icon

Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?

monrad
17. júl 2008

Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.

lauraa
2. júl 2017

@fokuska aspendos bol vzdy dobry

baumka
2. júl 2017

@fokuska ak budeš mať čas,hoď aj nejaké fotočky,nech sa potešíme 🙂 Boli ste aj na trhu nakupovať? A ako je to so zložením národností v hoteli? A naplnenosť?

zuzkamark
2. júl 2017

Baby to ste boli v tomto Trendy hotely?
https://hotel.invia.sk/turecko/side/trendy-aspe...
Ako sa Vam tam pacilo? Ake je teple more a vstup?

fokuska
2. júl 2017

@baumka Sme druhy den, tak fotky mame vacsinou take kde sme my, ale pofotim este 🙂
Este sme ani nevysli mimo rezortu.
Je tu asi 90% Nemcov, aj personal sa automaticky prihovara po nemecky, niektori po anglicky takmer nevedia. Potom Slovaci a pocula som Rusov zopar a Poliakov.
Neviem odhadnut aky je hotel plny, ale vzdy su volne lehatka na plazi aj pri bazene, slnecniky, v restikach... Ziadna plnka, cize super 🙂

sonalove
2. júl 2017

@zuzkamark ahoj my sme sa odtial vratili vcera v noci. Bolo uzasne! Ako pise fokuska 90% Nemci, a od piatku, soboty som mala pocit ze tych 10% su Slovaci 🙂 hotel mozem odporucit! Hotel krasny, sluzby vyborne, jedlo tiez, detsky klub-paradny (10-12h a 15-17h)-2 slovenky, 9 r dcera tam velmi rada chodila a oblubila si ich. Je tam detsky bazen s 2 toboganmi kde je 80 cm vody a este jeden kde bolo dcere po krk vody-tam su 3 vyssie tobogany. + velky bazen pred budovami kde nedociahla. A este 1 bazen je kryty. Programu vela. Mozem poslat zajtra foto. Trznica s fakt velkym vyberom obchodov je za rohom na prijazdovej ulici k hotelu. Historicke centrum aj velke nakupne moznosti su 15-20 minut klimatiz.taxikom v Side /cesta tam-15€ isli sme 3dospeli a 2 deti, cesta spat to iste-ak sa dohodnete-pocka tam na vas aj 3h nez nakupite/

sonalove
2. júl 2017

@zuzkamark plaz je pieskova, pozvolny vstup, na plazi su velke tienidla, na lehatka davaju makke podusky,pri plazi je bar kde su dzusy, flaskova voda, i do poharov, drinky, da sa tam aj najest od salatov, ovoci, zeleniny, rozneho masa, cestovin, az po suche kolaciky. Kto chce da si obed tam a nejde do hotela. Na plazi hravaju volejbal, petang a cvicia zumbu 🙂 teda co sme zaregistrovali.

fokuska
3. júl 2017

@zuzkamark Ako som pisala, teraz sme tu 🙂 a plati to co pise @sonalove ak mas dalsie otazky, kludne sa pytaj ;)

fokuska
3. júl 2017

@lauraa Vsimla som si na ranajkach - za cerstvu pomarancovi stavu sa plati 2€, obyc dzusy zahrna AI. 2€ tiez stojo vonku pri amfiteatri popcorn a cukrova vata

cherinna
3. júl 2017

@sonalove
@fokuska Baby a izby su ake? Dost velke? Pre deti je aky pristelok? Mne sa dost osvedcilo dat pri check-ine na recepcii "dvacku" do pasu a vypytat si lepsiu izbu. 😉 Nemate typ na konkretnu cast hotela, kde su krajsie, resp. lepsie izby? Isli ste cez Hydrotour, takze Klub leto fici? Jaaaj uz sa celkom tesim.... 🙏

sonalove
3. júl 2017

@cherinna ja s dcérou sme boli ubytované v podkrovnej krásnej izbe v bloku 5 na 4.poschodí ( 5 prepojených budov), ten je najbližšie k reštauráciám, izba bola normálne veľká, manželská posteľ, tv, balkón, veľká sprcha a WC v kúpelni. Klíma sa zapína automaticky pri príchode do izby, ak otvoríte balkónové dvere, vypne sa, po zavretí dverí sa zas zapne. Podľa info od ostatných Slovákov- všetci boli ubytovaní v podkroví. Izba bola orientovaná na susedný hotel SENTIDO na východnú stranu, a mali sme bočný výhľad na more, čo mi nevadí, nakoľko sme na izbe boli fakt len minimálne. Išli sme cez Hydrotour, Klub leto fičí o 106 🙂 ako som vyššie písala 9r dcéra to tam mala veľmi rada klub funguje 2h doobeda (10-12h) a 2h poobede (15-17).- vrámci tohto času deti tvoria, hrajú sa, niekedy chodia do cukrárne si vybrať nejaký zo super suchých alebo iných koláčikov. Odporúčam úžasný tvarohový koláč (torta) s čerstvými malinami. Je tam aj kaviareň kde robia úžasné latte z čerstvej mletej kávy.

