icon

Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?

monrad
17. júl 2008

Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.

sandrus2
14. júl 2019

@baumka ďakujem krásne 🙂

imfka
14. júl 2019

Pár slov k hotelu Sentido Turan Prince, možno to niekomu pomôže... V Turecku sme boli minulý rok prvýkrát a cestovali sme v auguste cez CK Satur. Hotel bol super, aj keď na európske pomery skôr 4*, nie 5*. Nehovorím však, že bola špina, či nedostatok niečoho, to vôbec nie. Práve naopak; výber jedla, občerstvenie (deti stále rozprávajú o zmrzline zadarmo!), bazény, tobogany, lehátka a slnečníky, uteráky, čistota izieb, všetko bolo super. Ešte aj detské ihrisko bolo super, mala som problém dostať deti na večeru. Chlapík na pláži nám vždy vyčistil lehátka, vyprázdniť odpadky, jednoducho sa o nás starali fantasticky.
Ale ako typický slovenskí klienti sme dostali izbu na prízemí nad kuchyňou, kde umývali riad a hluk bol neskutočný ešte aj o 9:30 večer. Ani sme sa nevybalili, hneď neklusali na recepciu, ukázali sme im, že hluk je ako keď práčka žmyka pri vás v izbe... Ako tam majú spať moje dve malé deti. Boli neskutočne ochotní a dali nám izbu v prednom bloku s bočným výhľadom na more na 4 poschodí. Izba krásna, slnečná, len kúpeľňa by už potrebovala obnoviť. Ale inak čistá.
Takže za nás spokojnosť. Keby tých hotelov v Turecku nebolo toooľko, tak sa tam aj vrátime. Ale prečo nevyskúšať ine, že?
Žienky,
@belaanabela
@mirkie
@lilka1
Nikdy som Vám nenapísala, že ako bolo. Vďaka za vaše odpovede, pomohli nám vybrať hotel a mali sme aj vďaka vám super dovolenku. 👍😘
@lilien1914 Tyran Prince World je v plane v budúcnosti 🙄

mirkie
14. júl 2019

@imfka moj muz stale spomina na hotel ako najlepsi kde bol 🙂 (ale vela teda nepochodil 😇) ja som tiez bola spokojna a nevylucujem ze sa tam nevratime. Teraz mame babatko, tak mozno o rok, dva. Dovolenky su teraz dost drahe. 3500 mi pride za turecko prilis. Tento hotel sme mali o dost v priatelnejsej cene. A mali sme vsetko co sme potrebovali. Starsia dcerka dokonca casto spomina aj animacny program, ked hrali tarzana 🙂 dcerka tam mala kiahne, cize nie uplne idealna dovolenka ale aj napriek tomu mame pekne spomienky.

imfka
14. júl 2019

@mirkie blahoželám k malej dcérke 🙂😍
Moja mladšia tiež bola unesená tým Tarzanom. Museli sme potom pozerať aj Disneyovku, lebo nevedela to pustiť z hlavy 😉
No dovolenka tam bola naozaj super, aj keď lacná nie je. Aj my spomíname a všetko porovnávame s ňou. Moje deti mi po nej povedali, že odteraz už len do Turecka. Len kto to bude platiť!!! 😅

belaanabela
14. júl 2019

@imfka je to tak,aj mne Sentido v dobrom vychadzal na 4*

lilien1914
14. júl 2019

@imfka aha nam tam bolo velmi dobre

jana.oravcova
15. júl 2019

Prosím Vás švagrina ma nastrašia, že v Turecku niekde je nejaký vírus, že veľmi blbý, až na nemocnicu. Prosím nejaké info?

baumka
15. júl 2019

@jana.oravcova ako všade,kde je teplo,väčšia koncentrácia ľudí a hlavne detí,najmä pri bazénoch,sa môžu vyskytnúť rôzne choroby. Nie je to špecifikum Turecka. Práve teraz čítam skupiny a blogy a tam píšu,že chytili v Taliansku chorobu ruky-nohy-ústa,ďalší sú v CHorvátsku a vracajú pravidelne aj s teplotami. Takmer denne na profiloch ženy píšu,že aj doma na SK má ich dieťa tieto menované choroby....Toto je obdobie,kedy je toho veľa doma a aj v cudzine. Takže len pozor na hygienu a vyhýbať sa množstvu ľudí najmä v tých bazénoch,aby dieťa si tej vody neloglo,lebo tam môže byť aj dieťa s chorobou,alebo sa tam vycikajú tie deti,preto ja napr. chodím len do mora. A dezinfikovať sebe aj rodine ruky,v lekárni alebo v Kauflande pri pokladni sú tie dezinf. tekutiny.

