Doprajete svojim deťom more?
Ahojte,boli ste ako deti na dovolenke s rodičmi pri mori ? Ja nie,ale nie že by mi to ako dieťaťu chýbalo,ale celkovo som bola taká ,že keď mi spolužiaci na základnej ktorí chodili k moru hovorili ,že niekam idú tak som si to predstavovala ako super dobrodružstvo,že človek vypne od všetkého,minulého roku som bola konečne pri mori na ktoré som si sama zarobila a bol to pre mňa super pocit 😍✅ Doprajete aj svojim deťom more alebo máte taký názor že netreba ?
Ja som ako dieťa nechodila, ale synčekovi to vynahrádzam...ma 3 roky a už bol minuly rok v Grecku a tento rok v januari v Dominikanskej rep. a teraz v juni na Cypre...v oktobri sa mu narodi sestricka, tak s tou planujeme tiež od roka dovolenky v zahraničí 🙂
@blackcat8885 my sme zaplatili 700 eur na 7 noci v chatke pri tatralandii ( cez súkromného maitela) tak bez stravy bez vstupov do aquaču (ale 20% zlava) ale ideme posledny krat lebo este tento tok ma mladšia vstup zdarma už vyskušame niečo ine o rok
My sme s rodicmi nechodili na dovolenky. Nechybalo mi to,lebo som nevedela,aky je to zazitok,pocit ist na dovolenku. V dospelosti,ked som zacala zarabat odvtedy chodime na dovolenky a uz si ani neviem predstavit,neist nikam. Svojim detom by som urcite dopriala dovolenky.
@zdenin nejdem sa hadat, len napisem ze : letenka na Malorku v maji nas stala 66 € spiatocna na osobu, ubytko 60€ na 4 noci na osobu.... pozicanie auta na Malorke a prejazdeny benzin nas stal viac ako tieto dve polozky...nieco okolo 250€ na 5 dni....my sa na dovolenke stravujeme v restikach, aby sme ochutnali aj cudziu kuchynu...takze tuto polozku neratam, podla mna sa da naozaj aj za lacno cestovat 😉 a aj rychlo
@dankabetka wau tak to ozaj nieje vela...vravim neviem nezistovala som konkretneen som to kdesi citalA..a nedavno išla kolegynnina dcera do ameriky letenky vraj 900€ ale tak to je ine ako dovolenkove destinacie. Potom už len to ze dohovorit sa 😁 to je tiež kamen urazu
@natalka13 pravdaže je cesta autom zabijak.... nešla by som, ani za milión a busom už tobôž nie.A variť na dovolenke,ako nech sa nikto nehnevá, ale to je čo za dovolenka.Este aj na dovolenke od rána do večera stat za sporákom a pripravovať raňajky, obedy a večere ta to je čo za oddych.Mam toho celoročne dosť.Ked nato nemáme,aby sme si dopriali aspoň na dovolenke niečo poriadne ta sedím doma na zadku a hotovo.
@zdenin tak ja neviem mam 30 ale od zakladnej skoly sme mali anglictinu, takze kto ma minimalnu snahu, tak sa nauci jazyk 🤷🏼♀️ a dorozumie sa na celom svete.
@zdenin v zahranici je ovela lacnejsia dovolenka ako na sk. Dohovoris sa vsade, aj ked anglicky nevies ( i ked z aj je to jednoduchsie)- ale tak dnes uz existuju prekladace, si to raz dva vykomunikujes. A cesta autom zabijak? Ano zo ziliny do mikulasu -ovela viac ta tato streka zabije ako dialnica z grecka do antalye cca 2500km, kde velmi striedmo auta stretnes.....
@kvietocek87 takze Egypt/Tunis/Turecko all incl 5* je top? A všetci ostatní co zaplatia viac za dovolenky v inej destinácii, ale nechcú presediet cely cas na hoteli v strede ničoho, a ešte v Afrike aj so žralokmi, aby náhodou nepremárnili cas jedenia, keď už ho majú v cene, sú socky či ako ?
@clarissa96 Tiež pozerám. Zrejme názor typu, len moje trávenie dovolenky je to jediné správne a pritom každý môže mať úplne iné nároky a potreby na nej.
