icon

Dovolenka - Tunis 2013

zuzkat1
5. máj 2013

Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem

akrim005
5. aug 2014

@zuzkapatrik Ahoj, idete do Thalassa Sousse 15.8. - z Košíc? Na koľko dní?

zuzana612
5. aug 2014

@tinasc je tam jedna 4 policova dost velka skrina a potom jedna velka vesiakova, myslim ze miesta dost. neviem sice kolko si berete veci 😀 Ale nam stacila pre 5 ludi a to sme tam mali este aj 2 baliky plienok 🙂

Lety sa sice nespajaju, ale napr. my ked sme prisli tak nas islo do naslo hotela asi 20 len z nasho lietadla. Ale ked sme odchadzali, tak nas dali do jedneho autobusu na dva lety za sebou. Tak sme isli spolu v autobuse ti co tam boli na 8, 11, 12 a aj 15 dni. Takze sa kludne mozte stretnut. A potom hned na druhy den je take uvitacie stretnutie s delegatom kde vam povie co a ako a tam idu spolu vsetci co prisli, ci uz letom z KE alebo BA 🙂

tinasc
5. aug 2014

@zuzana612 ako si rátala malému plienky? koľko na deň? už ma z toho začína bolieť hlava, keď si spomeniem, že musím dať do kufra kdesi ešte aj plienky... a neviem či ich mám z balíka vybaliť a tak dať do kufra, alebo ich mám nechať tak v balíku...

zuzana612
5. aug 2014

@tinasc ja som brala myslim ze jedno 50 ks balenie a 3 balenia plaveckych. Lenze som zistila ze tie plavecke su na ......kedze moj maly vela pije a tym padom aj vela cika. Takze bol vacsinou v obycajnej plienke, sem tam sme mu dali plavecku. Tak obycajnych sme mali malo, tak som tam dokupila. A riadila som sa radou jednej baby co tu pisala na zaciatku. mali sme 2 kufre a davala som tam vsetko pol napol. Napr. jedny moje plavky do jedneho kufra, druhe do druheho. Ze by v pripade nejakej straty kufra sme mali kazdy co na seba kym ten druhy kufor pride 🙂

tinasc
5. aug 2014

@zuzana612 piati ste sa nabalili do dvoch kufrov?

zuzana612
5. aug 2014

@tinasc jasne, a to ani neboli nejak extra velke a mali sme tam okrem plienok aj formicky do piesku 🙂 Ale tak pre mm kratasy, 5 triciek a 2 plaviek 😀 Vsak tie letne veci nezaberu tak vela miesta. A este aj 2 velke plazove osusky a jednu normalnu sme tam mali 🙂 A 5 kil opalovacich kremov 😀

tinasc
5. aug 2014

@zuzana612 a deťom si toho koľko cca. brala oblečenia? na kusy?

zuzana612
5. aug 2014

@tinasc to bolo individualne. Najstarsiemu najmenej kedze on uz nie je taky lepo. Mal mozno nejakych 5-6 triciek a asi 3 kratasov, 2 plavky, jednu mikinu v ktorej aj isiel a rifle. Najmladsiemu tricko na kazdy den, kedze on je hrozny lepo hlavne pri jedeni. Natalii som aj nejake satky, sukne aby bola kocka 🙂 Ale brala som si aj gel na pranie, lebo mm som brala vsetko take ako silonove tricka, takze som to len preplakala a zavesila. Na bungalovoch su len take malicke vesiaciky na susednie, ale ja som si potom nasla sposob. Tricka som zavesila na vesiak a ten vesiak potom na susiak 🙂 Cise sem tam som aj nieco preprala, hlavne co mali chalani biele kratasy, lebo to keby som nechala tak kym sa vratime, neviem ci by som to este vyprala 😀

tinasc
5. aug 2014

@zuzana612 tak aj ja si beriem gel na pranie, tiež niečo tam preperiem... vešiaky tam sú, alebo si mám pribaliť? samozko malému tiež na každý deň jedno tričko, alebo body, tiež sa nekuká, tam sa švacne a je potom celý ako prasa 😀 pri staršej máme tiež poriešené šaty, šortky, hoci aj ona je tiež niekedy také prasiatko, hlavne, keď si nedá pozor...

zuzana612
5. aug 2014

@tinasc myslim ze tam bolo okolo 10 vesiakov v skrini, ja som tam povesala hlavne saty 🙂

tinasc
6. aug 2014

no dnes som si bola pre pokyny k odletu a ideme v piatok, odlietame z BA o 12.00, prílet máme 19. o polnoci, takže vlastne si užijem tých 12 dní... dnes konečne všetko nahádžem do kufrov, zajtra budem iba dolaďovať...
@zuzana612

zuzana612
6. aug 2014

@tinasc trosku som nepochopila ten prilet 😀 😀 A som zvedava co budete hovorit, vcera som citala na UK referenciach ze hladaju anglickeho a talianskeho sefkuchara aby vylepsili kuchynu kedze poculi staznosti. A jedna rodina pisala ze ku koncu to uz bolo lepsie. Ako, ja sa na stravu fakt nestazujem, ja som sa v pohode najedla, niekedy az prejedla 😀

tinasc
6. aug 2014

@zuzana612 jaaaaj som to zle napísala, prílet máme domov 19.8. o polnoci... teda prílet do BA... ja na stravu tiež nie som náročná, kým sa rozkukám, aj tak budem jesť opatrne...