korunka1
15. júl 2019

@jana.oravcova hej, aj MZV straší, že je to jedna z krajín, kde by sa nemalo cestovať.......jedna pani povedala...netreba všetkému veriť.
Ochorieť môžeš aj doma. Netreba sa ladovať do prasknutia, zapíjať ľadovým drinkom a chlastať vodu z vodovodu.

lopezka
15. júl 2019

Ahojte, my sme sa v sobotu vratili z dovolenky v Turecku po 11 dnoch a chvalabohu sme vsetci zdravi. Deti som upozornovala, aby si davali pozor, aby nelogali vodu v bazenoch ....zubky si umyvali balenou vodou ....a cely pobyt sme uzivali Cecko a probiotika 😎.

baumka
15. júl 2019

ako píše @lopezka a ja ešte k tomu odporučím B-komplex a brať to všetko už pred dovčou- 2-3 týždne

jankadr
15. júl 2019

@jana.oravcova tiez sme boli koncom juna 10 dni a deti v pohode.pouzivat zdravy sedliacky rozum-nejest piate cez deviate (aj tak tam deti jedli vacsinou spagety a hranolky a na ranajky lievance).nepit ladovu vodu a cez obed na izbe

syja
22. júl 2019

@dianamia ahoj ako ste boli spokojni v grand zaman?

katrin21
23. júl 2019

Ahojte ja sa po čase ozývam ako sme sa mali v hoteli Sultán of Side.

Všetko bolo úplne super Hotel je na veľmi dobrej úrovni krásne moderné izby klíma fungovala dokonca aj bez kartičky minimálne na našej izbe Neviem či to bola náhoda alebo je to štandard.
Bazény super voda čistá osviežujúca A jediné čo mi vadilo že v blízkosti bazéna bola sprcha len akoby vo vnútri budovy,ako aj WC, a nie vonku Ja osobne sa rada chodím občas schladiť pod sprchu a teda túto bolo dosť problematické kým som tú sprchu vôbec objavila prešli tri dni a teda Nechcelo sa mi chodiť ovlažovanie kachličkovanie miestnosti ktorá bola zároveň prezliekáren..
To bolo asi jediné mínus Inak neviem čo by som tomuto hotelu vytkla strava bola rôznorodá a výborne ochutená Veľmi nám chutilo a teda ja som na jedlo dosť náročná. Dokonca a vždy do obeda pri bazéne s tobogánmi jedna pani krájala uhorky a mrkvy na zahryznutie a teda bolo ne veľký záujem.
Jedlo cez obed Bolo možnosť jesť buď pri bazéne alebo teda v jedálni a aj na pláži Mne osobne veľmi chutilo práve jedlo na pláži kde robili vynikajúci kebab a k tomu osviežujúce šaláty alebo ryža alebo hranolky alebo bulgur.
Vždy sa dalo nájsť niečo aj vhodné pre deti Aj keď samozrejme ochutené a nie bez chuti, ale my máme už trojročnú takže tá jedla všetko.
Potom bol vždy poobedný Snack buď pri bazéne alebo na pláži boli palacinky a zmrzlinu a ešte taká pani tam robila také ako lokše plnené syrom.
Pláž bola asi päť minút v príjemnej prechádzky v prvý deň sa nám to zdalo síce trošku ďalej Ale ďalší deň už úplne v pohode Vôbec to nie je ďaleko v podstate sa Prídu len dva rezorty pred nami A je to.
Dá sa ísť dvoma cestičkami jedna vedie pomedzi záhrady rezortov a 2. Po ceste ktorá je menej do kopca keď sa vraciate z pláže naloženi vecami.
Večer bol vždycky nejaký dobrý program Samozrejme aj minidisko Takže ani dcéra sa nenudila.
Izbu sme mávali pekne upratanú vodu dopĺňali do chladničky nebol nikdy problém aj keď sme náhodou videli upratovačku vypýtali sme si a dala nám.
Trošku otravné Bolo že sme mali izbu až na piatom poschodí a výťah zastavoval na každé zastavenie Takže v tom teplom výťahu sme niekedy boli ako v saune kým sme sa dostali na izbu Ale tak s tým sa nedá nič robiť To je proste tak.
Čo sa týka hotela Bola som v ňom aj v kaderníctve a kaderník má veľmi dobre ostrihal za 15 eur aj s fúkaním aj obočie mi vytrhal😂.. tiež tam boli fajn obchodíky s dobrými cenami vôbec nie predražené keď som to porovnáva s tými vonku.
Asi 500 metrov po hlavnej ceste bol veľký nákupný bazár Kde sa dalo vyšantiť a nakúpiť za veľmi veľmi dobré ceny musím povedať že všetko bolo oveľa lacnejšie ako minulý rok v konakli.
Naozaj sa tam oplatí ísť spolu prázdnym kufrom ale je dobré si to aj vopred prejsť a pozrieť lebo Ceny sú rôzne a samozrejme všetko treba zjednávať, či už na Hlavnej ulici v obchodíkoch alebo v tom nákupnom centre Bazaar.
Ešte spomeniem že v hoteli bola pitná voda Takže absolútne nebol problém s umývaním zubov dokonca bola na izbe kanvica a bolo tam napísané niekoľkých jazykoch že je možné si aj z vodovodu uvariť v pohode čaj alebo kávu že je voda pitná.

