Deti na dovolenke so starými rodičmi
medzi 6-9 rokov, klasická dovolenka niekde pri mori ale teda bez rodičov. A nepýtam sa na víkendové chaty ale vyslovene na cesty do zahraničia. Ako ste s tým stotožnení, nemáte o deti strach?
akoze starí rodičia si ich chcú zobrať alebo im ich vy chcete napchať? Strach by som nemala, ale nikomu by som nezavesila na krk deti na dovolenku, pokiaľ by to sám vyslovene nechce. Takže chodíme všetci spolu. Aj starí rodičia, aj my, aj deti.
Tak my zijeme pri mori 😀 a dcera chodi so svokrou na dovolenky do hotelov tak do 50 km od nas. Potom chodia ku svagrovi - 500 km a s nimi zvyknu ist na par dni do Francuzska. A ked mala 5 rokov, bola s mojou maminou na Slovensku na 2 tyzdne.
A strach mam vzdy, ale ma skvele zazitky. Viem, ze vsetci ju lubia a strazia ju viac, nez ja, z coho mam najviac strach je cesta.
akoze starí rodičia si ich chcú zobrať alebo im ich vy chcete napchať? Strach by som nemala, ale nikomu by som nezavesila na krk deti na dovolenku, pokiaľ by to sám vyslovene nechce. Takže chodíme všetci spolu. Aj starí rodičia, aj my, aj deti.
@lauricka nie, nechcem im deti napchať 😄 chcú ich zobrať. No ja mam v hlave katastrofické scenáre co všetko sa tam môže stať...
Starym rodicom by som mojho maleho bez problemov dala aj na dovolenku do zahranicia, ved zvladli kopec dovoleniek so mnou a so sestrou. Ak ich chcu, tak ja by som nevahala.
To máš super rodicov, moja mama ďalej ako v susednej dedine za celý život nebola....
Nie je nechodia, lebo starý rodičia buď nemajú taký zdravotní stav alebo už nežijú A neboli.ani žiadne víkendové chaty, a pod.
Áno , od 4 rokov dokonca.
My sme ako deti bez rodičov tiež chodili ,rok ,čo rok so starými rodičmi
9 letý syn byl akorát měsíc nazpátek s mojí mamkou v Egyptě. Brala ho dobrovolně a už plánují další dovolenou za rok. Vzala by i druhého syna, ale ten se bojí lítat 🤦♀️Dala bych obě děti takto i svokrovcom, bez problému. Katastrofa se může stát, i když mu budu stát za zadkem já. A ze zkušenosti můžu potvrdit, že jak naši, tak svokrovci jsou na naše děti mnohem opatrnější, než my rodiče 🤷♀️
Chodia, od 4r. Síce nie k moru ale okolité štáty -cz,PL,… 🙂
k moru nie. inak ano. ani oni to nenavrhuju (mozno raz zo zartu spomenuli), ani mne by to nebolo uplne prijemne. pre mna je ine, ked su v akej-takej dostupnosti (keby sa nieco stalo, viem sadnut do auta a ist za nimi) a keby boli niekde "nedosiahnutelni". viem vsak pochopit, ak to niekto citi inak 🙂
Nechodi ale v pohode by som ho pustila aj keby bol mladsi lebo viem ze sa o neho dokazu dobre postarat
ano. moja mama berie vzdy jedno dieta k moru. Dovolenku platime aj jej, dostava to pod stromcek. Deti bere tak od piatich rokov
Od cca 3 rokov bravaju vnucata na tyzdnove dovolenky. Akurat teda nie k moru, nie kazdy pozna len more.
Môj malý nie - ešte nechce, ma len 2r, ale neter s synovec áno. Každý rok ich berú moji rodičia k moru, do hôr atď..
Nie a ani nepôjdu. Moja mama ako aj svokrovci majú nad 70.
Koľko rokov majú tvoji rodičia?
myslim ze vek je dost podstatny detail.
rodic sa mohol postarat o dieta pred 30r ale predsa len vsetci starneme. ....
Nie a ani nepôjdu. Moja mama ako aj svokrovci majú nad 70.
Koľko rokov majú tvoji rodičia?
@vilma7 majú 60 a sú vitálni, psychicky aj fyzicky. No aj tak sa bojím.
