icon

Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?

monrad
17. júl 2008

Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.

tana555
21. jún 2019

Mamicky,dali by ste detom zmrzlinu,ked nie je vhodne pit ich vodu?

baumka
21. jún 2019

@avenev super,že ste už tam 👏,potom pridaj nejaké pekné fotočky. 🙂,ak budeš mať chuť a čas. V Kumkoy sú tie veci podobné,v podstate vo všetkých týchto turist. centrách. No nemôžem 100% tvrdiť,žeby v Kumkoy alebo Side neboli predajne aj viac s kvalitnejších tovarom,ale to by ti možno poradili v hoteli,ja som ich nejako nevyhľadávala. Ale mohli by ste sa vybrať do Manavgatu,tam je veľký obchoďák,kde máš aj známe značky,my sme tam neboli,ale ľudia tam dosť chodia. Najlepšie však taxíkom,budete tam rýchlejšie ako dolmušom, je to tak 25 min.. Tu je stránka toho obchodu aj so značkami,čo tam ponúkajú: http://www.novamall.com.tr/en_full.html
V Manavgate je aj toto známy obchod,kde chodia Nemci radi: http://www.dickmantextile.com/
Alebo môžete nakupovať aj priamo v Manavgate,tam určite v centre nájdete aj obchody s tureckými značkami.

baumka
21. jún 2019

@tana555 my tam bežne jedávame ich zmrzlinu, je to väčšinou značka ako u nás,napr. Aligida. A aj ich turecká je výborná. V hoteloch bežne deti stoja v radoch na tú zmrzku. 🙂

abbey1
21. jún 2019

@tana555 Dávala. Veď oni v tej vode u umývajú riad, seba, normálne používajú. Malé decká bežne ochutnávajú vodu z bazéna. Čiže z rozloha, či krájane ovocie nepredstavuje väčšie riziko.

summerlili
21. jún 2019

@baumka suhlasim s Dickman obchodom. Boli sme 2x minuly rok a vzdy spokojnost. Zavolali sme do cestovky, cez ktoru sme boli v Turecku, na dohodnuty cas nam poslali bus a ten nas priamo zaniesol tam. Zadarmo. A spat odtial inym busom od nich, z obchodu.

baumka
21. jún 2019

@summerlili a my sme tam ešte neboli,hanba nám. 😀 Prosím ťa, cenovo je to tam ok? DObre si pamätám,že sú tam pevné ceny?

tana555
21. jún 2019

@baumka no ved to,ze nasa mala urcite bude chciet,preto sa informujem 🙂

tana555
21. jún 2019

@abbey1 vraj pokial je riad suchy je to ok.. aj ty si si umyvala zuby ich vodou?

abbey1
21. jún 2019

@tana555 Popravde, často áno. Síce sme si do kúpeľne dali fľašu s vodou, ale zvyk je železná košeľa. 🙂

lela1
22. jún 2019

Dobry den,prosim bol niekto v Seashell resort v Side Evreneski,ake su tam nakupne moznosti,myslim oblecenie?dakujem

tana555
22. jún 2019

@abbey1 a v pohode? Vsetko bolo ok?

baumka
22. jún 2019

@lela1 známa bola v Seashelli a bola spokojná. Čo sa týka nákupov,tak hotel leží v Evrenseki,kde je tých možností fakt dosť. Stačí ti ísť do hotela smerom na hlavnú cestu,to je pár minút a tam je kopec malých obchodov. Alebo pôjdete po promenáde doľava cez mostík a po pár minútach sa dá prejsť medzi viacerými hotelmi a prídeš k takým klimatizovaných nákup. centrám pred hotelom Ryoal Dragon. Napr. môžete vyjsť od promenády popri hotely Aydinbey Kings Palace,to je na fotke hotel celkom vpravo s tými žltozlatými vežičkami a celkom vľavo je to nákupko.
https://www.google.com/maps/@36.8089219,31.3448...