Hoteli i blízkosti hotela bolo možné si požičať aj kočíky golface.
Celkovo hodnotím Hotel pozitívne ako by som ho odporúčala aj dalej.

baumka
23. júl 2019

@katrin21 som rada,že ste boli spokojní. Super recenzia,ďakujeme.👏 🙂 Známa práve o ňom rozmýšľala na bud. rok,tak jej ukžem tvoju recenziu. SUper s tou pitnou vodou.👏 Čo som čítala,tak vraj oni majú vodu pitnú,ale vraj viac prechlorovanú a to môže niekomu vadiť. Ale piť som ju ešte neskúšala, zuby si v nej však umývame. 😀 S tou klímou je to rôzne,mali sme hotely,kde sa dalo aj bez karty a inde nie. A dali vám dve karty do dverí?
S tými výťahmi je to skoro všade,aj deti sa hrajú a privolávajú ich a aj niektorí dospelí blbnú.😅
Vidíš,ja som ešte kaderníctvo neskúšala, ale dobre,že si spokojná,aj cena dobrá. A obočie ti robil tou ich nitkovou metódou?
A ako dcérka v mori? Nebála sa? Určite ste aj krásne opálení. 👍

oliverceky
23. júl 2019

@baumka Aká je nitková metoda?

baumka
23. júl 2019

@oliverceky takto nejako ako vo videe,robia to aj chlapom. 😀 https://zena.sme.sk/c/20684025/iba-nite-a-sikov...

katrin21
23. júl 2019

@baumka od dverí sme mali iba jednu kartu neviem neskúšali sme si vypýtať druhú plus sme mali kartičky na uteráky ktoré sa večer odovzdávali A ráno ti dali čisté vždycky za kartičku na pláž alebo k bazénu.
Jediné hnusné zo stravy tam bola káva tá bola nechutná či tá ktorá bola zadarmo alebo tá ktorú si si zaplatil lebo bola proste neskutočne kyslá či horká a dala sa piť iba ľadová káva asi preto že v nej bola zmrzlina a tá bola teda mňam.
To obočie mi robil ty mi niťami ale my ho aj ostrihal A to som už nechcela Lenže keď začal Už sa nedalo nič robiť takže mám ho trošku užšie ako by som chcela A musím si zvykať ako ho domaľovať lebo už som si zvykla na take trošku širšie.
Ale aspoň mi Odstránil dokonale všetky fotky Aj hore aj dole a vyhral sa s tým a počula som až potom keď som sa vrátila že veľa báb sa v Turecku dáva aj farbiť lebo že tie ich farby sú najlepšie asi preto že sú tmavovlasi a rýchlo šedivejú takže majú dobré krytia a kvalitu.. Každopádne Bol to risk ale Oplatilo sa a je tam tých kaderníctiev na každom kroku kopec .
A dcérka si more užívala minulý rok mala z mora paniku ale teraz už bola celá Happy stačili jej rukavniky a ocino ju držal a užívali si voľný ale keby mala koleso tak možno by aj sama zvládala trošku viac len sme sa báli Aby nám ju niekam neodplavilo.😂

