Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?
Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.
@baumka
@janinkad áno,áno baby až teraz pozerám a máte pravdu. Ja som si to pomýlila s hotelom Side Star Beach.
My sme cestovali do Elegance no teta s ujom do Beach, oni vystupovali troška skôr, no neboli ďaleko od nás.
A inak, odporúčam centrum Side. My sme tam síce chodili až po večery ale nie cez deň, no paráda. To bolo prvý krát, čo sme tam chodili na diskotéky. A na nákupy sme chodili taxíkom, dolmuše sme využívali v Beleku, tam sme nemali ďaleko do centra, tak buď pešo alebo nsme naskočili na dolmuš 🙂 😂 ale tá promenáda v Side je naozaj krásna, a keďže ja milujem prechádzky, tak pre mňa to bolo super 🙂
@olise69 v lekarni su ceny podobne nasim a maju vsetko takze v pripade potreby kupim tam. Beriem len to co mam doma.minuly rok si manzel kupil slnecne dioptricke okuliare, odlahcene, sklo vytvrdene, ram nejaka ,,znacka,, a vysli na 270 €. Myslum ze ta tie peniaze kupis ak doma. Zaujimave je to pre nemcov , rakusanov, holandanov s pod... kde okuliare stoja ovela viac....
Mate niektorá skusenosti s CK Happy Travel?
Baby ideme do toho Side star resort a môj ocino s priateľkou chce ísť aj po dakych výletoch..viete mi niečo odporucit? A je lepšie to cez delegáta riešiť alebo priamo? Do centra side na tú promenádu by som šla po večeri aj s deťmi to mám len autobus dáky nasadnúť a čo povedať?? 😁
@gabina23 tak keď ti nik neodpovedá,tak sa ozvem zase ja😀 Výlety predáva aj delegát,ale aj na tej nedalekej tržnici alebo na pláži nájdeš dosť ponúk. Napr. nás minule lákalo ísť motorovým člnom až do Side.Alebo ak by ste chceli pirátsku loď,alebo sa dá ísť do Antalye pozrieť prístav,trhy,alebo jazdu na džípoch,alebo do Manavgatu pozrieť vodopády alebo dokonca sa ponúka aj rafting a ľudia si pocvhaľujú aj celodenný výlet do Green kaňonu na lodi (známa bola,páčilo sa) ,kde je možnosť okúpať sa a dostanete aj obed atd....To všetko ponúkajú tamojší rôzni predajcovia (je to lacnejšie) aj delegáti. Ale ak chcete ísť do Side na promenádu a k prístavu a tým zrúcaninám,tak priamo pred Side Star vám zastane dolmuš,mávajú na čelnom skle nápis,že kam idú a sadnete do toho,kde bude Side a povieš -Side amfiteater alebo len Side,po nemecky alebo anglicky a v poslednej dobe aj rusky povieš/ukáže koľko osôb,dáš asi 2€ za osobu hneď šoférovi a vystúpite na konečnej a odtiaľ je to pešo pár minút. Popri pláži na promenáde sú rôzne kaviarničky,vitamin bary,kde ti za +- 2 eurá vytlačia šťavu z čerstvých pomarančov, granátových jabĺk,zmrzlina.... Dám napr. toto video,kde pekne vidieť,čo všetko tam nájdete:
https://www.youtube.com/watch?v=xw4QEDdd_H4a tu je Green Canyon:
https://www.youtube.com/watch?v=x5O3lZsqMF0a tu je príklad vitamínového baru (tento je v Istanbule,ceny sú tam v tur. lírach,ale na eurá ťa to vyjde asi o polovicu menej) :
https://www.youtube.com/watch?v=xexxNtQJOpADievčatá, boli ste niektora v Side- hotel Primasol Serra Garden? Velmi by si pomohli Vase recenzie. Dakujeeem 🙂
Zamieňate si po príchode do Turecka € za líry alebo môžem v obchode platiť v € ?
@edenka100 v turistických centrách berú aj euro aj doláre. Niekto mení na líru,lebo je to o niečo výhodnejšie.My to tak neprepočítavame,lebo sme na dovolenke,tak "koruna" hore dole nás nezabije. Aj tak sú tam ceny ľudové a ak nejdeš mimo turist. centier,tak takmer ani nevidno ceny v TL,takmer všade svietia euro-cenovky.
Baby tak mame zaplateny ten Trendy Aspendos na 11 dni 😉 snad bude fajn....keby ste sa nahodou niekto pridali v termine od 8.8.2017 tak dajte vediet! Mozme dat drincek 😍 😝 Najviac sa tesim na dni bez varenia a upratovania 👏🙏 zasluzeny oddych 🙏
Baby a ako riesite plienky? Tie co mate male deti. Kazdy mi odporuca vziat si svoje, ktovie ake su turecke atd... Ale zas chcem co najmenej kufrov,ideme s dvoma detmi. Aby som brala mladsej 2 baliky plienok do vody a 2 normalnych.. ma porazi
Dobry den, chcem sa opytat ci bol niekto tento rok v hoteli Adalya Ocean Deluxe v Side. Ak ano mozem.poprosit recenzie. 🙂
@slavik tu su ale minulorocne a starsie https://www.tripadvisor.sk/Hotel_Review-g653676...
nam odporucali, ze je to dobry hotel, ale mali sme odporucanych viac a podla recenzii (najma zahranicnych) sme sa rozhodli pre Trendy Aspendos
Trendy verbena bol niekto? Nejake recenzie poprosim
@popova ako píše vyššie fokuska,tak je to dobrý hotel. Priamo v centre Evrenseki,na krásnej pieskovej pláži a na promenáde. Je to skôr európsky hotel,teda viac Nemcov,Holanďanov atd...Rusov minimum. Berte si určite izbu s výhľadom na more alebo s bočným výhľadom na more,lebo tie s výhľadom na krajinu smerujú skôr na ostatné hotely. Nákupy máš na skok. V izbe je wc oddelené od kúpeľne a do obidvoch sú sklenené dvere (hrubé,mliečne sklo ) . Píšem to preto,lebo niekto to nemá rád,ale mne to napr. nevadí. A ak máte radšej slnečníky,tak tento hotel ich má,nemá tie klasické plachty nad hlavou. Strava,služby,všetko top. Výhoda je,že v čase od 10:00-18:00 môžeš navštíviť všetky hotely siete Trendy,najesť sa tam,napiť,okúpať ..... 👍
Ahojte.Ide niekto 9.7.2017 hotel Eftalia Aqua Resort?,alebo bol tam niekto?Ďakujem
ahojte , niekto do Adalya ocean de luxe od 11.7. ?
Baby my sme v Alba resort od utorka a paraaada 🙂

co sa oplati kupovat v lekarni? Nahodou, nema niekto skusenosti s optikami? Vsimla som si, ze ich je tam velmi vela.