icon

Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?

monrad
17. júl 2008

Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.

gabina23
6. jún 2017

@baumka no chcem sa iba potešiť s Vami 🙃 Zvažovali sme let s prestupom a nakoniec sme dnes zajednali hotel Side star resort od 4.9 na 9 dni s priamim letom pre 4 osoby za 1670 😍Som spokojná

ajkag
6. jún 2017

@baumka veľmi pekne ďakujem, pozriem to 🙂

baumka
6. jún 2017

@gabina23 Side Star je super! Raj pre deti a super aj pre dospelých. Je to jedna z najkrajších pláži,nie je tam hlava na hlave. Keď tam budete,budú sa liahnúť korytnačky a vychádzať z piesku do mora. Tak ich možno uvidíte.
Cenu máte výbornú. Ja budem tiež na tej krásnej pláži vedľa Staru,len skoro 2 mesiace pred vami. Budem vám strážiť lehátka :D 🙂

Neviem,či si videla toto video,je to 35 min,ale stojí to za pozretie. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=TVGMjLmFTTA
cherinna
7. jún 2017

Baby nahodou nejdete alebo neboli ste v hoteli Trendy Aspendos Beach v Side? Ja ho zvazujem...malo ma slovenskych recenzii....tak by som chcela vediet o nom viac 😉

baumka
7. jún 2017

@cherinna nebola,ale veľmi som chcela ísť,lenže vtedy bol drahý. Ale chodila som okolo neho po pláži. Od letiska je autobusom bez prestávky + - 40 min. Leží v Gundogdu,čiže ešte pred Side,tak je možné,že vás budú vykladať medi prvými z busu a taktiež domov nasadáte medzi poslednými,čo je výhoda. Je to výborný hotel,veľa hostí sa tam vracia,na Holidaychecku má 98%. Všetok personál je tam zohratý, super jedlo,venujú sa tam deťom,pláž na skok atd.... Hotel patrí do hotelovej siete Trendy hotelov a to je záruka kvality. Určite by som sa nebála zobrať hociktorý z nich,napr. Trendy Lara, Trendy Verbena,Trendy Palm Beach.....

lauraa
7. jún 2017

.Dobry hotel s dobrymi sluzbami viac menej bol pred rokmi zamerany na nemecku klientelu.

cherinna
8. jún 2017

@baumka
@lauraa baby dakujem!! ste zlate 😘 mna celkom laka aj to, ze ho ma Hydrotour s Klubom leto, nakolko mam 3 rocnu dcerku, velmi akcnu 😀 tak snad sa tam nudit nebude

lauraa
8. jún 2017

@cherinna detsky club je v kazdom hoteli

gabina23
8. jún 2017

@baumka video super ďakujem 😀 neviem sa dočkať, užijeme leto a potom hajde do teplucka 😍 do ktorého hotela idete?

baumka
8. jún 2017

@gabina23 my ideme do toho istého ako minulý rok - Terrace Elite stojí takmer oproti Side Star Resortu,čiže budeme chodiť okolo vášho hotela k moru a keď budeš tam ,tak uvidíš našu pláž hneď vedľa vašej vľavo. Dám foto našej bielomodrej pláže 🙂

baumka
8. jún 2017

@cherinna ,my keď sme boli s našou vtedy malou dievkou 1x v Turecku,tak sme boli skoro v čisto nemeckom hoteli. A nebála sa detí,hoci nerozumela jazyku. Hodinu sa s nimi hrala,ani do hotela nechcela ísť. Takže taký mix národností je dobrý pre dieťa,aspoň bude pripravené do sveta. 🙂

baumka
8. jún 2017

@cherinna inak ak sa vám bude chcieť prejsť po pláži smerom doprava,tak asi po max. 10 min pomalej chôdze prídete k pláži,čo som dala na fotke a aj k pláži Side Staru,kam ide gabina23. NA prechádzku odporúčam zobrať aj šlapky,lebo medzi plážami je "územie nikoho" a tam sú skalky,na boso to nie je zábava. Inak všade len piesok. 🙂

zuzkamark
8. jún 2017

@gabina23
To myslite tento hotel?
https://hotel.invia.sk/turecko/side/side-star-r...
trochu drahsi, ale vyzera dost dobre

popova
9. jún 2017

@zuzkamark nie je tak trochu na samote,.? Okolo nic a co obchody?

gabina23
9. jún 2017

@zuzkamark áno tento ale cez Rakúsku cestovku to vyšlo aj na tých 9 dni perfektne..keby ideme cez slovenskú platíme o 600€ viac

mimulik
9. jún 2017

Ahojte....11-21.7. ideme do hotela kumkoy beach. aký máte na neho názor a nechystá sa tam niekto? Ďakujem

gabina23
9. jún 2017

@mimulik vyzerá dobre 😃 cez akú cestovku idete?

sardinka336
9. jún 2017

@mimulik my sme tam boli v roku 2014. Bolo tam fajn, boli sme spokojný, more ale kalné nie take modré. Neviem čo ta zaujima.

giugia
9. jún 2017

@mimulik Ahoj. ...my sme boli pred tromi rokmi. .....je to dobrý hotel S dobrou polohou.

sardinka336
9. jún 2017

@lauraa tie detske kluby su tiez všelijake. Pre 3 ročne dieta by som skor odporučala taky kde su slovenske animatorky.

