icon

Dovolenka s dieťaťom v Chorvátsku

lulu2
19. feb 2008

Ahojte, chystate sa niekto toto leto do Chorvatska? My sme si vybrali hotelovy komoplex Solaris pri Sibeniku. Neboli ste tam niekto nahodou minuly rok? Ideme s malym - v case dovolenky bude mat rok a 4 mesiace. Nie je to skoro? Nepoznate tento hotel, ake su tam izby, sluzby, prostredie? Dakujem za vsetky prispevky.

peter064
2. jan 2014

@habo568
zdravicko

viete mi date nejake info kde presne v duce pri omsi ste boli? ake ubytko a strava a more ?

dakuejm peto d.kubin

tothova5a
2. jan 2014

Viete mi niekto poradit konkretny hotel/apartman v strednej a juznej Dalmacii pre dvoch dospelych a dve deti? Idealne by boli dve spalne a min. polpenzia. Dakujem

lofovka
2. jan 2014

Ahojte, boli ste niekto na ostrove Čiovo alebo Živogošče na Makarskej? My sme boli po dva roky na Rabe, raz v hoteli Veli Mel, to sme mali ešte len dcéru, tak nám stačila jedna izba a minulé leto sme si prenajali apartmán, ten bol supe a boli sme veľmi spokojní. Alebo mi viete poradiť nejaké pokojné miesto pre nás? Máme dve deti, dcéra bude mať 7 a syn mal teraz 2 roky, ďakujem

habo568
3. jan 2014

@peter064 dobry, boli to apartmany rica http://www.srica.com/index_en.htm len sme presli cez cestu a boli sme na plazi,ani ruch z cesty nebol,kedze sme mali vyhlad do kopcov a dva balkony,alebo take terasy,ubytovanie naozaj skvele,ale tie plaze tam nie su nic moc,no na druhej strane,podla toho co cakate,pre male detia,my sme boli s 1.5 rocnou a este dvoma starsimi a nemohli sme ich z vody ani dostat,more teple,bez vln,plytke,proste oni si to maximalne uzili...len tie plaze,ked to porovnam s inymi krajinami,su male,take skor bahnite a vadili mi spaky,ale toto zasa robia ludia,no ako som pisala pre male deti je to uzastne...

amatas
3. jan 2014

@alami Ahoj, ak chceš niečoo v okolí Splitu, popozeraj si naš fotoblog a stránku. Takto narýchlo pár tipov z našej ponuky:
http://kastela-travel.com/slov/unit.php?id=7014...
http://kastela-travel.com/slov/unit.php?id=5005...
http://kastela-travel.com/slov/unit.php?id=4002...
výhoda mesta Kaštela: leží medzi mestami Split a Trogir (obidve v zozname UNESCO), stihneme ich obidve pochodiť, nie je ďaleko ani zájsť na výlet do mesta Omiš na kúpanie alebo niekam na začiatok Makarskej riviéry, prápadne do Auaparku v hotelovom komplexe Solaris pri šibeniku a samozrejme, asi hodinku cesty autom je národný park Krka s vodopádmi, kde je možné sa kúpať. Ideálne pre všetkých, čo chcú aj niečo vidieť a nielen vylihovať na pláži. Kto zase má rád more a kúpanie, okrem početných pláží u nás sa môže vybrať aj do okolia, na ostrov čiovo napríklad. Okrem toho, v meste máme v lete celý deň otvorenú kanceláriu, takže ak niečo potrebujete, poradiť kde čo kúpiť alebo k lekárovi, sme tu a hovoríme po slovensky. Budem rada ak sa ozvete 🙂

amatas
3. jan 2014

@lofovka Ahoj, ja žijem blízo ostrova Čiovo, mám tu vlastnú cestovku s ponukou apartmánov aj na Čiove, takže ak ťa čokoľvek zaujíma, kľudne sa pýtaj 🙂

alami
3. jan 2014

@amatas Ahoj, priznám sa, že Kaštela nejak nepoznám, ani som nikdy neobzerala. Ale rada vyobzerám 😀 Len sa trochu bojím toho uzavretého mora - otvorené more má iné čaro 😅 či? nie je tam taký pocit?, ja som pozerala toto https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/amatas... čo mi poslala @alzbet124 , to sa mi páči - taký samostatný domček na pláži, ale my sme len 2+2, tak pre nás aj veľa tento konkrétne, tak ak by sa možno našlo niečo podobné - menšie. Varím si sama, nepotrebujem ani polpenziu.
Makarskú sme omrkli, keď sme boli predtým 2 roky v Tučepi a Solaris sme obzreli vlani zo Srimi. Solaris je teda nádhera, deti su užili bazén 😀 😀 😀 lebo more bolo vlani nejaké studené. láž, okolie, atrakcie sú tam super. Tam sme čo-to obehli v okolí, nádherný je hlavne ostrov Murter. Ale krka a Trogir + ten Split by som chcela dôkladnejšie. 🙂

