icon

Čo pre vás predstavuje luxusná dovolenka?

28. júl 2024

Myslím, to tak, že keď ste v spoločnosti rodiny/známych tak každy povie kde bol, niekto normalne, iný sa vyťahuje.
Zaujíma ma kde mate nastavenú hranicu - toto je už luxus alebo toto je už príliš drahé.

kleopatra114
28. júl 2024

Ženy , a na Slovensku čo považujete za luxusnú dovolenku ? Že vám niečo uplne “ vyrazilo dych “ svojou krásou , službami , niečim netypickým ? Robím zoznam , čo ešte u nás v krajine vidieť a zazit 😉

muchotrafka298
28. júl 2024

@kleopatra114 za mna je na Slovensku len jeden hotel,ktory Ti vyrazi dych. A to je Kempinski na Strbskom plese. Nie je nic lepsie, krajsie a dokonalejsie.

misana84
28. júl 2024

@marsmykkok 2000 na osobu Maledivy??? To vážne?

kleopatra114
28. júl 2024

@muchotrafka298 mňa napriklad očaril damian v jasnej . Hoci Zvonku je to v mojich očiach otrasná ozruta, ale zvnútra krása - aj wellness , aj izby , ale v službách sa ešte trochu hľadajú .

lakebabe
28. júl 2024

@kleopatra114 pripájam sa Kempinski aj vďaka welnesu s výhľadom na pleso. Aši nič efektnejsie som tu nenasla

katica06
28. júl 2024

,,Myslím, to tak, že keď ste v spoločnosti rodiny/známych tak každy povie kde bol, niekto normalne, iný sa vyťahuje.
Zaujíma ma kde mate nastavenú hranicu - toto je už luxus alebo toto je už príliš drahé.,,
Žijem v tzv. hladovej doline, kde 80%ľudí nemá ani na low costovú dovolenku, luxus znamená nás zrejme niečo iné. Takže niečo okolo 500€/os na týždeň je v mojom okolí už super. Ale vo všeobecnosti sa u nás nikto takto nevyťahuje.

kaktusik007
28. júl 2024

@tykat tak ja mozem k moru aj do apartmanu -- beriem moju mamu, ta zabezpecuje stravu, takze AI ja mam :-P

marcellka32
28. júl 2024

@kleopatra114 pre deti Trinity sieť hotelov, konkrétne Sitno...
Pre mňa je najkrajšia príroda v oblasti Rajca, presne ako v reklame na vodu Rajec, Rajecká dolina, Čičmany, Maninska tiesnava, Sulovske skaly...
Hotel, z ktorého som bola na Slovensku unesená nie je veľa: Grand hotel Praha Tatranská Lomnica (aj keď niektoré veci by som už vytkla), Kempinski, Zlatý kľúčik, Zochova chata

kaktusik007
28. júl 2024

@kleopatra114 mne sa podarilo booknut kempinski v tatrach za 200 eur na tri noci pre dvoch s ranajkami - isla som s kamoskou, neskutocne sme si to uzili.... ale teda to bolo uz aj 10 rokov dozadu a odvtedy ziadna takato ponuka nebola :( dokonca sa nam stalo ze vtedy tam bol nejaky ten z top neviem kolkych --- sme boli na lehatkach v bazene, zrazu nabehla nejaka sukromna ochranka - zistili ze sme tam iba my dve, odisli, a o pat minut ich nabehlo asi 10 dovnutra k bazenu, okolo bazenu z vonkajsej strany sa kazdy meter rozostavali ochrankari rovnako -- a usmernovali ludi na strbskom aby pokracovali na chodniku v ceste a nezastavovali sa a nepozerali sa dovnutra --- a potom prisiel proste jeden typek, slusne sa nam pozdravil, plaval v bazene, lezal na lehatku.... a evidentne ich mal pod palcom 😀 poslal servirku k nam ci si prosime doniest kavu a ze sa ospravedlnuje za pripadne neprijemnosti v suvislosti s jeho plavanim 🙂 takze toto bol pre mna luxusny pobyt s nezabudnutelnym zazitkom 😀 - dodnes ani len netusim, kto to bol - ci politik alebo seriovy vrah 😀

jovka
28. júl 2024

@buberova a práve Karibik sme mali mali za v pohode cenu , mozno ako take Grécko.

