icon

Dovolenka v Chorvátsku - studená voda a drahé pláže

rabdal
9. dec 2025

Už tretí krát sme tam boli a to isté ,boli sme aj dole aj hore na istrii ,studená voda ,ďaleká cesta ,všetko drahé umelo podrobené plaze ,síce pekné okolie ,ale bolo to naposledy ,máte to tak aj vy?

jaja20
9. dec 2025
@anonym_521205

@jaja20 so širokej piesočnatej pláže bez štipky chládku iba slnečník za slnečníkom k tomu voda teplá ako polievka, hlava na hlave, mi naskakuje husia koža, ďakujem nie.
Preferujeme rozmanitosť, pamiatky, výlety, múzea, kostoly, poznavačky, túry, lezenie po skalách a pod. Keď chcem byť v horúčavách na jednom mieste 8-10h môžem sedieť aj v kancli.

@anonym_521205 Milá anonymka, vidno, že si okrem Chorvátska nikde nebola.
Inak by si vedela, že toto všetko, čo opisuješ, nájdeš okrem iného aj v Grécku, Taliansku a Španielsku a na ich mnohých krásnych ostrovoch 🙂

simsalabim
9. dec 2025

@rabdal mne Chorvatsko maximalne vyhovuje, more je za mba ok, ale ja chodievam plavat, tak som zvyknuta aj na chladnejsiu vodu. Posledne roky byva v Chorvatsku tepla voda, i ked tento rok akurat nie. Dcera sa trochu stazovala.

cukroska
9. dec 2025

@rabdal Áno. Drahé, studené more,väčšina kamienky, ale zato nádherné. My skôr Grécko, Taliansko.

midka
9. dec 2025
@liv1

To zle zle Chorvatsko😁. Prvy dom od mora, nadherne vyhlady, teple more, so sebou paddleboard, nadherna obrovska terasa s virovkou, kuchyna, apartman, skvele jedlo v restikach (ale drahe). Pokojna cast, ked sme chceli ruch a obchody, tak sme isli 5 minut peso. Na plazi my a pred nami len nasa deka 😁. A potom uz len ludia vedla. Ziadnych 35 dazdnikov pred tvarou. Treba si len vediet vybrat… toto bola nasa prva tohtorocna, druha bola tiez v HR.. bola som uz vselikde, Taliansko, Spanielsko aj ostrovy, Sardinia, Mallorca, Tenerife, grecke ostrovy… ale stale sa do HR najma na ostrovy radi vraciame a aspon 1 dovolenka v lete je vzdy tam, druha niekde inde. A za dalsie, VZDY cista priezracna voda, co sa o mnohych destinaciach povedat neda.

@liv1 a kde ste boli v akom stredisku? lebo ja mam skusenost ked je plaz prazdna, tak stredisko skapal pes,,, nikde nic a ked je pekne rusne stredisko, tak kedze plaze su uzke,tak uteraky natlacene jeden vedla druheho

marca12
9. dec 2025
@anonym_007824

@marca12 chladnejsie, nie studene more sme mali asi 2x za mnoho rokov. Aj dak boko o par dni zas ako caj. Lebo sa stane, ze clovek nevystihne pocasie v auguste. Ale nikdy sme nemali preplnenu plaz. Uprednostnujeme ubytko na sukromi, dalej od velkych letovisk. Tento rok nas bolo na plazi cca 30.

@anonym_007824 Na mna je to more studene. Svagrovci chodia roky do Chorvatska a viem,ze to nie je teplota pre mna. Chodime do Grecka a tam sa kupem vzdy uz od rana,vyhovuje mi teplejsie more.

anonym_60a2aa
9. dec 2025

Ach, tieto zabomysie vojny ohladne dovoleniek 😅
Admin bola dlho nuda? Treba to tu rozprudit?

mircalla
9. dec 2025

Boli sme 3 krat. Chorvatsko nemusim, su lepsie destinacie

anonym_521205
9. dec 2025
@jaja20

@anonym_521205 Milá anonymka, vidno, že si okrem Chorvátska nikde nebola.
Inak by si vedela, že toto všetko, čo opisuješ, nájdeš okrem iného aj v Grécku, Taliansku a Španielsku a na ich mnohých krásnych ostrovoch 🙂

@jaja20 bola niekoľko krát v Taliansku aj v Bulharsku, Rumunsku, v UK, v Balíkckum, a pár krát na Tenerife, má tam neter. Stačilo? Ja si túry má naplánované ak keď som týždeň na Kanaroch.

emka530
9. dec 2025
@hellwant

@rabdal Grecko, Zakyntos, Rodos, Kreta, S. a J. Cyprus. V Španielsku, Malorke, či Taliansku na Sicilii a Sardinii som nebol ale tam by vam tiež podľa mňa more vyhovovalo. 🙂

@hellwant môžem potvrdiť, máme veľa klientov ktorí prešli z Chorvátska k nám na Sardíniu 😁 vraj oveľa lacnejšie, more teplejšie a ľudí cez hlavnú sezónu ( aspoň u nás) oveľa menej ako v Chorvátsku. Neviem či sa vôbec na celom ostrove nájde nejaka umelá pláž ..

jaja20
9. dec 2025
@anonym_521205

@jaja20 bola niekoľko krát v Taliansku aj v Bulharsku, Rumunsku, v UK, v Balíkckum, a pár krát na Tenerife, má tam neter. Stačilo? Ja si túry má naplánované ak keď som týždeň na Kanaroch.

