icon

Dovolenka na Kube

sisaka
20. mar 2013

boli ste niekto? Zaujima ma oblast Varadero, Havana. V ktorom rocnom obdobi ste boli, ako sa vam pacilo, ake bolo ubytovanie, strava, fakultativne vylety ...
Chystame sa v aprili, zaujimaju ma nazory Slovakov, Cechov (anglicky hovoriacich si viem vygooglit a uz mam aky taky prehlad 😉 ) Dakujem za akykolvek postreh, skusenost

winnerka
30. jan 2017

@zebricka23 my sme leteli s austrian do Frankfurtu a potom s condorom do holguinu. Teraz , keď sa dá už ísť z Viedne priamo , tak by som šla bez prestupu určite . To už v dĺžke letu nespraví taký rozdiel a nemusíš sa pretĺkať niekde po letisku .

majusqa77
30. jan 2017

@zebricka23 vieden-varadero - 10 hodin let, varadero-vieden 12 a cosi. Spiatocna letenka sa da najst za cca 700 eur 🙂

zebricka23
30. jan 2017

@winnerka letela som max.3 hodky aj to sa mi zdalo uz velmi vela

winnerka
30. jan 2017

@zebricka23 to sa ti potom bude zdať veľa aj 9 aj 12 hodín . Tá Viedeň - Frankfurt ti spraví rozdiel max . 45 minút . A to je na takom dlhom lete nič . Inak ja mám tiež problém v lietadle , ale keď chcem niečo zažiť , musím aj niečo vydržať . Teraz keď letím tak do 6 hodín , to už je nič , rýchlo to prebehne 🙂

liviaz
31. jan 2017

@majusqa77 my sme mali vieden varadero 12hodin, a naspať 10hodín.
@zebricka23 my sme tiež vždy leteli max do troch hodín, ja strachoput - čo som vždy chcela študovať lietadla, vždy sa bojím hlavne pri vzlete a pristávaní.Ja doteraz nechapem, ako take hovado môže vzlietnuť hore. Hore to je už v pohode, ako v autobuse 😀 dvakrat nas vytriaslo dosť počas letu tak cca pred bahamami, ale inak v pohode - brutal je tych 12hodin, po 9 hodinach maš už fakt dosť.

majusqa77
31. jan 2017

@liviaz hm, asi mas pravdu, len segra letela najskor sem, preto si to zle pamatam 🙂))

kabba
31. jan 2017

@zebricka23
@majusqa77
My sme boli na Kube teraz v novembri, uzasne bolo. My sme leteli z Pariza. Cesta tam 10 hodin, naspat necelych 8. Ale nelutujem ani minutu v lietadle. Leteli sme cez noc, co bolo strasne, lebo clovek tu noc prebdie, ale stalo to za to. Keby to bolo blizsie, lietame tam kazdy rok. Neskutocna je Kuba a prazdna. Ziadne prepchate plaze ako v Dominikanskej, ci hockde v Europe. Raj to je a raz sa tam urcite este vratime 🙂

liviaz
31. jan 2017

@kabba ešte na bahamach nie su prepchate plaže, jooooj keby žijem na miami na floride každe leto aj trikrat som tam - my chceme ist trip kuba mexiko spolu . 🙂

kabba
31. jan 2017

@liviaz ako celkovo Karibik nam ucaroval. Vraveli sme si pred cestou, ze aspon raz v zivote ten Karibik vyskusame, ale urcite to nebolo naposledy! 🙂 Na Kube to bola naozajstna dovolenka, nikde som si tak neoddychla ako prave tam. A to aj napriek tomu letu :D

liviaz
31. jan 2017

@kabba ja som ešte nikdy nepovedala na žiadnu krajinu že by som sa chcela vratiť ale na kubu áno. 🙂

liviaz
31. jan 2017

@kabba ozaj prečo z paríža ?

zebricka23
31. jan 2017

kocky ,a viza na kubu este funguju? ak ich neda cestovka automaticky, co to stoji?
lebo pozerame,a vsetky cestovkym okrem nemeckej TUI ich ponukaju automaticky k zajazduu

majusqa77
31. jan 2017

@zebricka23 funguju a vacsina cestoviek, ktore zabezpecuju ubytovanie bud priamo davaju viza, alebo si ich zabezpecuju oni. inak na ambasade stoja viza 22 eur, avsak pokial viem, momentalne sa nevydavaju na pockanie

liviaz
31. jan 2017

@zebricka23 aj my sme mali automaticky už zo zajazdom.