fokuska
3. júl 2017

@cherinna My sme na svadobnej ceste a deti este nemame. Manzel pisal vopred do hotela mail ze to bude nasa svadobna cesta, ale neodpisali mu. Tak sme dali 10€ do pasu. Izbu mame na najvyssom 4. poschodi a je podkrovna - mali sme vyzdobenu postel, zive kvety, sampanske a ovocny kos. Tiez karticku s prianim do manzelstva 🙂 takze mail citali :P a izba bola vopred pripravena.
Nam tu pristelka velmi nevojde, ale maju aj ine izby, vacsie, kde pristelka vojde.
Isto k tomu povedia viac tie, co boli s detmi 🙂
Klub leto fici, sme cez Hydrotour 🙂

cherinna
3. júl 2017

@sonalove
@fokuska Dakujem kraasne!! 😉😘 Ved keby ma este nieco napadlo, tak sa spytam.... @fokuska Uziiivajte svadobnu cestu! ❤

baumka
3. júl 2017

@fokuska takúto svadobnú cestu by som brala. Výborný hotel ste si na ňu zvolili. Pre páry je vhodný napr. aj hotel Commodore ELite v Evrenseki, asi 10 min busom od vás.Ten je len pre dospelých,ale dúfam,že ani v Aspendose vás malé deti nerušia.😀 TAk len pekne oddychujte. 🙂

fokuska
3. júl 2017

@cherinna
@baumka dakujeme 🙂

Pozerali sme aj take co su len pre dospelych, ale porovnavali sme cenovo aj podla recenzii a na Aspendos som asi ani nenasla nic negativne 🙂
A deti niekedy vystrajaju pri jedle, ale inak pohodicka, uzivame si to

baumka
4. júl 2017
lilly30
5. júl 2017

Babule chcem sa opýtať kedy vám pre dovolenkou prišli inštrukcie že kedy letíte a tak?

baumka
5. júl 2017

@lilly30 od slovenskej ck tak 7-10 dní pred,od nemeckej 3 týždne pred odletom

bubbinaa
5. júl 2017

My sa chystáme tento rok do Egypta a v cestovke nám povedali, že všetky inštrukcie dostaneme 3 až 7 dní pred odletom na dovolenku, tak som v celku zvedavá. Osobne mám trocha a strachom že to je tak narýchlo pred odletom, no snáď to všetko dobre dopadne.

lilly30
5. júl 2017

@baumka ďakujem bo teda my máme dovcu kúpenú od marca 😁😁a letíme 12 augusta tak dúfam že od piateho augusta abo tak budem vedieť že čo a ako 🙂

baumka
5. júl 2017

@lilly30 ak by neprišlo,tak určite kontaktuj okolo 5.8. ck,ja som im tiež písala mail,kedy dostaneme pokyny a ako im odpísali,tak tie pokyny aj prišli, Tiež som bola nedočkavá :D

lilly30
5. júl 2017

@baumka tak to mi je jasné 🙂 ja už sa tiež neviem dočkať 🙂 tak uvidíme začiatkom augusta 🙂

deny3
5. júl 2017

ahojte, bol niekto alebo plánuje toto leto hotel KAMELYA WORLD FULYA ***** ?

fokuska
5. júl 2017

Trendy Aspendos Beach

baumka
5. júl 2017

@fokuska paráda a vidím,že aj na pláži máte dosť miesta 🙂 Skúšali ste aj nejaké vodné atrakcie? Alebo ste boli niekde na výlete?

baumka
5. júl 2017

@deny3 kým sa ti niekto ozve,tak len za mňa,že je to pekný,dobrý hotel s jednou z najkrajších a najširších pláži,nebudete na lehátkach natlačení jeden vedľa druhého
a je na promenáde,hneď by som tam išla 🙂

fokuska
5. júl 2017

@baumka Miesta je plno, nikde nestojime v rade, ci pri bare, ci na jedlo a pod. Sme len na 8 dni a z toho prvy sme prislu vecer a v sobotu odchadzame skoro rano, tak tych 6 dni vyuzivame naplno na plazi, ziadne vylety. Ja nie som na tie padaky a skutre, bojim sa :D jedine na tobogany chodime 🙂

deny3
5. júl 2017

@baumka dakujem, takže ste tam boli? trochu mám obavy z rozlohy areálu, že sa nachodíme 😀 a potom tlačenica hlavne na večery.

eeffka
5. júl 2017
eeffka
5. júl 2017

@fokuska kde ste? Leteli ste z ke? Kolko trval transfer.akurat zvazujem turecko z ke ale rada by som sa vosla do 2000je to realne? 2dospwli a dve deti ale 12 a 5

fokuska
5. júl 2017

@eeffka Leteli sme z KE do Antalye, transfer cca 45-50 minut smer Side, vylozili nas prvych ;) hotel Trendy Aspendos Beach, All inclusiv ultra, 2 dospeli 1700€ aj s poistenim od Hydrotouru. Boli sme viazani na fixny termin a trvali sme na odlete z Kosic, inak sa da aj trosku lacnejsie najst. Detske ceny neviem :-/ ale zvykne byt do X rokov zdarma a potom nejaka polovicna cena? Nie som si ista.