@anonym_521205 Takže potom vieš, že všetky tie veci, čo si písala ohľadom Chorvátska, sa nachádzajú aj v iných krajinách s lepšími službami a krajším morom 😉

anonym_1b0e66
9. dec 2025

@rabdal
Su aj krajsie plaze a more a hlavne prazdne pre tych co chodia mimo sezony

anonym_521205
9. dec 2025
@jaja20

@anonym_521205 Takže potom vieš, že všetky tie veci, čo si písala ohľadom Chorvátska, sa nachádzajú aj v iných krajinách s lepšími službami a krajším morom 😉

@jaja20 ešte som zabudla Srbsko a bývalý sovietsky zväz (Soči, Petrohrad ,Mukačevo)

bubinko1506
9. dec 2025

Dlhe roky sme chodievali do Chorvatska, vzdy na ine miesto, ale podmienka bola prirodny tien a normalny vstup do mora, ziadne betonove platne. Stravovali sme sa v restike (milujeme ryby) alebo sme si nieco ugrilovali. Chladnejsia voda nam nevadi, krajina je krasna, akurat kvoli urovni sluzieb sme s Chorvatskom na dlho skoncili (naposledy nas 13 dni vyslo cez 3500e, a to sme boli v apartmane). Chodievame do Turecka - sluzby fajn, cena tiez ok, akurat to priezracne more chyba. Buduci rok ideme skusit Kemer, su tam kamienky, tak snad bude more cistejsie. V Egypte a Tunise sme boli, Bulharsko, Taliansko (chodime s muzom na predlzeny vikend) a Spanielsko ma nelakaju na letnu dovolenku.

liv1
9. dec 2025
@midka

@liv1 a kde ste boli v akom stredisku? lebo ja mam skusenost ked je plaz prazdna, tak stredisko skapal pes,,, nikde nic a ked je pekne rusne stredisko, tak kedze plaze su uzke,tak uteraky natlacene jeden vedla druheho

@midka nepisem ze sme mali prazdnu plaz, ale ze pred nami nik nebol a mali sme krasny vyhlad a rezervovane lehatka kazdy den a nad hlavami obrovsky piniovy strom, prirodny tien. Neboli sme v rezorte ale v apartmanovom mini hoteli v Tucepi v casti, ktora je pokojna a nepreplnena. Dalej Tucepi je strasne preplnene, tam by som nesla. Preto je to o tom, kam clovek zakotvi. Treba vela citat recenzie a vsetko si zistovat vopred, aby clovek nebol sklamany.

alantroj
9. dec 2025
@bubinko1506

Dlhe roky sme chodievali do Chorvatska, vzdy na ine miesto, ale podmienka bola prirodny tien a normalny vstup do mora, ziadne betonove platne. Stravovali sme sa v restike (milujeme ryby) alebo sme si nieco ugrilovali. Chladnejsia voda nam nevadi, krajina je krasna, akurat kvoli urovni sluzieb sme s Chorvatskom na dlho skoncili (naposledy nas 13 dni vyslo cez 3500e, a to sme boli v apartmane). Chodievame do Turecka - sluzby fajn, cena tiez ok, akurat to priezracne more chyba. Buduci rok ideme skusit Kemer, su tam kamienky, tak snad bude more cistejsie. V Egypte a Tunise sme boli, Bulharsko, Taliansko (chodime s muzom na predlzeny vikend) a Spanielsko ma nelakaju na letnu dovolenku.

@bubinko1506 v Kemeri je ciste more (boli sme Beldibi aj Goynuk co su take dedinky pred mestom). Nie je take tyrkysovo modre ale voda cista a tepla. A hlavne tym ze za chrbtom mas horu je ten pohlad od mora na zahrady a horu fakt krasny. Totizto vela hotelov je osadenych v povodnom lese so staruckymi stromami .

nelka93
10. dec 2025

Nie. V chorvátsku som bola raz a stacilo. Ako krajina ma to ničím nezaujalo a je to drahšie a ta kvalita nie je ničím výnimočná. Chodím do iných krajín radsej

nelka93
10. dec 2025
@hellwant

@jaja20 Cau Jaja, uz sa mi ta Dominikana bliži, snaď si na pamätas, pisali sme😁 Dali sme Viva palace- aby sme mohli služby využiť v 2 hoteloch. Len neviem ako to lietadlo A 330- myslim obrazovky, zabava na dlhu cestu, kedže mi jedna napisala, že polka bola mimo😬, ale beviem či išla cez tu istu let. spol. -pisal som Kacusik, neozvala sa zatiaľ asi ma fofr.🙂

