Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?
Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.
@edenka100 ahoj áno, do side je to cca 15-20 minút klimatiz. taxíkom (15€ tam 15 späť+ počká na vás ak sa dohodnete, boli sme 3 dospelí a 2 deti) keď vyjdeš z hotela, na konci ulice je veeeeľký trh, promenáda tam nieje. ale je tam toľko programu večer, že sa nám ani nejako nechcelo ísť preč. 3 večery sme boli nakupovať. 🙂
@sardinka336 ďakujem,ja som rada,keď môžem prispieť a pomôcť,lebo Turecko ako turist. destinácia si to určite zaslúži,samozrejme ich "sultán" je už iné iné kafé,ale to by sme nemohli nikam ísť,dokonca aj doma máme podarených politikov a nebadám,žeby ľudia húfne utekali žiť inam. Otázka by možno bola-kam,kde je tá "pravá 100% demokracia" :D Je pravda,že na riviére je pokoj,hotely fungujú tak ako po minulé roky a pomer cena-kvalita je top. Mne sa tiež vrátili teraz dve známe z Tr. a spokojnosť veľká.
A s ktorou ck idete? Predpokladám,že z BA.
@baumka ideme cez Hydrotour z BA.
@filipka21 a do akého hotela idete?
Ešte k tým kufrom. Viem,že si sa rozhodla,že berieš jeden.
My berieme vždy minimálne 2 a teraz už aj tri a to aj kvôli tomu,že ak by sa nám náhodou jeden z nich stratil,tak budeme mať aspoň nejaké veci so sebou. My sa aj tak balíme,že v každom z tých kufrov sú veci nás troch,aby pri strate mal každý niečo na seba. 😀
Neviem,či tak robíš,ale my napr. si dávame aj do príručnej batožiny aspoň plavky a nejaké kraťasy,lebo ak sa stratia všetky kufre,tak aspoň k tomu moru môžeme ísť.🙂 AJ teraz to tak urobíme,Príchod do hotela je okolo 16h,tak si ich rýchlo oblečieme a hybaj ešte k moru . DO večere je ešte času dosť a po pobyte v lietadle je to lepšie ako sprcha. 😀
A k tým peniazom do pasu- nehovorím,že niekedy to nemôže zaafungovať,ale v Turecku sú dosť často rezervované izby tak 2 týždne vopred,napr. aj tým,že najmä Nemci píšu si požiadavky mailom a ak sa hotelu dá,tak im to splní aj bez zaplatenia. (napr. tichá izba,3.posch. .....) Ale ak máte zakúpenú najlacnejšiu izbu,nejakú economy,tak vám tie peniaze do pasu veľmi nepomôžu,lebo vtedy hotel prideľuje izbu podľa toho,čo majú voľné. Ak máte klasický štandard,tak si požiadavku môžete dať a ak budú mať kapacity voľné,tak vám to splnia. Ak by ste boli s izbou nespokojní,tak sa dá po príchode urobiť na recepcii upgrade,samozrejme za poplatok.
A aj samotné ck pri "nákupe izieb" si vyberajú. Sú napr. ck,ktoré majú lacnejšie zájazdy a to aj z dôvodu,že kúpia len tie lacnejšie eco izby,ktoré môžu inú polohu alebo veľkosť ako drahšie štandardy.Napr. sú na prízemí,nad jedálňou,smerom k hlučnému amifteátru,nie k moru a podobne....
Ahojte, my tiež tento rok zvažujeme Turecko. máme niečo vybrané - ale skoro všetko(cenovo dostupné) je v Alanyi, čo predstavuje cca 130 km od letiska. neviete ako dlho bude trvať tento transfer? je to zvládnuteľné z deťmi 6 a 3 roky? ďakujem za postrehy
@westina ja by som ti radšej doporučila okolie Side.Ten transfer môže byť v horšom prípade 2,5h aj viac. Ak napríklad budete mať let domov povedzme o 10:00,tak z hotela pôjdete aj o 5:00,aby ste boli tie dve hod. pred odletom na letisku. A aj hotely sú v okolí Side lepšie,kvalitnejšie,v rámci AI ponúkajú toho viac. Dokonca aj pláže lepšie. Ak by som išla do Alanye,tak by som brala asi len hotel Panorama,ten má stále super hodnotenia a hlavne západnú klientelu. Mali sme susedov,dosť bohatých,išli 1x do Turecka a popálili sa práve v Alanyi. CK im poradila nejaký hotel,čo mal cez 60% odporúčaní. A tak sa sklamali,že povedali,že Turecko nikdy viac a pritom s ich finančným kapitálom by sa mali v Lare alebo Side ako králi.
