icon

Dovolenka - Tunis 2013

zuzkat1
5. máj 2013

Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem

tinasc
16. apr 2014

@zuzana612 no môj malý je blond a ešte donedávna mal kučierky, ale dali sme ho ostrihať... krpatá už blonďavá nie je, ale tiež bola... no som zvedavá ako bude 🙂

katti77
17. apr 2014

@tinasc to či do bazénu môžu aj miestny vždy záleží ako to ma hotel zariadene, ale skôr nie, a ak tak sú to len vyvolení...a deti tak to je pravda veľmi majú radi deti a radi ich aj bozkávajú, ale myslím, že ak im povieš aby to nerobili tak nebudú, v meste by sa ti to stať nemalo...

@zuzana612 aj ja sa trošku bojím, jasné nikdy nevieš čo sa môže stať, ja sa bojím toho prostredia, ako malý bude reagovať na podnebie, počasie, klímu ale mentality a ľudí sa nemusíš obávať, áno, sú doterní, ale dá sa to prežiť 🙂, do ktorého hotela ideš? ak to poznám tak ti viem povedať či tam je niečo úplne poruke...
a áno dinár je ešte minca a potom papierové, kartou v obchodoch nie je problém, aj z bankomatu vyberieš ak by bolo zle...
v sousse je super benetton majú tam fakt pekné vecičky pre deti len škoda, že všetko na leto ako by tam zimu ani nemali 🙂 ja sa teším aj na to, ako to tam zase vykúpim 😀
no všetky budete šakira, muži rambo a budú vás chcieť vymeniť za ťavy 🙂

dodkamatus
17. apr 2014

dievcata v tunisku ja vam radi vybrat MAHDIU! neolutujete! bude sa citit ako v karibiku-biely piesok, tyrkysove more.. nikde inde v tunisku take more nie je! garantujem vam to!!! ja som chcela aby sme tento rok sli, ale kedze cakame babo tak manzel do takych krajin velmi nechce so mnou ist..co si myslite ? by som chcela ist v juni co bude cca 5mesiac

tinasc
17. apr 2014

@dodkamatus no ja si už vybrať nemôžem, zájazd je objednaný a zaplatený... ale dúfam, že bude dobre 🙂

buskakatuska
17. apr 2014

@zuzana612 Ano, su na blondave vlasky. My sme boli minuly rok s malym - mal rok a pol a obskakovali ho tam ako krala 🙂 A aj ja som si hovorila, ze mi bude vadit, ak ho budu stiskat a bozkavat, ale oni to tak milo vsetko robili :D A maly ich po pociatocnom soku z ich tmavsej pleti zboznoval 🙂

tinasc
17. apr 2014

@buskakatuska mne sa stalo minulý rok v Bratislave, stáli sme s rade na zmrzlinu a okolo tej cukrárne boli ženy v šatkách a dlhých šatách, také staršie, neviem odkiaľ konkrétne boli a jedna sa tam začala prihovárať malému a zrazu ho chytila za hlavičku a dala mu do vláskov pusu, som kukala ako puk, ale teraz tomu už rozumiem... a malý bol v pohode, žiadne zdravotné problémy 🙂 ?

buskakatuska
17. apr 2014

@dodkamatus Moja znama bola v Egypte v piatom mesiaci a dokonca to bol august- cize tie najvyssie teploty a nic sa nestalo. Brusko mala zakryte, von chodila tak ako sa chodi s detickami- iba rano a ku veceru 🙂 POdla mna to zalezi od toho ako sa citis, ako sa budes citit 🙂 Poznam baby, co ako tehotne boli aj v Thaisku, Cine....zalezi to naozaj od zdravotneho a psychickeho stavu zeny 🙂

dodkamatus
17. apr 2014

@buskakatuska velmi pekne dakujem. zatial sa citim ok.. nastastie ma aj nejake nadmerne vracanie obislo🙂 tak verim,ze ten druhy trimester bude super🙂 on sa skor boji,ze keby nastali komplikacie tak ti arabi su aki su... tak uvidime.. mozno vyberieme nieco europske🙂

