icon

Dovolenka v Chorvátsku - studená voda a drahé pláže

rabdal
9. dec 2025

Už tretí krát sme tam boli a to isté ,boli sme aj dole aj hore na istrii ,studená voda ,ďaleká cesta ,všetko drahé umelo podrobené plaze ,síce pekné okolie ,ale bolo to naposledy ,máte to tak aj vy?

liv1
10. dec 2025
@january13

nikdy som tam nebola, ale kamienkové pláže a more bez vĺn, to ma vôbec neláka

@january13 na kamienkovej plazi mas nadhernu cistu vodu bez potvoriek. Ked vyjdes z vody nemas nalepeny piesok az za usami a Chorvatsko nie je bez vln. Najma niektore miesta maju fakt velke vlny. Hoci nie na surfovanie 😁

tiezjedna
10. dec 2025
@liv1

@january13 na kamienkovej plazi mas nadhernu cistu vodu bez potvoriek. Ked vyjdes z vody nemas nalepeny piesok az za usami a Chorvatsko nie je bez vln. Najma niektore miesta maju fakt velke vlny. Hoci nie na surfovanie 😁

@liv1 najlepšie je vyjadrovať sa k miestam, o ktorých vie houby😉 Ale ono je to vlastne dobre. Aspoň tam nelezú., ja som za to mega vďačná😎

peterprvy
10. dec 2025
@katica06

To si s touto ,, recenziu,,načo čakala od leta do decembra?
Ak ťa unavuje dlhá cesta auto chod letecky.
Na šťastie máme slobodnú vôľu a každý môže cestovať kam chce, nezastavia nás na hranici ako v socíku

@katica06 možno boli teraz preto mali studenú vodu 🙃

katica06
10. dec 2025
@peterprvy

@katica06 možno boli teraz preto mali studenú vodu 🙃

sisaka
10. dec 2025

Rada čítam témy o dovolenkách, ale tieto žabomyšie vojny sú už fakt smiešne.
My sme boli pred 3 rokmi v Chorvátsku po prvý krat v živote, lebo sme boli zvedaví, čo tam ľudí láka chodiť.
Prešli sme pobrežie od Splitu, cez slovinské, talianske pobrežie a potom nazad na Slovensko.
Pláže sme nenatrafili na žiadne, čo by nás nejak očarili, ale prešli sme kopec pekných miest, na služby sa vonkoncom nemôžem sťažovať (teraz sa fakt smejem, ako Slováci kritizujú služby v Chorvátsku, pričom na Slovensku je to úplná bieda) a ani na jedlo sa nemôžem sťažovať, nejaké vyžieraky a bufety sme nevyhľadavali, jedli sme v normálnych reštauráciách, jedlo bolo chutné, čerstvé - milujeme ryby, dary mora…, obsluha príjemná, často sme dostávali zadarmo alkohol, zase absolútne neporovnateľné s reštauráciami na Slovensku, čo je uplna katastrofa - či už jedlo, ale často krat aj obsluha. Hotely na úrovni, hotelové raňajky tiež.
Ak by som sa ešte vrátila do Chorvátska, tak možno na nejaký ostrovy a pozrieť ešte južnejšie od Splitu, ale asi skôr mimo sezóny, keďže na kúpanie to moc nebolo ani v sezóne.
Inak toto platí aj pre Španielsko - ak sa vrátim, tak pozrieť ešte nejaké mestá, prejsť atlantické pobrežie smerom k Portugalsku, ale určite nie nejaké povaľovanie na pláži. Jedlá všeobecne nič moc - samé zemiaky, všetko vyprážané, kvalita paelly tiež kolísala a čerstvosť ryb a morských plodov bola tiež na zváženie. Hotely predražené, raňajky často nič moc. Juh Španielska otras, sever zaujímavejší, Pyreneje, atlantické pobrežie celkom fajn.
Ešte nám ostáva navštíviť Grécko, nech mám predstavu….

