icon

Dovolenka v Bulharsku s deťmi

janet24
23. mar 2012

Ahojte mate niekto skusenosti s dovolenkou v Bulharsku s detmi ?Potrebujem poradit destinaciu vhodnu pre male deticky nejaky privat blizko mora a piesocnu plaz.Vdaka

monulienkamt
6. júl 2012

@janulabj a mozem este jednu otazocku? co sa tyka obchodov, je tam problem kupit napr. kojenecku vodu alebo nejake hotove jedlo pre krpcov? pripadne plienky 🙂

janulabj
6. júl 2012

@monulienkamt ahoj, aj ja tento rok vyberam bulharsko, no už nie primorsko, už sme tam boli 2 x a pozname ho napamat 🙂
takže k hotelu:
strava: ranajky, švedske stoly, asi ako všade, parky, vajčka na tvrdo, pečivo rozne slane sladke, rozne druhy salam, ich šunka, zelenina-vela, olivy, stale nejaky nakyp ako tvarohovy, cestovinovy, tarhovony myslim, cornfleky,džemy, no všetko ako aj ine, v jedalni je detska stolička. ranajky sa opakovali, no vobec nevadilo, automat na kavu, mlieko, sladke vody.jest sa da vnuti no aj na terase, nam maly stale odbehoval, poranajkovala som ja,oni boli na hombalkach, a striedačka 🙂
izba: rodiny s detmi davaju na prizemie, tak som to pochopila, my sme boli vedla recepcie, manželska postel, automaticky cestovna posielka, ale maly tam nespal, kedže spime na posteli spolu, telka, chladnička, kupelna,denne umyvali podlahy, menili ručniky, okolo tej 10 stale, niekedy ak maly spal som povedala upratovačkam že dnes nemusia🙂
plaž? ako pišu, 25é metov podla mna severna, zo začiatku vela ludi, lahatka ich, my sme chodili dalej a mali so sebou taky ten polostan, miesta bolo ažaž.nikdy sme neplatili za slnečnik ani za lehatko, maly bol bud to v stane alebo vo vode.
my sme stale po anajkach bazen, poludnajši spanok a tak na plaž....lebo 2 x denne by sa mi na plaž trepat nechcelo.a večer po plaži zase bazen.
neviem pytaj sa čo ešte, mam aj foto nejaké ak by si chcela.

janulabj
6. júl 2012

@monulienkamt obchody: ja som kupovala aj mlieko pre maleho tam umelé, lebo sme mali malo, uplne to iste ako u nas, nestle junior, cena ešt elepšia, v lekarni sme kupovali, videla som tam aj prikrmy ako u nas vo flaštičkach, v obchodoch som si nevšimla. ja som malemu napr. denne kupovala jogurty. hned cez cestu je market perla, denne tam maju navarenych par druhov obedov, a balia ti to sebou....🙂

petkave
6. júl 2012

Tak kočeny, dnes v noci letíme do Primorska. Bola som tam už 3x, teraz to bude 1x s krpcom. Tak som zvedavá, ako to zvládneme. Budeme mať aj wifi, takže sa ozvem a môžem poskytnúť info online 😀

sjusiquatro
6. júl 2012

@monulienkamt bola som ale pred 6 rokmi este bez maleho....ale je tam fakt superr... 🙂

susan65
6. júl 2012

@janulabj ahoj, my sme chodievali okolo QN, bývali sme kúsok v sv. valentin a s manželom sme si hovorili, že keď ešte niekedy pôjdeme do Primorska, tak do QN, alebo Perla Plaza, hádam sa to aj vyplní a nájdeme dobrý last minute 🙂 Ešte sa chcem spýtať, či je na izbe fén a či má hotel detské ihrisko a aká je asi hlboká voda v detskom bazéne 🙂