amatas
3. jan 2014

@alami chápem, otvorené more je otvorené more, v zálive je vždy kľudnejšie (ale aj teplejšie). Ak chcete vidieť otvorené more a prejsť si aj mesto Trogir a Split, tak odporúčam ostrov Čiovo, južnú stranu otočenú smerom k otvorenému moru s pohľadom na ostrov Šolta. Veľmi slušné apartmány za dobrú cenu.
Ak by ste mali zaujem o fotky, poslite mi IP. Stačí zbehnúť asi 120-130m a ste pri mori, ak chcete na štrkovú pláž, tak treba zbehnúť dole po susednej ulici a je tu príjemná malá plážička aj s barom, s plytkým vstupom pre deti.Pozdravujem!

lydia22
3. jan 2014

Ahojte čochvíľa začneme riešiť aj my dovolenku v Chorvátsku už si ukladam apartmány od
@amatas čo ma zaujali 🙂 určite sa ozvem čoskoro

lofovka
3. jan 2014

amatas, ďakujem, pozriem to s manželom a ozvem sa

mirus831
5. jan 2014

Ahojte, prosím vás viete mi niekto poradiť, ideme tento rok prvý krát na dovolenku do Chorvátska. Partia 3 rodiny, teda 6 dospelých a 4 deti vo veku: 2, 4, 8 a 10 rokov. Nechceli by sme ísť príliš ďaleko (BA) ale zároveň, by sme boli radi, ak by bolo počasie pekne. Bolo by fajn, ak by sme mohli byt spolu v jednom objekte, aj spoločná kuchyňa a kúpeľňa by nám nevadili, kedže sme rodina ;) Chcela by som vás poprosiť o konkrétne odporúčania miesta, pripadne priamo kontakty, ak máte dobre skúsenosti s ubytovaním a cenou. Veľmi pekne ďakujem.

mirus831
5. jan 2014

@mirus831 ...bolo by fajn, ak by bolo blízko aj more ;)

obcansr
6. jan 2014

@peter064 my sme boli v Omiši a nikdy viac, podla toho čo chcete ak chcete lacné ubytko tak tam nájdete ale vačšinou je cez cestu, a pláže katastrofalne, špinavé a skor bahno ako pekný čistý piesok, to bolo naše najhoršie miesto v Chorvátsku tam nikdy viac . len sa pozriet ,

majajaja
8. jan 2014

Ahoj, byli jsme v Omiši, apartmány Lavanda, podle doporučení zdejšího fóra a maximální spokojenost. S malými dětmi super......., písek, stín stromů, krásné ubytko na pláži, nechodili jsme přes silnici. Jen kočárek byl trochu komplikace, ale dalo se to přežit. Případně fotky můžu poslat , kdyby někdo chtěl. Cena skoro lidová.

ia.
8. jan 2014

@majajaja nemáte náhodou web stránky?

sarah05
10. jan 2014

Ahojte ..maminky nebola niektorá z vás na ostrove Pag ubytovanie apartmány MacAdams v potocnici je to objekt s bazenikom a reštauráciou.. ako tam bolo..je aj video na youtube .. vyzera to tak v pohodke.. podelí sa niektorá 😎 o skusenosť alebo ak mate niektora dobre miesto overene nemusi byt ostrov, ale aj pevnina ale stredná dalmácia.. mozete mi dat info??? 🙂 dakujem Mata

kaja73
10. jan 2014

@sarah05 my sme tam boli-ale v sukr.apartmane.
Do mac adams sme chodili jest,na zmrzku ci zaplavat si v bazene.
je to mensie zariadenie rodinneho typu,apartmany su tak zvlastne umiestnene-zaujimavo,len niektore su priamo pri bazene-co moze rusit.
Blizko-5min.chodze- je pieskova plazicka-taka ozaj malinka,ale vo vode je dlho plytko a je tam pieskove jemne dno. Voda je cista. Plus su to sklanate mola-tych je to plno.K moru sa ide vzdy schodami.
Co by ta zaujimalo?
My sem ideme aj tento rok-ale zas sukromie a sluzby v mac adams.

sarah05
10. jan 2014

@kaja73 kaja a kedy chcete ist?? ja som s tým panom sukromne pisala chcem ist začiatkom júla do 19.7 minimalne na 14dni.. a ake su tam ceny ?? v reštike, pretoze v chorvatsku som ešte nebola idem tam prvy krát nakolko sme chodili stále all inklusive .. do inych krajín, teraz by som vyskušala chorvatsko.. a je moznost nakupovania, obchodik nejaky alebo rtreba ist autom ? a ako je to trajektom ?? ako ste šli.. 🙂