jana_eyre_2
10. dec 2025
@january13

nikdy som tam nebola, ale kamienkové pláže a more bez vĺn, to ma vôbec neláka

@january13 prečo by to bolo more bez vĺn? samozrejme že sú tam vlny..

jaja20
10. dec 2025
@liv1

@jaja20 toto ma zaujalo, ty pozeras kto lajkoval prispevky? 😀

@liv1 Áno, občas pozerám. Čo sa ti na tom zdá zvláštne?

rabdal
autor
10. dec 2025
@anonym_007824

Chodime 2x do roka, okolie Split, omis,,ostrovy a vzdy super. Voda 24-25 stupnov, niekde aj viac, cistucka. Treba vediet kam ist.

Veď to je studená voda

january13
10. dec 2025

Ale veď každému vyhovuje niečo iné, niekomu kamienky, niekomu piesok, niekto ma rad väčšie vlny, niekto menšie, niekto chladnejšiu vodu a niekto teplejšiu a tak je to uplne v poriadku predsa 🙂

january13
10. dec 2025
@tiezjedna

@liv1 najlepšie je vyjadrovať sa k miestam, o ktorých vie houby😉 Ale ono je to vlastne dobre. Aspoň tam nelezú., ja som za to mega vďačná😎

@tiezjedna tak snáď môžem vyjadriť názor, ze ma to niekam neláka 🙂

rabdal
autor
10. dec 2025
@stormie

Mozno by bolo dobre napisat kde presne a kedy ste boli? Ak niekto hlada malu plaz, teple more a prijatelne ceny a potom napise ako kritiku ze jul-august bolo na Makarskej plno, ze na Istrii bolo v juny studene more a ze v Dubrovniku bolo draho tak bol v zlom case na zlom mieste…. My sme boli 3x z toho dva razy v tom istom apartmane a plazi, ktora bola menej napchata ako Zlate piesky v BA v lete, chobotnicovy salat za 13€ a cesta v sezone (a navyse sobotu co kazdy neoporuca) uplne ok - o 7 sme vyrazili a o 16 sme sa uz kupali v mori (okolie Zadaru)

Baška voda ,boli sme tam nikde sme nemohli dať ani deku ,studená voda a plno ľudí a voda 25 stupňov je teplá? Veď to je ľadová voda prepacte

alantroj
10. dec 2025
@jana_eyre_2

my sme boli na istrii dokonca tento rok prvý krát v septembri a bolo to úžasné.. prazdnejsie ale nie úplne vyľudnené, more úžasné (my máme radi chladnejšie more) pláže super, výborné jedlo, krásne prostredie.. cez sezónu sme boli zase v Taliansku.. milujem tie krajiny a strašne sa teším na budúce leto, keď to zopakujeme.. mňa by zase nikto nedostal do Turecka, či nejakého egyptského rezortu a už vôbec by som nechcela vidieť umelý Dubaj.. každý to má inak.. ja milujem naše krásne Chorvátsko a rada sa tam vraciam každý rok..

@jana_eyre_2 tot je tiez dost kratkozrake tvrdenie. V Turecku je krasna priroda, more, starobyle pamiatky a v Egypte uzasny podmorsky svet a zbytky divov sveta. Kazda krajina ma co ponuknut a je na tebe akym stylom ju spoznavas.

jana_eyre_2
10. dec 2025
@alantroj

@jana_eyre_2 tot je tiez dost kratkozrake tvrdenie. V Turecku je krasna priroda, more, starobyle pamiatky a v Egypte uzasny podmorsky svet a zbytky divov sveta. Kazda krajina ma co ponuknut a je na tebe akym stylom ju spoznavas.

