Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?
Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.
@ingusz boli sme pred dvomi rokmi, u nas spokojnost, nic nam nechybalo. Strava vyborna, izby ciste, pekne, nie je priamo na plazi, my sme chodili pesi ale mala prechadzka nam vobec nevadila ..nie je priamo v Side, asi 3km od centra, vecer sme tam chodili dolmusmi, inak kopec obchodikov aj v blizkosti hotela
Ahojte o dva týždne letime do Alanye do hotela Grand Zaman beach mate niekto skusenosti s týmto hotelom? v turecku budeme dovolenkovať prvy krát tak ma potešia aj vaše postrehy z kleopatrinej pláže prístup do vody pre deti a menej zdatných plavcov ďakujem vám😉
Baby letíte niekto 12 augusta do Turecka cez Hydrotour? 🙂
ahojte, niekto 1.8. do Adalya Elite Lara 🙂 ?
Ak sa niektora s vas chysta do nejakeho z hotelov v Beleku a chcela by kupit pre deti topanocky slip stop (takmer vsetky Turecke deti to maju), tak priamo v Beleku sa ani neobtazujte pytat, nikto netusil o com hovorim... Treba ist taxikom kusok dalej do Forsa 2000 shopping center, tam ich maju za cca 15,- eur... je to super vec, velmi som sa tesila, ked sme ich zohnali...
http://www.slipstop.co/product-category/products/
Ahojte, planujeme ist do Turecka a nevieme sa rozhodnut medzi hotelmi: Alhambra palace a Dragon royal. Prosim vas neboli ste niekto v nich? Dakujem velmi pekne 🙂
ahoj @mischel123 , Alhambra je oveľa väčší kolos ako Dragon,veľa sa tam nachodíte,je tam viac RUsov. Stredisko je len o pár km bližšie k letisku. Nákupy celkom ok. Ale Dragon je viac medzinárodný,resp, skôr "západný" , je to tradične roky dobre hodnotený hotel,pláž na skok,stredisko je viac obľúbené,je tam viac ľudí,ale nákupy super,je tam viac života ako v Alhambre. 🙂
@baumka my sme dvaja dospely a jedno dieta (3 rocna dcera). Kvoli malej som hladala hotel kde su kolotoce a tobogany na tych nafukovackach a detske ihrisko a detsky bazenik a manzel hlada kde je krasna krystalovo cista voda v mory. Len co som citala tak dragon a taj mahal maju spolocny ten lunaparkntak sa bojim ci tam nebude vela ludi, teda viac ako v alhambre? A stravou je tam aky rozdiel? Velmi pekne dakujem 🙂
@mischel123 v strave veľký rozdiel nebude,oba hotely patria do jednej siete. Len v ALhmabre bude určite oveľa viac ľudí a tým pádom väčšia tlačenica hlavne pri večeri. Inak čo som dala teraz tie fotky,tak na predposlednom vidíš vežičky Alhambry,je vidno,aký je to kolos. Ešte čo sa týka pláže. V Alhambre je viac miesta,ale nie po celej dĺžke pláže je taký jemný piesok ako pred Dragonom. Je tam aj taký štrk,hlavne zboku pláže. Oba hotely majú aj promenádu,pri Dragone to však viac žije. Voda je čistá pri oboch hoteloch,samozrejme,pri pieskových plážach je to trochu iné,ako keď sú kamene. Ale kúpať sa naozaj báť nemusíte 🙂 ˇĽudí bude určite v Dragone viac,aj v ich lunaparku,ale to preto,že je taký obľúbený. V Alhambre sa asi skôr rozlezú po pláži a a areáli. No už sa musíte sami rozhodnúť. 🙂
@mischel123 my sa chystáme 31. 8. na týždeň do Alhambry. Neviem kedy sa chystáte vy, ale najlepšie je až v septembri, lebo je už málo hostí. Kým sme nemali školopovinné dieťa tak sme chodili cca od 5 do 15 septembra a bolo super.