kabba
31. jan 2017

@liviaz presne ako hovoris. S manzelom sme nechapali ludi, co kazdy rok chodia na dovolenku na to iste miesto. Az na Kube sme to obaja pochopili a chodili by sme tam aj kazde leto do konca zivota :D
My sme vyrazali povodne z Prahy, v Parizi sme prestupovali 🙂 Isli sme cez cesku cestovku, preto Praha 🙂

winnerka
31. jan 2017

@kabba tento istý pocit mam z Kuby i ja! Ked sa niekam vracať , tak jedine na Kubu

dornios
31. jan 2017

Keby som na to mal, tak by som išiel hneď ani by som sa nepýtal či to za to naozaj stojí.

mamicka1313
31. jan 2017

ahojte, ja som tiez mamicka, prestahovali sme do Nemecka a robim tu pre cestovku Ullmann-Reisen. (www.ullmann-reisen.cz) ak by ste chceli, môžete mi napísať a vyberiem Vám dovolenku presne taku ako vam pasuje, príp. si môžete porovnať cenu, ktorú vam ponukla slovenska cestovka - mnohokrat sme lacnejsi 🙂

mamicka1313
31. jan 2017

lietame aj z Viednej a Prahy 🙂

siiimka
9. feb 2017

@zebricka23 my sme dnes z neho prišli ☺️

majusqa77
9. feb 2017

@mamicka1313 a nechces delegatov na kube? S vlastnym autom? ;)

brigada
10. feb 2017

chcem sa opýtať, kedže treba zobrať len cash, výlety sa nedaju platiť kartou?prípadne,kolko si treba zobrat EUR pre dve osoby na cca tri vylety za pobyt?

brigada
10. feb 2017

letim o 5 dni so synom sama,určite by sa mi hodili nejaké vzácne rady, aby som sa vyhla možným problemom.dakujem veľmi pekne.

mamicka1313
11. feb 2017

@majusqa77 opytam sa sefa ;)

vilma7
11. feb 2017

@brigada myslím že pred pár rokmi stál napr.výlet plavanie s delfinmi 100 euro...každý výlet iná cena takže ťaźko povedať...ja zas všade beriem radšej viac ako menej.

liviaz
13. feb 2017

@brigada ahoj, my sme mali tri vylety ktore boli v cene zajazdu, kartou sa určite neda platiť, a ak ti to pomôže tak my sme šli (sami bez cestovky)na vystupenie znamej skupiny buena vista myslim to bola - tam sme platili 35 € na osobu a potom sme boli na obrovskom muzikali kabarete tropicana v havane a tam už bola cena cca 80€ na osobu. Takto dopredu ti asi nikto nepovie čo stoja výlety, všetko sa dozvieš tam. Ale okrem vyletov tam naozaj nemaš čo minuť. 🙂

milan_branik
13. feb 2017

Boli sme zaciatkom roka a pocasie bolo dost premenlive. Predpokladam ze april bude lepsie.
Par veci co ma napada:
- rozhodne mat hotovost sice bankomaty su ale velakrat nefunguju niesu ani v eng
- letoviska sa este daju ale horsie su vylety tam je hygiena horsia preto vlhcene utierky sa vzdy zisli
- mobilny signal a internet je tazka bieda velakrat aj v hoteloch
- odporucam ist na vylety s cestovkou boli sme aj lokalnou cestovkou bolo to lacnejsie ale clovek nemal prehlad na zaciatku kolko to cele bude stat

brigada
14. feb 2017

🙂dakujem za rady.

siiimka
14. feb 2017

Ahojte, my sme sa vrátili vo štvrtok - boli sme vo Varadere, hotel Ocean Vista Azul. Prvé dni sme chytili studený front, ale potom sa vyjasnilo a bolo horko 🙂 Na výletoch sme boli v Havane, karibský deň s krokodílou farmou, zátokou svíň, katamarán s delfínmi. Zväčša sme mali hotovosť, ale jeden výlet sme platili normálne kartou na hoteli. Kamaráti boli aj vo Varadere v bankomate. Výlety čo sme porovnávali so Slovákmi, ktorí boli inými cestovkami vychádzali rovnako - predpokladám, že to vyplýva z toho, že všetky výlety organizuje jedna a tá istá štátna spoločnosť. Neskôr môžem hodiť aj cenník výletov, ktorý sme mali priložený. Stretli sme sa tam viacerí Slováci a raz si dokonca kupovali výlet cez našu delegátku a raz sme sedeli a kupovali my od našej a oni od ich a boli ceny rovnaké a na výlet sme išli normálne spolu.

liviaz
14. feb 2017

@siiimka no super, no prehanaj ako bolo ? zážitky ?