zuzana612
6. aug 2014

@tinasc ja si fakt myslim ze sa vzdy dalo nieco vybrat. Ja milujem kuskus, tak som sa ho tam nesla dojest. Hocikedy bolo kura na rozne sposoby, hovadzie maso, kadejaka zelenina, priloha bud ryza aj ked ich je taka ina. Zemiaky v supke, alebo kasa, opekane, hranolky. Snazili sa to obmienat. Jasne ze sa tie jedla opakuju, ved varit pre 1500 ludi nie je len tak. A ked nic ine, tak tam bol detsky pult kde boli bud nugetky, rybie prsty alebo take mini hamburgery. Potom tam bol dalsi pult kde bola pizza a nejake 3-4 druhy cestovin, vacsinou tam bol aj jeden druh cistych a ja som to davala ako prilohu detom k jedlu. Boze, ked si teraz spomeniem na tie pulty, tak zacinam byt hladna 😀

tinasc
6. aug 2014

@zuzana612 prosím ťa, peniaze ste menili hneď v hoteli? dali vám pri tom aj nejaké drobné?

zuzana612
6. aug 2014

@tinasc hej, peniaze sme menili na recepcii, vzdy tak po 10-20 euro. Mali sme tam asi par drobnych, ale ked sme chceli rozmenit tak sme kupili nejaku sladkost v obchode na recepcii, alebo aj casnici ti zmenia 🙂

tinasc
7. aug 2014

@zuzana612 inak obdivujem ťa, že si dokázala zbaliť 5 ľudí do dvoch kufrov a neprekročili hmotnosť, my s mužom máme každý jeden, dcéra má menší a už máme preťaženie... a netuším čo mám odtiaľ vybrať, lebo všetko potrebujeme... och...

zuzana612
7. aug 2014

@tinasc 😀 😀 a to co pre pana so sebou berete 😀 My sme mohli mat spolu 60 kg a mali sme 34 🙂

tinasc
7. aug 2014

@zuzana612 ja neviem, však veci normálne a kadejaké potrebné blbosti, netuším čo z toho dať von... už som aj povyhadzovala čo to z kufrov ale neviem čo dať von... napr. neviem kam dať plienky...
ozaj bol v tých bungalovoch fén? nech nemusím ťahať... napr. ty si si koľko kusov oblečka zobrala?

tinasc
7. aug 2014

a tých 34 kg ste mali na dva kufre hej? lebo mne v cestovke hovorila, že ke´d máme spoločnú, tak nesmieme mať viac ako 32 kg

tinasc
7. aug 2014

a mám si zobrať konvicu na preváranie vody?

zuzana612
7. aug 2014

@tinasc hej, mali sme 2 kufre. Vy mozte mat 3 ktore maju po 15 kg alebo jeden ktory ma 32 a druhy potom len 13 kg 🙂

tinasc
7. aug 2014

@zuzana612 aha takto... hmm... idem vyhadzovať...

akrim005
8. aug 2014

@zuzana612 Zuzka, prosím ťa, nevieš mi povedať, či tam v tom čase boli aj Slováci cez CK Kartágo? Nemali nejaké problémy s delegátom alebo ubytovaním? - niečo som totiž počula:(( Ďakujeeem...

zuzana612
8. aug 2014

@akrim005 Ahoj, nie som si teraz ista, ale mne sa zda ze sme mali toho isteho delegata a my sme s nim teda nemali ziadne problemy. Bol velmi ustretovy, mily, profesional

akrim005
8. aug 2014

@zuzana612 Vďaka🙂

lulana79
11. aug 2014

Pár foto z našej dovolenky v Tunisku, juh, oblasť Mahdia - hotel Thapsus... na akékoľvek otázky rada odpoviem 🙂

slivka3
11. aug 2014

@akrim005 Mi čo sme sa s jednou rodinkou spoznali,tak oni leteli cez Kartágo a mali horší prístup ako mi,čo sme leteli cez saturn,alebo ruefa-reisen.Nám napríklad delegát,hneď všetko ešte v autobuse povysvetľoval,že čo a ako,ostal,až kým sme sa neubytovali všetci,poriešil všetky sťažnosti a tá rodinka čo cestovala s Kartágom,tak hovorili,že ich len doviezli na hotel a nechali tak,všetko si vybavovavli sami,stretko mali až na druhý deň poobede,tak sme im potom,všetko vysvetľovali,ako to tam funguje so stravou,vodou a ták.

akrim005
11. aug 2014

@slivka3 no teeda, zacinam mat obavy....

slivka3
11. aug 2014

@akrim005 Tak obavy nemusíš mať prečo,lebo ak si čítala diskusiu,tak už musíš vedieť čo a ako tam funguje a určite tam nájdete kopu slovákov,čo poradia a druhá vec,môžte mať iného delegáta,ja som len napísala,ako mi hovorila ta pani a tiež asi aj záleži,aký tip zájazdu máte,kedy máte príchod na hotel a či ten delegát nemusí hneď ísť pre ďalších pasažierov,lebo ten náš mal až do večera voľno,tak sa nám mohol plno v ten deň venovať,po ďalších šiel až večer.