@mischel123 neviem,či si pozerala sgtránku Alhambry,určit tam nájdeš kopec info. Čo sa týka šnorchlovania,tak v Turecku sa chodí šnorchlovať skôr na Egejskú riviéru,tu dole toho nie je toľko na videnie.Ale ak by som chcela šnorchlovať,tak beriem skôr Alhambru -menej ľudí v mori a zároveň v mori ďalej sú aj kamene,takže nejaké rybky a život tam bude na pozorovanie. Alebo potom ísť na poldenný výlet s člnom,čo ponúkajú športové centrá na pláži.
@mischel123 ihrisko v Alhambre https://www.holidaycheck.de/hm/bilder-videos-ro...
@janka.l a uz stŕe tam boli niekddy?
Konkrétne v tomto hoteli nie ale vždy sme tam chceli ísť, tak dúfam, že budeme spokojní. Boli sme v kamelyi world , čo je kúsok od tohto hotela. Sem ideme kvôli vstupu do mora. Tu v Side je najlepší.
@baumka hej hej pozerala som ich stranku len som tam nenasla ihrisko vonkajsie alebo vnutorny detsky kutik ani nejake smykacke pre male deticky (nemyslim velke tobogany) :( ale dakujem pekne za info aj za link 🙂
@lauraa
@lauraa je tu dosť RUsov,predtým to bol skôr nem.-hol. hotel.Ale aspoň zachraňujú situáciu,pretože by kopec hotelov skončilo. Ale dá sa to s nimi,nie je to až taký extrém. Inak všetko po starom - čiže strava,služby,ubytovanie super 🙂 No a more a pláž,to je najväčšia paráda,keby aj niečo zlyhalo,tak toto to zachráni,respektíve vynahradí .😎 🙂 Všade je pokoj,oproti minulému roku je určite viac turistov,nielen v našom hoteli. A ty ako s dovolenkou?
My sme sa už vrátili z dovolenky, ale črevna infekcia nás neobišla. Vy nemáte podobné skúsenosti s Tureckom?
@edenka100,my sa držíme toho,čo som písala na str. 523. Ja neviem,či je to zmenou klímy,ale my hneď po príchode do hotela,bez toho,že by sme ešte niečo pili,jedli,tak máme také zvláštne pocity v bruchu,aj stolica je počas pobytu z toho množstva zeleniny a ovocia oveľa" ľahšia", ale žiadne brutál problémy sme nemali. Toto som zažila v Egypte,ale to bolo iné kafé,nikde inde som také problémy nemala. A ak by som cítila aj žalúdok na vode,tak mám so sebou čierne uhlie aj Hylak. To zaberá takmer ihneď.
Baby a co davate na tie hnacky takym malym detom keby ich to nahodou chytilo? My mame 1 a pol rocnu dceru a za 2 tyzdne letime. Endiaron? Cierne uhlie? Hylak? Od dneska nasadzujeme probiotika a vit.C .
@lussianda my už malé dieťa nemáme,vtedy dávno som ani nejako tieto veci neriešila,jediné,čo som jej dávala,bolo probio. ALe určite žienky s malými deťmi ti poradia. A vlastne aj Hylak obsahuje v sebe niečo ako Probio,aspoň som to počula,ale nie je to ako prevencia. Určite si pýtaj probio v lekárni špeciálne na dovolenku,lebo sú vraj rôzne druhy.
Ešte tu dopíšem aj pre @edenka100:
Ja mám inak gastro-problémy,doma si musím dávať občas na to tabletky,ale tu ako zázrakom som ešte ani jednu tabletku nepoužila.
Tak je možné,že tie problémy sú aj z bazénov,kde sa deti napijú tej vody a vieme,čo všetko si ľudia v bazéne dovolia... ..My napr. do bazéna nikdy nechodíme,sme len pri mori.

@jovka ,ja sa rada hrám. 😀 Joj,Orange Palace je tiež pekný,takže túto oblasť poznáš. 🙂 Prajem peknú dovču,kde si vyberieš,aby si bola spokojná. 👍