paka
6. júl 2012

@cat

My sme sa vcera vratili z hotela Kotva v Bulharsku. Hotel je naozaj pekny, ma bazen, mensi aquapark pre deti, izby su velmi pekne zariadene, ciste. So stravou sme vsak velmi spokojni neboli, nakolko kazdy den bolo to iste. Uz nam to liezlo pekne na nervy, mlete maso na sto sposobov, polievky nic moc. Ranajky boli vo forme svedskych stolov, tiez stale dookola to iste, ziadna zmena. Takze ta strava sa nam nepacila. Ale s ubytovanim sme boli spokojni na 100%. Mne sa nepacili velmi ani plaze, hlavne ta cesta na plaz od hotela nic moc, prva cesta na plaz bola trocha rozpacita, lebo mas pocit, ze ides do nejakej kolonie. Myslim, ze do Bulharska uz tak skoro nepojdeme, podla mna sa to neda porovnat s Chorvatskom, hlavne pre male deti. Bulhari su podla mna naozaj tak o 20 rokov pozadu.....Ale to je moj osobny nazor.

nika.r
6. júl 2012

@monulienkamt na www.invia.sk su recenzie hotelov. My sme podla toho vyberali, mozes si tam dat aj do vyhladavaca ten, ktory Ta zaujima.
My letime v utorok rano, prvykrat do Bulharska a prvykrat s detmi, tak som velmi zvedava. Tesim sa aj bojim dokopy. 🙂

janulabj
7. júl 2012

@susan65 ahoj, ano v kupelni fen je.inak tu je foto ihriska, take male, no postačilo 🙂 našli sme aj v meste nejake ihriska, 3 dni sme sa nekupali, bola zima tak sme ich využili 🙂 voda v malom bazene asi 70-80 cm, neviem odhadnut, maly musel mat kolo, no hral sa s vedierom a tak na schodikoch do bazena, tam si mohol sadnut, aj ako maly bazen prechadza do velkeho, je tam miesto kde ńa hranie kde je voda asi po kotniky, skusim pridat par foto 🙂 detske ihrisko, pohlad z balkona na bazen, to miestečko kde sa maly hraval,

kovacka1
7. júl 2012

Boli sme vlani na dovolenke na Slnečnom pobreží a žiadnu vodu sme neprevárali ani žiadne problémy zo stravy sme nemali, bývali sme na Slnečnom pobreží hotel Amfora, nie je to luxus, ale mali sme ešte aj na pláži bar, kde podávali studené nápoje, boli sme veľmi spokojní,

kovacka1
7. júl 2012

@janulabj ahoj a kde ste boli? my chceme ísť tohto roku s 3 ročným vnukom a hľadám taký hotel, kde sú aj detské bazény šmýkalky a tak, potrebujem poradiť

janulabj
7. júl 2012

@kovacka1 toto na foto je Queen Nelly primorsko, ja na tento rok obzeram hotel Kotva slnečne pobrežie, len a len koli aquaparku čo je v hotele a aj ta piratska lod sa mi pači. su tam teraz znami, tak čakam čo povedia.aj my vyhovuje polopenzia že je v kotve, pretože maleho nebavilo čakat na večere v reštike každy den, nudil sa 🙂 ale možno najdem ešte niečo lepšie ako kotva, chcemme ist až v auguste, mam pomerne čas 🙂

billam
7. júl 2012

@janulabj smiem sa opytat koľko Vás vyšla dovolenka?

sjusiquatro
7. júl 2012

@petkave Ahoj no aka bola cesta? a cez ktorú ste isli cestovku?a ktorý hotel?ja teraz pozeram hotely...aj my chceme ist zo Sliaca...diky

susan65
8. júl 2012

@janulabj ďakujem za info 🙂

susan65
8. júl 2012

@janulabj ešte ma niečo napadlo... Ako sa drobec stravoval, bo známa sa teraz vrátila z BG a malá jej schudla, nič jej tam nechcela jesť 😢