kaja73
10. jan 2014

@sarah05 tak sa tam asi na plazi ci v restike stretneme-aj my ideme zaciatkom jula.
ceny su v marketoch prijatlene, v restike je to drahsie ako u nas,ale da sa. Trajektom ist netreba - ak pojdete cez most-je to sice obchadzka,ale casovo to je rovnake-a asi aj cenovo.
V Potocnici nemas ale nic-ani mini obchodik,len mac adams je tu-tu sa mozes najest,dat si zmrzku,zaskakat si na trampoline,vykupat sa v bazene-zadarmo-aj ked tu nebyvas.
Ale 10 min autom mas novu novaliju a tam je az moc zivo -plno restik ,marketov,mensich obchodov,pekarni,zmrziek,rychlo obcerstvenie.............takze to mas taky mix-uplny klud v Pootcnici a total zivo v novaliji.
Podla mna je tu ale sukromie lepsie-my mame napr ozaj velky 2 spalnovy apartman s velkou kuchynou,velkou terasou,kludom......za cca 80 euro noc a stravovat sa tiez vieme v adamse.

sarah05
10. jan 2014

@kaja73 no super tak mozno sa uvidíme.. aha no čitala som ze da sa ist aj cez most... a odkial idete?? a už ste písali majitelovi ja som napisala .. čakam.. a ešte ako dlho tam idete so Slovenska?? Mata

kaja73
10. jan 2014

@sarah05 my to mame rezervovane uz od leta-ked sme tam boli,hned sme si rezervovali aj na tento rok. Ale my ideme na pag uz 6-7 krat ani presne neviem.
vzdy sme chodili mostom-do mesta Pag a minuly rok sme sli trajektom do Potocnice-ta je blizsie k trajektu.
Ale asi pojdeme zas mostom-na trajekt vedu serpentiny cca hodinu,alebo aj 2 ak vychytite kamion a mne aj malemu prislo zle. 😝
Na most vedie rovna cesta a necakas na trajekt.
Vacsinou vyrazame nadranom okolo 3h a sme tam cca o 12h-ideme z juzneho slov.,cez madarsko a potom chorvatsko.

kvetka08
28. jan 2014

@danielllka : Ahoj, chystáme sa na Brač toto leto, môžeš mi povedať, ako ste cestovali trajektom ? Myslím - či ste dlho čakali na trajekt a podobne. Ďakujem.

lydia22
28. jan 2014

@amatas mala by som zaujem o dovolenku cez vasu cestovku neviem možem napisať ip?

horana
28. jan 2014

@sarah05 Nie je to sice otazka pre mna, ale pridam skusenost spred 2 rokov, cesta BA - Pag, cez Rakusko, Slovinsko, potom na Pag mostom....Odchod z BA cca 22:15-22:30, na cestach nikde nikoho, deti najprv pozerali nabudene z okienok, potom zalomili okolo 24h., prichod do hlav. meste Pag o 6:15 rano, akurat ked sa budili. Ani sme necakali ze tam budeme tak skoro, prave otvarali ten centralny supermarket, kupili sme detom cerstve ranajky, a kedze boli dobre hice este pred ubytovanim sme sa vycapili na plaz Sv.Marija, boli sme tam prvy, rozlozili piknik z tych kupenych veci. Slniecko uz pekne pripekalo, takze ked deti dojedli, hned sup do mora. Medzi 9-10hod uz poriadne vykupani sme sli sa ubytovat. Sice sme mali nastupit az okolo obeda, ale majitel bol velmi ochotny a kedze sme ho telefonicky dopredu informovali ze sme dorazili skor nachystal nam to aby sme to mali hned po tom kupani.

amatas
28. jan 2014

@lydia22 samozrejme, napíš IP alebo mail . Ďakujem 🙂

danielllka
29. jan 2014

@kvetka08 ahoj, popozeraj, ako často chodí trajekt 🙂 http://www.chorvatsko.atour.sk/ostrov-brac-traj... . My sme čakali asi 3/4hodinku, akurát sme v kľude lístky kúpili, najedli sa.. a pomaly šli. Nastúpili sme do auta, zaradili sa medzi ostatné autá a pri trajekte už obsluha navigovala, kam máme ísť zaparkovať.Zaparkovali sme a šli hore, posadať si- celkovo sú tri poschodia na trajekte, dole sa parkuje, a na dvoch poschodiach sa potom sedí- stoly, lavice, aj bufet tam tuším je, samo že toalety..... Na Brači je krásne, dobre ste si vybrali 🙂 Na ktorú časť ostrova idete?

alami
3. feb 2014

Boli ste niekto na pláži KOLOVARE v Zadare? Ako tam je? Je to pekná pláž? Odporúčate? Ďakujem

martinkah
5. feb 2014

ahojte,
viete mi povedať, kde na Krku vôbec nie sú a kde sú ježkovia? Viem, že sú v Njiviciach.. ďakujem

halit13
5. feb 2014

@martinkah tak na pláži v baške určite neboli, ale tam vo vode nebolo nič, možno pár rybičiek, ale viac iba piesok , ani mušličky sme so šnorchlami nenašli, jednoducho len piesok