kaktusik007
28. júl 2024

@muchotrafka298 ja ked pozeram film stastny novy rok - stale si hovorim ked vidim tu jedalen tam a to schodisko ze jeeeee, tam som bola a bolo uzasne.... 🙂

jumama
28. júl 2024

My radi cestujeme na vlastnu past, ubytko cez Airbnb, za luxusne povazujem objednat si dom s velkou zahradou, ak mas aj maly bazen tak dalsie plus, ak to ma byt taka dovca, ze si celu dobu tam. A od tial vyrazat na rozne vylety, nevarit, ale stravovat sa v restikach po ceste. Vela je takych krasnych domcekov zasitych v madarskych dedinkach, su krasne vidiecky zrekonstruovane. Kedze byvame v bytovke, tak toto je luxus 🙂 Napriklad pre to ticho, ktore tam vladne a ktore v BA ma malokto.
Druhy typ luxusu je, aby dovolenka trvala dlho a my sa radi presuvame na rozne miesta, do roznych krajin, pricom na kazdom zaujmavom mieste sme dva tri dni a pozrieme si okolie. Takto sme precestovali dost podrobne juzne Francuzsko dva razy a to som povazovala za luxusne, hoc sme obcas spali v kempe, obcas v hoteli... To su azitky, z ktorych sa da zit roky 🙂
Cize nie je to ani tak o cene, ale o tom, co zazijes, pre mna osobne.

kleopatra114
28. júl 2024

@lakebabe ak budes mat chut a čas , vyskusaj wellnes v Damiane v jasnej . Vyhrievaný bazén na streche s výhľadom na Chopok tiež stal zato .

lakebabe
28. júl 2024

@kleopatra114 určite si poznacim my mame cez zimu radi takéto slovenské predĺžené víkendy

kleopatra114
28. júl 2024

@lakebabe a lobby toho hotela je očarujúce . Chodíme casto a popravde takyto krásny interiér hotela som už dlho nevidela . Ak ho dokončia uplne podľa toho , ako to bolo prezentované , bude to top 5 hv. Hotel nielen na SR.

lakebabe
28. júl 2024

@kleopatra114 to určite vyskúšame v zime. V zime ma lákajú Tatry a welnes hotely u nás, mimo zimu skôr zahraničie ale v zime väčšinou takéto welnes hotely

misana84
28. júl 2024

Za mna luxus dovolenka nie je hotel… ale miesta, ktoré navštívim. A za krásnymi miestami sa musí vycestovať, nenájdete ich v luxusných rezortoch. Ja na Grécko nedám dopustiť tam je toľko luxusných miest, že Karibik sa môže skryť.

liusa82
28. júl 2024

my chodievame síce aj do exotiky ale po vlastnej línii.Nikdy by som nedala v tomto smere zarobiť cestovke typu bubo atd.Mám rada ked si sama vyberem hotel alebo ubytovanie v súkromí a nikto mi nič neorganizuje.To je zbytočne predražené.To by som mohla ísť aj na dve také dovolenky potom.No a najviac som ochotná za dvoch dať 2000 až 5000 eur možno 6 a ked nežerem 7 ale viac asi nie.Ani som nikdy viac nedala

amelia89
28. júl 2024

@mamina7070 hej ale byt na lokalnom ostrove na maledivach s ranajkami nie je luxusna dovolenka - a to nemyslim vobec v zlom, ale proste je rozdiel ist na lokalny ostrov kde nemas ziadne z tych “luxusnych sluzieb”. to je proste ako ked sme isli napr na Filipiny, Bali a pod. proste krasna priroda ale low budget destinacia.
Ale jasne, potom sukromny ostrov/resort uz luxus je,ale aj to treba vyberat dobre

mamina7070
28. júl 2024

@amelia89 hej to mi je jasne my sme chceli kombinaciu lokalny ostrov a aj rezort (suk ostrov) ale ja nemam problem ist aj uplne lowcost za mna su prioritne zazitky a jedlo mame radsej priamo v lokalnej restike my robime itinerare sledujeme odporucania atd atd a snazim sa vacsinou najst aj niekoho kto tam zije zonslovenska ciech atd takto sme napr super precestovali izrael este par rokov dozadu