buskakatuska
17. apr 2014

@tinasc Boli sme na 3 tyzdne a liekov som mala plny kufor a vsetko som viezla nazad :D Bol uplne v pohode. Aj bazenovej vody sa nachlipal, ale nastastie nic sa mu nestalo 🙂 Dovolenku si uzil. Chodil na diskoteky, obletovali ho cernosky male, casnici mu stolicku nosili, bagetu este teplu na tanieriku nosili kazde rano :D Aj to teplo zvladol uplne v pohode. Na plazi sme boli od osmej do desiatej, maximalne pol jedenastej, osprchoval sa, spapal olovrant a spal od tej jedenastej do tretej :D , najedli sme sa a o stvrtej sme boli uz na plazi do siestej- siedmej 🙂 Ziaden problem s nim nebol .... akurat, ze nechcel ist domov :D

tinasc
17. apr 2014

@buskakatuska čiže bol cca. v tom veku ako môj drobec bude, keď tam pôjdeme... aj papal miestnu stravu? a kde ste boli?

buskakatuska
17. apr 2014

@tinasc Jasne, papal vsetko 🙂 On nemal raz ryzu, ale tam mu zachutila a tam z 3 tyzdnov 2 tyzdne jedol len ryzu 🙂 A jedol kuracie masko, zeleninu, ryzu. Na ranajky maval bagetu so zeleninou, kroasanty. Naozaj mu nic nebolo 🙂

my sme boli v Oaze Zarzis

tinasc
17. apr 2014

@buskakatuska tak super 🙂 však určite sa tam nájde niečo čo krpec bude papať, inak mne decká moc v takom teple asi jesť nebudú, krpec asi bude na mlieku...

buskakatuska
17. apr 2014

@tinasc to som si myslela aj ja- brali sme mlieko, rychl. kanvicu a nevypil nic :D mlieko mu nechutilo vobec :/ on bol vacsinou na ryzi a paradajkach, uhorkach, slivkach, olivach a sem tam si dal masko 🙂

tinasc
17. apr 2014

@buskakatuska no... neviem, ale mlieko mu chutí, tak uvidím 🙂

buskakatuska
17. apr 2014

@tinasc prajem krasnu dovolenku a hlavne bezproblemovu 🙂

tinasc
17. apr 2014

@buskakatuska ďakujem, len budem musieť ešte vydržať, ideme 8.8. 🙂 a vy tento rok nejdete do Tuniska?

zuzana612
17. apr 2014

ja ked pozeram aky je dnes datum, tak my ideme presne o 2 mesiace 😵 😵

@dodkamatus kamoska chodi uz 5 rokov do mahdie a tiez hovori ze je tam nadherne. Ale my sme sa rozhodli az v marci ze ideme na dovolenku tak uz tolko na vyber nebolo, a zase chceli sme nejaky aquapark pre deti. A toto sa nam zdalo ako celkom dobre riesenie, tak snad budeme spokojni 🙂

Teraz pozeram na maleho ako tancuje an head and shoulders, tak mam dojem ze si tie diskoteky uzije aj on 😀 😀

@katti77 ideme sem http://www.satur.sk/hotel/thalassa-sousse a na mape co som pozerala nie je vyznaceny obchod, tak by som rada vedela ci tam nieco je. Mozno by som mohla napisat do saturu nech mi to zistia 🙂

katti77
17. apr 2014

@zuzana612 tak čo som pozerala cez maps tak to nie je veľmi pri obchoďákoch, veľmi to až tam nepoznám, je to ďalej od sousse ale zase, dáky obchodík sa tam určite nájde, ak nie zoberieš taxík - sú lacné a odvezieš sa, neboj delegátka ti určite poradí, pomôže.

buskakatuska
17. apr 2014

@tinasc zatial nie, tento rok ideme skusit Egypt, vlastne uz o par dni. Mozno v septembri- oktobri Tunisko

zuzana612
17. apr 2014

@katti77 viem ze taxikom sa dostanem do mesta, len neviem ci by som sa nebala ist sama 😀 A zase trepat so sebou muza a 3 deti, ktovie ci by nas niekto tolko do taxika zobral 😝 Ale skusim napisat do cestovky ci mi nevedia poradit 🙂

katti77
17. apr 2014

@zuzana612 ja si myslím, že tam niekde blízko bude obchodík, určite, a nemusíš sa báť ísť ani sama 🙂, sadneš dozadu a nebudeš sa na neho usmievať 😀 a dá ti pokoj, alebo s ním požartuješ a cesta bude príjemná, neboj všetko dopadne dobre, hlavne si to treba užiť a nehľadať zlé veci, deti sa tam vyšantia a vy sa možno trošku odreagujete, predsa len 3 deti to dá zabrať aj na dovolenke 🙂

katti77
17. apr 2014

@buskakatuska nebojíš sa ísť s ním do Egypta? nemyslím to v zlom, len pre podnebie sa pýtam a zdá sa mi, ten Egypt taký náročnejší pre naše žalúdky a črevá 🙂

tinasc
17. apr 2014

@zuzana612 potom prosím daj vedieť, čo ti z cestovky odpovedia... inak mal by tam byť pri hoteli nejaký obchodík snáď...