Inak v tom ,,Kumkoy,, v Side sme dali deti do kutika, všetko vyzeralo fajn...animatorky mile, ale nie slovenky. Spokojne sme si lezali ked zrazu vidime naše deti. Animatorky ani netušili ze odišli a ani to nikto nijako neriešil kde im deti zmizli. Keby sa stratili alebo niečo sa stalo tak čo? Treba si dopredu zistit ako to v tom kutiku chodi...
V Kaya Artemis bol kutik len v nejake časy napr. ze od 12 robia toto a toto ...takze tiez nič moc, ale večerny program dobry...skratka nie je kutik ako kutik.

lauraa
9. jún 2017

@sardinka336 teda pokial som nepodpisala papier ze dieta moze opustit samo klub tak urcite nika neodisla sama, vzdy sme ju boli vyzdihnut. Ale kazdy mame inu skusenost

sardinka336
9. jún 2017

@lauraa no ved uz som aj ja mudrejšia. 🙂
Deti to tam velmi nebavilo - kreslit, vyrabat to robia v škole, doma...skor sme ich tam davali ked mali napr. jazdu na banane tak išli s nimi animatori.

mimulik
9. jún 2017

@gabina23 hydrotour tuším..vybavovali sme to v menšej cestovke 🙂

ivkapon
9. jún 2017

@mimulik boli sme dvakrat a spokojnost

baumka
10. jún 2017

Side Star Resort aj Trendy Aspendos ležia v dedine Gundogdu,ktorá je na začiatku "okresu" Side. Preto je tam tam kľudnejšie a zároveň je to chránená oblasť,kde kladú vajíčka korytnačky. Preto je tam zákaz nejakej obrovskej výstavby. Ale od Side Staru tak 5 min. sú obchodíky,typická tržnica so všetkým možným pre turistov,lekárne atd... Trendy Aspendos má túto istú tržnicu priamo pred vchodom. A kto chce ešte väčšiu action,tak sadne na dolmuš,tie chodia veľmi často a dostane sa do Evrenseki alebo Kumkoy alebo až do mestečka Side. KAždý z nich má na čelnom skle info,kde ide. Cena je 1,5€ - 2€ na osobu,závisí,kde nasadnete a kam idete. Dá sa ísť aj taxíkom,napr. od nášho hotela stojí až do Side 15€. Ale dá saj aj zjednať cena 🙂

matulikm
10. jún 2017

My sme boli v Side Star Elegance. Neďaleko od Side Star Resort. Hneď po blízku je taká ako spomína @baumka tržnica so všetkým, ale FAKT že so všetkým 😂 Skvelá lekáreň, v ktorej kúpite všetko možné a za super ceny. Do centra Side sme chodili pravidelne, tuším počas našej dovolenky sme tam boli 6-7 krát. Na taxíku sme ta jazdili a vyšlo nás to na tých 10,-€ - 12,-€ s tým, že sme sa dohodli kedy nás má počkať. To bolo prvý krát počas našich dovoleniek v Turecku, kedy sme sa chodili večer baviť do mesta na diskotéky a nie na tie hotelové.
Inak popri hotelu je kráááásna promenáda po ktorej sa dostanete až do centra Side.

baumka
10. jún 2017

Trošku poopravím,ak môžem 🙂 tých Star hotelov je viac,Side Star Resort sa nachádza mimo Side,v tej dedinke Gundogdu. Blízko Side Star ELegance,ktorý je v Kumkoy,respektíve už skoro na okraji Side ležia hotely Side Star Park a Side Star Beach. Z týchto hotelov je to už do Side blízko a ano,ako píše @matulikm,je tam krásna promenáda až k historickému amfiteátru a zrúcaninám. My sme aj pred tromi rokmi boli v tom Gundogdu a sadli sme na dolmuš a išli sa poprechádzať po tej krásnej promenáde. Ale centrum Side sme ešte nenavštívili,dúfam,že tohoto roku to už dáme. Stále nás odradí horúčava uprostred leta na také dlhé výlety 🙏

tu je link na tie všetky STAR hotely,všetky majú vysoké odporúčania 🙂 http://www.sidestarhotels.com/

janinkad
10. jún 2017

@baumka Spravne,Side Star Elegance je v Evrenseki a Side Star ressort v Gundogdu.tam sme boli volakedy davno v Diamond Beach.tiez bolo dobre

janinkad
10. jún 2017

@baumka teraz ma v Gundogdu laka HOTEL SENTIDO TURAN PRINCE ,ma ho nspr.Satur.Asi az buduci rok,dufam ze sa ukludni ta situacia.v decembri som sa bala ked sme objednavali,tak ideme do Kaya Artemis na Severny Cyprus

baumka
11. jún 2017

@janinkad,dúfam,že aj ja sa raz na Cyprus dostanem.DObrý hotel si vybrala.

Turanje tiež pekný,známa tam mala ísť,len potom zrušili z rodinných dôvodov dovolenku. A iná známa tam bola ale užť dávnejšie,veľmi sa im páčilo. Tam sú nejaké izby mimo areál cez malú cestičku,volajú to Park Villa,viem,že tam majú naše ck zakúpené kontingenty. Ale možno aj v hlavnom areáli? To neviem,ale by mali pri kúpe informovať,respektíve ponúknuť aj inú možnosť výberu.

Myslím,že na tejto fotke ješ to pekne vidieť. V popredí Park Villa,potom tá malá cestička a už sú tam vežičky recepcie Turanu.

https://www.holidaycheck.de/hm/bilder-videos-se...