icon

Doprajete svojim deťom more?

3. júl 2023

Ahojte,boli ste ako deti na dovolenke s rodičmi pri mori ? Ja nie,ale nie že by mi to ako dieťaťu chýbalo,ale celkovo som bola taká ,že keď mi spolužiaci na základnej ktorí chodili k moru hovorili ,že niekam idú tak som si to predstavovala ako super dobrodružstvo,že človek vypne od všetkého,minulého roku som bola konečne pri mori na ktoré som si sama zarobila a bol to pre mňa super pocit 😍✅ Doprajete aj svojim deťom more alebo máte taký názor že netreba ?

canis_lupus
3. júl 2023

Ja si pamätám, že som bola fest šťastná, keď som ešte chodila do škôlky a boli sme letecky na Mallorce. Potom myslím ešte v Bulharsku a keďže neskôr sme boli už štyria súrodenci, chodilo sa už autom do Chorvátska a to som na druhom stupni ZŠ už odmietala a ostala radšej doma, ako sa trepať xy hodín s toľkými ľuďmi v aute 😂 My sme nášho syna vzali ako 3r prvýkrát, bol to roadtrip a končil v Taliansku, tento rok nejdeme, lebo som tehotná a je mi to dosť ľúto, ale nechcem riskovať. Určite sa dá, aj ak nie je veľa financií, my sme to dali minulé leto na cca týždeň za nejakých 1000€, zarátané všetko (benzín, diaľničné známky, ubytko, vstupy na atrakcie, strava, suveníry). Ja by som nemohla celé leto sedieť doma, kleplo by ma 😂 Chceme ísť namiesto mora aspoň niekde do Maďarska/Poľska na pár dní, boli sme už v júni v Bojniciach a určite pôjdeme ešte aj na nejaké predĺžené víkendy po Slovensku, syn miluje cestovanie a vždy sa strašne teší, že "ideme na ubytovanie" 😆

misinka0611
3. júl 2023

@kvetinka75 Pred letom tu narastá počet diskusií, kde sú ženy doslova frustrované, že na dovolenku k moru nejdu. Príspevok kde žena sa ľutuje, že nemajú toľko penazi tak k moru LEN každý DRUHÝ ROK. No čistá tragédia, že nejde každý rok.

kvetinka75
3. júl 2023

@keiko33 tak ale to je ich vec. Zase iba kvôli dieťaťu by som sa k moru netrepala. Voda je aj na SK. Ešte tak kúpalisko ale k moru určite nie. Každý je iný. TAk sú domasedi a čo. Ja pznám kopu takých ľudí. Tak ich dcéra pôjde k moru, keď bude dospelá.

hladamematku
3. júl 2023

prvy krat som bola pri mori az v15-16 rokoch....v dospelosti som bola sikovna a pri mori som zila viac rokov alebo som bola na dovci viac krat za rok. Ziadny rodic nie je povinny dietatu dopriat dovolenku pri mori. Ziadny! Ked nebude dieta hnile dostane sa k moru samo.

kvetinka75
3. júl 2023

@misinka0611 ja nechápem, čo sú všetci s tým morom takí pobláznení. Keď si predstavím to balenie, cesta, radšej pôjdem zostanem tu😂. Našťastie už dcéra chodí sama, tak ja už si plánujem podľa seba.

keiko33
3. júl 2023

@kvetinka75 veď je to ich vec, ale aj trochu sebecké voči dcére. Ona je dosť chorlava, takže by jej to aj pomohlo. Proste keď mám dieťa, tak sa obetujem. Pre mňa by to problém nebol, preto to ani nechápem. To je všetko.

kvetinka75
3. júl 2023

@keiko33 keď je chorľavá, neznamená, že jej to aj pomôže. A ísť k moru aj niečo stojí. Dosť drahá obeta. Program sa dá spraviť aj u nás. A to ,že je chorľavá by som riešila tu a hľadala riešenie. More nie je jediné. Ak by vôbec pomohlo

keiko33
3. júl 2023

@kvetinka75 ako som spomínala, oni na to majú. A našim deťom to pomohlo, sú menej chorí aj mne sa vyliečil exem na rukách. Z ich strany, hlavne švagriny je to sebectvo a nielen ohľadom mora. Dieťa má doma všetko, ale k nám by ju ani prespať nepustila, ale to je už téma o inom.

kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
3. júl 2023

ano, chodievame k moru 2-3-4x rocne kazdorocne. starsia dcera to uz berie ako uplnu samozrejmost. mladsia ma rok a pol a bola pri mori 4x, o tyzden letime znova. chodievame kvoli plavaniu (bazeny a chlor neznasame) a kvoli zdravotnym benefitom- koznym, aj respiracnym.

keiko33
3. júl 2023

@kvetinka75 švagor robí v Nemecku a už majú len ju. Ver mi, že na to majú. Míňajú na horšie blbosti. Ako hovorím dieťa má všetko hmotné čo potrebuje aj nepotrebuje. Toto vôbec nieje o peniazoch.

kvetinka75
3. júl 2023

@keiko33 ké jednoduché je skonštatovať, že oni na to majú. A to má byť akože ich povinnosť, lebo ty si myslíš, že na to majú? Možno vie, prečo je taká aká je a prečo nejdú. Len to možno každému nevešajú na nos. ,,Zbožňujem ,, takých ľudí, čo hodnotia druhých, pretože si myslia, že vedia čo je pre druhého najlepšie a čo by mali robiť. Miesto toho, aby ich nechali žiť si vlastné životy. Akoby bolo najväčším utrpením pre dieťa, že nejde pri more

saxana000
3. júl 2023

S rodicmi sme boli parkrat pri mori ked mal otec par rokov nadstandartny plat.bohuzial firma rychlo skrachovala a zas bol z neho iba radovy robotnik tak bol koniec dovolenkam pri mori ale vzdy sme s rodicmi aspon na tyzden niekam isli chata alebo kemp..my s malou k moru nechodime.mne osobne to nechyba a pri terajsich cenach uz vobec.radsej zazijeme kazdy vikend nieco niekde inde vylety kupaliska festivaly ako otrieskat 3000 za tyzden a potom sediet doma cele prazdniny.keby sme mali viac na minanie tak by sme urcite isli.ale vyskakovat teraz nemozme a spokojni sme aj tak.

ariannazara
3. júl 2023

S rodičmi sme nechodili. Potom keď som sa vydala tak s mužom áno, boli sme aj na Zanzibare
Malý ma 4 roky-2 roky bol covid tak sms sa nikde netrepali, teraz staviame dom, dokončujem ale budúci rok sa snáď podarí. Ale pre mňa to nieje nutnosť ktorú musím každý rok absolvovať🙂

lenka567899
3. júl 2023

Táto posadnutosť morom existuje asi len na Slovensku …

ariannazara
3. júl 2023

@lenka567899 a keď nedáš 27w92929w8 fotiek na instagram ani ako keby si tam nebol 😂

majlo1234
3. júl 2023

Doprajem sebe aj jemu, aj viac krat do roka. Cestovanie je pre mna obrovska radost. Co sa tyka funancii, cestovanie napriklad po slovensku sa mi zda extremne financne narocne, az neporovnatelne s inymi krajinami

zafir01
3. júl 2023

@lenka567899 keby len posadnutosť morom ... Ono je to v mnohých smeroch .auta ,domy ,názory .nehovorím ,že ja som prototyp "správnosti " , no nejakoo nezapadame do bežných zvyklosti množstva ľudí ,ktorí žijú okolo nás . Potom sa pýtam ,kto je mimo ,keď sa mi nechce ísť v strede leta ,keď je na sk 35stupnov ,do destinácie ,kde je 40 stupňov (ale áno ,boli sme si tak už .kôli škole ,prázdninám ...)

