Dovolenka v Bulharsku s deťmi
Ahojte mate niekto skusenosti s dovolenkou v Bulharsku s detmi ?Potrebujem poradit destinaciu vhodnu pre male deticky nejaky privat blizko mora a piesocnu plaz.Vdaka
@doublekatka Autobusová stanica je v krúžku. Či sú nejaké zastávky aj ďalej v meste, alebo autobus končí na tej stanici neviem. To zistíte až na mieste 🙂 Ale nie je to zase tak strašne ďaleko do centra. Nejakých 300 m k aquaparku 🙂
Aj hotel nort beach je super. A hlavne cistucky. Teraz sme tu 🙂
ale asi bude drahší.... či?
@milanchemik no ako najdu sa aj lacnejsie ale myslim ze celkom v pohode ceny na to co poskytuje. my sme boli cez ck ale pozerala som ich ceniky dvojlozkova izba s ranajkami v hlavnej sezone od polovice jula do augusta je 37 eur a deti do 8 rokov su gratis. s polpenziou je to 45 eur za noc. potom tam maju este izby 2plus1 studio 2plus1 a lux apartman 2plus2. tam si uz ceny presne nepamatam. ale hotel cisty, kazdy den upratovali, umyvali podlahu v izbe, menili uteraky proste na bulharsko nadstadard 🙂)) a krasny vyhlad
z bazena na streche.
@syja Akože hotel je fakt pekný, o tom potom... ale keď si zoberiem to, že na izbe som prakticky len od nejakej 23,00 h do 10,00 h (celý deň na pláži a večer v meste), tak radšej dávame prednosť takému obyčajnému ubytovaniu, ktoré vyjde lacnejšie 🙂
@milanchemik no to je jasne. ja sledujem tvoje tipy na lacne hoteli a verim ze v buducnosti vyuzijem. zaujal ma najma neven. ale ak su ludia ktori vahaju ci ist do bulharska maju predsudky ze nie vsetko je tip top poriadocek a tak tak potom hotel north beach odporucam.
@syja Neven je krásny a čistý. Majitelia veľmi príjemní ľudia. Taký starší manželský pár. Fakt tam bolo super a išiel by som tam aj tento rok, ale som pohodlný a nechce sa mi šliapať 150 - 200 metrov do bazénu hotela Belitza, tak preto idem do Maliny 🙂
Obraciam sa na vás zbehlejších dovolenkárov s otázočkou, či uzavierate doplnkové zdravotné poistenie na čas dovolenky a ak áno v ktorej poisťovni. Ďakujem za všetky tipy.
@milanchemik , tiež už dlhšie sledujem tvoje príspevky v dvoch témach a sú super. 😉
@andrejka10 Bez poistenia ani na krok. Zicher je zicher. Nás troch poisťuje kamoš v Kooperatíve na 13 dní za nejakých 37 eur tuším. Ale Generali má teraz v ponuke cestovné poistenie na celý rok za nejakých 11,90.-€ na osobu.. cez zľavomat. Klikni na link a kukni:
https://www.zlavomat.sk/zlava/337549-vyhodne-po...
prosím vás vie mi niekto povedať ako idú autobusy z burgasu do obzoru?
@milanchemik , ďakujem za odpoveď idem pozrieť aj ten zľavomat. 🙂
@cencula Tu máš všetky autobusy trasa Burgas - Varna (cez Obzor), klikni na link:
http://www.bgrazpisanie.com/bg/автобусна_линия/...
Ahojte, my ideme o dva týždne na Slnečné Pobrežie, h.Palazzo so štvorročným dieťaťom. Viete poradiť, čo zaujímavé pre dieťa sa tam dá nájsť? Ďakujem 🙂
@avonka1 Na slnečnom? Aguapark.... ??? veľa zaujímavého pre malé dieťa tam nie je ☹
Bol niekto Svati vlas - paradise beach, dakujem za inof..
a ja mam otazku, boli sme rozhodnuti ist do Bulharska, ale citala som o zaplavach... bol tam niekto teraz, ze ci je vsetko v poriadku? bojim sa aby tam nebolo vela hmyzu a aby sme nedostali nejaku infekciu, predsa len mam male deti 😲
@tatya Pokiaľ viem, tak v Prímorsku, kde tiež bola záplava je všetko OK a ako som pozeral na predpoveď na najbližších 15 dní, tak sa môžeme tešiť na krásne slnečné počasie - pravdepodobnosť zrážok 0% 🙂
@avonka1 na slnecnom mas pre deti dost zabavy - skakacie hrady, kolotoce, malovanie s pieskom, ihriska na plazi, turisticky vlacik, koniky... a hlavne more a piesok 🙂 My sme dost vyuzivali na vecer skakacie hrady, kde zaplatis poplatok a dieta tam moze byt kolko chce, nemaju to casovo obmedzene a vacsinou su pri nejakom bare alebo restauracii, cize deti sa jasia a rodicia ich sleduju od stola 😉
Niečo tichšie viete odporučiť? Kiten? Alebo niečo? Aj nejaké ubytko?
@ivika24 v Kitene sme boli,hotel ONYX...spokojnosť
Ahojte ide niekto v termíne 25.7 do hotela Kotva.
.
V sobotu už vyrážame smer Prímorsko .-D
@milanchemik prajem krasnu dovolenku 🙂 , my letime 4.8. /uz aby to bolo/ 🙂
@milanchemik ty chodis autom nie? kolko vychadza dovolenka v bulharsku? myslim zo vsetkym ubytko, strava, doprava a tak....
@susan65 ˇ ďakujem..... neboj nič... dočkáte sa aj vy 🙂
@lauraa poistenie na 13 dní 35.-€, nafta a poplatky (chodíme cez Srbsko) cca 300.-€, ubytovanie (2+1 na 10 nocí) máme tento rok v hoteli za 260.-€ (ale už sme mali aj za 200). Preto sme súhlasili s trošku drahším ubytovaním, aby sme boli čo najbližšie k hotelu Belitza, ktorý má vlastný veľký bazén - nikto tam nerieši, že sa ideš do neho očľapkať 🙂 a strava cca nejakých 350.-€ + 200 - 300.-€ na nákupy. Majú tam fakt kvalitné turecké značkové veci za pár šupov ( u nás som si kúpil v značkových obchodoch oblečenie adidas za strašné prachy a po roku boli znaky ošúchané, alebo odpadnuté. Už pár rokov nosím veci kúpené v Bulharsku a znaky na nich ešte sú a stáli pár šupov)

@doublekatka Ono je v Prímorsku kopec menších hotelíkov, ktoré nie sú ani na mape a nemajú vlastné web stránky. Tie treba navštíviť prvé. Väčšie hotely s web stránkami už majú vyššie ceny a ťažšie sa tam zjednáva. Ak sa stále bojíte toho hľadania, tak by som Vám vedel dať kontakty hotelov v ktorých som bol ja a kde sa viete dohodnúť na dobrej cene ( okolo 250 € za 10 nocí). Lenže tie sú bližšie k severnej pláži. Stačí napísať jednoduchšie vety (aby ich translátor neskomolil), hodiť ich do bulharčiny cez translátor a už sa s nimi nejako dohodnete. Obvykle chcú poslať zálohu 50.-€ a všetko v pohodičke 🙂