Dovolenka na Kube
boli ste niekto? Zaujima ma oblast Varadero, Havana. V ktorom rocnom obdobi ste boli, ako sa vam pacilo, ake bolo ubytovanie, strava, fakultativne vylety ...
Chystame sa v aprili, zaujimaju ma nazory Slovakov, Cechov (anglicky hovoriacich si viem vygooglit a uz mam aky taky prehlad 😉 ) Dakujem za akykolvek postreh, skusenost
@zebricka23 vieden-varadero - 10 hodin let, varadero-vieden 12 a cosi. Spiatocna letenka sa da najst za cca 700 eur 🙂
@winnerka letela som max.3 hodky aj to sa mi zdalo uz velmi vela
@zebricka23 to sa ti potom bude zdať veľa aj 9 aj 12 hodín . Tá Viedeň - Frankfurt ti spraví rozdiel max . 45 minút . A to je na takom dlhom lete nič . Inak ja mám tiež problém v lietadle , ale keď chcem niečo zažiť , musím aj niečo vydržať . Teraz keď letím tak do 6 hodín , to už je nič , rýchlo to prebehne 🙂
@majusqa77 my sme mali vieden varadero 12hodin, a naspať 10hodín.
@zebricka23 my sme tiež vždy leteli max do troch hodín, ja strachoput - čo som vždy chcela študovať lietadla, vždy sa bojím hlavne pri vzlete a pristávaní.Ja doteraz nechapem, ako take hovado môže vzlietnuť hore. Hore to je už v pohode, ako v autobuse 😀 dvakrat nas vytriaslo dosť počas letu tak cca pred bahamami, ale inak v pohode - brutal je tych 12hodin, po 9 hodinach maš už fakt dosť.
@zebricka23
@majusqa77
My sme boli na Kube teraz v novembri, uzasne bolo. My sme leteli z Pariza. Cesta tam 10 hodin, naspat necelych 8. Ale nelutujem ani minutu v lietadle. Leteli sme cez noc, co bolo strasne, lebo clovek tu noc prebdie, ale stalo to za to. Keby to bolo blizsie, lietame tam kazdy rok. Neskutocna je Kuba a prazdna. Ziadne prepchate plaze ako v Dominikanskej, ci hockde v Europe. Raj to je a raz sa tam urcite este vratime 🙂
kocky ,a viza na kubu este funguju? ak ich neda cestovka automaticky, co to stoji?
lebo pozerame,a vsetky cestovkym okrem nemeckej TUI ich ponukaju automaticky k zajazduu
@zebricka23 funguju a vacsina cestoviek, ktore zabezpecuju ubytovanie bud priamo davaju viza, alebo si ich zabezpecuju oni. inak na ambasade stoja viza 22 eur, avsak pokial viem, momentalne sa nevydavaju na pockanie
@zebricka23 aj my sme mali automaticky už zo zajazdom.
@liviaz presne ako hovoris. S manzelom sme nechapali ludi, co kazdy rok chodia na dovolenku na to iste miesto. Az na Kube sme to obaja pochopili a chodili by sme tam aj kazde leto do konca zivota :D
My sme vyrazali povodne z Prahy, v Parizi sme prestupovali 🙂 Isli sme cez cesku cestovku, preto Praha 🙂
Keby som na to mal, tak by som išiel hneď ani by som sa nepýtal či to za to naozaj stojí.
ahojte, ja som tiez mamicka, prestahovali sme do Nemecka a robim tu pre cestovku Ullmann-Reisen. (www.ullmann-reisen.cz) ak by ste chceli, môžete mi napísať a vyberiem Vám dovolenku presne taku ako vam pasuje, príp. si môžete porovnať cenu, ktorú vam ponukla slovenska cestovka - mnohokrat sme lacnejsi 🙂
lietame aj z Viednej a Prahy 🙂
@zebricka23 my sme dnes z neho prišli ☺️
@mamicka1313 a nechces delegatov na kube? S vlastnym autom? ;)
chcem sa opýtať, kedže treba zobrať len cash, výlety sa nedaju platiť kartou?prípadne,kolko si treba zobrat EUR pre dve osoby na cca tri vylety za pobyt?
letim o 5 dni so synom sama,určite by sa mi hodili nejaké vzácne rady, aby som sa vyhla možným problemom.dakujem veľmi pekne.
@majusqa77 opytam sa sefa ;)
@brigada ahoj, my sme mali tri vylety ktore boli v cene zajazdu, kartou sa určite neda platiť, a ak ti to pomôže tak my sme šli (sami bez cestovky)na vystupenie znamej skupiny buena vista myslim to bola - tam sme platili 35 € na osobu a potom sme boli na obrovskom muzikali kabarete tropicana v havane a tam už bola cena cca 80€ na osobu. Takto dopredu ti asi nikto nepovie čo stoja výlety, všetko sa dozvieš tam. Ale okrem vyletov tam naozaj nemaš čo minuť. 🙂
Boli sme zaciatkom roka a pocasie bolo dost premenlive. Predpokladam ze april bude lepsie.
Par veci co ma napada:
- rozhodne mat hotovost sice bankomaty su ale velakrat nefunguju niesu ani v eng
- letoviska sa este daju ale horsie su vylety tam je hygiena horsia preto vlhcene utierky sa vzdy zisli
- mobilny signal a internet je tazka bieda velakrat aj v hoteloch
- odporucam ist na vylety s cestovkou boli sme aj lokalnou cestovkou bolo to lacnejsie ale clovek nemal prehlad na zaciatku kolko to cele bude stat
🙂dakujem za rady.
Ahojte, my sme sa vrátili vo štvrtok - boli sme vo Varadere, hotel Ocean Vista Azul. Prvé dni sme chytili studený front, ale potom sa vyjasnilo a bolo horko 🙂 Na výletoch sme boli v Havane, karibský deň s krokodílou farmou, zátokou svíň, katamarán s delfínmi. Zväčša sme mali hotovosť, ale jeden výlet sme platili normálne kartou na hoteli. Kamaráti boli aj vo Varadere v bankomate. Výlety čo sme porovnávali so Slovákmi, ktorí boli inými cestovkami vychádzali rovnako - predpokladám, že to vyplýva z toho, že všetky výlety organizuje jedna a tá istá štátna spoločnosť. Neskôr môžem hodiť aj cenník výletov, ktorý sme mali priložený. Stretli sme sa tam viacerí Slováci a raz si dokonca kupovali výlet cez našu delegátku a raz sme sedeli a kupovali my od našej a oni od ich a boli ceny rovnaké a na výlet sme išli normálne spolu.

@zebricka23 my sme leteli s austrian do Frankfurtu a potom s condorom do holguinu. Teraz , keď sa dá už ísť z Viedne priamo , tak by som šla bez prestupu určite . To už v dĺžke letu nespraví taký rozdiel a nemusíš sa pretĺkať niekde po letisku .