@alantroj niekde tvrdím že to tak nie je? nevkladaj mi prosím do úst slová ktore NIKDE nepíšem.. píšem, že ma neláka tam ísť, to snáď nie je zakázané..

stormie
10. dec 2025
@rabdal

Baška voda ,boli sme tam nikde sme nemohli dať ani deku ,studená voda a plno ľudí a voda 25 stupňov je teplá? Veď to je ľadová voda prepacte

@rabdal a co ste cakali od turistickeho centra? 😂 to je ako keby ste chceli v Bibione v taliansku volno na 2m okolo seba a teplota vody otazna - ja som ju nikdy nikde nemerala, ale v sezone som nemala problem ani v chorvatsku, ani grecku, taliansku, egypte, v exotike … dokonca ani v UK vo Walese

alantroj
10. dec 2025
@jana_eyre_2

@alantroj niekde tvrdím že to tak nie je? nevkladaj mi prosím do úst slová ktore NIKDE nepíšem.. píšem, že ma neláka tam ísť, to snáď nie je zakázané..

@jana_eyre_2 ved ja ta nepresviedcam. Len si myslim ze ta mozu prekvapit aj miesta, veci a ludia voci ktorym nemas prvotne sympatie.

oblecenie99
10. dec 2025

Nikdy ma Chorvátsko nelákalo, ani som tam nebola (celkovo nie som ani plážový, ani letný človek), ale po týchto diskusiách na škôlkárskej úrovni som normálne dostala chuť tam skočiť dakedy 😎

liv1
10. dec 2025
@oblecenie99

Nikdy ma Chorvátsko nelákalo, ani som tam nebola (celkovo nie som ani plážový, ani letný človek), ale po týchto diskusiách na škôlkárskej úrovni som normálne dostala chuť tam skočiť dakedy 😎

@oblecenie99 😂👍. Urcite chod pozriet ostrovy. A necestuj tam v sobotu, lebo potom budes nadavat ako dlho si isla 😅. Ja uz dlho tam tuzim ist na jar. Pozriet cestou Plitvicke jazera a cele dni stravit vonku, pozicat lodku, bicykle. V takom maji tam este nie je taka horucava ani davy, tak to musi byt super ☺️

anonym_5ba37e
10. dec 2025
@anonym_f780e6

Mne je jedno, aká destinácia- hlavne, aby som citila more vo vzduchu a pocula vlny. Nič viac mi netreba.

@anonym_f780e6 presne tak👌 sadnúť k moru a ten pohľad na more aj morsky vzduch je na nezaplatenie 🌊

andrejka2424
11. dec 2025
@rabdal

@rabdal Na Kréte bola v júli podľa tej mapky okolo 25, ku koncu možno 26 st. voda. Pocitovo v pohode , boli sme v takej plytkej zátoke, ale ja som ešte takú fakt teplú vodu podľa môjho gusta zatiaľ nikde nezažila. Myslím takú ,že na šupu sa ponorím bez toho, aby som mala husinu. Najchladnejšia mi bola asi na Kose. Toto ti nikto nezaručí, či na juhu Grécka, alebo Talianska nevychytáš tú vodu podobnej teploty ako v HR. Kamoška tam bola v septembri -Pakoštane -tak nejak sa to volalo a hovorila, že bola fajn teplá.

andrejka2424
11. dec 2025

Vlastne v Čiernej Hore- tam som krče do lýtka chytala z tej vody 😎

petirko
11. dec 2025

Páni moji,to je rozmaznaný národ,niekedy sme sa kupali v miestnych potokoch ktore mali vlete teplotu okolo 15az17 stupnov. Ateraz Vam je more studene co ma 26. Ste z masla, pozor aby ste sa neroztopili.

scila
11. dec 2025

@rabdal ďakujem za toto info takto cez advent 😄
My tam dúfam ďalšie leto znovu pôjdeme, keďže nám studenšia voda nevadí (hlavne, že je to more) a borovice a more nám vždy zmiernia na dlhú dobu alergie, takže sme vždy vďační keď sa nám tam podarí dostať.

anonym_007824
11. dec 2025
@rabdal

Veď to je studená voda

@rabdal ale nie,,mozno prvy pocit. Potom super. A jedine pri jadrane mi miznu ekzemy. Neverila som tomu. No mame to odskusane. Ale zas nkazdemu vyhovuje nieco ine

andrejka2424
11. dec 2025
@petirko

Páni moji,to je rozmaznaný národ,niekedy sme sa kupali v miestnych potokoch ktore mali vlete teplotu okolo 15az17 stupnov. Ateraz Vam je more studene co ma 26. Ste z masla, pozor aby ste sa neroztopili.

