icon

Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?

monrad
17. júl 2008

Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.

baumka
24. jún 2017

@moonica super👏 A podaj report,ako je teplo,more,lebo údajne sú tam horúčavy. A ako sa ti páči hotel,strava,služby,aké je národnostné zloženie v hoteli atd...🙂 A ako sa cítia tvoje detičky? Prípadne hoď nejaké foto,nech sa už aj my naladíme na dovolenkovú vlnu. 😎

eweny
24. jún 2017

..ahojte baby 🙂 leti niekto 1.jula? 🙂

fokuska
24. jún 2017

@eweny My z Kosic 🙂

eweny
24. jún 2017

@fokuska no pekne, my z Blavy 🙂 kam idete?..do Side? 🙂

fokuska
24. jún 2017

@eweny Ano Side, hotel Trendy Aspendos Beach

gabina23
24. jún 2017

Baby letíme z Viedne o siedmej večer a bus nám ide z Blavy každú hodinu o pol..myslíte že stačí aby sme boli na letisku o pol šiestej? Aby sme tam zbytočne 2,5 hodiny nesedeli..

ingridv
25. jún 2017

Dievčatá, neletí niektorá 06.07. z KE do Side?

oli18
25. jún 2017

@gabina23 Neviem ako vo Viedni, ale na slovenských letiskách treba byť 2 hod. pred odletom. Keď uzavrú chek in, neodletíš. To sa nám stalo, meškali sme 15 min. Pre istotu si to over.

oli18
25. jún 2017

@popova ja som bola v Trendy Verbena. Výborný hotel na pláži, všetko bolo super, nemusíš sa obávať. Neviem, či s Tureckom bol niekto nespokojný, my sme boli 2x, vždy 5 hviezdy a bolo to bezchybné. A to som náročný klient. Teploty v septembri 38-40 st.C.

baumka
25. jún 2017

@gabina23 ak by si si urobila web check in z domu alebo prostredníctvom tvojej ck 24h pred odletom,tak stačí ti byť na letisku tak 60 min. pred odletom. Ale aj to závisí od toho,že s kým letíte. Toto napr. platí pri Austriane,ale nemusí platiť u inej leteckej spoločnosti. My si robíme 24 hodinový check- in,aby sme potom nemuseli stáť v tých radoch. ALe aj tak sme vždy aspoň hod. a pol. pred odletom na letisku a to z jediného dôvodu,lebo sa bojím,že bude niekde na ceste havárka,alebo rekonštrukcia a to by boli potom iné nervy. Letisko Schwechat je také veľké,že sa taj aj tak dlho zdržíme,len tie presuny od bodu A do bodu B trvajú veľmi dlho,rôzne podlažia,schodiská(eskalátory) a dlllhé chodby. Kým prídeme konečne ku svojej odletovej "Gate",tak to trvá min. 20 minút. ČIže veľa záleží aj od toho,z ktorého gatu letíte. Neviem,či si už letela z Viedne,ale ak ja prídete skôr,dá sa tam kde zabaviť. Je tam napr. taká dobrá jedáleň,.kde sa dá skočiť na fajn obed,alebo aj kopec kaviarní atd.... Ale možno niekto napíše,že to stíha v pohode skôr,ale ja som stresman,takže idem radšej na istotu.🙂

popova
25. jún 2017

@oli18 dakujem- porozmýšlam, mám mám tipnuté aj iné hotely. v Turecku sme boli 3x minulý rok sme boli v Bulharsku teraz chceme íst opat do Turecka dakujem za info.

gabina23
25. jún 2017

@baumka no my sme z Viedne leteli min.rok a v pohode..je pravda že dlho trvá prísť ku gatu..inak nerozumiem tomu online check-in keďže aj tak musíš kufre odovzdat a tam mi dajú aj lístky nie? To práveže bolo za chvíľočku keďže je tam tých pracovníkov ktorý toto robili. Inak je to tam brutálne predrazene. Letíme so SunExpress..myslíš že aj teplé jedlo nam dajú v lietadle? Min.rok sme mali ale neviem ktorou spoločnosťou sme leteli. Ale asi aj tak pôjdeme o pol štvrtej ak by sa dačo stalo po ceste..

baumka
25. jún 2017

@gabina23 je pravda,ako píšeš,že je tam dosť pracovníkov a teda ten web check in nemusíš robiť z domu,ide to len o čosi rýchlejšie. Jedna výhoda navyše je však,že tých 24h pred odletom pri web chech-in e sa dá zadarmo zarezervovať aj sedadlo v lietadle. Aspoň minulé roky to tak bolo. Ale to hovorím o Austriane a Sunexpress to aspoň minulý rok nemal. My ideme tam Austrianom a domov Sunexpressom. Ten je v pohode,len tam, ako viem,zrušili jedlo.ale dá sa dokúpiť. A ak by ste chceli aj niečo teplé,tak sa to dá z domu doobjednať,ale vyjde to 14,99€ na osobu,čo je dosť. Je ale v tom hlavné jedlo,šalát,zákusok a dva nápoje zdarma -teplý aj studený. Inak majú takú menu kartu,kde si môžete vybrať priamo v lietadle za poplatok,hodím to sem,aspoň si môžete urobiť "predvýber." 🙂 Austrian dáva aj teplé jedlo a nápoje sa "točia " 2x za cestu,dúfam,že to nezrušia,keď sa teraz všade šetrí 🙂

https://www.sunexpress.com/de/wp-content/upload...

