Dali by ste dieťa na prázdniny k svokre?
Ahojte maminky....mam taky malo-velky problem 😒 🙂 dcerka ma 17mes a svokra chce aby som ju u nej nechala tak na 2-3 dni na prazdniny....aj by som ale malicka je namne tak naviazana asi ta seperacna uzkost este a este sa aj kojime a hlavne v noci...tak neviem nechcem v nej vyvolat niejaky negativny zazitok....nieje to podla vas este skoro na take prazdniny? 😕
Keby nema 80 rokov tak urcite...ale takto...
tak na 2 noci ano...ale moja uz bola viackrat bezo mna na noc a nekojime sa....skusila by som na tvojom mieste pekne pomalicky a zacala by som najprv cez den nech je s nou, potom pridala spanok atd atd...
ahoj ked kojíš tak aby si tam bola aj ty,podľa mna,ale ja mám taku svokru že by som tam malu nechala,nikdy s tým nebol problem a pri prvej dcerke ona bola mojou oporou vo všetkom,zaleží aký maš vztah s nou,ale ja by som dala,a ked kojíš tak chod s nou,neskor budeš rada ked prestaneš kojiť,že niekam budeš chceť ist k vode,nakupit a pod,a niekto ti ju postraži že si oddychneš,
Ahoj, rozhodne nie, ja pisem svoj nazor, ja svoje deti jej nedam, a tvoja je este mala ,aby bola 3 dni bez mamy a ked kojis tak to je tiez problem, zalezi aky mas vztah so svokrou, ci jej dovorujes a ci tvoja mala vydrzi bez teba tolko. moja ma 3roky a nikde bezo mna nespala, ak neratam 5 dni v porodnici ale to bol s nou mm.
podla mna bude mat cely zivot na to,aby bola s tvojou svokrou.teraz si ju mas uzivat ty a nie ona .
Ak kojis, tak by som ju v ziadnom pripade na tak dlho prec nedavala. Ty vies, ze to bude na 2-3 dni, ale take malicke dietatko nema ponatie o case, kolko to je 2-3 dni a ze sa maminka po nu naozaj vrati. Ona vobec nebude rozumiet, preco je zrazu inde, preco tam ma i spinkat a preco ju maminka opustila.... Bude velmi smutna, nestastna a bude velmi, velmi a dlho plakat. A ked sa pre nu vratis, este dlho Ti to nezabudne a bude na Teba naviazana este viac, nebude Ta chciet pustit samu ani na nakup. lebo sa bude bat, ze sa pre nu uz nevratis. Pockaj, kym trosku vyrastie. Ak svokra velmi chce, nech si ju najprv vezme parkrat na doobedie, ak to pojde dobre, tak i na obednajsi spanok. Ty si oddychnes a svokra si tiez pride na svoje. Nikto nepochybuje o tom, ze sa svokra o nu nedokaze postarat. Ale dat najest a ciste tricko nie je vsetko, co take drobca potrebuje. Ono potrebuje najmä mamu... Nie hned na 3 dni, to je pre to drobne stvorenie jednoducho privelka psychicka zataz.
je tu viac faktorov a ak vidíš aj rozdielne názory, takže ja by som sa riadila tým, ako malá svokru vníma, či je s ňou rada, ako ty svojej svokre dôveruješ, či svokra býva blízko, aby v prípade veľkého plaču malej si vedela rýchlo za ňou prísť, či je to dojčenie naozaj u nej nevyhnutné, alebo ju chceš "odstaviť" ... takže naozaj je to len na tebe, ako sa rozhodneš a naše názory sú ti zbytočné, lebo toto rozhodnutie by som riešila len vlastným rozumom a srdcom
take male urcite nie, ked sme boli s bratom vacsi boli sme skoro cele leto u babky na dedine...a neznasali sme to tam..lenze co, ked druha babka robila a nasi museli do prace..a teraz mam mamu 1500 km daleko a svokra ma 65, jej by som nezverila male dieta ani na 3 hodiny..
nevieme cele pozadie, ale z toho, co si napisala - nie.
ja súhlasím s diid 🙂)))
estterka ty si koj aj do predškolského veku,aj tak také veľké dieťa ak má cez den plnohodnotnú stravu tak sa v noci nemôže budiť na hlad ale maximálne na smäd.
