icon

Dovolenka pri mori - výčitky voči deťom

20. máj 2022

Baby ,skôr ako má tu ukrizujete , ja viem že je vojna ,veľa ľudí nemá peniaze na nič , a že je chudoba viem to ...prispievam kade tade , takže si to uvedomujem ...
Ide o to že mám výčitky že tento rok nepôjdeme na dovolenku , a deti strašné chcú ísť ,hlavne dcérka ...o ničom inom nehovorí, minulý rok bola a odvtedy ju to drží ..na dovolenku peniažky máme , ale by sme sa vyhadzali z peňazí a úprimne ? Bojíme sa čo bude..všetko išlo hore , nafta, plyn, elektrika,potraviny ani nevravím., náhodou prídu nedoplatky vyššie ..dcéra je ešte mala ,ona nevníma že išlo všetko hore...aj ja veľmi chcem ísť ...ale bojím sa , keby sme mali odložené o niečo viac tak ideme ale nemáme 😏 a zas vyhadzat sa z väčšiny peňazí asi nebude rozumné ..rozmýšľame nad výletmi na zámky, hrady, zoo v okolitych štátoch , trebárs Budapešť , Čechy...neviem už s mužom o Tom vedieme debaty mesiac a nevieme sa rozhodnúť..na druhej strane majú doma bazén , detské ihrisko spravené ale nooo nie je to more...šli by ste ?

zuzubb007
20. máj 2022

Isla by som clovek zije len raz, a dovolenka pri mori vyjde do 1500 euro s rozhadzovanim sa, ist na dva vylety s prespanim na Slovensku vyjdu takisto, s tym, ze more nenahradi nic, takze za mna ano, ak sa daco pokazi radsej sa potom uskromnim dva mesiace, clovek robi ma si dopriat

zuzubb007
20. máj 2022

@zuzana9393 ano su krasne miesta, preplnene akvaparky s lacnymi cenami, ja zase nechapem preco ludia platia take prachy za spotene spinave bazeny plne ludi

syslik81
20. máj 2022

vylet do okolitych statov plus vstupenky na atrakcie neake to jedlo a vyjde ta tod rahsie ako dovolenka niekde pri mory .. kazdopadne je to rozhodnutie na rodicoch - dieta to prezije -musis a naucit ze v zivote nemoze mat to co chce ...

bluka2
20. máj 2022

Rátala si 2500€, čo keby ste išli za 1000€? To sa tiež určite sa nájsť pekný pobyt pri mori. Akurát sme diskutovali pod statusom od @missdiva o dovolenkách a pozerala som, že som v júli 2020 bola na Sardínii na 5 noci v 4* hoteli za 234€ pre všetkých plus letenky za 10€ priamo z Bratislavy pre každého. A čo sme tam minuli na jedlo nebolo nič mimo bežného normálu .... Určite by ste niečo našli, len treba dobre hľadať nejakú akciu

bluka2
20. máj 2022

Ďalšia lacná destinácia sú grécke ostrovy, vždy sú nejaké akcie za smiešny peniaz, niečo ako čo podobne aj doma minies

zmrzlinka2021
20. máj 2022

Ak by som bola na tom socialne zle, nesla by som k moru.

Ale poradim ti, chodte k balatonu, je tam ovela krajsie ako v celom skaredom chorvastku. PIesocne plaze, krasna priroda, nizka voda pre det a lacne ceny.

autor
20. máj 2022

@bluka2 áno my 2500ratame, dosť prejeme , ešte hentam loďou , tam loďou, atrakcie, jedlo kade jake, zmrzlinky...nebudem šetriť keď už pôjdem , na to sme ani jeden není...grilované ryby a morské plody to vyjde dosť

simca06022011
20. máj 2022

nemas mat preco vycitky, ak sa detom venujete nevidm dovod robit "animatora" za kazdu cenu a ked mas obavy s fin.situacie ist niekam k moru, len preto lebo dcera sa tesi... no bohuzial. A je tu aj druha vec, uzivat si ma rozne podoby, niekto nevie prezit bez dovoenky pri mory, inemu to ani nepride. Akurat je tu jedna temy, ci chodime na vylety, ked mame dom. Tak to je take podobne. Tolko mame podnetov tu, ze nemam dovod vymyslat vyletiky typu zoo a ine somariny. A popravde, za par rokov uz nie je miesto kde by sme neboli aj ked sme cez vikendy vacsinou doma :D Klud. Naozaj netreba mat vycitky z toho, ze "nejdete jedno leto k moru". A mozno aj pojdete, co ty vies. Ale mali by ste ist, lebo chcete, lebo ta to bavi a nie preto, aby niekto nebol "sklamani". Aj sklamanie patri k detstvu a proste treba detom vysvetlit, ze nie vzdy sa vsade musi ist. A urcite nepredavat nehnutelnost a nebrat uver kvoli nejakej dovolenke :D trosku skromnsti a zdraveho rozumu :D