@misinka0611 presne tak 🙂
My chodime od dcerinych 3 rokov, dovtedy sa mi to zdalo zbytocne aj pre mna aj pre nu, kvôli tej ceste hlavne a bol covid. Ja som ako dieta nechodievala, bola som s rodicmi len 2x. S muzom sme ako bezdetni chodievali kazdy rok, s dcerou ideme teraz druhykrat a tesi sa. Ideme radi, ale nemusime ist za kazdu cenu.
@kvietocek87 Ja vyslovene neznasam dovolenky ako opisujes. Chodime kazdy rok do apartmanu bez stravy, vôbec tam nevarim, ranajky - jogurt s ovocim, cely den na plazi bud ovocie, alebo nejake pecivo so zeleninou/syrom, vecer restauracia. So stravou ziaden problem. My s muzom nemame vôbec radi preplenene rezorty, tlacit sa tam ako sardinka s milion ludmi a utekat do hotela kvôli strave. Jedenkrat sme tak boli a bolo to vyslovene obmedzujuce. To je pre ludi, ktori chcu travit dovolenku na jednej plazi v jednom rezorte. Nie dakujem, radsej slobodu.
Ja si aj rada po sebe aj po dcere upracem, ak je to nutne, vôbec ma to neobtazuje.
@kvietocek87 súhlasím už keď dovolenka tal zo všetkým čo k tomu patrí ultra All inclusive ...variť na dovolenke tak to teda nie pre 4lidi akože by som len pri hrnci stala iné je keď ide človek stanovať a to varenie tak nejak ku tomu patrí to je iná atmosféra atď ale dovolenka pri mori určite minimálne polpenzia inak je to onicom .My už keď tak ultra All..♥️
Ja som bola pri mori prvykrat ako 41 rocna, nikdy som netrpela pocitom, ze mi rodicia more alebo nieco ine nedopriali. Moj syn bol pri mori prvykrat ako 9 rocny, teraz je uz druhy raz a teda viac sa mu paci v Sturove v stane 👍. Tam sme chodili ako deti s rodicmi do mojej osemnastky. Ak su na to v rodine peniaze, treba mozno more vyskusat, ale urcite to neznanena, ze more = naj dovolenka.
@scorpionflower1 Súhlasím. Sú ľudia čo majú radšej dobrodružnejšie dovolenku. Ráno sa najedia, kúpia niečo v obchode a potom vyrazia na nejaké miesto v krajine. Vyslovene nechcú sa viazať na to, že sa musia o takom a takom čase vracať aby sa najedli. Neviem prečo si niekto predstavuje, že tým že je človek v apartmáne stojí celý deň nad sporákom a vyvára tam komplikované jedlá, ktoré ho oberajú o pôžitok z dovolenky.
Ak niekto ale preferuje all inclusive beriem, ale tvrdiť že akože keď niekto to chce inak alebo nemôže a nechce vyvalit tisíce za týždeň mimo domu má sedieť teraz doma je akože silné tvrdenie. Ako keby okúpať sa v mori patrilo len tým čo ležia v rezortoch.
@spageta85 aj my tak a vôbec ma nezaťažuje a ani sa nemusím vracať na jedlo, keď nechcem.Ale istota je istota mať dojednané jedlo.A pri deťoch by som obzvlášť nešla bez stravy a za sporákom by som iste nestála .Keď na takú dovolenku nemáme,tak nejdeme, sedíme doma.Nebudem predsa na dovolenke šetriť a na strave už vôbec nie.Ked máme na niečo chuť na dovolenke ta ideme a nie aby som každý cent počítala
@misinka0611 a kto vám zakazuje niekde chodiť ako o čom bol vlastne ten váš koment
@clarissa96 o čom vy vlastne tocite....o ničom.Kto vám prikazuje sedieť na hoteli ani my nesedime,ale bez stravy dojednanej by som nešla a pri deťoch obzvlášť.A za sporákom od rána do večera by som tiež nestála.A nechápem prečo spomínate tie destinácie,vy iné nepoznáte,alebo čo..ako nechápem aký význam bol ich vlastne pri komente.