zuzana612
17. apr 2014

@katti77 ved ja si stale hovorim ze to bude super dovolenka, deti budu ukazkove, ani nebudeme vediet ze ich tam mame 😀 Povodne mala ist s nami moja mama ze by nam robila babysitterku, ale si to rozmyslela 😝 A da sa tam v pohode dohovorit po anglicky? Ci mam zacat oprasovat rustinu 😀

@tinasc ja si tiez myslim ze tam musi byt nieco v okoli, ked aj 10-15 min. chodze. Aj pol hodinu by som zniesla keby to bola nejaka pekna prechadzka. To sa s kocikom da 🙂

katti77
17. apr 2014

@zuzana612 anglicky v pohodičke, tam vie po anglicky aj smetiar mám niekedy pocit 🙂 , určite tam bude obchodík do 10 min. pešo, som o tom presvedčená

tinasc
17. apr 2014

@zuzana612 však tam je niekoľko hotelov pri sebe, takže nejaký obchod tam musí byť 🙂 určite to bude super dovolenka 🙂 teším sa, až budeš popisovať zážitky, najviac ma zaujíma hlavne organizácia čo sa týka jedenia, ako to tam majú zariadené 🙂

zuzana612
17. apr 2014

@tinasc to aj mna zujima kedze som citala ze sa chodi jest na 2x lebo naraz sa to vsetko nepopcha. neviem si to celkom dobre predstavit, ci sa mm sadne ku stolu a ja postavim do radu a naberem seba a detom, a potom pojde on. Alebo budeme vsetci cakat v rade a potom hladat stol 😝 Malo by to mat nejaky system, napr. ze kazdemu pridelia stol ktory bude pouzivat celu dobu a ak to ma byt na 2x, tak napr. ti povedia ze ranajky mas do deviatej a druha varka od deviatej. Potom by sa nemohlo stat ze budes cakat niekde pol hodinu na stol 😝

ivinka77
17. apr 2014

@dodkamatus ja som bola ako tehotna zaciatkom 8m v Turecku a koncom 8m v Bulharsku a vsetko bolo uplne supis....takze ak mas bezproblemove tehu, tak ziadny stres... uzijes si to !

slivka3
17. apr 2014

@zuzana612 Aj mi ideme do toho istého hotela,aj v tom istom čase ako vy.
Tiež je to naša prvá dovolenka,tiež sme to vyberali skrz ten aqvapark,lebo len dovču pri mori si neviem s deckami predstaviť.
Nejaké recenzie som čítala,niekto si chválil,niekto nie.
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g295401...
LTI Thalassa Sousse
www.tripadvisor.com Veľa som čítala komentov na tejto stánke od ľudi čo tam boli.

Ja si beriem len eura a doláre,na tie dináre asi peniaze meniť nebudem,na sprepitné chcem používať doláre,predsa sú papierové,nie ako eura.

zuzana612
17. apr 2014

@slivka3 super, pozeram ze mas tiez Matejka, nas ma sice len rok ale Matus ma 6, tak si moze najst aj kamarata 🙂 Odkial letite? Ja som citala recenzie aj na jednej UK stranke, tak ich je velmi vela. Jasne ze vsetkym ludom sa vyhoviet neda. Moja kamoska ma pekny nazov ze ludi ktori si dokazu pokazit dovolenku aj sami, ze su to "samonasieraci" 😀 ktorym nevyhovie nik aj keby tam bolo neviem ako. My nie sme narocni, nam staci aj obycajny izba ak je cista, kedze sa tam ideme len vyspat. Vadila by mi asi nejaka spina a plesen v kupelke, lebo na cistotu kupelky si potrpim. na mormalne napadlo ze si suchnem do tasky nejake savo a hubky ze popripade si to tam vycistim sama 😀 S tymi dolarmi je to celkom dobry napad, len niekto tu pisal ze oni maju nejaky limit menit peniaze, tak ze preto im vacsinou davaju dinare.