A ak pôjdete popri ňom ďalej popri tých hoteloch, tak tam je ďalšie nákupko. A ak vám bude málo,tak sa dá ísť pešo do Kumkoy,asi tak ešte 12 min a tam je kopec ďalších možností.
Kumkoy centrum na fotke,dostanete sa tam aj taxíkom,aj dolmušom:

https://www.google.com/maps/@36.8039186,31.3571...

lela1
22. jún 2019

@baumka dakujem velmi pekne😀

abbey1
22. jún 2019

@tana555 Našťastie, nás zdravotné problémy na dovolenkách obchádzajú. Len raz sme oko riešili. Čiže, áno, v pohode. Turecko i Tunisko.

tana555
22. jún 2019

@abbey1 chvalabohu,ze tak 🙂 aj uzivate pred a pocas dovolenky probiotika?

tana555
22. jún 2019

...este otazocka ohladom klimy v lietadle.. davate nieco mensim detom na uska(celenku,ciapku)?alebo nejake rady ohladom lietadla?

summerlili
22. jún 2019

@baumka ceny pevne. Cenovo ok, kvalita vysoka. Nakupili sme vela, az tak, ze sme museli dokupit velku tasku na odnesenie domov.

summerlili
22. jún 2019

@baumka este prosim aj odo mna otazocka. Tento rok sme hotel vymenili a ideme do Trendy Verbena Beach. Pamatas si prosim prostredie? Je to v meste? Nakupy blizko? Aj lekaren 🙊🙈🤷‍♀️?

baumka
22. jún 2019

@summerlili Verbena je super,je tiež v Evrenseki, teda všetko blízko,kopec nákupov a do Kumkoy centra je to 10 min. Lekárne tiež, v okolí sú tri -štyri veľké nákupka vrátane lekární. Je to na skok k hore spomínaným nákupkám do 4 min - po vyjdení z hlavného vchodu hotela smerom doľava. Tu na mape je výhľad z Verbeny a tie dve biele kupoly vľavo patria už spomínanému nákup.centru: https://www.google.com/maps/@36.8051376,31.3496...

a toto je dalšie nákupko aj s lekárňou,od vchodu hotela doprava, asi 2 min,teda pre vás najvýhodnejšie. A ako vidno,je tam aj lekáreň : https://www.google.com/maps/@36.8082194,31.3513...

A hned za ním vidíš modré kupoly hotela Luna Blanca,pred ktorým je postavené zas úplne nové nákup. centrum. 🙂

sisull
23. jún 2019

@baumka ahoj, prosim co by si odporucila, rozhodujeme sa medzi hotelmi concord v lare, alebo sealife buket v oculcalar. Ideme dve rodiny s detmi, najmensi maju 4 roky.

tana555
23. jún 2019

@summerlili kedy sa chytatae do Verbeny?

baumka
23. jún 2019

@sisull záleží od toho,čo je pre vás na dovolenke dôležité. Od letiska je oveľa bližšie Concorde De Luxe( asi 20 min) a Sealife nejmenej hodinu a pol cesty busom. Ja si vyberám hlavne podľa pláže a v tom prípade by to bol znovu COncorde, lebo Ocurcalar má viac kameňov a aj voda je hneď hlbšia. No a situáciu na pláži si pozri na týchto fotkách- najrpv Conocrde a druhá je pláž Sealife,ktorá je omnoho užšia teda takto by som tam nechcela ležať. A v neposlednej rade sú dôležité recenzie a percentá odporúčaní od hostí a tu tiež vyhráva Concorde ( 96% ), Sealife ( 86) . Toto sú také veci,čo si ja všímam ako prvé,takže ja by som brala Concorde,ale rozhodnúť sa musíte sami. 🙂

sisull
23. jún 2019

@baumka dakujem ti velmi pekne.. si super.. tiez som sa priklanala ku concord, a ty si ma v tom utvrdila.. vedela by si mi este povedat ake su tam nakupne moznosti a ci sa tam da niekde aj poprechadzat mimo hotela?

katrin21
23. jún 2019

@tana555 davali sme

tana555
23. jún 2019

@katrin21 probiotika ci ciapku v lietadle?

katrin21
23. jún 2019

@tana555 zmrzlinu😂😂😂

katrin21
23. jún 2019

Ahojte, bol niekto v Side Evrenseki- Colakli Sultan of Side hotel?

eliska13
23. jún 2019

@katrin21 cez aku cestovku si pozerala ten hotel?dik

katrin21
24. jún 2019

@eliska13 fisher to je..ale je aj na invia..
Je to dalej od mora,ale hotel je fajn

summerlili
24. jún 2019

@tana555 18.7. - 29.7.2019. Ty ?