mamina7070
28. júl 2024

@amelia89 a z pohladu sluzieb atd ja napr nedam dopustit na atlantis v dubaji

beataxxx
28. júl 2024

Ja som bola dost vela krat na mauriciu, maledivoch a v karibiku a podobne, ale to vobec nevyslo draho, takze destinacia urcite uzasna, ale vzdy som hladala dobry last minute a vacsinou ma 10-14 dni vyslo pod 2 tisicky a vzdy to bolo all incl…. Dva tyzdne v tatrach s kompletnou stravou, vyletmi v cene, alkoholom a podobne sa snad ani neda zrealizovat za taku cenu….takze pojem luxus je velmi relativny🙂🙂🙂

laurita285
28. júl 2024

@beataxxx Ukáž ten rezort za 2tisícky z All inkom 😇 že čo za starý črep to bude

lakebabe
28. júl 2024

@beataxxx nie sú Maledivy ako Maledivy za 2000 nekúpiš v sezóne ani kvalitné Turecko, sestra chodí tiež na Maledivy lowcost vždy ide minimálne na mesiac a viac , ale ma iné nároky ako iní a za mňa to co chodí za luxusnú dovolenku nepovažujem

teki1
28. júl 2024

Keď objavíš v zime na švédskych stoloch jedinú mini misku lesných jahôd.😇Cítila som sa ako Maruška.A čašník vám ich potom nosí extra iba pre vás.👍
A ešte čokoládka na vankúši 🤩

laurita285
28. júl 2024

Len tak for fun, rezorty na maldivách na 11 nocí s all inkom bez hydroplánu a bez transferu lodou (teda ešte plus 500- 2500 eur k tejto cene) a samozrejme ešte letenka od nás na MD za min 400-600 eur osoba ak si človek nepotrpí na nejakú kvalitu
https://www.booking.com/searchresults.sk.html?l...

zarrinka
28. júl 2024

@laurita285 aj ja by som rada vidieť komplet ponuku s all inc za 2 tis 🤔 hľadám Maurícius a pod 3 tis s raňajkami sa fakt neviem dostať.... Asi má pani nižšie nároky...
A
@misana84 kde prosím v Grécku sú miesta pri ktorých sa Karibik môže skryť?

laurita285
28. júl 2024

@zarrinka jediné čo mi z toho vychádza je Ailafushi, čo je totálne otrasný rezort, ktorý s Maldivami nemá absolútne nič spoločné (nahrnutý piesok a pár paliem, žiaden podmorský svet a k tomu kvantum ľudí na pár metroch štvorcových) alebo totálne rozpadnutý rezort, ktorý je už za zenitom a zaručene tam budú šváby, komáre a fádne jedlo.

zafir01
28. júl 2024

Za mňa luxus nerátam v € . Nemám na drahé dovolenky v 5*+ rezortoch . Poviem úprimne .
Za.mna je luxus ,že môžme ísť na 14-16 dní na dovolenku . Naposledy to bol s deťmi trip po balkane ,srbslo- čierna hora ,alebo teraz rovnako dlhý po celom Taliansku . Hoci tri týždne pred tým sme šli na týždeň do zrubu má Oravy s priateľmi a deťmi .

Pre mňa je meradlo luxusu teda aj čas , ktorý vieme spolu ako rodina stráviť .nepovažujem za luxus ísť niekam na 6 dní a z toho 2 dní precestovať , alebo počas dovolenky riešiť prácu .
Luxus je pre mňa aj to ,keď sa na dovolenke spriatelime s miestnym človekom , a ukáže nám niečo zo svojho súkromia ,domu , okolia ,kuchyne , rodiny ...

Ale ak by som šla do finančných meradiel
Na 14 dni viac než 4 -5 tis € pre mňa ,muža a naše tri deti , už luxus

zarrinka
28. júl 2024

@laurita285 moji známi majú takú cestovateľskú teóriu, že hotel je len na spánok. Potom to aj tak vyzerá a foto ubytka na ich fb nenájdeš. Pre mňa je veľmi dôležitý fakt dobrý hotel a samozrejme nie je možné rátať s nízkou cenou. A zas nemám 20 rokov aby som spala na dovolenke ako na internáte 😁