@clarissa96 nikto tu afriku nespominal, netreba si domyslat. a na rozsirenie tvojich vedomosti, zraloky su aj v europe (vlani boli v HR, tento rok v IT). kvalitne all inclusive rezorty su aj v taliansku, grecku, ci na cypre. a clovek nie je uprostred nicoho, lebo po ranajkach si das zabalit obedovy balicek a v klude si mozes robit poldenne, ci celodenne vylety a vratis sa na olovrant/veceru. ja sa hlasim k takym dovolenkarom. bez mucenia priznavam, ze na dovolenke nie som ochotna ani uvarit kavu, nie plnohodnotne varit, ci este upratovat. moj muz je chlap ako hora, on by sa na obed z nejakeho zeleninoveho salatu, ci toastov ako tu niekto spominal, nenajedol, potrebuje riadny obed- polievku a druhe jedlo. a uz vobec si neviem predstavit zabezpecovat full servis dvom detom- raz je hladne jedno, potom druhe, potom chce to prve donut, potom to druhe zmrzku, ci dzus.mna to proste otravuje. robim to cely rok doma, odmietam takto travit aj dovolenku. all inclusive je skvely prave preto, ze deti maju po ruke, co si zmyslia a rodicia nemusia utekat 500m do apartmanu, alebo najblizsich potravin. ci zmrzku, ci melon, ci keksiky, ci pitny rezim. ci animatorov, ked si rodicia chcu v klude zaplavat. plus ak je clovek mimo rezort, na plazi bud lezi na uterakoch (co pre mna by bolo za trest), alebo si plati kazdy den nemale € za plazovy servis. ano, kazdemu vyhovuje nieco ine, ale v rezorte urcite nikoho nepriputaju, ze tam musi tvrdnut celu dovolenku.
@matkahelka my tiež už bez dojednanej stravy nechodíme,raz sme tak išli a už nikdy v živote.A to sme ešte deti nemali.Odvtedy len All inclusive alebo ultra All inclusive... Jeme čo chceme a kedy je chuť.Deti kým si vyberú, lebo oči jedia lebo najradšej by zo všetkého ochutnali 😀ale vidia to a naberú si čo chcú a koľko chcú.Sporak nechcem vidieť ako je dlhá dovolenka.Muz chce jesť raňajky,obed, večera aj pomimo nápoje
@milanemila ja mam 38 od 5 ročnika do 9 nemčina nenaučila som sa ani prd a stredna 3 roky ang ale tiež nic moc....dcera sa učí od 1 roč zš dufam ze jej to bude niečo platne
@matkahelka ďakujem za rozšírenie vedomosti 🙂 nuž tak my jeme preto aby sme žili, nezijeme preto, aby sme jedli. Len má nebavilo vyjadrenie, ze kto nema na stravu v hoteli, nech sedi doma. Mna napríklad bavia roadtripy. Kľudne letecky niekam, požičať auto a ostat kde sa mi páči, koľko sa mi páči, jesť čo sa mi páči. A verím, ze to nie je pre každého, ale nebudem hovoriť, ze keď to iných nebaví, nech sedia doma. Turecko je podľa mna najčastejšia destinácia, čo tu tak čítam, áno, aj ja som tam bola, tak preto som to spomenula. A tam sa vie ísť za lacný peniaz do povedzme luxusného hotela s ultra all inc, takze môže ísť každý, kto má na dovolenku na Slovensku alebo v Čechách. Lebo tie v našich hoteloch vyjdú aj drahšie.

Ja len k dovolenke na Slovensku že nemusí stáť az tak veľa. Nás 5noci v Ždiari stojí ubytovanie 240€ privát apartmán podkrovný a vreckové sme mali 450€ na 5dni a ešte nam čosi ostane. A to platím obedy, vstupy, parkovanie a raňajky večere si robíme sami. Benzín cca 100€ a diaľničná známka 10€ to su naše výdavky na Slovensku. Liptov pred 2 rokmi ubytovanie 250€ 5noci,vreckové 500 a benzín. Teda do 1000€ v pohode nas to vyjde aj menej ale ja ubytovanie zháňam aj polroka vopred a zisťujem ceny. A to mame každý deň aj kavu, pivo zmrzlinu suveníry