Dovolenka v Chorvátsku - varenie, studená voda verzus Tunis, Egypt, Turecko
Veľa Slovákov chodí do Chorvátska na dovolenku. Väčšinou na nejaký apartmán alebo na nejaký rodinný dom. Varia si tam, chodia do obchodu a nakupujú potraviny. Ženy tam varia obed a večeru, lebo reštaurácie sú drahé a nemôžu si to dovoliť. Teda v 75% prípadoch je to tak. Voda je studená, maximálne po kolená, láme v nej nohy. Na niektorých ubytovaniach nie je klíma. Zoberú si zo SK konzervy, paštéky, atď. a jedia to tam. Benzín je tiež drahý a cesta tam veru nie je luxusná. Hotely s all inclusive a pozvoľným vstupom do mora sú neskutočneee drahé. O kameňoch vo vode ani nehovorím. Prečo tam potom ľudia chodia ? Resp. tak si to chvália ako fantasticky keď to nie je nič extra ? Vyjde to cenovo podobne ako dovolenka v Tunisku, Egypte, Turecku, Grećku, Chorvátsku, Španielsku a tam je all inclusive v cene + cesta lietadlom. Aký máte na to názor ?

@didamt nadhera 😉👌
Ženy, ale už dosť, ja sa už druhý týždeň spamätávam z dovolenky, bola najkrajšia, akú sme kedy mali, a teraz toto, tie fotky, opisy... niééé.😨😀
@simona92101 ach by som toho naposielala ♥️⛵⛵⛵
@simona92101 na Silbe sme boli lodou. nádhera, ako z filmu
@simona92101 suhlasim. O pevnine som pisala v suvislosti s preplnenostou a kamenistymi plazami. Mne vzdy ostrovy stoja za tu cestu. Na europskych ostrovoch je v podstate fuk ci je to chorvatsko, spanielsko, grecko, taliansko, malta atd. Vzdy sa tam daju najst miesta kde su nedotknute pieskove plaze a zaroven autenticke mestecka lebo nie kazdemu sa tam chce ist trajektom alebo letiet.
@rooberta 😂👍
@negymama nadhera,jaj hned by som isla,videli ste cestou tam aj delfinov?nam sa podarilo
@didamt bombove fotky,vidim ze tiez srdcovka 😉
@simona92101 ano videli sme, teda moje deti s muzom ano, ja nedovidim dalej ako 5 metrov a vsetko sa mi blysti 😅
Kočky, asi ste už spomenuli všetko, ale tie, čo chodíte do Chorvátska, POTREBUJEM PORADIŤ. Normálne chodíme do hotelového rezortu, kde sú aj apartmánové domčeky, to nám vyhovuje viac, ako hotelová izba - ináč v rámci celého rezortu využívame všetko ako hoteloví hostia. Pred dvoma týždňami som si však zlomila nohu a v tom rezorte je veľa schodov, tak tam ísť nemôžeme. Prosím o tip, najlepšie sever Chorvátska, prípadne Talianska, kde by sme mohli byť v hoteli alebo v apartmánovom domčeku blízko pri pláži a kde je čo najmenej schodov (zlý terén tiež nepripadá do úvahy). Ak apartmánový domček, tak len vo výbornom stave - čistý a s dobrým prístupom k moru, blízko nejaká reštika, pláž buď piesková alebo drobné kamienky - na väčších kameňoch s barlami neprejdem). Doplním, že 4 osoby - dvaja dospelí a dvaja stredoškoláci. Za každý tip (najlepšie nejaký link) veľmi pekne ďakujem 🙂
Chodíme do Chorvátska od kedy máme deti. Piaty rok na to isté miesto. Niekedy sme tam aj celý mesiac. A niekedy ideme aj viackrát za sezónu. A áno, aj si varíme. Teda grilujeme, chodíme na tržnicu, kúpime si tam napríklad tuniaka a žijeme podobne ako doma. Tak ako tam nakúpime a navarime si, tak aj navštívime reštaurácie a robíme si výlety po okolí. Za ten mesiac tam, fungujeme taký bežný život s pridanou hodnotou mora. Normálne tam chodíme hlavne preto, že je to blízko a vedieme tam taký normálny život. Nie hotelový s all inclusive.
@simona92101 boli sme na Vise prvykrat, my sme vždy inde
@negymama 🤣🤣 si ma rozosmiala
@negymama presne odtialto sme sa vratili pred mesiacom, hned by som isla znova 🙂
Milujeme Chorvátsko !! Láska na prvý pohľad a každým rokom rastie. Všetko čo opisuješ ako negatívum my zbožňujeme. Úplne voľnú cestu autom tam, výber chorvátskych hitov počas cesty, možnosť zastaviť, pokochať sa a aj si oddýchnuť, no v prípade núdze sa aj rýchlo vrátiť. Varenie a grilovanie na dovolenke. Ísť si nakúpiť lokalne potraviny priamo na trh s možnosťou ochutnať ich, podebatovať rukami nohami s domácimi, po pár dňoch sa tváriť, že už sme ,,ich,,. Čerstvé ryby, plody mora, bylinky, ovocie, zelenina, malé potraviny, kde zoženieš absolútne všetko a keď nie, na druhý deň to tam máš. Voňavé pekárne plne chleba, slanca, buchiet, burekov... Grilovanie a varenie s výhľadom na more, s poharom dobrého vína, travarice, visnoveho likéru..kilometre čistého mora s pozvoľným prístupom pre deti, kamienky s ktorými sa je môj syn schopný hrať aj poldna, v horúčavách úplne osviežujúca voda pri ktorej dovidis na dno. Vedela by som ti napísať ešte strašne veľa pozitív, ktoré každou dovolenkou rastu. Nie každý, kto si na dovolenke vari, si nemôže dovoliť reštauráciu. Pre mňa je návšteva reštaurácie rovnako obohacujúca ako návšteva malého obchodu v nejakej poslednej zasitej dedinke, rovnako však už máme za tie roky svoje obľúbené podniky, kde vieme, že sa najeme ako doma. Chodíme do Chorvátska niekoľkokrát ročne a vždy keď sa vrátime, povieme si, že to bolo málo.
