Dominikánska republika

26. okt 2023

Ahojte ..
Chcela by som sa opýtať, či ste už niekto bol v DR ,a ak áno, mali ste tam nejaké zdravotné problémy alebo bolo to úplne bez komplikácií?
Ako na Vás vplýval časový posun?
Ďakujem

sandy333
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petronelag
27. okt 2023

Raz som čítala v českom Blesku, ako sa jedna rodina chcela z Dominikánskej republiky - z dovolenky vrátiť hneď po príchode, ale nedalo sa. Písali tam, že už cestou do hotela im Haiťania ponúkali na predaj drogy, potom prišli na hotel a tam sa rozhliadli a zistili, že matrace sú plesnivé, keď išli k bazénom tak zistili, že tam nie je dodržiavaná žiadna hygiena, večer a cez noc úplne hlučno, že niekto zdrogovaný vypadol z horného poschodia a ležal na ulici dlho, to by som tiež nechcela zažiť.

natanael_111
27. okt 2023

@petronelag to sa bežne deje aj na slovensku 😂

mk1111111111
27. okt 2023

Dovolenka ok, jedlo super, more krasne, vylety tiez ok. V nemocnici sme nastastie neboli. S posunom, ako kto. Ja nemam problem s posunom ani v amerike, ani v australii, ale su na SK ludia, co maju problem aj s 1hodinovym posunom z letneho na zimny cas. Tak si vyber.

jaja20
29. okt 2023

@petronelag A to si akože pred zaplatením dovolenky nečítali recenzie hotela a nepozerali reálne videá na YouTube? 🤦

petronelag
29. okt 2023

@jaja20 Možno aj nečítali, keď boli takí prekvapení, ale ja som si tiež myslela, že sa tam žije takým uvolnenejším, spontannejším spôsobom, ale ako to tam opisovali, že napr. sex priamo v kúpalisku, tak to môže bežného čecha aj zaskočiť.

jaja20
29. okt 2023

@petronelag V akom kúpalisku??
Myslíš v bazéne,nie? Pri každom býva plavčík, tak ak si to náhodou nevšimol, bolo ho treba upozorniť.
Inak, mám veľa skúseností s Čechmi z našich dovoleniek a oni sú celkovo notorickí sťažovatelia a chcú pomocou toho získať naspäť určitú časť peňazí, ktoré za zájazd zaplatili. Bohvie, aký pochybný hotel to bol.

sisaka
29. okt 2023

@petronelag žijem v Kanade, do Dominikanskej sa chodi od nás ako Slováci napr. do Turecka, takže rodinky, aj s malými deťmi. Osobne som tam bola niekoľko krat a aj mimo rezortu. Je to rozvojová krajina, tak to tam aj podľa toho vyzerá, ale podotýkam, že mimo rezortu, 5* rezorty sú zväčša na úrovni.
Tí turisti cestovali do hotela peši? Lebo do hotelov sa zváža autobusmi a ponukaju na nich nie marihuanu, ale Mama Juanu (mamahuanu), čo je miestny rum s roznymi bylinkami. Stačí slabá znalosť angličtiny a neschopnost pochopiť ľudí s iným prízvukom a mame z toho ponuku drog. Tak ako inde, nie je problém si zistit recenzie na rezorty a podľa toho si vybrať. My chodíme do rodinných a čistých - nikto tam v bazénoch nesexuje, ani nebehá zdrogovaný či ožratý ako doga. Jediné miesto, kde som videla za posledných 20 rokov vyslovených ožranov je Slovensko.
K Autorkiným otázkam - vplyv časového posunu je individuálna záležitosť, to že niekoho to zloží/nezloži ti nič nepovie, ako zareaguješ ty. Zdravotné problémy sme tam nemali, nie je to Egypt, môžeš kľudne jesť všetko ovocie, zeleninu, šaláty, ľad… všetko umývajú v pitnej vode, aj ľad robia z pitnej vody, stať sa môže, že niečo ti nesadne, ale je to skôr výnimka ako pravidlo…