baumka
23. júl 2019

@katrin21 no paráda 👏😎 , krásne ste si užili, bohvie akú kávu hotel kupuje,my sme mali minulý rok aj v automatoch Jacobs,tak to bolo ok. Ale ostatné sa vám vydarilo. Tú ľadovú kávu tiež milujem,dobre padne aj na pláži. Tak teraz už len si zvykať na domácu realitu,aspoň to je pre mňa najťažšie po návrate. 😀 A ešte sa spýtam,aké bolo v hoteli zloženie národností?

katrin21
23. júl 2019

@baumka vela slovakov a cechov, par Rusov/ ridinky v pohode/ a tiez nemci zvacsa turecki, mily a slusni. Uplne pohoda. Fakt
Aj v jedalni pohoda,,cisto, obcas sme si sli sami po pribor,ked nestihali prestierat,ale snazili sa..

baumka
23. júl 2019

@katrin21 To rada počujem,lebo tento hotel funguje roky, niekto už tvrdil,že najlepšie časy má za sebou,ale vidím,že najlepšie je sa spýtať niekoho,kto má reálne skúsenosti.👍

luckarisko74
23. júl 2019

@summerlili ahoj my ideme tiez do trendy verbena ale az v auguste napises ako tam bolo a co odporucas dakujem🙂

tana555
23. júl 2019

@luckarisko74 my sme prave pred tyzdnom prisli. Odporucam!!!

deny3
23. júl 2019

@tana555 dobre čítať, o mesiac tam váľam šunky 😍 aké dávajú izby slovákom ? máme s bočným výhľadom, tak snád nebude na ten prázdny pozemok. Nie je problém, hlavne na večeri, nájsť voľný stôl? a čo lehátka na pláži, pri bazénoch?

summerlili
24. júl 2019

@luckarisko74 my sme aktualne tu a doslova si valame sunky. Fantazia. Stol, to je jedno kedy, najdes kedykolvek. Aj pri veceri. Vzdy je nieco volne. Neviem ake izby davaju Slovakom, lebo aktualne mam pocit, ze v hoteli je minimalne polka Slovakov. Vazne. V zivote som tolko slovenciny v tureckom hoteli nepocula. A my mame izbu s bocnym vyhladom, nad bazenom. Ja som ale pisala vopred, ze mame 4 izby s prosbou, aby mas dali pri seba a vysli nam velmi v ustrety. Lehatka pri bazenoch klasika nutnost obsadit rano. Na plazi v pohode aj cez den, jedno sa vzdy volne najde. Viac vedla seba by bol uz potom neskor problem.

tana555
24. júl 2019

@deny3 my sme mali izbu nad bazenom,vyhlad na zahradny bar 🙂 uplna spokojnost...Stol nebol nikdy problem pri veceri.. lehatka sme si obsadili rano pri bazene aj pri mori,manzel si rano chodil zaplavat,tak stale nam dal osusky na lehatka.. urcite budete spokojni,uzite si 🙂

mirage
24. júl 2019

@tana555 vidis a mne toto na dovolenke tohto typu vadi. Obsadzovanie lehatok. Pridem neskor a cakali sme pol hodinu a ked nikto neprisiel uteraky sme dali prec. A rodina co prisla si tam lahnut nicnevyhadala. V dobrych hoteloch sami zamestnanci hotela tie uteraky odstranili.

tana555
24. júl 2019

@mirage aj u nas sa to stalo na plazi a nepacilo sa nam to..tak to chodi na dovolenkach,ludia si obsadzuju lehatka... tak sme davali k tomu bud formicky do piesku alebo detske koleso..

mirage
24. júl 2019

@tana555 nerozumiem, ved pises, ze to vy ste si rano obsadzovali lehatka

luckarisko74
24. júl 2019

@tana555 super a mali ste rodinnu izbu?