icon

Dovolenka v Dubaji

arasidka11
12. okt 2012

Maminky, chcela by som ísť na dovču do Dubaja, viete mi poradiť, kam ísť, kam neísť, či skôr hotel v meste, alebo pri pláži. Či ísť cez cestovku, alebo si len kúpiť letenku a zaplatiť izbu. Alebo aká lokalita je dobrá a cenovo prístupná. Budem Vám vďačná za každú radu. 😉

oliverceky
17. okt 2015

Atlantis the palm je supeeer.

dadika2504
5. feb 2016

Prosím, ak si prečítate tí, ktorí navštevujte Dubaj pravidelne alebo ste tam už boli viac x 😀 Budeme mať Dubaj ako tranzitnú krajinu a čakacia doba na ďalší let je cca 12 hodín. Dá sa z letiska v pohode odísť a poprípade ísť sa niekam len pozrieť? Je niečo blízko? Cesta taxi nie je problém, poprípade ak sú tam nejaké busy.....Budem vďačná za každé info 😉

yanni
5. feb 2016

@dadika2504 potrebuju Slovaci este viza pre Emiraty? Ak nie, tak kludne mozes ist z tej cakacej zony von ale potom musis ist znovu cez kontroly. Ked mas niekde dlhu cakaciu dobu na dalsi let, tak kludne mozes letisko opustit ale len v tom pripade, ak ma pre tu krajinu vizum (ak ho treba). Inak musis trcat v cakacej zone, kedze nemas povolenie na vstup do tej ktorej krajiny.
Taxik nie je problem, ale plati sa v hotovosti. Aspon si nepamätam, ze by sme mi niekedy platili kartou. V Dubaji je aj metro a je prepojene aj s Airportom. Metrom sa dostanes takmer k vsetkym znamym atrakciam. Napr. Burj Kalifa atd. A cestovat metrom je este lepsie ako taxikom. Rychlejsie presuny.

tina55
6. mar 2016

@dadika2504 uz netreba viza teda ich dostanete priamo na letisku. A z letiska sa da ist metrom vsade. Taxiky nie su drahe ale je problem ze mozes zostat trcat v zapche.

ericka069
2. apr 2016

Ľudia, o 2 tyzdne odlietame do Dubaja, akurat riesime, ci vstupenku na Burj Khlaifa sa oplati zarezervovat a kupit dopredu cez net, alebo radsej tam na mieste? Je rozdiel v cene? Dakujeeem

whitecat666
2. apr 2016

@ericka069 neviem aky je rozdiel v cene ale nemusis cakat v rade ked si ju kupis predom. 🙂

yanni
2. apr 2016

@ericka069 dopredu online. Je lacnejsia a o dost. Ale uz neviem aky rozdiel tam bol. A tiez vyhoda online je, ze sa rezervuje na hodinu a nemusis potom stat v rade na vstupenku. Akurat ze na vytah sa caka v rade.

ericka069
2. apr 2016

@whitecat666 cena je cca 30 euro (125 AED) v tych non prime hours, cize do 15:30 a potom od 18:30. Nevies kolko stal cca na mieste? Boli ste tam?

ericka069
2. apr 2016

@yanni aha, dakujem 🙂

whitecat666
2. apr 2016

@ericka069 boli sme tam ale fakt neviem kolko stala vstupenka na mieste (nepozerala som to). ale urcite to budu mat niekde na ich stranke, tak pozri tam cenu. my sme si to kupili predom cez viator, boli sme v lete (tam nas to pre styroch vyslo tusim okolo 150USD).

oliverceky
2. apr 2016

@whitecat666 V lete nebolo velmi horuco? Aký hotel?

ericka069
2. apr 2016

@whitecat666 a este trosku blba otazka 🙂 ale nebola som tam tak neviem, kedy sa tam cca stmieva? Lebo rozmyslame s muzom ze rezervujeme vstup hore na vezu na 19:00 aby uz nebolo moc teplo, len nemam sajnu ci sa tam stmieva o 7 ci o 10tej 🙂 ideme teraz o dva tyzdne.

yanni
2. apr 2016

@ericka069 haha, tak to uvidis uz len svetielka 😕 Cely rok je o 7 lokalneho casu uz tma. Cierna tma 😕

whitecat666
2. apr 2016

@oliverceky my chodievame vzdy len pocas leta a teplo si uzivame. Atlantis je napr. super pre deti.

whitecat666
2. apr 2016

@ericka069 presne ako pise @yanni. Tusim pred 6stou sa uz zacinalo stmievat. Aj ak nemas rada teplo, tak to mas jedno, vonku je len mala cast vyhliadky, vacsina je vnutri a tam je samozrejme klima.

liza68
3. apr 2016

@ericka069 my sme išli o 17:00 hod chceli sme vidiet aj zapad slnka z hora, ked sme išli dole uz bola celkom tma a prave začala hrať fontana, bolo to velmi pekne.

marek_85
5. apr 2016

Na mieste stojí vstup cca 400 AED, čiže určite lepšie vopred kúpiť. Stmieva sa už okolo šiestej.

ericka069
5. apr 2016

@marek_85
@liza68
@whitecat666 dakujem krasne za informacie, pomohli ste, lebo sme chceli kupit na 18:30.

oli_
6. apr 2016
Používateľ oli_ je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od oli_.

