icon

Dovolenka na jachte s 1,5-ročným a 4-ročným dieťaťom

denka259
7. aug 2022

Ahojte maminky, potrebovala by som počuť váš názor. Manžel si tento rok urobil kapitánsky kurz a veľmi chce ísť s nami na dovolenku na jachtu. Úprimne, bojím sa ísť na takú dovolenku - naše deti sú ešte maličké (1,5 roka a 4 roky). Celú tú dobu ny som bola v strese či mi niekde nespadnú alebo si neublížia. Navyše manžel ešte nemá toľko skúseností s kormidlovaním lode. Išli by ste na takú dovolenku?

Strana
z2
pribinak
7. aug 2022

@denka259 šla, ale bez deti.

zmrzlinka2021
7. aug 2022

@denka259 jasne, sla, decka by som odpratala k babke a isla by som si uzit tyzden na jachte s manzelom.

karhu
7. aug 2022

nie

martinmmartin
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
7. aug 2022

Sestra bola, deti boli v podobnom veku... myslim, ze by uz nesli... deti skutocne nemozes nechat ani na stotinu mimo dohlad. Takze nebudes spat, nesadnes si v klude, proste nic... ak ako bonus niektoremu bude s toho kyvania byvat zle, no tak potes... toto si deti uziju ked budu starsie (rozumej 6+ to najmladsie)... deti odpracte k babke a chodte sami...

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
martinmmartin
7. aug 2022

no stvorrocne dieta zavriet na jachte tak to si zliznete vsetci....zacne sa do hodiny nudit a da to samozrejme najavo po zbytok dovolenky. Budes musiet davat nonstop nielen pozor ci si neublizi ale aj ci ho niekto naschval z yachticky nevyhodi...

denka259
autor
7. aug 2022

@pribinak
@zmrzlinka2021 počkajte, manžel chce ísť s deťmi. Jasné, že bez detí by som išla ale toto podľa mna nie je vhodný typ dovolenky keď sú deti ešte maličké. PS: bez detí na dovolenku nepojdem. Sú ešte maličké

denka259
autor
7. aug 2022

@anjelicek26 presne sa tohto obávam, budem musieť stále striehnuť, môže im byt zle z neustáleho kývania. Budem sa báť či sa menšia do niečoho neudrie/nesmykne/nespadne.

zmrzlinka2021
7. aug 2022

@denka259
No otazka znela, ci my by sme sli. Tak som odpovedala, ze ano, bez deti. Nemam problem dieta nechat u babky. Aj cas s manzelom je carovny a toto fakt nie je vhodna dovolenka pre male deti. TAkze ano, ja by som sla bez deti.

dzulli1980
7. aug 2022

S takýmito maličkými deťmi určite nie ... to by som bola celý čas v strašnom strese, dieťa nemôžeš na sekundu spustiť z očí ... och, až mi ťažko zostalo pri tej predstave 😕

mikadooo
7. aug 2022

@denka259 fu, no ja by som si ešte netrúfla. Jedine, že zobrať so sebou ešte mamu/segru alebo koho, nech ste na deti aspoň 1:1 keď bude muž kormidlovať loď. Ináč by som bola na prášky celú dovolenku 🙈

denka259
autor
7. aug 2022

@dzulli1980 presne, neviem ako to už mám vysvetlit manželovi, aby to konečne pochopil. Posielam ho nech ide kľudne s rodičmi alebo kamarátmi neskôr na jachtu. S deťmi určite nie.

e3v3a3
7. aug 2022

@denka259 ja mám deti v takom istom veku a nešla by som. Môj 1,5 ročný okrem spánku vôbec neobsedí, neviem si predstaviť čo by tam robil celé dni. Išla by som iba v prípade, že by jachta bola na presuny, výlety, ale deň by sa trávil mimo

deti95060810
7. aug 2022

bála by som sa... pre mňa by to nebola dovolenka....