@hellwant ja som akurát v dominikane a nam v lietadle fungovali obrazovky, ale vyber filmov slaby. Miesta mohlo byt aj viac veru, ale nejako sme to zvladli

hellwant
10. dec 2025
@nelka93

@hellwant ja som akurát v dominikane a nam v lietadle fungovali obrazovky, ale vyber filmov slaby. Miesta mohlo byt aj viac veru, ale nejako sme to zvladli

@nelka93 sluchadla maju aky konektor? Potrebujes si od nich zakupiť? Či su vo vybave ku letu? Mobil sa da nabijať cez klasicke usb?

katkaseiner
10. dec 2025

Ja sa neidem hadat, more je nadherne v Chorvátsku, ale tam to končí...a ako Chorvátsko zvysili ceny, za nic pytaju strasne vela, mna tam ani nebavi ist. My ale hlavne neradi sedime len tak cele dni pri mori. V lete sme citali z domu spravy ako rekordne horuce je more...a ja cencule na prstoch. Pri Marine, chiove total studena voda, Primoste. mal par teplejsich prudov ale zeby dom tu vodu volala tepla, to fakt nemozem povedat
Mna ale trichu nastvalo ze ceny tak nadhodnotene, ze to az boli. Chapem ze vsade je drahota a necakam ze prestravujem 4 ludi za 20€ v restauracii ale tie ceny boli umelo nadsadene, akoby chceli za dva mesiace zarobit cely rok. Ceny v supermarketoch su cca rovnake ako tu, ale restauracie....a to okrem ryb sami polotovarov

anonym_1c8d12
10. dec 2025

Sultan of dreams,boli ste niektora??Co hovorite na ten hotel v Turecku.

slavomira236
10. dec 2025

@rabdal za mna naj more hlavne jemny piesok co sa tyka blizsich krajin nie exotiky cyprus juzny

hellwant
10. dec 2025
@slavomira236

@rabdal za mna naj more hlavne jemny piesok co sa tyka blizsich krajin nie exotiky cyprus juzny

@slavomira236 Boli sme v lete, teplučke more , take ako my s manželkou milujeme😊

anonym_007824
10. dec 2025
@marca12

@anonym_007824 Na mna je to more studene. Svagrovci chodia roky do Chorvatska a viem,ze to nie je teplota pre mna. Chodime do Grecka a tam sa kupem vzdy uz od rana,vyhovuje mi teplejsie more.

@marca12 no ved kazdemu vyhovuje nieco ine. Ale mozno je to aj tym, ze som sa.zacala prwd 2 rokmi otuzovat trocja. 🙂 taktoez aj deti, kplo imunite. A ano, jasne, ze voda.v grecku, v juznom taliansku , v turecku je teplejsia. No ja nemam rada davy na plazi, tak preto chpdime najcastejsie do HR na male plaze. Ale Taka makraska uz nildy viac 🙂

anonym_09b385
10. dec 2025

Jedno je pravda ze chorvati nevedia robit turizmus. Atrakcie, upravenost plaži, v mnohych reštauraciach menu ktore ponukaju, je to velka škoda. Priroda je krasna, more čiste. Žial je to tak. Ale ak nepočitam exoticke dovolenky tak je to najlepsie miesto na kupanie v mori. Chorvatsko je v tomto top. Este mu može konkurovat grecko, albansko. Idem do talianska, španielska, portugalska, francuzka, nikde sa tak neokupem. Asi to cestovanie ma tak byt. Do španielska, talianska koli krasnej prirode, službam a užasnemu jedlu, pamiatkam. Kazda krajina je niečim zaujimava a treba ju navštivit.

january13
10. dec 2025

nikdy som tam nebola, ale kamienkové pláže a more bez vĺn, to ma vôbec neláka

veronika150999
10. dec 2025

@rabdal Chorvatsko a Slovinsko su nasa srdcovka. Ale my nie sme plazovi povalaci, nas bavi spoznavat krajinu, jej kulturu, jedlo.

jana_eyre_2
10. dec 2025

my sme boli na istrii dokonca tento rok prvý krát v septembri a bolo to úžasné.. prazdnejsie ale nie úplne vyľudnené, more úžasné (my máme radi chladnejšie more) pláže super, výborné jedlo, krásne prostredie.. cez sezónu sme boli zase v Taliansku.. milujem tie krajiny a strašne sa teším na budúce leto, keď to zopakujeme.. mňa by zase nikto nedostal do Turecka, či nejakého egyptského rezortu a už vôbec by som nechcela vidieť umelý Dubaj.. každý to má inak.. ja milujem naše krásne Chorvátsko a rada sa tam vraciam každý rok..

jaja20
10. dec 2025
@veronika150999

@rabdal Chorvatsko a Slovinsko su nasa srdcovka. Ale my nie sme plazovi povalaci, nas bavi spoznavat krajinu, jej kulturu, jedlo.

@veronika150999 Ty si lajkuješ vlastné príspevky? 🤔

tiezjedna
10. dec 2025

@rabdal tak tam nechoď😉 O jednu przniteľskú rodinku menej🙏

liv1
10. dec 2025
@jaja20

@veronika150999 Ty si lajkuješ vlastné príspevky? 🤔

@jaja20 toto ma zaujalo, ty pozeras kto lajkoval prispevky? 😀