Hladala som diskusie na dovolenku v Spanielsku,ale cona zaujima,som nenasla,tak skusim takto....
Vlani sme prvy krat v zivote boli pri mori,v Čiernej Hore...autom....ale teraz by sme chceli cosi ine.Mam pubertiakov a snivaju o Barcelone,tak by ma zaujimalo,ci niekto bol na dovolenke tam,lebo ked hladam cez cestovku,tak ine letoviska maju v ponuke,.... chcela by som aj more,ale aj moznost prejst okolie Barcelony....nikdy sme nikde neboli,neviem ako to chodi....dakujem za nazory..
@martina28p Ja som bola teraz v novembri v Barcelone…Nebola som v lete…No ak môžem byť úprimná, tak tak škaredé, ničím zaujímavé mesto som ešte nevidela…Sklamaná som bola…Druhýkrát ani zadarmo by som nešla…
@nikoletta1712 dakujem pekne za nazor,urcite mi to pomoze
@abbey1 a z Malagy je to daleko,keby sme chceli ist kuk Barcelonu alebo Madrid? Chlapci su futbalisti,chceli by cosi vidiet...ja osobne nemam sajnu o vzdialenostiach miest tam,ani ako sa da presuvat...isto chcem hotel,ked uz tam pojdeme.
@nikoletta1712 a mne sa naopak Barcelona ako mesto pacila, tiez som nrbola v lete, ale bolo tam krasne, slnecno, prijemni ludia. Oproti Madridu super mestecko
Syn bol v Barcelone, aj si zaplával v mori, neviem, v ktorej časti bol, ale hovoril mi, že pláž aj more veľmi špinavé, ale isto závisí aj od lokality, takže nezovseobecnujem, len pridávam jeho postreh
Bola som v Barcelone ,ale uz davnejsie. Mne sa tam praveze pacilo
@martina28p Mnohé hotely ponúkajú aj pre neubytovaných posedenie na svojich terasách na strechách. Stačí sa hore vyviesť výťahom a užívať si výhľad na mesto. Super je navštíviť aj nejakú miestnu katalánsku reštauráciu. Prejsť sa historickým centrom, prezrieť si Park Güell, pozrieť Sagradu Familiu… Z Barcelony je fajn výlet vlakom do mestečka Sitges. Má pieskovú pláž. Zážitkom je viesť sa po meste a okolí na skútri. Napr. na kopec ku kláštoru Montserrat.
@martina28p pozrieť mapy, 3 sekundy
@martina28p z malagy je Barcelona odveci a madrid tiež. Ale chodia rýchlovlaky po Španielsku, my sme boli iryo a bol to zážitok.
Malagu máš najstudenšie more a pomerne draho.
Vieš ísť do okolia Valencie a odtiaľ rychlovlak do Madridu, Barcelona neviem, či sa dá. Tá je cca 500km od Valencie.
Inak za mňa Barcelona nič moc. Vieš sa ubytovať pri pláži niekde na costa brava a odtiaľ si urobiť výlet a aj do girony.
V Madride sa oplatí akurát ten štadión vidieť a zaregistrovať sa ako madritista. Chalani dostanú šál, kartu a nejaké drobnosti, do 14 rokov je to 20 eur, nad 14 tuším 25, stánok je za rohom štadióna. Dá sa urobiť si aj prehliadku štadióna.
@martina28p chalani su adi futbalisti? Lebo neviem co ine by tam lakalo teenagerov
@kitycat ano,spominali katedralu a štadión...ale asi sami nevedia co by ich lákalo,len spoluziaci boli...
@tilly dakujem pekne,kazdy postreh pomoze...aj to studene more odradi mna isto...
@lukbe diky moc....toto som ani netusila ze je tak ďaleko,biezeby som nevedela hodit do mapy, ale uprimne ma nenapadlo...no asi si to dobre premyslime
@martina28p Z Malagy to máš ďaleko. Čo sa týka, že draho. Mne sa vôbec nezdala Nakaga drahá v porovnaní s Barcelonou. Ak chcú chalani vidieť štadión, tak zvoľte Barcelonu. Máte tam mesto, pláže na Čistá Brava.
Musíte zvážiť, čo hlavne chcete.
Na juh od Malagy vyhovuje, lebo mame blízko Malagy, keď chceme väčšie mesto, a naopak prímorské mestečká sú pokojnejšie. Vlak chodí po pobreží, čiže môžeme zbehnúť aj inde. Plus v Benalmadene je zábavný park, za chrbtom hory s lanovkou, dá sa zbehnúť dolu na Gibraltár, alebo Carmino Del Rey.
Vsetkym moc ďakujem 🫶
bola som v Barcelone viackrat, mne sa velmi paci atmosfera mesta, krasna architektura a pamiatky a to, ze ma mesto svoje plaze je jedna obrovska vyhoda + pre chalanov stadion a aj dobry basketbalovy team.
Minuly rok v juni sme si to spojili s dovolenkou na Costa Brava - prileteli sme do Barcelony (Ryanair, let z BA alebo Viedne), ostali tam 3 dni a presunuli sme vlakom do mestecka Calella (hodinka vlakom severne od Barcelony, vlaky chodia casto a cela trasa sa tiahne popri pobrezi, je tam na vyber viacero prijemnych primorskych mesteciek na dovolenku az po Lloret de Mar, apartmany aj all inclusive hotely).
