Dovolenka pri mori počas PN
Ahojte žienky, dostala sa niektorá z Vás do situácie kedy ste riešili týždňovú dovolenku pri mori počas PN? Dovolenku sme objednali a je už aj zaplatená v plnej výške. Pár týždňov na to som zistila, že som tehotná, vyhodili ma z práce (skúšobná doba). Išla som teda na PN, a teraz neviem čo robiť 😁 Dovolenku by som nerada zrušila, lebo už nedostanem plnú výšku späť. Ďakujem za komentáre a rady. Pekný deň 😊
@eleanor2510 dakujem za info
@tosomja ja som si tiez myslela ze su chranene...dako viac. kedze tehotna. tak som sa mylila
Wow, to sa fakt v tomto štáte dávajú PNky len tak? 😆Pýtam sa len preto, že som za 7rokov roboty bola PN 5dni a aj to som mala chrípku a zároveň seknuty chrbát, čiže som ozaj bola práce aj čohokoľvek neschopna 😆doktorka by ma poslala tak akurát rovno domov keby chcem takto špekulovať s PNkou bez dôvodu. Teraz som tehotná a tiež by ma nenapadlo písať sa na PN "len tak lebo som v tom"... Fakt žasnem 🤷
@obleckodogymu ja som bola raz v zivote PN aj to len preto ze ma odviezla sanitka a lezala som v nemocnici a nebolo na vyber velmi 😁 ale inak je to nejaky novy trend PN v tehotenstve. Samozrejme su aj take ktore su opodstatnene ale skor v poslednom case vnimam okolo seba take PN ze nechce sa mi chodit do prace a tehotenstvo je zamienka. Tiez nechapem naco toto lekari robia 🤷♀️ Som druhykrat tehotna ale teda pracovala som normalne do nastupu na MD a zdaleka nie kancelarsku sedavu pracu.
@zdenkak87 ja sa preto čudujem, bolo by mi trápne už len prísť žobrať o PN bezdôvodne ...mám teraz 24tt, normálne robím ako predtým bez akýchkoľvek úľav, akurát mám občas doktora či dovcu. A plánujem to takto držať až do MD ak nebudú žiadne komplikácie. Takže pre mňa je fakt nepochopiteľné že baby tento stav takto zneužívajú a hlavne že doktori im to ešte aj schvália...🤷🤷
@zdenkak87
@obleckodogymu viete co, ja ked som bola tehotna, moj gyndos sa ma pytal na kazdej poradni, ci nechcem ist na PN, tak asi to neni take neobvykle…a bol prekvapeny, ze som nechcela 🙂
@ropucha6 ja som mala cely cas vysoky tlak a ani raz sa ma neopytal ci chcem ist na PN, zaujimave...a pritom mi hrozla preklampsia a mala som stresove zamestnanie...nakoniec som skoncila na rizikovom oddeleni mesiac pred porodom.
@ropucha6 a môžem sa spýtať či si mala nejaké komplikácie keď s tebou takto jednal? Mňa sa to neopýtal ani raz, no aj keby áno tak by som sa cudovala. Kamošky mi hovorili hneď že mám stresujúci robotu, nech idem na PN-akoby to bola úplne bežná vec. Ale keďže mám bezproblémové tehotenstvo tak fakt nevidím dôvod ísť prosiť doktora nech ma vypíše, lebo mám občas nejaký stres ..
@ropucha6 tak tehotenstvo samo o sebe pokial je bezproblemove podla mna nie je dovod na PN cize je divne ze sa to pytal. Ja mam platnicky vysunute 10 rokov, bolesti krizov takmer stale, k tomu migreny. Moja gyn o tom samozrejme vie a ani raz sa ma nespytala ci chcem PN, su to veci s ktorymi normalne zijem a fungujem. Tak asi je to zvlastne ze sa ta to pyta bez dovodu 🤷♀️
@obleckodogymu mňa sa pýtal gynekológ či nechcem byť doma to leto boli 38 st.tepla, ale mne bolo v práci dobre o 13 nás púšťali domov, lebo sme nemali klímu.Asi záleží od empatie doktora zase sa netvarme, že to neexistuje.
@zdenkak87 tak akoze mala som vysoky tlak (ku koncu uz aj ine problemy), cize to riesil stylom, ci si nechcem “oddychnut”. Ja mam ale tlak vysoky lieceny stale, bohuzial v tehotenstve liecba nezaberala. Praca je sice stresova, ale na tlak to vplyv nemalo, tak som nevidela dovod sediet doma na riti. Nakoniec som aj tak skoncila v 32tt v nemocnici, rovno som uz isla na matersku.
@obleckodogymu mozno pri druhom by som to uz prehodnotila.
@tosomja dala to vedieť písomne, že je tehotná?zvláštny postup pokiaľ viem, keď to oznámi písomne nemali by ju prepustiť.Ine je, keď to neoznamila ako sa má.Ja som tiež nastúpila tehotná nevedela som to dlho sa nám nedarilo tak som zmenila prácu, že aspoň nejaká zmena a menzes už neprišiel.Dala som to vedieť po 3 m a nikto nič neriešil.
@obleckodogymu Moja gynekologička ma silou mocou chcela vypísať, brala to ako automatickú vec, tehotná sa rovná PN, a bola veľmi prekvapená, keď som jej povedala, že nechcem ísť. Ja som sa dokonca mierne zľakla, že prečo ma posiela, tak som sa s obavami hneď spýtala, či je nejaký problém, a ona, že prečo by bol? Proste pri každej jednej poradni od cca 15. týždňa ma v kuse chcela vypísať, lebo tehotenstvo. Druhý extrém, predĺžený rodičák, na východe celkom slušný šport, nepoberám ho snáď len ja. Opakovane sa mi stáva, že keď totvorím túto tému pred nejakou mamičkou s takým polopobúrením, tak tá vypleští na mňa oči, že preeečo, a ty nepoberáš? Mne by to nedala ani hlava, ani svedomie, ale najmä karma nedali - so synom sme museli krátko cvičiť po narodení a som vďačná, že je všetko v poriadku a len tá chvalabohu menšia skúsenosť mi teda stačila doživotne na to, aby som si uvedomila, že zdravie je to hlavné. Nedokázala by som niečo takéto zneužiť.
@oblecenie99 predĺžený rodicak? To prosím ťa ako funguje? Som prvorodička, na rodicaku som ešte nebola a tieto špekulantstva už vôbec teda neovládam😆Akože neplánujem to určite zneužiť, pôjdem do práce pravdepodobne o dosť skôr než o 3 roky 😊kľudne do správy mi napíš 😊dakujem
@bublinka1426
@eleanor2510 v skúšobnej dobe sa výpoved nedáva, ide o "ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe" . Podať ho môžu obe strany, aj zo dňa na deň, ale slušnosť káže aspoň 3 dni vopred oznámiť.

@bublinka1426 moja bývalá kolegyňa tak dostala výpoveď keď sa ukázalo, že bola tehotná pred podpísaním zmluvy, pritom už jej skončila aj skúšobná doba. Nebolo na nej vôbec vidno. Doniesla tehotenskú knižku s tým, že ju už zamestnávateľ nemôže vyhodiť. Lebo je tehotná. A mýlila sa.