uplne v pohode by som syna dala k svokre keby som nejaku mala🙂 Syn ma aktualne 2roky a 1 mesiac a momentalne je u mojej mamy na tyzden na prazdninach 150 km od maminky. Nie je tam prvy krat a zvlada to uplne v pohode. Samozrejme, ze som ho nenechala u nej len tak bez pripravy. Zacali sme s tym minule leto, ked mal rok, dovtedy bol neustale so mnou... Najprv to bola prechadzka so starou mamou bez maminky, potom to bolo par hodin u starych rodicov bez maminky(ja som bola vyhnana na kavu s kamoskami) a potom prisla prva noc bez maminky(ver tomu, ze to maminka zvladala horsie ako jej syn). O par tyzdnov na to nasledovali 4 dni bez maniky u starych rodicov, to mal syn 14 mesiacov. Potom prisiel nastup do jasliciek, ktory zvladol velmi dobre, cez Vianocne prazdniny bol opat 5 dni u starych rodicov a teraz tam opat prazdninuje tyzden bez mna. Takze ak mas rozumnu a uvedomelu svokru, ktora respektuje Tvoje poziadavky, tak hor sa do toho 🙂
Kati ja by som maleho dala v pohode, necitala som prispevky vyssie ale ked svokra nebyva velmi daleko tak vzdy mozes dobehnut keby bola velmi nesvoja... Ja som Lukaska nechala na noc u nasich den pred statnicami a ani nevedel ze tam nie som, tak sa mu pacilo. Na druhy den ma ale ignoroval.
urcite nie!
elmexina, plne s tebou suhlasim 🙂 kazda matka by si sama mala vediet odpovedat na tuto otazku a nie pytat sa cudzich ludi na nazor ... ak ma dieta so svokrou dobry vztah, tak nevidim dovod preco nie a taketo velke deti uz nemaju byt co kojene pri plnohodnotnej strave...
ja by som moju malu nikomu nedala ..svokre ani mojej mame, ved je to moje dieta tak preco by som ho mala odkladat k niekomu inemu. Jasne ze na 2 hodky by som ju s mojou mamkou nechala ale viac si neviem predstavit.
urcite ked kojis tak nie.neviem aky ma mala vztah k svokre,ale napriklad nasa mala korko tazko prespi jednu noc u mojej mamy a u svokry vobec nechce spat a to uz ma 3 roky a kojena bola maximalne 3 tyzdne.
NIKDY!!!
pokial este dojcis, tak nie 😉 ale inak by som dala, ja mam super svokrovcov 😉 😎
Ja čakám a čakám, kedy si ich nejaká babka (to majú dve) vypýta čo i len na jednu noc a furt nič. 😠 Ešte aj dve noci by som zniesla, viac - to by mi bolo smutno, no moji sú už väčší. My s mužom by sme mali konečne trocha času pre seba. Len neviem či takýmto štýlom nebudeme musieť čakať až do ich puberty ☹
niektoré odpovede ma naozaj zarážajú....ale tu ma už neprekvapí asi nič 😅 takže nekomentujem 🙂
@zvonkohra ja myslím,že odpoveď na Tvoju otázku je jasná...svokre normálne vysvetli,že kojíš a malá je na Teba naviazaná,že si proste ešte nevieš predstaviť,nechať ju na noc u niekoho iného....
ináč u (mojej) svokry by som mala aj ja problém,nechať jej malú na noc...neviem prečo... 😀 😀
v opačnom prípade,keby nebola kojená a tak úzkostlivo naviazaná,tak by som v tom problém nevidela.....moja Naty nemala ešte ani dva roky a bola na "prázdninách" u mojich rodičov....potrebovali sme niečo prerobiť v byte...zvládla to bravúrne....ooooveľa lepšie ako ja.... 😅 😅
Ja by som velmi rada dala na prazdniny syna ku svokre, ale zial , babka ma problem sama so sebou, navyse maly sa jej boji 😀 ☹ , neviem preco, pretoze by mu dala aj modre z neba. Ale urcite by som na Tvojom mieste este pockala, ked kojis, aby si ozaj v nej nevyvolala nejake nocne desy.
moja malá chodí k svokrovcom a nemám s tým žiaden problém, síce sa nekojíme ale svokre dôverujem viac ako svojej mame ☹ s malou trávi oveľa viac času a vie na čo je malá zvyknutá, keď mala 10 mesiacov tak sme tam bývali ďalšie tri mesiace a ako si si na neba navykli a už v tedy ju dávala babka spať takže vedela čo a ako, čo bola aj výhoda keď som bola v pôrodnici bola tam celý čas a vedela som že je o ňu dobre postarané, a teraz tam chodí skoro každý víkend a ja aspoň cez víkend porobím čo cez týždeň nestíham. Ale keď ty kojíš tak určite nie je o čom!!!!!