4roky dozadu sa ma znama pyta kdm ideme na dovču ..a ja jej hovorím ,že budeme dva týždne behať po Alpách v Rakúsku .a iné ,že či potom odtifl ideme k moru ...a ja že nie , to sa musí ? , Že šak to bude tá "dovča" a ona ,že nevieme ,čo je dobré .

sisaka
3. júl 2023

Deťom sme dopriali more, lebo sami radi trávime čas pri mori. Chápem, že keď niekoho viac baví behanie po horách, tak deti berie tam a tiež chápem, že niektorí ľudia cestovanie neznášajú a najradšej su doma a nanajvyš chodia na jednodňové výlety.
My radi cestujeme kdekoľvek, či k moru, či na hory, či mesta, či po pamiatkach, takže s výberom destinácie sme flexibilní a striedame to.
Čo sme sa “nepremohli” a už ani nepremožeme a rozhodne nemienime koli deťom robiť je camping. Tu v Kanade je to asi ako dovolenka v Chorvátsku pre Slovákov. Skratka ľudia na to našetria, aj keby si mali camper požičať a isť len 100 km od domu, ale aspoň raz do roka to musí byť. Chodia takmer všetci, tak samozrejme aj naše deti veľmi chceli isť. My sme to poriešili tak, že sme deti púšťali s rodinami ich kamarátov a bolo, nevidím dôvod sa nútiť do niečoho, lebo deti chcú a chcú a chcú a keď všetci, tak aj my. Človek si chodi na dovolenku oddýchnuť, nie ju pretrpieť.

majlo1234
3. júl 2023

@sisaka to kempovanie s tebou zdielam😀 i ked toto leto, som zacala zvazovat kupu kempovacej vstavby do nasho auta, kedze sa mi ti zda ako celkom prakticka forma ubytka pri kratkych vyletoch(ked ideme dlhsiu cestu po kuskoch, a kazdy den musime teperit a vybalovat a zbalovat kufre do hotela😮‍💨)

simca06022011
3. júl 2023

Ja som pri mori ako pubertacka bola a myslim, ze aj rodicia p ochopili, ze k spokojnym prazdninam to nie je nutne. Ide totiz o zabavu, ludi okolo a nie o to more. Hocikore dva tyzdne prazdnin sa tomu vyrovnali. Dcera pri mori bola asi ako 4r.. potom sme nemali cas. A v podstate ani to nestihame zase... :D nemozem povedat, ze by chybalo... v tom mori aj tak ledva take male dieta nieco robilo, posmotalo sa po brehu, potom islo o 11tej na izbu do 16tej.. :DD super :D teraz by som ju videla, par selficok, par krat by sa namocila, a vymyslala by co ideme robit ..

suge
3. júl 2023

Dopriať si more, to nepoznám. More mi nič nehovorilo ani ako dieťaťu, ani ako dospelej. Ale každému to jeho.🌴😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
taminka1986
3. júl 2023

Prvykrat som bola pri mori s frajerom ked som mala 18nast a zarobila som si na to. S rodicmi som nikdy nebola a velmi som chcela vidiet more. Ale nezazlievam im to,nakolko tie financie nam s bratom setrili a neskor odovzdali,kupila som si za ne prvy nabytok do mojho prveho bytu. Som im za to vdacna ze to takto poriesili. Chodili sme na kupaliska po Slovensku a na vylety. Ako decku mi to neprislo ze mi nieco chyba

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sense
3. júl 2023

@lenka567899 nemyslím, môj je narodený v Taliansku a minimálne týždeň v roku musí byť more. Ideálne aj častejšie.

Ono celkovo ľudí láka viac to co nemajú blízko a na Slovensku to more nie.
Ja keď poviem kamarátke poďme tam ku vám ku jazeru alebo aj niekde inde ku jazeru. Alebo na bicykloch kolo jazera. Ku jazeru? Na bicykli kolo jazera? To je nuda to mam každý deň. Keďže vidí jazero z okna.

zorkahorka
4. júl 2023

@elizabet173 ano, su ludia, ktorym more nic nehovori. Napriklad aj moj muz. Asi ste viac horali?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
4. júl 2023

S rodičmi som pri mori nikdy nebola...vlastne oni neboli pri mori ešte nikdy. Chodili sme na pár chat na Slovensku (žiadne Tatry)

zorkahorka
5. júl 2023

@elizabet173 moj muz chcel ist po 4 dňoch domov 😀 tiez ma viac bavia spoznavacky, ale s detmi sa to neda. Ich po mestach kazdy den nebavi chodit. Najma ak maju v hoteli bazen so smykackou. A ja by tak straasne sla do taluanska a behala od mesta k mestu.... No nic, musim ist s kamoskou 😀