janulabj
9. júl 2012

@susan65 ahoj, nejak sme nemali problem, v tej dobre ešte jedol, som zvedava tento rok, už strašne vymyšla.
takže z ranajok v hotele sa stale dalo vybrat,jedol vajička uvarene, to miluje,pečivko s džemom,zeleninu,su tam aj cerealie no to nejedol,on ako rano vypije mlieko ranajkuje nie vela.potom nejake ovocko.pred spanim som mu davala jogurt, aj ked je zvyknuty na polievku, no nevadilo mu.tiež jedol palacinky, tie su nakaždom rohu,kura pečene,pizzu,ved dovolenka :D inak sme mu davali z toho čo sme si objednali ja alebo muž .v tej dobe už nejedol prikrmy vo flaštičkach.ale aj tie nakupiš v lekarni v poho.
jedine čo mi vadilo bolo že sa stale nudil ako sme čakali v reštauracii na jedlo, takže premyšlam nad polopenziou tento rok.ale ako dalo sa to zvladnut, len sme museli vymyšlat aktivity.

kacenka78
9. júl 2012

@janulabj my sme práve kvoli aquaparku vybrali hotel Kotva tento rok... teda ja nejdem, ale moja mamina berie mojho synátora a na pirátsku loď a aquapark sa veľmi teší, tak dúfam, že hotel nesklame... zajazd sme kupovali este vop februari ako firstminute, kedze pocas sezony ceny velmi dole nejdu...

petkave
10. júl 2012

@sjusiquatro ahoooj, tak konečne som sa dostala k PC. Cesta bola parádna, letecky to trvalo iba 1,5 hodinu, plus este transfer do Primorska asi hodinu busom. Odleteli sme rano 5.10 a maly let v pohode prespal. Juj, páčilo sa mi to moc. Išli sme cez žiarsku cestovku Rekreal a kopa ľudí bola cez Hechter. Bolo nás vyše 130 ľudí. My sme v hoteli Plovdiv, nie je to nič moc. Ale máme bazén, klímu, fajné raňajky. A je blízko severnej pláže. Varia parádne. Nabudúce by som však predsa len volila iný hotel. Veľmi dobré sú napr. Quenn Nelly alebo Malina, tie má v ponuke aj Hechter. Ale aj penzióny sú fajn. Pre pár rokmi som bola v Zafire, ten sa mi moc páči. Keby niečo, pýtaj sa ešte. Skúsim sa zase prihlásiť a odpovedať. Pá zatiaľ, ideme do mora 🙂

sjusiquatro
10. júl 2012

@petkave ale Vám je dobre...uz aj ja chem 🙂 a prosím ta ako je to na letisku, co si brala malemu do lietadla aj dačo na jedenie a pitie?a nemali ste z dačím problem ako z batožinou a tak či ste nemuseli niečo vyložit alebo čo...lebo som ešte neletela tak neviem...a kočik ste brali?a o kolkej ste museli byť na letisku ked odlet je 5.10? A naspäť o kolkej letite?Ďakujemmmmmmm

jankaborka
10. júl 2012

ahojte neboli ste nahodou niekto v hoteli DARA v Primorsku?v piatok tam ideme a nenasla som ziadne recenzie,len som nasla na nete ze je to FAMILY hotel,len by ma zaujimalo ze preco dostal take pomenovanie,ci je tam nieco pre rodiny s detmi alebo podobne...

