icon

Dovolenka pri mori so skoro ročným dieťatkom

gabika_tkacikova
12. mar 2013

ahojte, mozno je to este skoro o tomto debatovat, no uvazovali sme o dovolenke pri mori cez leto, nas maly bude mat 1. septembra 1 rok. ake mate skusenosti s dovolenkou s takym malym dietatom? ako ste riesili napr stravovanie? nas Denis je na UM a s popucenou zeleninou a ovocim nema problem. je to vobec vhodne ist s nim na dovcu? dost sa toho obavam ako by reagoval, tak sa prilklanam k tomu aby sme ste rok pockali, ale.....prosim o vase skusenosti nazory 🙂 vopred dakujem

Strana
z2
gabika_tkacikova
autor
12. mar 2013

@seba1 s tmi plastovými ladovými obdznikmi mame aj my, no myslela som si ze to tak dlho nevydrzi zamrazene 🙂 mylila som sa 🙂

seba1
12. mar 2013

@gabika_tkacikova ja som skôr za to Chorvátsko alebo Taliansko ešte lepšie, lebo je tam piesok a severné je fakt blízko, ste tam veľmi rýchlo, len 6 hodín cesty.

barb06
12. mar 2013

Ja by som to urcite o rok neodkladala, podla mna nieje pre dieta nic lepsie, ako ist k moru; my sme boli ani nie s 3-mesacnym aj ked mal 15 mesiacov a bolo super, normalne sme si to s nim uzili; on je sice mozno dovolenkovy typ 🙂 ale odkladat to kvoli zubkom mi pride ... zbytocne; ked to nebudu zubky, moze sa objavit nieco ine, ale taky clovek nemohol ist nikdy nikam; my sme boli v chorvatsku, predsalen keby nieco, aby sme sa mohli zbalit a za par hodin byt doma; stravu sme nijak specialne neriesili, ked mal 3 meiace bol kojeny a ked mal 15, tak bol cez obed na hipp-kach, ale ranajky aj vecere mal hotelove (vsak polpenzia)

seba1
12. mar 2013

@gabika_tkacikova tie sáčky boli úplne tvrdé, nepovolili, len treba mať dosť tých "chladičov"

lucka1987
12. mar 2013

@briketa ved toto mi aj doktorka hovorila, takze som z toho tragediu nerobila kedze aj mm mal osypane brucho obcas 😀

gabika_tkacikova
autor
12. mar 2013

hmm, takze som si uvedomila par veci:

- stravu mrazenu + pecivko, jogurty, maslo.... + vyzivy
- radsej blizsie ako dalej
- na teploty existuje sirup :D
- dietatu to len a len prospeje
- ked sa budem bat, tak nic krasne nezazijem :DDD

aurorag
12. mar 2013

@briketa nie vysyp. vyrazky, nie vela a niekolko velkych pluzgierov. vyskyt atypicky pre ovcie kiahne.
streptokoky alebo stafylokoky

aliza
12. mar 2013

ja som bola s 10.mesacnym synom v Turecku a nebol ziaden problem. Cele dni bol vo vode, naobed spal v kociku v tieni a jedol jedla z dietneho bufetu a nic mu nebolo. Mlieko som mu zarabala z vody z automatu, ktoru som na izbe prevarala v kanvici. nemal ziadne teploty, ani hnacky. Takze ja som za ...ale co clovek, to ina skusenost 😉