Ahojte! V dubaji som bola zatiaľ len 2x, a páčilo sa veľmi 🙂. Také základné informácie, čo si treba pozrieť + nejaké moje postrehy a fotky, som spísala do článku na mojom blogu. Dúfam, že trošku pomôže prípadne navnadí všetkých, ktorí sa tam chystajú prvýkrát:
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/co-treba-vidiet-v-dubaji-dovolenkove-tipy-cast-prva/
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/co-treba-vidiet-v-dubaji-10-super-tipov-cast-druha/

A k tej otázke, ako je to najlacnejšie - ja som si kupovala letenku v predstihu + k tomu som si rezervovala ubytko cez bookingcom, lebo akurát v tom čase som nenašla zájazd, aký by mi vyhovoval.

ericka069
8. apr 2016

Dakujem, kocky este mame dilemu s muzom, hotel mame rezervovany s ranajkami, no este mozeme zmenit na polpenziu. Otazne je, ze ked budeme niekde dalej od hotela, ci sa budeme vracat na cas kvoli veceri. Vecera v hoteli vychadza cca 10 euro na hlavu, da sa za tu cenu najest aj niekde v meste? Cize mimo hotela? nejake restiky alebo fastfood?

ada1981
10. apr 2016

@ericka069 ja by som si polpenziu na cely pobyt nedavala..mozno par dni dat veceru v hoteli a potom podla programu... ochutnat aj ine veci - libanonske restauracie, indicke... samozrejme v hoteloch a v nakupnych centrach su aj drahe restauracie, ale da sa najest aj lacnejsie..

ericka069
10. apr 2016

@ada1981 chapem,a ake alebo kde najdeme nejake laxnejsie?a cca kolko to je za veceru?10 ci 50 euro?

yanni
10. apr 2016

@ericka069 vzdy si bukujeme len ranajky. Najest sa da aj mimo. Aurat by sa mi chcelo vracat do hotela, ak by som bola niekde dalej.
Lacno najest sa da aj v Malls, vo Food Court. Ale to je viac-menej fast food.
Ak chces aj nieco lokalne, tak do restiky. Ale urcite to je drahsie ako 10 E. zial ceny ti neviem povedat, ym na ceny nepozerame.

oliverceky
10. apr 2016

@yanni V akom ste boli hoteli?

yanni
10. apr 2016

@oliverceky juuuj to ti mam vsetky vymenovat? Za tie roky uz vo viacerych. Ale najcastejsie Jumeirah. Nase oblubene vsade v Emiratoch.

oliverceky
10. apr 2016

@yanni Ten Jumeirah pri Burj al Arab? Ktorý je naj v Dubaji ?

ada1981
10. apr 2016

@ericka069 napisala som postu

yanni
10. apr 2016

@oliverceky v Dubai sme boli v styroch: Burj Al Arab Jumeirah, Jumeirah Beach Hotel, Jumeirah Emirates Towers a Madinat Jumeirah.
Madinat je asi taky najzaujimavejsi. Burj je najdrahsi a Towers priamo v City.

18lenussa
12. apr 2016

3.5. odlietam do Dubaja..veľmi sa teším...poradíte mi aký lístok si kúpiť v metre? rozmýšľam že sa tam budeme tak prepravovať...sme tam do 10.5...dohadovať sa mi s taxikármi nechce nie som na tom tak dobre s angličtinou.
Lístok na Burj Khalifa si máme priamo cez ich stránku kupiť dopredu alebo cez nejakú inú spoločnosť? Rada by som tam išla na západ slnka..koľko to vtedy vychádza?
dakujem

yanni
12. apr 2016

@18lenussa ceny metra si uz nepamätam, kukni na webku metra Dubai, ale je to najlacnejsie a aj najrychlejsie prepravovanie sa v ramci "mesta". Metrom sa dostanes priamo k najznamejsim turistickym aktrakciam. co sa tyka taxikov, tak tam sa nemusi dohadovat, povies kam chces ist a tam ta aj zavedu. Funguju podobne ako v zapadnej EU, maju tarify, neoklamu ta. Akurat, ze taxikom presuny trvaju dlhsie a je to drahsie ako metro. V metre pozor, su casti len pre zeny, len pre muzov a zmiesane.

Co sa tyka vstupenky, priamo na ich stranke bukovat, tam si uz len pri pokladni listok vyzdvihnes bez cakania v rade. Priamo na web si bukujes aj hodinu, kedy tam chces ist.