Alanya ako mestečko je krásna, má pieskové pláže,len je to trochu strmší vstup do vody a občas sa tam môžu objaviť väčšie vlny,čo aj dospelého skôr strhnú do mora a nie to ešte dieťa. Ale asi najviac by mi prekážal ten dlhý transfer.
Ak sa predsa rozhodneš pre Alanyu,tak si vyber hotel,kde máš min. 85% odporúčaní. Nedaj sa v ck nahovoriť na niečo veľmi lacné a s minimom spokojných klientov,oni potrebujú zarobiť,tak predajú aj nos medzi očami.
Ahojte, tak ja na Turecko nedám dopustiť, bola som v Side 5*ktat,Avsalar2*krat,a môžem povedať, že Side je topka, tento rok už ideme aj s malým synom, má, 2,5 a ideme Sandy beach, super hotel perfektne miesto,,, ešte keď sme nemali malého tak sme boli v Nertone, super hotel, a najlepšie ísť s deckami v septembri, teplé more, teplo, nie už horúco, ideme začiatkom septembra....
Baby nikto nebol za posledny polrok v hoteli ali bey club park manavgat? Citam tie starsie diskusie ale zatial nic.. zacinam mat obavy ci sme dobre vybrali..🤔
@baumka už som zbalena vyhral jeden kufor a tie peniaze do pásu nám odporučili kvôli tomu že prídeme na hotel o 6rano a aby nás hneď ubytovali baby niektoré tvrdia že keď tam dali 10e tak boli ubyt.ako prvý a niektorý čakali ešte aj do 12hod nez sa uvoľnilo tak preto sa pýtam minulý rok v Bulharsku sa nám stalo že sme prišli 7.30 na hotel a izby nám dali o 14hod.a pritom mali izby voľné bol to 21posch.hotel ideme do hotela Eftalia aqua rezort
@filipka21 ok,ja by som sa najprv spýtala,či majú už niečo voľné a možno bude voľné aj bez peňazí.
Idete do veľmi obľúbeného hotela pre rodiny,ale je možné,že tohoto roku tam nebude toľko dovolenkárov,keďže je turizmus v Turecku ešte v kríze,však uvidíte. I keď ten aquapark je dosť obľúbený a vychytaný a mnohé rodiny tam idú kvôli nemu.
Berte si obuv do mora,ale to asi vieš. Prajem peknú dovolenku 🙂
Ahojte. Hotel Marti Myra niekto z vas skusil? Uvazujeme nad nim...
Zaujima ma,ci v hoteli (alebo v tesnej blizkosti) kupim plienky,nech to nemusim vlacit z domu.a ci je na plazi nejaky bar,v ktorom sa mozme naobedovat a nemusime sa hnat do hlavnej restiky...
Dakujem
Dievčatá, môžem sa opýtať len pre svojuinfo - koľko vás stojí dovča pre 2 dospelých a 2 deti nad 3 roky?
@lussianda dcéra nepotrebuje nijaké špeci očkovanie. My zvykneme tak 3 týždne pred odletom užívať probio a ešte aj vit. C a vit. B ako prevenciu pred vírusmi,keďže na dovolenkách sa koncentruje kopec ľudí z rôznych krajín a s rôznymi hyg. návykmi. A to probio je dobré aj kvôli tomu,že predsa v cudzine sa používajú aj iné koreniny,veľmi často oliv.olej,jeme tam jedlá,na ktoré nie sme doma tak zvyknutí a kombinujeme všetko možné dokopy..... Ale zápchy sa tam báť nemusíš,skôr naopak 😀 Dôležité je nebyť s dieťaťom nonstop v bazéne a na slnku. Hlavne medzi 11:00-15:00 si dajte oddych na izbe. Lebo ak tam aj deti pochoreli,tak to bol často aj úpal alebo problémy s ušami kvôli bazénu. Zásada je umývať dieťaťu ruky hlavne ak nebudete na wc vo svojej izbe,ale na spoločných v areáli,Ale to určite robíte aj na SK. Nepiť veľmi studené nápoje v horúčave. To platí u detí,my ako dospelí to skôr prežijeme bez újmy . 🙂
Čo sa týka lietania,tak naša mala 2r,keď sme 1x leteli a tešila sa tak,že prvá utekala do lietadla,ani sme ju dobehnúť nemohli. Ale sú aj deti,čo plačú. Zober jej niečo na cmúľanie kvôli tlaku pri vzlietaní,alebo sa poraď s lekárkou,možno už niečo iné na to vymysleli. Alebo ti tu poradia aj žienky s malými deťmi,čo im pomáha. Samozrejme nejakú zábavu do lietadla.