karhu
7. aug 2022

@denka259 chodte si na jachtu urobit piknik v pristave mozno po 2h tam s detmi pochopi...ak nepochopi, nevadi, uplne postaci zretelne NIE🙂

beata_k
7. aug 2022

@denka259 Moj brat bol s rodinou. Ked som videla video s vlnami, tak ani ja by som na palubu nevstupila. Tvoj muz to vidi romanticky.

jana_eyre_2
7. aug 2022

Šla, tak na pol hodinu 😅 dlhšie by ma tam nikto nedostal, ani keby mali deti 15rokov.. ja som tento rok zažila trajekt keď boli obrie vlny, skoro sme sa všetci 🤢 keď som videla tie mini jachty v okolí v tých vlnách, tak deti by som tam vzivote nevzala..

fineta
7. aug 2022

Toto nie je rodinná dovolenka. To by bola dovolenka iba manželova. Ty by si si odkrútila starostlivosť a hlavne stres o deti a aj manžela či všetko ide ako má. Nedostal by ma s deťmi na palubu jachty ani vo sne. Bodka. 😁
@denka259

sssss123
7. aug 2022

určite nie, zažila som plavbu na jachte, a pre tak malé deti to určite nie je

luccija
7. aug 2022

@denka259 nie, nikdy on sa bude hrat na kapitana a ty sa nudit a strazit deti.Takym malym detom staci kyblik a voda niekde na brehu.

iwesska
7. aug 2022

Na odparkovanu jachtu jedine😁 Som toho nazoru,ze dovolenky sa maju prisposobovat potrebam deti a nie deti vymyslom rodicov. Ako ked novorodenca zobrali na Hrebienok do ladoveho domu🤦🏻‍♀️Bohovsky zazitok z toho musel mat.

momoftwo
7. aug 2022

Kapitansky mam uz roky, roky chodime na lod a teda za A neodvazila by som sa zobrat male deti na yachtu po takej kratkej dobe, bez skusenosti to zavana cistym pruserom. Za B to mladsie je este velmi male..na lod tak od minimalne 4 rokov ked uz maju nejaky rozum a pocuvaju nejake pravidla inak by ta “dovolenka” bola doslova o hubu.

tamvtme
7. aug 2022

Nikdy...boli sme ako bezdetni a s takto malymi detmi by som do toho nesla

midori123
7. aug 2022

Ani nahodou! To by nebola dovolenka ale celkom slušné peklo

ankare
7. aug 2022

@denka259 s deťmi určite nie.

zmrzlinka2021
7. aug 2022

@iwesska Co sa tyka turistiky, tak ta nemoze uskodit. Jasne, decko nema nic extra z toho, ale decku malemu staci mini bazen na trave a kopec hraciek, to by sme potom nechodili nikam. Ale su aktivni rodicia, turisti, cykloturisti, ktori plne vedia aj dieta zakomponovat do toho celeho a tie deti vyrastu a su prirodzene podobni rodicom.

ladyblcha
7. aug 2022

Nie veru, nesla. Ja som bola na jachte s exom a teda /este bezdetna/, mala som sama co robit aby som tam stravila 2dni na mori - je to male, neni tam pre deti "vybeh", stale by si ich musela mat pod dozorom a dve naraz. Akurat vcera som to manzelovi spominala, ze pre mna to bolo hrozne, aj som sa bala, aj som sa nudila (to ty by si sa ale vobec s detmi asi), priestor obmedzeny kade chodit a ked na nas sla burka a rozfukalo sa.. fu, skoro som plakala :D

1ivanka1
7. aug 2022

No veru ani zadarmo.. a nebavilo by to ani moje uz 10 a 6 r deti..a zrejme asi ani mna..max 1 den ze pozriet nejake zatoky a rychlo na breh..

hugigugin
7. aug 2022

@denka259 Nikdy. Novačik lodi. NIKDY

Strana
z2