@missdiva no my sme našli aj pieskovú aj kamenistú- boli sme na Rabe, išli sme trochu ďalej po pláži a úplne súkromie. Ja zase aj napriek tomu, že mám malé deti (1 rok a 4 roky), piesok nemusím, lebo je totálne všade, pri deťoch ani nehovorím🙈😂Po prvom dni na pieskovej pláži som definitívne uzavrela, že piesková pláž už nikdy viac😎
no vo chroatsku som bola iba 2x a veru o studenej vode teda nemohla byt rec... niekto vari/iny nie.. neskutocne drahe je neviem co, my sme kazdy vecer jedli v naozaj vychytenej restauracii s perfektnou kuchynou. Za mna dovolenka ako vsade inde, s tym rozdielom, ze tu sa chodi po privatoch, inde po hoteloch. Ostatne kto si ako zariadi tak ma. Pri mori sme nikdy v zivote nejedli a nie to este varili obed aj veceru. Max tak ranajky v ramci prechadzky chlap kupi rano a donesie...
My osobne nechodime do lokalit ako makaska a spol, kvoli spinavym plazam... 2x sme boli, 2x humus (nakoniec vyslovene hladali plaz vyhovujucu ako tak, a dochadzali sme inam) Ale predpokladam, ze to je problem vsetkym miest s vela turistami a lodami atd.
Podľa na si mimo. V Chorvátsku sme síce par rokov neboli ale určite to nevychádza ako all in vo všetkých tých krajinách co si vymenovala +ešte letecky. Prave preto že si varia ušetria, preto ze idú autom ušetria, preto že jedia paštéty ušetria...
@simona92101 tak na toto sa chystam tento rok. Prenajat lodku, cln, a popozerat ostrov z inej perspektivy ☺️
My chodíme ho HR tiež. Každý rok a nám sa tu páči. Obj apartmán priamo pri mori , voda krásna čistá. Nám kamienky nevadia. Piesok deti vôbec nechcú. Synovia my vždy vravía, aby som žiadny piesok neobjednávala. Vadí nám. Ja osobne nemám rada preplnený rezort. Skôr súkromie na terase , kde si dáme co nám chutí. Posedieť si prejdeme po plazí. Keď chceme zájdeme do reštiky keď nie urobíme si niečo na apartmáne. Chodíme na výlety po okolí. Osobne mne vadí,aby sa deti v hoteli kupali v bazéne keď majú more. Na bazén môžem ísť u nás kedykoľvek. Ani tobogany,šmýkačky nám nechýbajú. Deti sa vyšantia v mori neskutočne. Ze je trocha chladnejšie voda? Nám nevadí. Ona je taka len zo začiatku potom je príjemná. A vo veľkej horúčave osviežujúca. Každý si nájde tu svoju dovolenku aká jemu vyhovuje a je spokojný.
Chorvátsko je krásne a ma plno zaujímavých miest na spoznávanie.
..... momentálne som v Chorvátsku v apartmáne s vlastnou stravou, z domu sme nedoniesli ani jednu konzervu, nevarím každý deň, pred chvíľou sme sa vrátili z reštiky a cena za večeru je porovnateľná s tou u nás.. a voda v mori je teplá, pláž piesočnatá 😉 (keď už sa aj ja kúpem, tak je fakt teplá) .. a máme aj klímu, ale počasie je tak akurát, že ju ani nepotrebujeme..
Ja som bola minuly rok v chorvatsku a tento rok v tunise.
To sa ani neda porovnať, fakt all inclusive a cesta lietadlom je uplne iné ako ked sa trepeš 12 hodin na Makarsku. A strava ani nehovorím užasna. A more nadherné. Celkovo taka exotická dovolenka.
Ale sto ludi sto chuti niekto ti povie ze Tunis sa mu nepáčil a ze krajsie je aj na šírave ako povedala pani v lietadle takze nejak tak.
Mne sa nepaci chorvatsko a niekomu Ano. Nak si kazdy chodi na dovolenky ktore mu vyhovujú a kde sa mu paci🙂
Lebo milujeme Chorvátsko? Neskutočne čisté more, teplé , krásne pláže, my uprednostňujeme kamienky, piesok neznášam. Z domu nenosím na jedenie nič okrem sezónnej zeleniny a ovocia, čo dozreje na záhrade. Rozhodne nejdeme pašteky. Ubytovanie vyberáme vždy s klímou, pre nás je už cesta dobrodružstvo.
Domov ideme nabalení zásobami na celý rok a 14 dňová dovolenka nás štyroch stojí max do 1800€.
Tunis ani podobne krajiny nás nelákajú.
No teda ,neviem aké je tvoje okolie a mňa Chorvátsko neocarilo hoci som tam bola viackrát, no vôbec nie je pravda,že sa tam robia len tebou spomenuté dovolenky 🤷 veď si vari - nevarí kto chce a ako mu vyhovuje. To čo spomínaš okrem iného je vecou preferencii. Niekto si chce variť , niekto chce chladnejšie vodu, niekto chce teplú, niekto piesok ,niekto kamienky 🤷a niekto ide na hory do stanu. Máme našťastie fakt kvantum na výber. Tak nechápem to posudzovanie.
Pre mňa je dovolenka o tom, že nič nerobíš, len si užívaš! Žiadne varenie!!!