sovica
20. máj 2022

Koľko detí a aké staré? Dcéra už vie reálne posúdiť, čo znamená dovolenka pri mori? Čo pri tom mori ocenila, čo sa jej páčilo? Samozrejme, ísť na dovolenku a potom nemať žiadnu rezervu je hlúposť. Ako sa hovorí, prikrývaj sa perinou, na akú máš... Aj keď podľa toho čo píšeš, "biedu netriete" - dom s bazénom, chata, ďalšia nehnuteľnosť...
Ak chcete chodiť na výlety mimo SR (neviem, 4 členná rodina?) a absolvovať aquaparky, hrady, zámky, ZOO, prípadne také niečo ako Familypark, tak počítaj na každý takýto jednodňový výlet 50-100 Eur (vstup, jedlo, benzín/nafta... a to som možno aj málo napísala). V každom prípade, ak by to bol jednodňový výlet raz za týždeň, tak miniete určite menej ako za hotel s polpenziou v Chorvátsku... Však si s manželom sadnite, popozerajte, kde by ste chceli ísť, koľko by to reálne stálo a porovnajte cenu s dovolenkou v Chorvátsku.

bluka2
20. máj 2022

Tak chápem, keď to berieš takto, že buď alebo, tak potom z toho vychádza ostať doma. Ja by som volila strednú cestu, ale každý má iné preferencie (a s pastekami by som tiež nešla)

autor
20. máj 2022

@sovica veď ako som písala , väčšinou máme peniaze v nehnuteľnostiach a ešte v psoch 😄ale chata je rodinná , byť , dom a ešte ďalšia nehnuteľnosť je naša ..no nie vždy to tak vyjde že máme aj veľa v hotovosti , skôr máme také vlny ..🤷 ak vieš čo myslím ...ak máme viac tak nieco prerobíme, doteraz som bola na rodičovskom ,ako vieš veľmi vysoký nie je...tak všetko ťahal muž ...áno všade dávame okolo 100e na výlety ..minulý výlet nás stál 160e ,tu na SVK 🤷 ale bolo super

missdiva
20. máj 2022

Tiez by som isla ako @bluka2 ... rozhodne nie tam tret biedu ale uzit sa to da aj s vyletmi a zaroven za menej. Najviac zalezi kam na svoj termin najdes lacnu letnku, pozrela by som ryanair, wizzair a potom nieco fajn na bookingu.
Napr. na Malte nas dovolenka vysla pre styroch do tisicky aj s kopu vyletmi a jedenim v restikach a to sme ozaj na nicom nesetrili, proste stastie na letenky a hotel a potom ostalo dost na uzivanie.
Ale aj ked by som nemala stastie tak by mi nevadilo zvladnut to zlatou strednou cestou. lepsie ako neist nikam. je kopu super miest, ktore su v kazdej krajine zadarmo a prave tie miesta zdarma boli castokrat jedny z najkrajich zazitkov.
Rozne vyhlady, plaze, hrady, parky, pozorovanie zvierat, priroda, atd. Ked vies, ze tvoje deti nepreziju bez lodky tak nabalim obriu nafukovacku atd.

sasa1310
20. máj 2022

Máte peniaze odložené v nehnuteľnostiach. nevidím potom problém ísť k moru.

autor
20. máj 2022

@sasa1310 šak ale čo to budem rýchlo predávať ,keď budem potrebovať peniaze náhodou na niečo?

kulumulu123
20. máj 2022

My sme s nasimi ako deti chodili k moru a vies co? Teraz ked spominam najlepsie prazdniny boli u babky na dedine, vecerna opekacka na dvore, kupanie v jazere za dedinou na tajnasa (tam som sa naucila plavat)... Takze ano pripajam da k nazoru detom nejde o more ako take ale o zazitky...