ČO sa týka tvojho hotela,tak po minulé roky tam niekto odtiaľto bol a boli spokojní. Určite tam budete mať dobrú zábavu,čítala som,že tam pracuje 30 animátorov,je to rodinný hotel. Areál je krásny,budete sa mať kde prechádzať. Hotel je v blízkosti mesta Manavgat a teda pláž nebude mať taký pozvoľný vstup do mora ako napr. v Evrenseki a aj piesok je tam hrubozrnný. Pozemok je obrovský,takže nebudete mať hluk z iných hotelov. Nákupy v okolí skôr minimálne,môžete sadnúť na dolmuš a ísť do mesta.
@lussianda a ešte dodám,že turecké lekárne sú zásobené všetkým možnými liekmi,ak by si potrebovala. Aj Nemci si tam chodia nakupovať niekedy aj do zásoby,lebo je tam niečo lacnejšie. Čo viem,tak kupujú aspirin, Voltaren,Bepanthen...
Ak niečo nemajú,tak ti to zoženú a dá sa dohodnúť,že ti lieky privezú aj do hotela.Sú veľmi ochotní.
Čo je drahšie ako u nás,to sú opaľ. krémy,tie radšej ťahám z domu.
@tvojka aj pre ine rodinky,ktoré idú do marty mira napíšem,že plienky dostať v mestečku Tekirova vzdialenom.cca 10 minút pešo a naobedovat sa dá krásne aj v malej reštaurácii na pláži kde majú široký výber jedál ale robia napr. Aj čerstvé hamburgery a tie take fajne placky na kameni priamo pred zákazníkom 😀mnam
@baumka dakujem za taku obsiahlu odpoved a tolko informacii😊 uz som trosku kludnejsia!😉 mala ma este dudlik takze to v lietadle snad zvladne aj ked ona moc neobsedi ale mozno nas prekvapi a bude to v pohode. Doktorke asi volat uz nebudem lebo ked som jej spomenula ze chceme ist do turecka tak bola prekvapena prave kvoli tej politickej situacii a stavu ohrozenia😐 rozmyslali sme este nad greckom a to nam odobrila😉 ale to sme asi uz zavrhli, ked porovnavame turecko s greckom tak jednoznacne vyhrava turecko aj ked sa trosku bojim .. hotel este mozno zmenime, hladame este nieco lepsie tak uvidime! Obavam sa dost toho tepla,aby z toho dcera nebola mrzuta a umrncana... Mali by sme ist v polovici augusta takze asi nas neminu 40 stupnove tepla.. ale zas pri vode to snad bude znesitelne😊
@baumka Ahoj.píšem po mesiaci,nejak som nestihala.......takže nato ,ze hotel bol v ruskom štýle,KREMLIN PALACE...bolo super.......slováci sme boli asi len my,v tom kvante ludi som počula len ruštinu,anglinu.......vo vedlajsom hoteli som pocula aj slovencinu........prostredie krásne,pláž tak isto a najviac bodovali večerné programy,perfektnéééé,klobuk dole..strava na kvanta,,,perfektná,bolo z coho vyberat,aj ovocie,na moje prekvapenie jahody.......striedali sme restaurácie v oboch hoteloch,tak isto sme raz sedeli v jednom bare potom zase v druhom bare,,,je to super ked si zaplatiš jeden hotel a možes vyuzivat aj druhý....na pláž sme tiež chodili na druhý hotel,v našom bolo nejak viac ludí.....co sa týkalo rusov....nemožem povedat krivého slova,,,boli tam vraj zazobaný rusi....nerobili žiaden bordel ako som čitala,ze sú ako prasce,večer chodili vyobliekaní,doteraz nepochopim kde to všetko zbalili tolké oblecenie a zeny tie topanky....možnost nakupov trochu nafigu,,,museli sme íst taxikom do lary centra za 15€ tam aj naspat a cakal kým sme neobehali obchodíky....nakupy super...ale už by som brala hotel priamo ako delfin.....v piatok sme mali v hoteloch trhy,pri bazenoch,malý sa vozil na tave......pláz bola piesková,pozvolný vstup,voda teplá...takže napriek obavám,super,chceme íst ešte v septembri..dalasom foto...
@macusikzv super sa to číta,ďakujeme za tvoju recenziu 👏a som veľmi rada,že sa ti páčilo a že ste si užili takú krásnu dovolenku. 🙂 Aj fotky sú krásne,díky za ne🙂 Ja tiež sem hodím,keď absolvujem dovolenku,dúfam,že aj iné kočky sa k tebe pridajú a dajú vedieť,čo a ako. 🙂
SOm rada,že ste natrafili na kultivovaných Rusov,areál je naozaj krásny a máš pravdu,že je to paráda,keď môžeš využiť aj služby sesterského hotela. A že idete znovu na jeseň,to nemá chybu,hneď by som sa pridala. Teším sa na septembrový report 😎

@filipka21 my sme nedávali nič a dostali sme krásnu izbu...