gabina23
25. jún 2017

@baumka jeeejda to vážne bez nápojov a jedla? 😨 to je teda super..aj by sme sa najedli na letisku ale tie ceny mi oči vyocili min rok..nič za rozumnú cenu som nenašla tam

baumka
25. jún 2017

@gabina23 no je to tak,čo už narobíme.... Ale ako píšem,tak sa dá dobre najesť na letisku,ak chcete teplé jedlo. Ja rozmýšľam,že cestou domov,keď letíme so SUnexpressom,tak skúsim objednať to menu s nápojmi za 14,99,lebo ono vyjde v podstate len trochu drahšie,ako to kupované na palube. Myslím,že v Antalyi na letisku by nás to vyšlo viac. My letíme domov o 11:10,takže by sme mali akurát obed v lietadle,ani neviem,či stíhame raňajky,takže toto by bolo riešenie.

janinkad
25. jún 2017

@gabina23 my sme letele so SUN Expres 3 roky dozadu a teda nedaju ti ani cukrik zadarmo🙂leteli sme vtedy so Schwechatu,a vtedy sme povedali uz nikdy viac🙂

sticker
gabina23
25. jún 2017

@janinkad nuž nevadí, zoberieme si rezne so sebou 😘😂 bola to tak vyskladana dovolenka že som rada za tento hotel ktorý som chcela sme mali za tak dobrú cenu..

lauraa
26. jún 2017

@gabina23 a do ktoteho hotela letite?

gabina23
26. jún 2017

@lauraa side star resort

bejca
26. jún 2017

@lauraa hej hej opat a druhy krat sme boli v Alva dona , sice fajn ale more sem tam kamen , my len piesok 😉 a skoda ze nejdete aj tento rok 😉

bejca
26. jún 2017

@moonica na letisku vsetko ok ?

katuska111
27. jún 2017

Ahojte, kto bol v Adalya elita rezorte v Lare? hotel vyzera super, ale všade čítam že vstup do mora je tam strmší, tak či je to fakt takt hrozne nakoľko mame male deti. vdaka

baumka
27. jún 2017

@katuska111 ,v inej diskusii -Turecko 2016 píše,erzulik,že sa vrátila z Lary,tak ti povie,ako je to so vstupom do mora.
TOto je video z pláže hotela Saturn,ktorý leží vedľa Adalye ELite,tak si trošku môžeš predstaviť tú pláž,na začiatku vidno aj deti pri vode. Zábery sú asi z poobedia,kedy je v Turecku more viac búrlivé. Mne sa zdá,že pred rokom bol niekto v tomto hoteli,ale už si nespomeniem meno.

https://www.youtube.com/watch?v=cizB7HUB00I
lauraa
27. jún 2017

@katuska111 minuly rok skoncilo vela rodin ktore mali prist do adalye ocean v lare,ale neviem ci niekto pridal recenzie aj sem. Skus mozno temu dovolenka v turecku

fokuska
2. júl 2017

Aktualne z Turecka, Trendy Aspendos Beach - priemerne cez den cez 40 stupnov, hotel skvely, super servis a pre deti raj 🙂
Ak vas zaujimaju podrobnosti, pytajte sa konkretne 🙂)

fokuska
2. júl 2017

@cherinna vid predchadzajuci prispevok ;)

lauraa
2. júl 2017

@fokuska plati sa extra za certve stavy? Trezor na izbe, vymena uterakov? Na izbe je len voda?

fokuska
2. júl 2017

@lauraa Nevsimla som si cerstve stavy, len dzusy, ovocna ladova drt, cola, sprite a tak (vsetko zahrnute v AI), ale mozem este popozerat 🙂 trezor je za poplatok 1,50€ na den. Na izbe menia uteraky ako vsade (ked nechas na podlahe, alebo vo vani), plazove raz za den (na to je karticka a s tou pri wellnese menia). Na izbe voda nebublinkova 2l, cola 1l, Sprite, 2x 0,5l voda a male 0,25l dzusy 🙂 doplnaju kazdy den podla toho co vsetko minies.

lauraa
2. júl 2017

@fokuska ja som myslels tiez plazove , pred par rokmi bola vymena za peniaze teda len 1 € ale za peniaze a na izbe bola len voda. Pomarancova stava na ranajky bola tiez za 1€ .... takze sa polepsili

fokuska
2. júl 2017

@lauraa My sme prvykrat, ale podla toho co pises to zlepsili 🙂 My sme velmi spokojni