sasa1310
20. máj 2022

To chceš ísť úplne na nulu, keď zaplatíš dovolenku? Lebo nerozumiem. Tiež mám viac nehnuteľnosti a viem, že treba mať aj nejakú hotovosť. Stačí aj teraz, keď z každej chodia vyúčtovania…

autor
20. máj 2022

@sasa1310 nebudeme na nule ani keď pôjdeme , ale dosť sa vyhadzeme z peňazí

autor
20. máj 2022

@sasa1310 napr minulý rok sme boli a ani sme to nepocítili lebo sme mali o dosť viac našetrené

betulinka1
20. máj 2022

Myslim si, ze vylety po Slovensku ta budu stat tolko ako ked pojdes do Talianska do apartmánu. Ved nemusite ist daleko od hraníc, ci varis na dovolenke alebo v apartmáne je jedno.

autor
20. máj 2022

@betulinka1 ja na dovolenke nevaríme vôbec , ja idem vždy on inclusive , polpenzia ...ja varim každý boží deň doma, na dovolenke fakt nie ..

autor
20. máj 2022

@betulinka1 a zas keď som tam tak ja si idem morské plody , ryby také tu nie je...to si užívam tam ..

sasa1310
20. máj 2022

To zbytočne tu budeš rozoberať. Ty sama musíš vedieť kedy znova a za akých okolnosti našetriť opäť. A pod.

sense
20. máj 2022

Tak ak by som mala na aquaparky, a výlety v okolitých krajinách tak aby to nenarusilo rozpočet, tak to už môžeš ist aj k moru. Ved nemusíš do 5hviezd.hotela all inclusive letecky.

klaudia90210
20. máj 2022

Nezvyknem reagovať ale môj názor je že ak si myslite že na Sk nezaplatíte viac ako na dovolenke pri mori tak potom by som neriešila a rozhodla sa tak aby ste sa nevyhadzali, my napr ideme s 8r dcérou 1x k moru, doteraz sme to brali tak že by si to nevedela ešte možno tak vychutnať ako teraz . My sme stále chodili sk,Cr,Hu,At na výlety víkendy wellness atd program super ale cenovo nás to veľa x vyslo viac ako pobyt pri mori. Tiež ak by som mala chatu alebo dom neriešila by som pobyty ale skôr take denne výlety … ale toto je naozaj len na Vašom rozhodnutí a ako písali baby vyššie niektoré ceny na Sk sú naozaj neúmerne a teda výlety aj s obedom atd všetko čo k tomu patrí sa tento rok niekoľko x prevýši . Deťom bude jedno podľa mna keď budú hlavne že budete spolu a nebudete cumiet na 4steny😁😉

autor
20. máj 2022

@klaudia90210 áno máme dom aj chatu k dispozícii a myslela som tak že jednodňové výlety...že pôjdeme...nech vidia zároveň niečo iné, niečo nové ...

autor
20. máj 2022

@klaudia90210 dcéra mala 4roky minulý rok a odvtedy stále k moru ...celý rok to omiela

hellwant
20. máj 2022

@bluka2 No, ale autorka rada AI ci pol penziu, vtedy to vychadza drahsie ako akciova letenka, max ranajky a samy si varia.
My mame tiez radi pokoj s varenim pri mori a chceme sa rozmaznavat na ten tyzden, my mame Kretu 2+1 tyzden Ultra AI za 2985...a to este chystame vylet. Vtedy su to vyssie ceny.

simsalabim
20. máj 2022

So 4rocnym dietatom mozes lahko ist za lacnejsie mimo prazdnin. Som si ista, ze by ste nasli nieco omnoho lacnejsie ako tych 2500, co uvadzas.

autor
20. máj 2022

@simsalabim mala má už takmer 6 a druhé 3roky a mužovi mimo prázdnin nedajú dovolenku ...mne nehrozí ísť v zime do exotiky alebo podobné...my môžme len vtedy keď ma určenú dovolenku a to je v tej najväčšej sezone

missdiva
20. máj 2022

No, ze potrebujes morske plody na dovolenke to mi je teda vyhovorka. Nemala by som vycitky voci detom, ze nemam na dovolenku ale, ze takuto blbost nevies obetovat.
xy razi sme jedli na dovolenkach v 5hviezdickovych restikach ale teda ked zrovna nemame na rozhadzovanie kludne jem na lokalnych trhoch alebo v lokalnych rychlych obcerstveniach (mas tam kopu ryb do ruky alebo roznych druhov cerstvych ovoci) kde nenechas za veceru 150eur ale 20-30eur.
Rozhodne nemam kvoli tomu mensi zazitok z dovolenky.
@hellwant ved nemusi varit, ale takmer kazde ubytko ponuka bufetove ranajky a zvysok sa uz prestravujes. Teda za predpokladu, ze pre niekoho nie je dovolenka len lezat v rezorte.