My sme boli na svadbe, keď dcérka mala tri mesiace - nekojila som už, bola u mojej sestry blízko reštaurácie, kde sa svadba konala, aj tak som tŕpla, či je všetko ok, či spinká, či jej dala jesť 😀 Sestre verím, a aj tak som si tú svadbu vôbec neužila, takže už nikdy viac nedám svoju dcérku nikomu, cez deň áno, ale taktiež len za mojej prítomnosti a svokre už vôbec nie...
no v prvom rade je dolezite ake mas vztahy so svokrou,,
za druhe-ak mala este u nej nebola napr od rana do vecera tak je blbost ju tan nechat 3 dni lebo dieta tam nieje zvyknute!
za tretie-kedze este kojis tak hold musi babina pockat 😅
-moj pripad-moj maly ako rocny bol prvy krat cely den u svoky ked som potrebovala byt cely den v BA a mm musel do prace...ale bol tam zvyknuty lebo cez vykendy som jej ho davala poobede ked sa vyspal,popripade uz od obeda.dala som mu hracku co ma na spanie a dudel a viac nepotreboval 😀
potom sme skusili nechat cez noc a uplne bez problemov
-ale myslim,ze je dobre deti zvykat spat aj u babky,ked nastane situacia ze ty musis ist do nemocky ci niekde inde a dieta nemozes mat so sebou-to uz tu baby pisali 😉 😉 😉
citam,citam a vela bab ma pravdu..ja sa pridavam..svokre by som svoju malu nedala..este je malinka a ma cas ist na nocne navstevy.. 😲 😲
ine by bolo,keby malinka svokru poznala a bola s nou vela casu,byvala blisko vas a vedela by si sa na nu spolahnut-mala s nou dobre vztahy..tak snad neskor by to nebol problem,ale myslim si,ze je este mala na spavanie u svokry a este 3 noci=nehrozi...
asi treba dieťatko zvykať postupne, ale nevidím v tom problém. Moje detičky /20 mes. a 3,5 roka/ práve minulý víkend boli na jednu noc u svokrovcov. A páčilo sa im veľmi, dokonca malý plakal, keď sme ho viezli domov. My sme s manželom šli do kina a oddýchli si doma. Na jeden deň už boli viac krát, na noc malý prvý krát, ale dcérka už približne od 20 mesiacov občas spala u svokrovcov 1-2 noci a nebol žiadny problém. S tým dojčením si to musíš zvážiť sama, my sme sa dojčili do 17 mesiacov-obe deti takže s tým nebol problém u nás.
Všetko závisí od dieťaťa si myslím. Ja som musela ísť na operáciu, keď mala dcéra 2 roky a išla ku svokre, ale aj s manželom. Vydržala to bezomňa, ale len pre to, že tam bol s ňou. Svokra žije ďaleko od nás, tak sa nevídajú tak často. Teraz má 7 r. a povedala, že by tam chcela ísť na prázdniny. Doteraz nechcela. Minulý rok prvý krát spala u mojej mamy jednu noc a to je s ňou v kontakte skoro denne. Môj syn má dva roky a nechce bezomňa zostať nikde ani cez deň. Takže moje deti sú také. Kamarátka má syna, ktorý zasa môže ísť s kýmkolvek kamkolvek a teší sa z toho, takže naozaj je každé dieťa iné. Ale pokial kojíš, tak by som nedávala na noc preč, nech je akékolvek.
Bez problemov - mam dobru svokru. Okrem toho som za to, aby dieta malo okolo seba viac ludi. Nechcem, aby bol maly na mna totalne naviazany. Uz od zaciatku som na hodku- dve nechavala maleho s niekym s rodiny (sestra, rodicia, manzel, moja krstna mama 🙂, ked som si potrebovala nieco porobit a vybavit. Od 6. mesiaca maleho chodim aj do prace, takze je navyknuty byt bezo mna tych 4-5 hodin. Zatial viac bezo mna nebol. V tom case ho opatruje svokra, ak je u nas. Cudzim (tym myslim nepribuznych a len priatelov) som maleho zatial nedala ani na sekundu bez mojej pritomnosti. Ked sa vraciam po case k nemu, vidim, aku radost ma a ja sa tesim s nim. Sme si vzacnejsi a upevnuje to nas vztah, bo nazivo vidime, ako sa potrebujeme 🙂
Ked som s nim sama, je uplne iny ako ked ma nasich okolo seba. To, co sa so mnou nauci za tyzden, od ostatnych absorbuje za chvilu - kazdy mu nieco ine da a nieco ho nauci.

môj názor : je to ešte dosť skoro na to , aby sama ostala u babky , áále s tebou na 2-3 dni ako píšeš - prečo nie ???
trošku zmeny by ste mali ....
a keby že máš malú trocha väčšiu , tak ti napíšem , že určite by som nechala dieťa u babky na prázdniny
deti sa strašne tešia k svojím babkám - budú rozmaznávané ...... podľa mňa je to milé 🙂
niektoré sa tu vyjadrujú , akokeby svokra bola niečo strašne zlé ----- a ona je "len" matka vášho manžela 😉