Dovolenka v Amerike s bábätkom

eclady
12. aug 2016

Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať na Váš názor, poprípade skúsenosť. V septembri plánujeme let do USA so 7 mesačným bábatkom. Stále som na pochybách či vôbec ísť. Ideme tam za babkou, no bojím sa ako malý zvládne dlhý let a hlavne časový posun keďže doma už má svoj režim. Čo si o tom myslíte? Budem vďačná za každý názor. Leteli ste už s bábatkom taký dlhý let ?

stanulienkat
12. aug 2016

Fuuuha, no kazda ti tu napiste, ze v pohode. Ja by som to aspon o rok odlozila a netrapila babo. Ty vies ake mas babatko, ci vydrzi taku dlhu cestu a ako sa prisposobuje. Musis sama vediet co a ako.

eclady
autor
12. aug 2016

@stanulienkat No ved to...:/ teraz je to dobre ze este nechodi, na druhy rok uz by som ho musela nahanat po lietadle. JE TO tazke rozhodovanie :D

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
12. aug 2016

@eclady moja mala velmi zle zvladala akekolvek dlhsie cesty aj autom a prva dovolenka pri mori bola, ked mala 4 roky. Nesilila som to. Kazde dieta je ine. A tiez nie je prijemne, ked sedis v lietadle a 5 hodin v kuse ti za chrbtom reve cudzie dieta.

eclady
autor
12. aug 2016

@alenah31 No na takúto odpoveď som čakala, vždy lepšie poradí niekto kto už má skúsenosť. 🙂 A ako zvládla časový posun v Kanade ?

ejmylia
12. aug 2016

Záleží to od dieťatka. Ja by som do toho po pravde nešla. Možno by to zvládlo ok, ale možno aj nie. To predpokladať myslím, že nevie nikto. Daj mu čas..

eclady
autor
12. aug 2016

@stanulienkat To máš pravdu. Možno by nereval vôbec a možno celú cestu. 😝

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eclady
autor
12. aug 2016

@alenah31 Veď to rozmýšľam že budem mať možno ešte aj výhodu v tom že ešte nechodí. Aspoň si poleží alebo už možno v septebri aj posedí. Ja som sa pýtala na názor lekárky, tak ona že do roka neodporúča letieť kvoli klíme v lietadle. Určite má pravdu no ale videla som že letia aj menšia bábatka .

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lennicka
12. aug 2016

Ja som bola s malou v USA ked mala 4a pol mesiaca a boli sme tam mesiac, tiez za starymi rodicmi...take male babo bola vpohode aj so zmenou casu (- 6 hodin) Po dvoch tyzdnoch sme leteli este na zapad, takze dalsie - dve hodiny a boli sme v Salt Lake, takze aj vyssie polozena nadmorska vyska - tiez som to konzultovala s pedinou. Casovy posun zvladla uplne v pohode, velmi rychlo sa preorientovala. Vlastne hned. Skor my dospeli sme mali viac problemov 🙂🙂To iste pri ceste naspat na SVK. V lietadle ani v jednom z xy letov nebol problem, mala som nosic. Praveze pri takomto malom dietati to bolo jednoduchsie, ako ked sme sli minuly rok a to uz mala rok a pol... ale aj to sa dalo (jedine ze pri ceste spat som ja bola uz v polke tehu a letela som sama, tak to bolo zlozitejsie). Inak klima nevadila, casove posuny bez problemov, jedlo som jej vacsinou varila tam, obcas kupovala. Celkovo pre mna je dovolenka v USA fakt dovolenku, lebo sme tam pri rodine, co je aj vas pripad, a na rozdiel od svk, kde sme tu na dieta (v nasom pripade uz deti) sami, v USA sme s rodinou a tym padom, kazdy chce pomoct a tak aj vela oddychujem 🙂 Letu sa neboj. POziadajte o basinet letecku spolocnost, je to akoby postielka, ked moja mala zaspala, dala som ju tam... a to aj v pripade jeden a polrocnej (pre buducnost) - to uz nebola postielka ale nieco podobne autosedacke. ak mas dalsie otazky klude sa opytaj. Neviem, co konkretne ta zaujimae

nicolle21
12. aug 2016

Ja s malym lietam len kratsie trasy, tu v europe, prvy x ked mal13mes a uz behal a poviem ti, na 100% by bolo lepsie s leziacim babom 😀 tiez sme mali nosic,v lietadle uplna pohodka, na tie dlhsie trasy su to aj vacsie lietadla, poprechadzas sa a zaspi 😉 ked budes v pohode ty, bude aj dieta.. Jemu je jedno kde je, ked tam je s tebou 😉

ajana1
12. aug 2016

@eclady s takym malym sa ti bude lahsie cestovat ako s vacsim lebo mimco skoro cely let prespi 🙂 My sme isli s malym na Slovensko autom ked mal 4 mesiace (14 hodin cesty) a do Karibiku ked mal myslim 10 a zvladol oboje.