petkave
10. júl 2012

@sjusiquatro na letisku sme boli 3.10, teda 2 hodiny pred odletom. Odovzdali sme batožinu, odvážili nám ju - mali sme 2 kufre (jeden kufor na osobu), dokopy mohli mať 30 kg, naše mali "iba" 28 kg. Plus príručná batožina môže byť 5kg na osobu. Dieťa sa samozrejme neráta, ak má pod 2 roky. Dostali sme miestenky do lietadla, spýtali sa nás, s kým bude sedieť malý, zaznačili si to a šli sme na kontrolu dokladov a príručnej batožiny. Z tej nám vyhodili detskú striekaciu pištol, lebo že je to napodobenina zbrane a to nemôže byť. Taktiež vyhodili ľuďom rôzne tekutiny, voňavky, dokonca kanvicu či manikúru (v kufri ich môžeš mať, v príručnej batožine nie). Pre dieťa som mala fľašku s čajom, dali nám také uzatvárateľné vrecko, do ktorého som ho dala a v pohode nám to prešlo. Ale tak nemôže byť toho čaju veľa, ja som mala asi iba tých povolených 100 ml.Jedlo by si nemala prevážať, ale detská výživa v origoš obale môže byť, ale tiež musí byť vo vrecku. Čo sa jedla a pitia v lietadle týka, dostali sme bagetu a džús v krabičke. S mužom sme to pojedli, a keďže malý spal, tak sa mu neušlo. 😝 V Bulharsku na letisku to už bolo raz-dva, iba rýchla kontrola dokladov a vyzdvihnutie kufra.

Kočík si samozrejme môžeš zobrať tiež, ten sa do batožiny neráta, ale jasné, že si ho zlož na čo najmenšiu veľkosť, príp. zaviaž, označ štítkom s adresou. Aj slnečník si môžeš vziať extra - nemusí byť v kufri.

Zober si aj sušené mlieko, ak ho malý pije. Veľa detičiek nechce v tejto horúčave jesť, takže sú na mliečku. A náš krpec takisto. Papá strašne málo, občas hrozno, paradajky, trochu ryže, chlebík... Ale mlieko pýta stále, tak varím každú chvíľku, nech má aspoň čo-to v brušku. Samozrejme veľa pije. Vodu kupujeme balenú - buď ju chladíme pre seba, alebo prevárame malému na mlieko. Voda z vodovodu je síce pitná, no má iné zloženie ako u nás, tak by mohla spôsobiť nejaké tie problémy. Tak ju používame iba na sprchovanie a pranie. Malý je však v každom prípade spokojný, páči sa mu tu, je veselý. Síce sa trochu bál piesku a vĺn, no rýchlo si zvyká a teší sa. A my s mužom samozrejme tiež :D

Domov letíme zrejme tiež v noci zo 17. na 18. júĺa. Ale keďže tie lety upravujú na poslednú chvíľku, môže sa stať, že sa to ešte bude meniť. Ale v pokynoch máme príchod domov na Sliač cca. o 7.00.

gabika783
11. júl 2012

@janulabj prosím ťa a kde ste boli ubytovaný v Prímorsku... lebo my sme našli hotel Júlia 3 hviezdy.. a neviem nájsť dostatok recenzií... viete niečo dobré poradiť. Ďakujeeeem 😀

janulabj
11. júl 2012

@gabika783 ahoj my sme boli v Queen Nely, julia je trošku dalej od plaže, aj od centra v podstate...fotky su vyššie.

gabika783
11. júl 2012

@luckagu ahoj.. kde ste boli v prímorsku ubytovaní?... potrebujem niečo odporučiť. Ďakujeeem 🙂

gabika783
11. júl 2012

@janulabj ďalej od pláže je cca... koľko v minutách... (nie sme rozmaznaný... hehe ) inak.. aký si mala dojem z tohto hotela... no Qeen Nelly je perfektný... ale cenovo nám oveľa lepšie vychádza tá Júlia ☹

janulabj
11. júl 2012

@gabika783 tak na QN pišu 250 od mora a je to viac, pri Julii za 450 .....tak neviem.

gabika783
11. júl 2012

@janulabj ejha... chápem. ozaj brali ste aj kočík?

janulabj
11. júl 2012

@gabika783 jasne, si neviem predstavit bez, kedže sme mali len ranajky, a na obedy či večere do mesta, aj na plaž sme ho bravali.inak ja nevravim nič zle o julii, nebola som tam, len že je dalej. v primorsku je plno hotelikov,pozname to tam celkom Ok.

gabika783
11. júl 2012

to je perfektné... a vedela by si mi poradiť ešte niečo fajne.. okrem QN. Ďakujem 🙂