Dovolenka s 1,5 ročným

evistaevista
8. okt 2021

Ahojte, prosím o radu.
Ideme na pobyt s 1.5 ročným synom, máme ale iba polpenziu a teda by som chcela vedieť vaše skúsenosti so stravovaním takého drobca. Má už len jeden spánok (cez obed) a doma je zvyknutý pred spaním polievku a po spaní "druhé". Tak si neviem predstaviť chodiť dva krát na obed do reštiky, ako ste to riešili vy? Hotove jedla v poháriku typu výživa atď nezje.
Za postrehy a rady ďakujem👍

kristina2412
8. okt 2021

@evistaevista čo si pamätám , tak moja prvá dcéra najprv spávala a potom obedovala ,problém bol ten že o 15:00 už obed v hoteli nedávali. Čašník poradil doniesť termonadobu. Tak sme rýchlo kúpili v meste a vždy jej to naložili a tie 2-3 hodinky to bolo v pohode teplé.

zuvelyn
8. okt 2021

Prečo si nevieš predstaviť ísť na polievku do restiky? My ske tak chodili, lepšie ako niečo v skle. Ked nechcel jesť najedla som sa ja z tej polievky a išiel spať "hladný" (hladný nebol keďže sa najedol do sýta na raňajky,viac nez zvykne doma) a potom mal olovrant a zase sytu večeru (švédske stoly, bol ako kyselina)

evistaevista
autor
8. okt 2021

@zuvelyn ja som povedala, že si neviem predstaviť ísť na polievku? Nie. Že si neviem predstaviť ísť osve na polievku, spať a keď sa zobudí na druhé. Diik za radu so sytejsimi raňajkami 👍

evistaevista
autor
8. okt 2021

@kristina2412 dosť dobrý nápad, zobrať termonadobu a nabaliť niečo sebou. Vďaka! ☺️

zuvelyn
8. okt 2021

Aha už chápem 🤦🏼‍♀️ tak jedno z toho vynechaj, napríklad to druhé, po spaní mu dak olovrant a nie obed. Na dovolenke aj tak bude mať iný režim ako doma podľa mňa (spay kraysie/dlhšie, jedlo mu bude viac/mrnrj chutiť, bude viac/menej jesť)

evistaevista
autor
8. okt 2021

@zuvelyn celkom sa na ten iný režim teším a som zvedavá, lebo doma v noci nespí. Toto je strašná pankáčina výlet 😁 vďaka 😉

nika_m
8. okt 2021

Ja mam praveze skusenosti s malym, ze ked sme mimo domu na dovolenke, tak on ma uplne iny rezim ako doma 😂 isla by som ale asi tak ako ti radili, do restiky na obed pred spankom...da si polievku a to druhe bud daj zabalit do termonadoby alebo maj po ruke nieco syte ale aj ked nie teple...napr moj syn ma vyse 2,5r ale on aj suchy rozok si tak vie vychutnat ako nikto 😂 pozeraju na nas ludia, ze co mu nedam nieco k rozku ale jemu to chuti takto :D

zuzanaete
8. okt 2021

Na riadny obed sa nefixuj. Maj pripravene nejake jedlo. Ine stravovanie pocas dovolenky neuskodi. Dolezitejsia je pohoda. Ked mal mladsi 1,5 roka, tak sme boli 8 tyzdnov cestovat po niektorych krajinach a veci sme riesili za chodu. Neprisposobovali sme sa rezimu deti. Rezim mali aj tak kazdy den iny, lebo pri presunoch zvycajne v aute zaspali. Pre nas kazda dovolenka znamena, ze sa ide mimo normal.

evistaevista
autor
8. okt 2021

@zuzanaete ja sa nefixujem, opisovala som jeho každodenný režim. Rátam s tým, že to na dovolenke bude iné. Ale rada "maj pripravené nejaké jedlo" je k čomu? Keď píšem, že nezje z pohára hotové?
My sa presúvať nebudeme.
Dobré vedieť, že ste boli na cestách 8 týždňov.
Pekné dni.

zuzanaete
9. okt 2021

@evistaevista Nezje z pohara, ale mozno zje rohlik, zemlu s maslom, nejaku zeleninu, ovocie. To uz ty vies, co je. Tak bola myslena moja rada, ze maj pripravene akekolvek jedlo. A aj ked sa nebudete presuvat, tak mozete byt cely den mimo hotela.

evkamotka
12. okt 2021

Na polievku do restiky a druhe si dajte zabalit so sebou