katrinka8
12. mar 2013

@gabika_tkacikova - ja sa tiez priklanam k nazoru, ze ak sa Vy ako rodicia citite na to, tak ano, je to fajn 😉 Najdolezitejsie je, aby ste sa Vy citili pohodlne a pokojne, potom bude pokojne aj dietatko. More a primorska klima je zdraviu prospesna. Vacsina deticiek v aute zaspi, my mame za sebou len 1 cestu takuto prilis dlhu (sice v 2 rokoch, ale to uz je uplne ine dieta 😀 - nezaspi len tak "na poziadanie") - boli sme v Omisi, cestovali sme tam 14 hodin, sli sme na noc aj s kamosmi, ti mali rok a pol staru dcerku. Stali sme kazdu hodinu 5-10 minut (kvoli chlapom, aby nemali mikrospanok, kedze nehrozilo, aby si cez den pred cestou nejak pospali), neponahlali sme sa. Male spali v aute, nasa dokonca zaspala asi az okolo pol druhej nad ranom, ale pozerala z okna ako zarezana, vsetko ju zaujimalo, a ani necekla, a to a jej usta nezastavia bezne ani v posteli 😀 Za dna sme uz stali na odpocivadlach, kde boli detske ihriska, na par minutiek sa pohojdali, posmykali, a sli sme dalej. Teplota tam bola velmi vysoka, naozaj horuco, ale deti to zvladli uzasne - netlacili sme na rezim a la doma, proste ked mali chut, jedli, ked mali chut, spali. Musim povedat, ze obe spali lepsie ako doma 😀 Cestu spat sme sli cez den - obavali sme sa, ale zvladli to skvele. 😀 😀 A to sme par hodin stravili v servise este v Splite. A to Ti poviem, zabavat 2 sidla v autoservise tak, aby nevbehli pracovnikom pod auto vyvezene do vysky... my s kamoskou sme museli vyzerat ako 2 ciciny, ked sme sa tam s nimi hrali Kolo kolo mlynske a Zlata brana 😀 A v aute boli spokojne, obcas kukali DVD-ka (Spievankovo to isti, ci Bambulka), obcas zdriemli, prebehli sa na ihriskach... Skratka, zvladli to skvele, nelutujem nic 🙂
Podla mna je najdolezitejsie vybrat vhodnu destinaciu a vediet, ako dietatko zvlada bezne cestovanie na mensie vzdialenosti (1-2 hod.). Okolite krajiny su dobre vybavene aj detskou stravou, si myslim, aj dojcenskou vodou 😉 Ak do apartmanu s varenim, prave v takychto mozno najst na miestnom trhu vela kvalitnej zeleniny ci ovocia a varit jednoduche jedla 😉 Ale hlavne si neklast vysoke naroky a ocakavania, ze si clovek lahne a vylozi nohy. S dietatkom to tak proste nejde. Je to oddych a relax od kazdodennej rutiny, zmena prostredia, ine zazitky, skusenosti - a tak to proste vnimat 😉
Inak rok predtym sme ani nie s rocnou boli v Prahe, od nas je to okolo 600km, navyse sme mali doma dieta vo veku, co odmietalo jest cokolvek. Boli sme u brata. Sli sme cez den, trvalo nam to asi trochu viac ako 6 hodin, ale cesta prebehla v poriadku 🙂 Castejsie sme stali, ked nespala, a dcerka dost casu prespala v aute v tom veku este. Takze ja sa pridavam k tym, co tvrdia, ze smelo do toho, ak sa Vy ako rodicia na to citite 🙂

adkasmolka
13. mar 2013

@gabika_tkacikova Nas syn bola 1x pri mori,ako 4mesacny.Cestu zvladol super,bol vo vanicke.Adaptacia bola superna,bol vtedy na UM a niake prikrmy.Nas pobyt trval vtedy 2 tyzdne.2x sme boli 6tyzdnov pri mori a to mal 16mesiacov.Vsetko potrebne som si kupila na SR a brala so sebou.Ja nevidim problem ist s mimi na dofcu,dietatu ten vzduch prospeje.Aj tak sa musite VY rozhodnut! Ja to mozem len vrelo odporucit 🙂

959touareg
13. mar 2013

@seba1
mudra a rozumna MUDR. tiez som toho nazoru , ze s malym babom jedine autom a jedine Chorvatsko, Taliansko a cim blizsie ku nam, tym je to bezpecnejsie pre tak male dieta.
a autom, nakolko dieta tam spi, zastat, prebalit mozes hocikde, naopak lietadlo ti uz taketo vyhody neposkytne a tie tlaky tam, presuny po letisku, same bacily, nehovorim ake je to nebezpecne v lietadle, staci jeden brchtajuci clovek a nakazi vsetkym tam, nakolko je to maly priestor, vzduch tam cirkuluje....no riziko velke. 😢

Strana
z2