Ano, beru si decka. Aj k moru. Od malicka. Synovia maju aktualne 16 a 11. Dceru este nebrali. Ma 2
nie, neberú. ani na dovolenky, ani do ZOO :( Je mi z toho smutno. Skôr teda že moji rodičia nikdy nikam na dovolenky nechodili. Ešte my keď sme boli s bratom malí. Naposledy sme boli spolu na dovolenke keď som mala asi 12 rokov. Odvtedy nikde neboli. Raz na predĺžený víkend v kúpeľoch čo dostali ako darček. Pre otca sú dovolenky utrpenie. On potrebuje svoju telku, gauč, záhradku. Mama by aj išla, ale keby išla sama tak by jej to zase vykrikoval. Takže tak...mimo témy ale aspoň som sa vyrozprávala :D
Nechodía lebo už nechodia na dovolenky vôbec...ale kedy ano, pokojne im ho dám...Maju krásny vztah...beru si ho len s sebe...v lete vždy na 7-10 dni
My sme vnučku zobrali vnučku na Korfu už ako päť ročnú ani nevesta ani syn s tým nemali problém stať sa môže čokoľvek a kdekoľvek a starý rodičia dávajú väčší pozor na svoje vnúčatá teda aspoň ja určite dávala som aj na svoje deti no vnúča je predsa trocha väčšia zodpovednosť
Nie, v zivote moje deti neboli na dovolenke so starymi rodicmi...vsetci razia to svoje: mas, tak si vychovavaj...ako za mna smutne, pre nich normalna vec...ale tak ich skoda...ked boli mensi (3-10rokov) ich zvykol moj otec bravat na jednodnove vylety (vacsinou do Madarska) alebo na prespavacku k nemu (byva 30km od nas) kde im robil program...uz nevladze, takze uz nechodi ani on sam nikde.
Ja by som dieta/deti rada pustila...ako mala som sice k babke nechodila, ale moja mama mala s krstnou (jej sestra) dohodu aby usetrili dovolenku ze sme sme sa vzdy v lete prestriedali na 2t so sesternicami, raz boli oni u nas raz my so sestrou tam, prip. sme sli s nimi na dovolenku a oni s nami (vacsinou Slovensko - tyzden v Senci stanovacka, tyzden v Diakovciach). Bolo to uzasne, mam nato len dobre spomienky.
Pri mori neboli ale s babkou chodi na tyzdnove dovolenky kazdy rok odkedy nema plienky
Ano,moj syn bol s mojou mamou v Grecku ked mal 7-8uz si to nepamatam doteraz na to spomina uz ma 20.
Naše nie. Moji rodičia už sú príliš starí, na dovolenky nejazdia, vnúčatá radi vidia, keď k nim prídeme. A manželovi sú rozvedení, svokre úplne preplo, takže tam nič a svokor necestuje🙂 Ale vyblbne sa s nimi u neho doma zase, on je taká vtipná povaha, deti má rád👍
Zial nie, svokrovci uz neziju a boli velmi stari a deti este velmi malicke ked svokrovci zomreli, svokra sa dozila ich vyssieho veku ale jej zasa zdravotny stav nedovolil. Moji rodicia ich zobrali raz do ciech aj to preto lebo tam bola aj sestra a brat s rodinou a starali sa tam hromadne o deti, nie ze vyslovene nasi sa starali. Dala by som vela za to aby deti toto zazili ale zial moji rodicia nemaju s nimi vztah ani ambicie ist niekam. Raz som zobrala na dovolenku mamu, tetu, sestru a moje deti, mala som moznost ist necakane na dovolenku do talianska a muz nemohol, to bolo uplne utrpenie a povedala som nikdy viac. Cize oni s nami nie a oni s nasimi detmi tiez nie. Ak mas moznost tak im to umozni, nemaj scenare a zahod obavy a vlasne predsudky, za tyzden ked budu jest zmrzku na kila neumru a ver ze to pre ne bude zazitok s kontaktu so starymi rodicmi navzdy.
Zatial chodia len na Slovensku na tyzden. Starsia bola prvýkrát u mojich rodicov (200km od domu), ked mala 2,5 roka. Mladsia tiez asi v 2 rokoch. Tento rok idú prvykrat so svokrovcami, maju 6 a 4 😊 kludne by som ich pustila aj do zahranicia s nimi.
Kiezby chodili k moru a brali deti so sebou :(
Ty si musíš poznať rodičov. Sú zodpovední ? Stalo sa, že ich nepostrazili dobre ?
Čoho sa konkrétne bojíš ? Treba pomenovať strach a s prijať preventívne opatrenie.

Nechodia. A bola by som velmi rada, keby chodili. Bohuzial, dedkovia už neziju, babky su málo akcne. Ani si ich neberu trebars na týzden domov...