Dovolenka pri mori s ročným dieťaťom
Maminky poraďte. Chceli by sme ísť tohto roku k moru, ale nevieme či áno alebo nie. Pediatrička nám neodporúča, že do 3 rokov by sme nemali, ale že je to na nás. Prispejte svojimi skúsenosťami. PRE a PROTI. Ďakujem 🙂
My sa chystame letecky do Grecka za par dni. Dcerka bude mat 11 mesiacov...
Doktorka nam to odporuca, kedze mame kozne problemy.
ja velmi nerozumiem aky problem s tym mala doktorka...ak to vyhovuje vam tak urcite chodte..ja osobne sa na to necitim, urcite pojdeme k moru ked bude nas maly vacsi, tak mozno 3-4 rocny....ale to je iba nas pohlad na vec, lebo ani my sme s manzelom nikdy nejako velmi k moru nechodili a s takym malym drobcom nejako nevidime vyznam...mam pocit, ze budeme mat len viac starosti -cesta, strava..horuce slnko...a vodicky si uzije aj doma v zahrade kym je maly..ale ak vy sa na to citite a skor to oblubujete, tak urcite chodte, ak si to dobre zogranizujes a zariadis, tak to prave napriklad zdravotne moze byt dietatku prospesne..ved mnohe deticky lekari k moru skor posielaju kvoli inemu podnebiu a vzduchu..tak skodlive to tam urcite nie je..
@zuzanapp Stat sa može hocikde hocico-ale s babom, by som ja osobne, sla len s vlastnym autom co najbližšie-z mori je to Jadran.My sme boli minuly rok 2 krat-maly mal raz 6m a druhy raz 8m. Pozitiva boli -užasny vplyv na imunitu,plus mu zmizol ekzem-aj v kombinacii s dietou,maly sa tom citil strasne super-bol stastny ako blcha.Negativa-prvu dovolenku sme museli prerušit-malemu praskol hemangiom a museli sme utekat domov a na druhy den ho v Blave operovali-preto hovorim,že jedine vlastnou dopravou.Clovek nikdy nevie, čo sa stane a takto sme mohli ist rychle domov.Druhy pobyt sa už vydaril na 100%.Ale vždy je tam riziko-hlavne kym su deti maličke,tak su nevyspytatelne.
nám tiež doktorka minulý rok odporúčala pobyt pri mori s 10 mesačným synom, nebol najmenší problém
@zuzanapp no vidis.....a keby ste ja cakali do tych troch rokov....co ked sa vam podari dalsie babo...zas budete cakat? to sa potom uz ozaj nikam nedostanete....
My sme tiez minule leto nikde neboli, ze kvoli malej, este je skoro....ale ked som mala toho dost, som povedala, ze buduce (akoze toto ) leto idem pri more aj keby som tam mala porodit 😠 No a skoro to tak dopadlo 😅
Tak preto chcem ist aj s malym...budem cakat pokym vyrastu a nakoniec sa dllllllllllho nikam nedostanem....ved aj my maminy si zasluzime oddych, nie???
Zuzi. aj my sa chystáme s malou k moru, v septembri, kedy bude mať 14 mesiacov. Letíme na Malorku, all inclusive hotel, sama som zvedavá, ako to dopadne 🙂 Ale velmi sa tešíme, s manželom sme pravidelne každý rok leteli niekam k moru, okrem vlaňajška, kedy som rodila 🙂
ahoj ja by som kludne sla 🙂 🙂 🙂 kamoska isla uz s dvojmesacnou dcerkou a nic jej nebolo 😉 my sa tiez chystame ist teraz k moru s dcerkou a vobec sa neobavam 😉
@dominika1988 isli na tom kempingovom aute takze pohoda 🙂
@katren mas moj obdiv ked tomu hovoris oddych 😀 lebo pre mna to je skor ten isty kolotoc co doma- co sa oddychom neda nazvat - len este obohateny cestou s dietatom, cudzim prostredim, nerusenym dennym ritualom, problemami so stravou a tak ..no ja si to veru neviem predstavit, ze by som si oddychla....ty mas asi riadne vela energie a vydrz...! klobuk dole
ale od toho sme ini, ze kazdy ma iny zivotny styl a priority...my sme asi dost pohodlni na to, aby sme take nieco absolvovali a skor si myslim, ze nas maly z takej dovolenky bude mat viac zazitkov ked bude vacsi, pohra sa tam s detmi, posanti v mori, v piesku, bude si to aj pamatat a povie, ze o rok chce ist zas..a aj my si uz hadam oddychneme...ale pravda je, ze ak mas druhe babatko, tak to uz riesis uplne inak..lebo aj tomu starsiemu chceme dopriat zabavu a spoznavanie a nie ho o to ukratit kvoli surodencovi.....urcite si to ale baby doprajte ak na to mate guraz, ved nie nadarmo su dovolenky s detmi take popularne a terajsie letoviska uz maju vsetko detom prisposobene....kazdy podla chuti..

@zuzanapp Blbosť,čo ti radí pediatrička.A čo potom deti,ktoré v týchto dovolenkových lokalitách žijú?Keď na to pôjdete rozumom a s ohľadom na potreby dieťatka,tak to bude super dovolenka pre všetkých.Ja som jednoznačne za.treba vybrať dobrú a spoľahlivú lokalitu a užiť si to. 🙂 😉