Vsetky trasy, spojenia a cestovne poriadky najdes pouzitim Google Maps
@lindusss2016 Teraz v apríli chcem ísť do Madridu…Takže Madrid oproti Barcelone nič moc??…
@lin_a dakujem....to sa cita krasne....len ja sa bojim,predsa len jazyk neovladam, chalani anglický tak priemerne...a yam asi vlovek fakt co to musi vediet ,aby kdesi cestoval vlakom
@martina28p jednoznačne Casteldeffels. Cca 15 minút od Barcelony, piesočnaté pláže, otvorené more, lepšie ceny.
@martina28p ak chlapci ovladaju aspon zaklady anglictiny, tak by ste to urcite zvladli. Pozri, vsetky najviac navstevovane veci su prisposobene turistom (logicky) - su tam napisy v anglictine, piktogramy, predajcovia listkov atd.
A clovek nemusi co-to vediet, lebo v dnesnej dobe zanho vsetko urobi smartfon. Opakujem, vsetko vsetko najdes pomocou googlu - mapy ti naviguju kazdy jeden krok a smer kam mas ist, hned hodia link, aby si kupila listok na mhd online, na ktoru linku nastupit, na ktorej vystupit, ktorym vychodom z metra vyjst. Google prekladac mas stale v mobile, Google Lens ti nazivo prelozi text napisany v cudzom jazyku....
Ubytovanie - najst na bookingu (vybrat vyhodnu polohu s pesou dostupnostou k pamiatkam, brat hodnotenie vyssie ako 8,0 a citat recenzie, rezervacie ubytovania mas priamo v appke).
Listky do pamiatok a na stadion takisto kupis online.
Nikdy v minulosti nebolo cestovanie lahsie, len sa treba odhodlat na to dobrodruzstvo
V nedelu sme sa vratili z Barcelony, pre mna je to jedno z najkrajsich miest, super ludia, bomba jedlo, tolko nadhernych miest sa tam da navstivit, vyborne prepracovana mhd, transfer letisko-centrum perfektny. Toto bola nasa uz tretia Barcelona a urcite nie posledna. Pozrite aj Alicante, tiez krasne mesto a na skok do Barc.
@martina28p ja som bola v Calelle ubytovaná cez cestovku a jeden deň sme išli do Barcelony.Mne sa veľmi páčila, aj štadión, LA Rambla hlavna ulica, sagrada familia nekonciaca prestavba.Podla mňa sa vám bude páčiť, ale more tam to je taká mestská pláž.Treba sa ubytovať na Costa Brava pobreží a jeden deň si spraviť výlet vlakom, požičiat auto, ak si trúfate.Jazyka sa neboj sú tam ľudia z celého sveta.Ja som bola v septembri a bolo ešte veľmi teplo úplne počas sezóny musí byť veľký hic na Barcelonu
@jenn7 alicante na skok do Barcelony? Iba 500km? My chodíme 100 km nad alicante autom a teda áno, už pri Barcelone sa cítime ako doma, ale stále to je ešte cca 4 hodiny plus od nás hodina do alicante ♀️, čiže 5 hodín alicante- Barcelona, to mi nepríde na skok, ale alicante a okolie, altea, villajoyosa, apod určite za to stoja, podľa mňa lepšie, ako Barcelona
@martina28p odporúčam ti nakombinovať to tak, že priletíte do Barcelony, ubytujete sa v meste a ostanete tam povedzme 3 dni. Potom sa presuniete vlakom do nejakého letoviska hodinu od mesta a tam strávite zvyšok pobytu. Na pobehanie Barcelony je dobre bývať v meste, môžete sa prejsť a ostať vonku až do noci (lebo tam sa nechodí spať pred polnocou) a ísť peši na hotel. Mesto má pláž, ma to skvelú atmosféru, ale čistejšie more je ďalej, preto odporúčam ísť do letoviska, mne sa páčilo v Tossa de Mar. Tie regionálne vlaky chodia z viacerých barcelonskych staníc a idú po pobreží, takže vystúpite kde potrebujete.
@jenn7 veď to je 5 hodín cesty tam a 5 naspäť. To ste išli na 1 deň?
Barcelona je pre mna jeno z najkrajsich miest, architektura Antoniho Gaudi, more priamo v Barcelone asi nie, ale v okoli su mestecka s peknymi a sirokymi plazami, Calella, Pineda de mar, Santa Susana, Blanes, Lloret de mar. Odporucam, bola som aj v Marbelle pri Malage a tam je velmi chladne more pre mňa. Ale zase tiez velmi krasne mesta v okoli, Sevilla, Granada, Cordoba, ale vsetko autom, lebo je to tak na dve - tri hodiny cesty.
ale pokial vyslovene kupanie, tak najteplejsie a najkrajsie more pre mna bolo na Mallorke a Baleary vseobecne
@martina28p Pri Barcelone máte Čistá Brava pobrežie. Čiže tam kdekoľvek vyberiete miesto pri mori.
Do Barcelony sa dajú kúpiť letenky za rozumnú cenu. A ubytovanie už záleží na vašich požiadavkách a financiách. Hotel, súkromie, apartmán. Vlakové spojenie im funguje výborne i autobusy. Čiže do Barcelony sa dostanete v pohode.
Mne sa osobne viac páči oblasť Malagy.