@petirko Dám si pozor, dík.

marian341
11. dec 2025
@jaond19

Ja tu asi nikoho nepotesim, ale 7x po sebe Istria, v septembri a este k tomu aj sever, kusok za hranicami Slovinska aby sme mali blizko na vylety (Piran,Portoroz,terstsky zaliv...) a uz mam booknute dalsie na september 2026. Hladame menej zname lokality, nie plnky v najznamejsich letoviskach, vsak to je na infarkt. Ale Istriu bud milujes, alebo nenavidis. Ale voda bola perfektna. To skor v juni by som neriskovala, ale po celom lete na jednotku vzdy. A pieskove plaze su tiez, ale tomu sa vyhybam, vytriasat to odvsadial :D

@jaond19 ahoj vedela by si aj poradit nejake miesto? Ubytko? Dakujem

hellwant
11. dec 2025
@petirko

@petirko Kedysi sme na koňoch jazdili, či chodili len do zakladnej školy ako deti sedliakov- načo by nam bolo vzdelanie, veď na poli koňom orať budeme. Páni moji, že to nevyskušame znovu. Sme rozmaznani ak autom chodime a študujeme ďalej, či? Človek sa meni počas života, inak vnimaš a obľubuješ veci keď si maly, inak ako teenager a inak ako dospely, či na dôchodku a pohodlie ma každy rad.😉

vlado19822
11. dec 2025

@rabdal veľa ľudí chodí do Chorvátska lebo si myslí že lacná dovolenka,čo vôbec nie je pravda , samozrejme pokiaľ tam nejdú s pastekami , zemiakmi a mäsom a celú dovolenku bude jeden pri hrncoch ,to nie je dovolenka ,more studené hoci kedy si tam ,väčšina pláži ďaleko od ubytovania , neskutočné draho ,keď už Európa tak radšej Bulharsko, Grécko

vlado19822
11. dec 2025
@petirko

@petirko to že si sa kúpal na potoku bolo zadarmo ,keď si platím chcem nejaký štandard

vlado19822
11. dec 2025
@andrejka2424

@rabdal Na Kréte bola v júli podľa tej mapky okolo 25, ku koncu možno 26 st. voda. Pocitovo v pohode , boli sme v takej plytkej zátoke, ale ja som ešte takú fakt teplú vodu podľa môjho gusta zatiaľ nikde nezažila. Myslím takú ,že na šupu sa ponorím bez toho, aby som mala husinu. Najchladnejšia mi bola asi na Kose. Toto ti nikto nezaručí, či na juhu Grécka, alebo Talianska nevychytáš tú vodu podobnej teploty ako v HR. Kamoška tam bola v septembri -Pakoštane -tak nejak sa to volalo a hovorila, že bola fajn teplá.

@andrejka2424 to že je tam akože 25 voda tak tomu neverím , prichádzajú studené prúdy a bol som dva krát zakaždým inde a vždy bola studená ,keď vyskúšaš iné štáty do Chorvátska už nepojdes

andrejka2424
11. dec 2025
@vlado19822

@andrejka2424 to že je tam akože 25 voda tak tomu neverím , prichádzajú studené prúdy a bol som dva krát zakaždým inde a vždy bola studená ,keď vyskúšaš iné štáty do Chorvátska už nepojdes

@vlado19822 Ja som nebola v Chorvátsku nikdy.Chodíme do Grécka.