiku a podobne, ale to vobec nevyslo draho, takze destinacia urcite uzasna, ale vzdy som hladala dobry last minute a vacsinou ma 10-14 dni vyslo pod 2 tisicky a vzdy to bolo all incl…. Dva tyzdne v tatrach s kompletnou stravou, vyletmi v cene, alkoholom a podobne sa snad ani neda zrealizovat za taku cenu….takze pojem luxus je velmi relativny🙂🙂🙂
@beataxxx Ukáž ten rezort za 2tisícky z All inkom 😇 že čo za starý črep to bude
Keď objavíš v zime na švédskych stoloch jedinú mini misku lesných jahôd.😇Cítila som sa ako Maruška.A čašník vám ich potom nosí extra iba pre vás.👍
A ešte čokoládka na vankúši 🤩
Len tak for fun, rezorty na maldivách na 11 nocí s all inkom bez hydroplánu a bez transferu lodou (teda ešte plus 500- 2500 eur k tejto cene) a samozrejme ešte letenka od nás na MD za min 400-600 eur osoba ak si človek nepotrpí na nejakú kvalitu
https://www.booking.com/searchresults.sk.html?l...
@laurita285 aj ja by som rada vidieť komplet ponuku s all inc za 2 tis 🤔 hľadám Maurícius a pod 3 tis s raňajkami sa fakt neviem dostať.... Asi má pani nižšie nároky...
A
@misana84 kde prosím v Grécku sú miesta pri ktorých sa Karibik môže skryť?
@zarrinka jediné čo mi z toho vychádza je Ailafushi, čo je totálne otrasný rezort, ktorý s Maldivami nemá absolútne nič spoločné (nahrnutý piesok a pár paliem, žiaden podmorský svet a k tomu kvantum ľudí na pár metroch štvorcových) alebo totálne rozpadnutý rezort, ktorý je už za zenitom a zaručene tam budú šváby, komáre a fádne jedlo.
Za mňa luxus nerátam v € . Nemám na drahé dovolenky v 5*+ rezortoch . Poviem úprimne .
Za.mna je luxus ,že môžme ísť na 14-16 dní na dovolenku . Naposledy to bol s deťmi trip po balkane ,srbslo- čierna hora ,alebo teraz rovnako dlhý po celom Taliansku . Hoci tri týždne pred tým sme šli na týždeň do zrubu má Oravy s priateľmi a deťmi .
Pre mňa je meradlo luxusu teda aj čas , ktorý vieme spolu ako rodina stráviť .nepovažujem za luxus ísť niekam na 6 dní a z toho 2 dní precestovať , alebo počas dovolenky riešiť prácu .
Luxus je pre mňa aj to ,keď sa na dovolenke spriatelime s miestnym človekom , a ukáže nám niečo zo svojho súkromia ,domu , okolia ,kuchyne , rodiny ...
Ale ak by som šla do finančných meradiel
Na 14 dni viac než 4 -5 tis € pre mňa ,muža a naše tri deti , už luxus
@laurita285 moji známi majú takú cestovateľskú teóriu, že hotel je len na spánok. Potom to aj tak vyzerá a foto ubytka na ich fb nenájdeš. Pre mňa je veľmi dôležitý fakt dobrý hotel a samozrejme nie je možné rátať s nízkou cenou. A zas nemám 20 rokov aby som spala na dovolenke ako na internáte 😁

Ženy , a na Slovensku čo považujete za luxusnú dovolenku ? Že vám niečo uplne “ vyrazilo dych “ svojou krásou , službami , niečim netypickým ? Robím zoznam , čo ešte u nás v krajine vidieť a zazit 😉